KSV 4 ontwaakt uit winterslaap en bindt HMC ‘17 aan de zegekar

Na zes voetballoze zondagen was zondag 30 januari het moment daar: De bal rolt weer! De eerste confrontatie in voetbaljaargang 2022 stond gepland in Vragender, tegen de Harreveld-Mariënvelde Combinatie, gesticht in 2017. Onder leiding van de uitmuntend fluitende leidsman Karel Ankersmit wist KSV 4 in eigen huis een dik verdiende driepunter over de streep te trekken.

HMC ’17 kwam met vier Volkswagen golfjes met trekhaak opdagen in Vragender. Vooraf stak 70 procent van de selectie en peuk op. HMC ‘17 was voor velen binnen KSV 4 nog een grote onbekende, dus voorafgaand aan de wedstrijd was een gezonde wedstrijdspanning merkbaar. Terwijl voor doelman Bram Ribbers zijn bed en de zaterdagavond de grootste vijanden bleken, bereidde de rest van de selectie zich mentaal voor achter een bak koffie in de kantine. Al gauw wierp Luuk Molenveld zich op als waarnemend doelman, een functie die hij met verve invulde. Het technisch trio Lageschaar-Ikink-Spexgoor hoefde bij geen van hun manschappen de spreekwoordelijke kachel aan te maken, de aanwezige spelers waren stuk voor stuk gemotiveerd tot op het bot, hongerig naar de bal als altijd. 

Onder een waterig zonnetje, in snijdende wind blies referee Ankersmit voor het startsein en al gauw bleek KSV de bovenliggende partij. De door Hennie Wesselink genoten trainingen van de afgelopen weken wierpen duidelijk hun vruchten af. Trainer Wesselink, vanzelfsprekend aanwezig langs de omheining van sportpark De Bult, liet duidelijk hoorbaar merken te genieten van ‘zijn’ jongens.

Bij HMC’17 bleek de nodige routine nog te ontbreken en zij wisten zich slecht raad met de door coach Bas Lageschaar gekozen 4-4-2 startopstelling. Doordat KSV continu in een overtal situatie kon voetballen wist men veel druk te creëren op de Harrevelds-Mariënveldse zestien.

Na ongeveer 15 minuten kreeg KSV een vrije trap toegekend op ongeveer 25 meter van de goal van HMC’17. Aanvoerder Jelle Spexgoor legde de bal klaar, onder aanmoediging van zijn teamgenoten. Remco Wolterink, mid-mid, kind van de Aalbersestraat en daarmee voormalig buurman van Spexgoor, riep zijn oud-buurman toe de bal in de kruising te schieten. ‘Zo gezegd, zo gedaan’, moet Spexgoor hebben gedacht. Een droog schot werd gelost en eindigde in de winkelhaak, in de linkerbovenhoek boven de ietwat gedrongen doelman van de blauwhemden. 1-0 voor de thuisspelende club, die hongerig was naar meer.

KSV bleef pushen en al gauw onderschepte de vlijmscherpe Arjan van de Wolfshaar een te slap teruggespeelde ‘ziekenhuisbal’ op de Harrevelds-Mariënveldse doelman en wist deze tot doelpunt te promoveren.

Goudhaantje Van de Wolfshaar wist niet lang daarna ook de 3-0 op het scorebord te toveren. Vanaf linksbuiten dribbelde hij met een weergaloze solo naar het centrum van het veld richting rand 16-meter. Een schot met rechts lossen was hier zeker mogelijk, echter koos de KSV-spits ervoor om zijn tegenstander uit te kappen om de achterlijn op te zoeken. Op weg richting goal schudde hij nog 2 HMC’17-ers van zich af en hij drukte af met zijn linkerbeen. De bal verdween in het net, waarna de doelman van HMC wederom mocht vissen, in én achter het net. Het schijnt dat er nog steeds enkele HMC-verdedigers op veld 2 aan het zoeken zijn naar KSV-spits AvdW.

Het enige wapenfeit van de gasten kwam van een knap opgezette counter die eindigde in een scherpe voorzet van links, die (gelukkig voor de groen-witte gastheren) eindigde naast de goal. De Vragender defensie sloeg zich knap door de eerste helft, met daarbij een terechte veer in de spreekwoordelijke reet van de ijzersterk spelende Mark ‘Drieks’ Klein Gebbink. Na de wedstrijd was verdediger Klein Gebbink hier zelf kort en bondig in: “Alles staat hier in het teken van het team, niemand is groter dan het collectief. Ik zie mijn verdienste dan ook meer als een plicht dan als een uitzondering. Van een KSV 4-speler mag niks minder dan maximale inzet verwacht worden. Samenwerken door samen te werken, dat is KSV 4.”

Na een welverdiende bak thee trad KSV weer binnen de lijnen met 2 frisse spelers om te starten aan de tweede helft. Al gauw bleek dat KSV meer tegenstand te duchten had van de gasten uit Harreveld en Mariënvelde. Toch was het KSV die het eerste doelpunt scoorde in de tweede helft. De sterk spelende Remco Wolterink stoomde op en gaf met links een voorzet op zijn neef Tjerk Wolterink die zich wist te ontworstelen aan zijn mandekker. Tjerk tikte de bal gedecideerd binnen, waarbij hij de doelman van de tegenpartij weinig tot geen kans gaf om hem ook maar een strobreed in de weg te leggen. De handen konden weer richting hemel terwijl de Harrevelds-Mariënveldse hoofden zich ten vierden male bogen.

Het tweede deel van de wedstrijd was echter voor de gasten uit het westelijke deel van de gemeente Oost-Gelre. Harreveld-Mariënvelde wist namelijk tweemaal het Vragenderse net te vinden waarbij stand-in doelman Luuk Molenveld echter absoluut geen blaam trof. De ‘Oliver Kahn van de Aalbersestraat’ keepte namelijk een ijzersterke wedstrijd, niet alleen door meerdere malen reddend te handelen maar zeer zeker ook door zijn verdediging met goede coaching te ondersteunen tijdens deze wedstrijd.

Na krap 90 minuten ging de stopwatch van scheidsrechter Ankersmit en blies voor het slotsignaal. KSV 4 mocht 3 punten bijschrijven en zet daarmee het seizoenstotaal voorlopig op 23 punten, waarbij men een solide derde plek inneemt op de ranglijst in de 7e klasse KNVB Oost. “Dit is waar ik jaren aan heb gewerkt met de heren, ik ben dolblij dat het zich eindelijk uit begint te betalen. Ik gun het de jongens zo, ze werken er gruwelijk hard voor,” sprak een uitgelaten trainer Hennie Wesselink desgevraagd na afloop van de wedstrijd.

IJs en weder dienende mag het vlaggenschip van KSV Vragender komende week angstgegner FC Trias 5 ontvangen. De heenwedstrijd in Winterswijk eindigde in een troosteloze 7-0 nederlaag, dat verdient dus een goede rematch. Wij hopen u allen te mogen ontvangen in goede gezondheid op zondag 6 februari om 11:00u op Sportpark ‘De Bult’.