KSV 4 blameert zich tegen voetbaldwerg

KSV 4 verloor afgelopen zaterdag in eigen huis met 2-5 tegen de Luxemburgse voetbaldwerg FC Käerch 3. Interim-trainer Niek Weenink sprak van een blamage en bood direct na afloop van het duel zijn ontslag aan.

De organisatie van het prestigeduel op sportpark De Bult tussen de trots van KSV en het uitgekookte FC Käerch 3 was in handen van KSV 4 speler Bjorn Wallerbos. Hij is het dagelijks leven rundveedierenarts in Luxemburg en traint regelmatig mee met FC Käerch 3. Wallerbos nodigde zijn trainingsmakkers uit om een duel tegen het roemruchtige KSV 4 te spelen. Die uitdaging namen de mannen maar al te graag aan. Spelen tegen een team met zoveel internationale allure als KSV 4 daar droomden de heren uit Luxemburg van.

KSV 4 begon slordig aan de wedstrijd. Voetbaldwerg FC Käerch 3 werd zwaar onderschat. Een aantal spelers van KSV 4 dachten dat ze op 20 procent ook wel eventjes konden winnen tegen het onbeduidende FC Käerch. De eerste mogelijkheden waren logische wijze dan ook voor de Luxemburgers.

Gaandeweg de eerste helft kwam de thuisploeg beter in haar spel en kreeg het kansjes. Na een droompass van linkshalf Jelle Spexgoor op centrumspits Niels Hegeman kwam KSV 4 op 1-0. De doelman van de Luxemburgers wist de lob van Hegeman nog te pareren, maar was kansloos bij de rebound. De ruim 50 aanwezige supporters waren dolenthousiast. Nadat alle Nederlandse ploegen al voor de winterstop waren uitgespeeld in Europa stonden hun helden voor in dit beladen Europese duel. Iedereen verwachte daarna een walk-over en een monsterscore voor KSV 4. Niets bleek echter minder waar.

De passing aan KSV 4-zijde werd steeds slordiger en de gelouterde Luxemburgers roken hun kans. Kort voor rust kwam FC Käerch 3 pardoes op 1-1 toen KSV 4 doelman Barry Ikink mistastte na een voorzet vanaf rechts. Kort daarna werd Ikink nogmaals verschalkt, ditmaal uit een vrije trap. Plotseling stond het nietige FC Käerch 3 op voorsprong tegen het grote KSV 4.

Interim-trainer Weenink had genoeg gezien. Na een donderspeech wisselde hij zijn complete elftal en gaf de nieuwe spelmaker Tjerk ‘El Loco’ Wolterink de aanvoerdersband. Het voormalige enfant terrible moest zijn team naar de overwinning leiden.

Maar ook na rust speelde KSV 4 niet veel beter. De ploeg had een complete offday. De Luxemburgers kwamen door fouten in de defensie van KSV zelfs op 1-3 en 1-4. Na een hoekschop zorgde Ruben Klein Gebbinck nog voor de 2-4. KSV 4 probeerde het daarna nog, maar na een razendsnelle counter bepaalde Björn Wallerbos de eindstand op 2-5.

Interim-trainer Niek Weenink – die Bas Lageschaar verving – bood direct na het duel zijn ontslag aan. Het bestuur van KSV ging hier echter niet mee akkoord. KSV 4 deelt dus ook mee in de malaise van het Nederlands voetbal dit seizoen door als torenhoge favoriet tegen het vooraf onbekende FC Käerch 3 te verliezen. Waar de spelers van KSV 4 zich schaamden en weigerden de pers te woord te staan, waren de heren van FC Käerch 3 dolblij en huilden tranen van geluk. Zij hadden het vooraf als oppermachtig geziene KSV 4 verslagen en zouden de volgende dag als ware volkshelden in Luxemburg onthaald worden. KSV 4 likt momenteel zijn wonden en treedt aanstaande zondag om 9.30 uur op Sportpark De Greune Weide tegen RKZVC 6 aan. Van onderschatting zal dan zeker geen sprake meer zijn.