Fel strijdend KSV 4 pakt punt tegen Winterswijk 11

Een fel strijdend KSV 4 speelde afgelopen zondag met 2-2 gelijk tegen Winterswijk 11. Voor de thuisploeg scoorden Thijs van Langen (een beauty) en Jan Theissen.

Leider Bas Lageschaar moest puzzelen bij het maken van de opstelling. Zijn team werd geplaagd door vele blessures en enkele schorsingen. Alle drie keepers waren afwezig daarom nam veldspeler Bas Olyslager plaats in het doel. Winterswijk 11 was bij de bookmakers dan ook favoriet voor dit duel.

Dat rode lantaarndrager KSV 4 veel spelers miste tegen de nummer drie van de ranglijst, Winterswijk 4 was niet te zien bij aanvang van het duel. Lageschaar had zijn mannen goed geïnstrueerd. Met een uitstekend spelende Rob Huisman als centrale middenvelder, die zich een ware leider van de ploeg toonde, zocht KSV 4 meteen de aanval. Het was wachten op een doelpunt. Binnen 10 minuten was het al raak. Na een perfecte voorzet van Huisman van links kroop rechtsbuiten Thijs van Langen keurig voor zijn man en wipte hij de bal met veel souplesse over de keeper, 1-0. De spelers van KSV 3, die op het veld ernaast hun rek- en strekoefeningen aan het doen waren, staarden er evenals de heren van Winterswijk 11 met open mond na, zo’n geweldig doelpunt hadden ze nog nooit gezien.

KSV 4 bleef de betere ploeg en creëerde enkele goede aanvallen. Spits Roel Temming was dicht bij de verdiende 2-0. Maar de keeper van Winterswijk wist met een uiterste krachtsinspanning zijn afstandschot van 25 meter over het doel te tikken. Gaandeweg de eerste helft kantelde de wedstrijd en kreeg Winterswijk 11 de overhand. Scoren lukte de gasten niet, mede dankzij enkele fenomenale reddingen van nieuwbakken keeper Bas Olyslager. Een aantal van zijn safes werd met luid gejuich begroet door de spelers van KSV 3.

In de rust complimenteerde Lageschaar zijn team en drukte hen op de borst dat ze vooral zo door moesten voetballen. Ook waarschuwde hij de defensie de geslepen spits van Winterswijk, die direct na rust in zou vallen, nadrukkelijk in de gaten te houden.

KSV 4 begon wederom goed na rust. Helaas was de eindpass niet altijd zuiver, waardoor goede aanvallen in de eindfase stranden. In de 60e minuut schoot de ingevallen Jan Theissen gedecideerd raak. De keeper van Winterswijk was kansloos op zijn schuiver vanaf 20 meter.

Winterswijk perste er nog een slotoffensief uit. Daardoor ontstond er ruimte voor KSV. Maar de thuisploeg wist hier niet van te profiteren. In de 75e minuut sloeg de geslepen spits van Winterswijk toe. Uit de draai schoot hij geweldig raak. Olyslager, die met katachtige reddingen zijn doel schoon hield, was kansloos op dit schot.

Het spel golfde vervolgens op en neer. Het was een waar spektakelstuk voor de neutrale toeschouwer met spanning alom. Linkshalf Rick Spijkers kreeg een goede kans om de 3-1 binnen te schieten en de wedstrijd in het slot te gooien. Maar mede door het dramatische veld produceerde hij vanaf 15 meter maar een zacht rollertje.

Vijf minuten voor tijd sloeg de spits van Winterswijk wederom toe. Met een goed schot verschalkte hij vandaag voor de tweede keer de uitblinkende doelman Olyslager. Zowel KSV als Winterswijk kregen beide kansen op de overwinning. Gescoord werd er niet meer. Derhalve stond een 2-2 uitslag op het scorebord. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Al had KSV met iets meer geluk en voetbalgogme de drie punten in Vragender kunnen houden.

Komende donderdagavond 3 mei om 19.00 uur speelt KSV 4 in Vragender tegen Vosselveld 4 het duel om de laatste plek. Vosseveld heeft evenals KSV 4 slechts acht punten, maar staat vanwege het betere doelsaldo één plek boven KSV 4. In Vosseveld was KSV 4 de betere ploeg maar speelde het met 3-3 gelijk. Komende zondag 6 mei speelt KSV 4 om 9.30 uur in Ruurlo tegen Ruurlo 6.