KSV 1 speelt gelijk tegen GWVV

KSV 1 speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen GWVV 1. Na een vroege 0-1 achterstand kopte Teun Lageschaar in de tweede helft de 1-1 binnen. Gezien het spelbeeld was dit een terechte uitslag.

KSV 1 speelde afgelopen zondag tegen GWVV 1. Na de 3-2 nederlaag van vorige week in Gendringen staat KSV na één competitieduel nog op nul punten. GWVV uit Varselder heeft na de winst van vorige week op FC Bergh al wel drie punten. De wedstrijd op een regenachtig sport complex De Bult in Vragender staat vandaag onder leiding van Vincent Beunk.

Al na drie minuten spelen het eerste gevaarlijke wapenfeit van GWVV, een cornerbal vanaf de rechterzijde wordt op de rand van de 16 meter panklaar gelegd voor een inlopende speler van GWVV die de bal netjes en beheerst buiten bereik van Wesley Keegstra in het doel schiet, 0-1.

Door deze vroege treffer van GWVV lijkt KSV wat van slag want het duurt tot bijna de 20e minuut voordat KSV zich voor het eerst voor het doel van GWVV laat zien. Een diepe bal van achteruit wordt door Rick Tanck goed verlengd op Erwin van de Wolfshaar, maar deze krijgt de bal niet voorbij de keeper van GWVV.

KSV kruipt door het oog van de naald als Teun Lageschaar een vrije trap wil nemen. Hij speelt de bal een stuk vooruit om de bal klaar te leggen, maar de tegenstander interpreteert dit als of de vrije bal in het spel is gebracht. Deze bal wordt opgepikt door de aanval GWVV en als buitenkansje in het doel geschoten. Gelukkig voor KSV wordt dit doelpunt wordt door de uitstekend leidende Vincent Beunk afgekeurd.

In de tweede helft komen de mannen van trainer Marco Engelberts een stuk gemotiveerder uit de kleedkamer wat na circa 5 minuten al direct leidt tot een kans voor Wout Oonk na een goede voorzet van Walter Overkamp. Nog geen twee minuten later kruipt KSV vandaag opnieuw door het oog van de naald als een goed geplaatst schot van GWVV rakelings het doel van Wesley Keegstra passeert. Na ongeveer een kwartier spelen krijgt KSV de eerste hoekschop in de tweede helft. De bal wordt vanaf de rechterzijde goed voorgezet en exact op het hoofd van Teun Lageschaar gelegd, 1-1.


KSV heeft het resterende deel van de wedstrijd het betere van het spel, vooral door ijzersterk optreden van het middenveld en verdediging. KSV creëert nog diverse kleinere en grotere kansen die helaas niet tot een doelpunt kunnen worden verwerkt. Gezien het spelbeeld van de tweede helft is het een terechte verdeling van de punten.

Aankomende donderdag 3 oktober speelt KSV om 19.30 uur de thuiswedstrijd tegen Terborg. Deze wedstrijd wordt eerder gespeeld vanwege de kermis in Terborg op zondag 6 september. Pupil van de week was deze week Stan Meerdink.