KSV 1 verliest in Varsselder

KSV 1 verloor afgelopen zondag met 4-0 in Varsselder.

Op deze zonovergoten eerste lente zondag van het jaar mocht KSV aantreden tegen GWVV uit Varsselder. KSV had afgelopen week veel vertrouwen getankt uit de gelijke spelen in de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen ’t Peeske en tegen Dinxperlo. Er werden nauwelijks kansen weg gegeven en de defensie stond als een huis. GWVV stond slechts 4 punten boven KSV, dus er was hoop om op 1 punt te komen, maar KSV wist ook dat de warme omstandigheden en vooral het snelle kunstgrasveld niet in het voordeel waren.

KSV begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd, maar al na een minuut of tien was het toch al raak. De rechtsbuiten kon vrij door het midden 2 man passeren en doorsteken op keeper Wesley en liet hem kansloos met een mooie schuiver. Dit was een flinke tegenvaller, maar de schouders werden er weer onder gezet en een gelijkwaardige eerste helft volgde. KSV gaf niks meer weg, maar werd op een paar voorzetten na amper gevaarlijk. Op slag van rust was er echter uit het niets opnieuw een tegentreffer. Opnieuw de rechtsbuiten was het, die over de rechterzijde een mooie passeractie had op de achterlijn en de bal voorzette op de vrijstaande spits. Leon Lageschaar werd daarbij omver gelopen door een andere spits, maar de scheidsrechter had dit niet opgemerkt en na enig tumult werd de goal toch goed gekeurd. Een onnodige 2-0 ruststand.

In de tweede helft kreeg GWVV meer en meer de overhand. Al na een paar minuten redde Wesley Keegstra tot 2 keer toe uitstekend op kansen van GWVV en hield daarmee KSV in de wedstrijd. Toch bogen de mannen van Jan-Willem Rutgers al in 56e minuut. Een corner werd hard ingekopt bij de tweede paal. KSV bleef geloven in een aansluitingstreffer en in de 60e minuut werd een doorgebroken speler vast gehouden en had de scheidsrechter rood moeten geven aan de GWVV verdediger. De verdediger ontsnapte echter met geel. De toegekende vrije trap werd door Marijn Visser kogelhard op de lat geschoten. Het zat ook niet echt mee.

Een open laatste half uur volgde, met kansen voor de ingevallen Erwin van de Wolfshaar en Rick Tanck. De treffer wilde maar niet vallen bij diverse scrimmages, en uiteindelijk werd het vlak voor tijd nog 4-0 toen na een slippertje van keeper Wesley de bal in een leeg doel kom worden geschoten.

Al met al een teleurstellende middag. Een geflatteerde, maar terechte nederlaag. Aanstaande zondag speelt KSV thuis tegen koploper FC Bergh. Hopelijk in wederom een heerlijk weertje.