KSV 4 schrijft haar eigen kerstverhaal tegen Meddo 3

KSV 4 kan met opgeheven hoofd de winterstop in. Na een matige reeks met 3 punten uit 4 wedstrijden werd directe concurrent Meddo 3 verslagen met 2-0 in eigen huis. Stan Gunnewick nam beide doelpunten voor zijn rekening.

De dagen voor kerst leken donker te worden voor KSV 4 dit jaar. Waar aan het begin van het seizoen het woord “kampioenschap” af en toe viel, leek dit steeds verder weg te geraken. Belangrijke wedstrijden tegen Erix en GSV ‘63 werden verloren en ook bleken laagvliegers als Reunie ineens zware tegenstanders te zijn waardoor de top van de competitie steeds verder weg leek te geraken.

Waar KSV-Meddo medio november, toen deze wedstrijd aanvankelijk ingepland stond, nog de absolute topper in de zevende klasse reserve leek te zijn. Bleek het nu een spannend treffen in de subtop van de competitie. Meddo leek er in ieder geval veel zin in te hebben. Of het psychologische oorlogsvoering was of dat het gewoon te maken had met de openingstijden van de Meddose kantine is onduidelijk, maar de gasten besloten ineens de koffie in Vragender te drinken. Zo kreeg KSV 4 meteen een inkijkje in het Meddose sportontbijt dat blijkbaar bestond uit zwarte koffie en Haribo kikkertjes. Je moet er maar net zin in hebben.

Toen KSV 4 bekomen was van de Meddose eetgewoontes, kon er om half 11 afgetrapt worden. Hoewel het dan weliswaar geen absolute topper meer was, hing deze sfeer wel om de wedstrijd heen. Beide ploegen gingen er vol in en gunden elkaar weinig ruimte. Daardoor werd er vol passie en vuur gespeeld, maar vielen er niet per se veel kansen. Vragender-Meddo was een pot die je je bij Vragender-Meddo kon voorstellen. 22 man, niet gehinderd door enige kunde of souplesse, die elkaar het voetballen heel moeilijk weten te maken, met af en toe een goede uitbraak. Deze uitbraken kwamen aan beide zijden. Onder andere Nick Volwater en gastspeler Steffen Olyslager kwamen tot goede schietkansen en aan de andere kant moest Sander Schilderink zichzelf blesseren om de tegenstander nog af te stoppen. Zo bleef het tot de rust 0-0.

KSV was er niet ontevreden mee, maar toch besloot trainer/speler Marijn Visser zichzelf binnen de lijnen te brengen om een doorbraak te forceren. Verder moest KSV 4 vooral zo voortdoen en dan zou het doelpunt vanzelf vallen.

In de tweede helft leek dit ook lang uit te gaan komen. KSV begon duidelijk de overhand te nemen. Het zocht meer de zijkanten van het veld, waar de ruimtes lagen en zo kon er gevaarlijk voor worden gezet. Tot dan toe echter zonder succes, maar Meddo voetbalde wel met steeds meer angst in het lijf. Ook het massaal toegestroomde publiek, 16 man sterk, ongekend in deze klasse, ging er nog eens achter staan. Er hing iets moois in de lucht, de grauwe lucht boven sportpark de Bult leek zelfs even op te klaren toen Willem te Kronnie na 20 inworpen op melkbushoogte eindelijk een bal ingooide waar een medespelers iets mee kon; Simon klein Gebbink, wegens succes wederom opgetrommeld als gastspeler, dribbelde richting de 16 en gaf een scherpe steekpass op Stan Gunnewick die attent diep liep. Stan controleerde, speelde zijn man uit en prikte bekeken binnen in de korte hoek. 1-0.

De Bult was in extase. De zittribune veranderde langzaamaan in een staantribune en de anciens van KSV veranderden langzaamaan in de harde kern van weleer. Supporter van de week Ruben Klein Gebbink klapte zijn handen stuk voor het feit dat zijn broertje zich wederom belangrijk maakte als gastspeler.

Meddo probeerde wat terug te doen, maar zoals vaker vandaag hadden zij het net niet. Aanvallen van Meddose zijde verliepen stroperig, mede door de strakke mandekking van de Vragenderse verdediging. Zo konden ook tegenaanvallen worden opgezet. Met balvaardige spelers op het middenveld en de rappe Marijn Visser en Stan Gunnewick voorin kon dit rustig een wapen worden genoemd.

Dat wapen werd ook weer voor de dag gehaald om de genadeklap toe te dienen. Marijn werd diep gestuurd over rechts en kon strak voorgeven. Meddo had alle moeite om deze bal weg te krijgen en via de kluts kwam deze uiteindelijk voor de voeten van Stan Gunnewick. De goaltjesdief van KSV 4 hoefde natuurlijk niet lang na te denken over wat hij daarmee moest doen en schoot genadeloos raak. 2-0.

Het verzet was hiermee wel gebroken. Meddo probeerde nog wel iets, maar meer omdat er gewoon nog een klein kwartier te spelen was. Iedereen voelde echter wel dat dit een gedane zaak was. De buit was binnen. KSV had zich herpakt en kon met opgeheven hoofd als trotse nummer 2 van de competitie de winterstop in.

“We hebben een paar moeilijke weken gehad en daarin 9 dure punten verspeeld”, sprak assistent-leider Joost Ottink. “Ik ben trots dat we ons zo hebben kunnen herpakken tegen een lastige tegenstander. We hebben echt ons eigen kerstverhaal geschreven en ik ben heel blij dat we in the winning mood het nieuwe jaar in kunnen”

“Dit is echt een kerstsprookje wat we vandaag hebben laten zien”, vond Nick Volwater “Al dat publiek, maakte ons wellicht wat nerveus op voorhand, maar uiteindelijk heeft het ons absoluut naar de overwinning geholpen. Prachtig dat we zo’n hondstrouwe aanhang achter ons hebben staan!”

Met deze schitterende overwinning gaat KSV de winterstop in tot 28 januari. Dan wordt de competitie hervat met een absolute topper. De nummer 1 komt op bezoek bij de nummer 2. KSV 4 – Ruurlo 6. Deze wedstrijd is door KSV 4 mede opgedragen aan de onvoorwaardelijke steun van de supporters. We hopen u dan ook weer gezond in het nieuwe jaar langs de lijn terug te zien.

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2024!

KSV 4