KSV 4 schiet uit haar slof na winterstop

KSV 4 gaat in 2024 verder met waar het in 2023 mee bezig was: punten pakken. Tegen laagvlieger Haarlo 2 werd het maarliefst 9-0. Treffers kwamen van Frank Dijk (3x), Rick Spijkers (1x), Nick Volwater (3x) en Stan Gunnewick(2x).

Na een lange winterstop, mochten de heren van KSV 4 aantreden tegen Haarlo 2. Na de eerdere afgelasting tegen Ruurlo, was het vandaag wel zo ver; de eerste wedstrijd van 2024.

De heren waren allemaal fris en fruitig op de club… Op één iemand na; Nick Volwater versliep zich voor de tweede keer in zijn 16-jarige carrière, hierdoor mocht Nick de eerste helft vlaggen. Dit ging gepaard met een grote show langs de zijlijn. Nick kroonde zich als een ware vlaggenist, al wist hij niet precies hoe dat nou eigenlijk werkte.

Terug naar de wedstrijd, KSV 4 schoot uit de startblokken. Frank Dijk maakte een vroege 1-0 na een sublieme assist van Sjoerd Ottink. Kort daarna maakte Dijk zelfs de 2-0. Kort voor de wedstrijd kreeg Dijk nog een compliment vanwege zijn leeftijd en dit wierp overduidelijk zijn vruchten af. Na een klein half uur spelen maakte de sterk spelende Rick Spijkers er 3-0 van, dit was tevens de ruststand.

Kort na rust kreeg KSV de kans om er 4-0 van te maken vanaf 11 meter. Deze penalty werd opgeëist door Yoeri klein Avinck.  Yoeri had met het thuisfront afgesproken dat ie een goaltje zou proberen te prikken en was zelf nog lichtelijk geïrriteerd over de misser van Alireza Jahanbaksch in Rome. Yoeri nam zijn aanloop en zag tot ontsteltenis dat de bal er binnenkant paal, niet in ging.

KSV liet zich gelukkig niet van de wijs brengen na deze miserabele misser. Kort hierna werd het namelijk 4-0 na een sublieme actie van Rick Spijkers. A la Gareth Bale tegen Barcelona, lanceerde hij zichzelf langs de zijlijn en gaf een niet te missen voorzet op een getergde Nick Volwater, 4-0!

Hierna ging het hard. Het werd 5-0 na een hele slimme steekpass van Thijs Kolkman op laatkomer Nick Volwater, wie beheerst afrondde. De 6-0 van Stan Gunnewick mocht er ook zijn. Randje 16 speelde Stan zichzelf vrij en schoot kiezelhard tegen de touwen. Vervolg pakte Frank nog een goaltje mee door als een echte spits bij de eerste paal raak te schieten.

KSV ging door en voelde dat zelfs de dubbele cijfers in de lucht hingen. De 8-0 van de getergde Nick Volwater bleef niet lang uit en uiteindelijk besliste Stan Gunnewick de eindstand op 9-0 met een 9e treffer aan Vragenderse zijde.

Ondanks de zege waren de heren niet helemaal tevreden. ‘’Tegen dit soort tegenstanders hoor je als spits te scoren, dit heb ik niet gedaan. Gelukkig heb ik het team kunnen helpen met een assist.” Zei een enigszins teleurgestelde Sjoerd Ottink.

Ook voorstopper Klein Avinck baalde van zijn gemiste penalty: ‘’Als je donderdag de missers van Feyenoord ziet, dan wil je het zelf op het veld wel even laten zien hoe je een penalty raak schiet. Als je hem dan ook zelf mist, dan komen de trauma’s van de vloek van Rome, direct weer naar boven’’.

‘’Als je ziet hoe zelfkritisch de jongens zijn, ondanks dat ze 9-0 hebben gewonnen, dan kun je zien dat het proces zijn vruchten afwerpt’’ zei speler/coach Ottink.

Volgende week speelt KSV 4 om 13:30 (belachelijk tijdstip) uit tegen Grol 12. Komt dat zien!