KSV 1 boekt uiterst belangrijke overwinning in Mariënveld

KSV 1 won vandaag met 0-2 in Mariënveld. Dankzij deze belangrijke overwinning bouwde KSV zijn voorsprong op de nummer één na laatst Mariënveld uit tot negen punten.

Na de 6-1 nederlaag van vorige week in Borculo tegen koploper Reünie trad KSV 1 vandaag in Mariënveld aan. Een wedstrijd in de onderste regionen van de vierde klasse C waarbij bij winst door KSV weer aansluiting verkregen kan worden met de middenmoot.

Leon Lageschaar debuteerde vandaag in de basis, mede vanwege de afwezigheid door blessures en schorsingen van Erwin van de Wolfshaar, Tim Lagenschaar en Twan Jurjens. Het begin van de wedstrijd was gelijkopgaand, waarbij Tim Minkhorst na een minuut of 10 namens KSV de eerste kans kreeg en in de 13e minuut een goede voorzet van Mariënveld gelukkig door alles en iedereen wordt gemist.

In de 18e minuut kreeg de hard werkende en goed spelende Stan Gunnewick zijn eerste van meerdere grote kansen. In het resterende deel van de eerste helft wordt KSV langzaamaan sterker en creëert het ook de betere kansen. Onder leiding van een zeer sterk spelende Robert Stevens krijgt KSV enkele kleinere en grotere kansen. KSV krijgt in de 35e minuut uiteindelijk loon naar werken, doordat een in de verdediging van Mariënveld slecht verwerkte bal nog net door Tim Minkhorst bij de tweede paal binnen gekopt kan worden. De verdiende 0-1 ruststand komt op het bord.

KSV begint de tweede helft slecht, waarbij direct bij de eerste aanval van Mariënveld in het zestienmetergebied een overtreding gemaakt wordt en Mariënveld een penalty krijgt. Gelukkig voor KSV wordt de bal hard tegen de lat geschoten en blijft het 0-1. Ondanks de betere kansen voor KSV blijft het 0-1 en neemt de spanning toe. In het laatste kwartier zijn er nog twee grote kansen voor KSV maar deze worden helaas niet verzilverd. In de extra tijd krijgt Mariënveld nog een hele grote kans op de gelijkmaker, maar zoals wel vaker valt het doelpunt aan de andere zijde, de 0-2 wordt gemaakt door Stan Gunnewick. Al met al boekt KSV een zwaar bevochten maar verdiende overwinning. Volgende week 1 april speelt KSV om 14.00 uur thuis tegen Ulftse Boys.