Dolenthousiaste Joost Ottink wijst KSV 4 de weg

KSV 4 won vandaag met 2-0 van AD ’69 4 dankzij doelpunten van Joost Ottink en Arjan van de Wolfshaar.  Met de extreem belangrijke 1-0 in de gelijkopgaande wedstrijd wees de dolenthousiaste Joost Ottink KSV 4 de weg. De in blakende vorm zijnde Ottink wordt een steeds belangrijkere speler voor KSV 4.


KSV 4 speelde vandaag tegen laagvlieger AD’69 4 een zespuntenduel. De ploeg, die zich in de zomerstop zo goed versterkt had, was begonnen met twee nederlagen. Vandaag moesten de drie punten in Vragender blijven.

KSV 4 speelde tactisch sluw. De thuisploeg liet de bal aan AD om ruimte te creëren voor de counter. Hoewel AD de bal had stichtten KSV 4 aanvallers Pim Elshof en Arjan van de Wolfshaar het meeste gevaar. Na tien minuten belette een AD verdediger Arjan de doortocht naar het doel door een overtreding te maken. De scheidsrechter schatte de situatie verkeerd in en gaf AD de vrije trap. De spelers van KSV 4 waren verbaasd, maar lieten zich niet uit de tent lokken.

KSV 4 bleef de gevaarlijke ploeg. Maar Pim en Arjan werden telkens gestuit of vonden de AD-doelman op hun weg. Na 35 minuten kreeg rechtshalf Tom Schotman een goede schietkans nadat de opgekomen rechtsback Joost Ottink de bal uitstekend teruglegde. Tom schoot de bal niet goed genoeg in, waardoor de doelman van AD redding kon brengen. Joost Ottink schoot de afgeslagen bal in de verre hoek en bracht KSV 4 op een terechte 1-0 voorsprong. Ottink beloonde zichzelf daarmee voor een uitstekende wedstrijd. Hij won bijna al zijn duels en kwam als rechtsback een aantal keer gevaarlijk op.

KSV 4 bleef de meest gevaarlijke ploeg. Vlak voor rust werd de rappe Arjan van de Wolfshaar onderuit gehaald. Hij nam de vrije schop, circa 20 meter vanaf het doel, zelf op. Een AD speler die in de muur stond, maakte hands. Arjan schoot de penalty vervolgens gedecideerd raak; 2-0. Met deze comfortabele stand gingen beide teams rusten.

KSV 4 kwam ook goed uit de kleedkamer. Na een schitterende aanval kreeg voorstopper Yoeri Klein Avinck de grote kans om de 3-0 binnen te schieten en de wedstrijd te beslissen. Yoeri had zelf de aanval opgezet en kon vanaf tien meter van het doel schieten. Met een katachtige redding voorkwam de doelman van AD de 3-0. De vele toeschouwers langs de lijn baalden dat de trots van KSV deze kans omzeep hielp.

De wedstrijd bleef spannend. AD drong aan en KSV 4 was levensgevaarlijk in de counter. De verdediging van KSV 4 met nieuwkomer en laatste man Mark Betting als uitblinker gaf geen krimp. Het leek de onneembare vesting van Juventus in zijn beste tijden. Al had KSV 4 ook twee keer geluk toen de AD spelers hun kans niet benutten en eenmaal tegen de lat schoot.

KSV 4 vergat echter in de counter het duel te beslissen. Daardoor bleef het 90 minuten spannend. Uiteindelijk won KSV 4 verdiend met 2-0. AD’69 was vandaag niet bij machte om de KSV 4 verdediging kapot te spelen. De uitploeg deed te weinig met het vele balbezit.

Leider Bas Lageschaar was een tevreden man. Zijn tot in de puntjes uitgedachte tactische plan leverde drie belangrijke punten op.  „We hebben vandaag veel kansen gecreëerd. Dat is goed. We moeten de wedstrijd alleen eerder beslissen. Het killen van de wedstrijd ontbrak er nog aan”, stelt Lageschaar. „Om een rol van betekenis te spelen moet één van de twee kansen raak zijn in deze klasse”, sprak de ervaren leider. Veldtrainer Henny Wesselink moet daar komende dinsdag en de dinsdagen erop aan werken met de ploeg. Komende zondag speelt KSV 4 om 10.00 uur in Rekken tegen het vierde elftal van Sportclub Rekken. Indien de thuisploeg slim is, spelen ze dubbele dekking op Joost Ottink om het gevaar van de man in vorm te beletten.