KSV 4 sluit 2022 in stijl af tegen Varsseveld 8

KSV 4 kan na een slechte serie van drie verliespartijen op rij met opgeheven hoofd de winterstop in. Op het tweede veld van sportpark ‘De Bult’ werd Varsseveld 8 met 4-1 verslagen. Nick Volwater benutte een penalty en Stan Gunnewick zorgde met drie treffers voor het vuurwerk binnen de lijnen.

Het was een koude zondagochtend. Het kwik was nauwelijks boven het vriespunt uit gekomen gedurende de 24 uur voorafgaand aan de wedstrijd. Het was dan ook maar de vraag of de wedstrijd wel door zou gaan. Uiteindelijk bleken de omstandigheden best prima. Eén keer met de noppen door het dunne ijslaagje trappen en men had een prima veld. Dit bleek een lastig te slikken pil voor een aantal KSV-spelers die er duidelijk vanuit waren gegaan dat ze zich nog een keer hadden kunnen omdraaien deze ochtend omdat het voetbal niet door zou gaan. Ook bij de tegenstanders verraadden een aantal kleine oogjes dat ook bij hen een aantal spelers hadden gegokt op afgelasting en dus hadden verloren. Ten slotte was het bij de warming-up maar de vraag of de boodschap dat de wedstrijd een half uur eerder gespeeld zou worden ook bij de withemden uit Varsseveld aangekomen was. Uiteindelijk kwam de tegenstander nog op tijd aan, maar moest het slechts een halve warming-up beginnen aan het duel.

KSV scherp van start

KSV kwam duidelijk scherp uit de startblokken. De mannen van Barry Ikink hadden ook gezien dat de Varssevelders nog niet allemaal de hamstrings lekker op lengte hadden en besloten daarom de tegenstander meteen onder druk te zetten. Na drie nederlagen op rij moesten nu eindelijk weer een keer punten worden gepakt. Barry had daarom gekozen voor de sterkst mogelijke startopstelling met als aanvalsduo Nick Volwater en Stan Gunnewick. Deze keuze bleek de juiste toen Barry al na 10 minuten zijn gelijk kreeg toen Nick Volwater vanaf de zijkant Stan inspeelde en deze meteen uithaalde om de openingstreffer op het bord te schieten. 1-0. 

Zondagsschot

KSV had de eerste helft duidelijk de overhand. Met slimme steekpasses op de vlugge voorhoede werd regelmatig gevaar gesticht en ook met schoten vanuit de tweede lijn werd de Varsseveldse verdediging op de proef gesteld. Het leek een kwestie van tijd totdat KSV 4 haar voorsprong zou uitbouwen. Echter was het Varsseveld 8 dat zichzelf weer terug in de wedstrijd schoot. De commentatoren zijn er nog niet uit of het een mislukte voorzet of gewoon een klassiek zondagsschot was waarmee Varsseveld langszij kwam, maar feit is dat de eerste serieuze kans die Varsseveld kreeg er meteen in vloog. 1-1.

Nick Volwater stelt orde op zaken

Op de bank van KSV zat de vrees er meteen goed in. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat er onnodig punten zouden worden gemorst in een wedstrijd waarin KSV 4 de bovenliggende partij was. De angst hiervoor was binnen de lijnen gelukkig ver te zoeken. De mannen in het groen-wit wisten dat het tijd was om orde op zaken te stellen en dat gebeurde dan ook nog voor rust; Stan Gunnewick werd tijdens een actie binnen het zestienmetergebied neergelegd door zijn directe tegenstander waardoor de bal op de stip ging. Nick Volwater eiste de bal op en verzaakte niet. KSV stond weer op voorsprong.

Vuurwerk van Stan Gunnewick

In de rust zat de sfeer er al goed in. KSV wist dat het goed stond en dat het nu een kwestie was van jagen op de 3-1 om zo de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De kansen hiervoor waren er wel, maar een doelpunt wou lang niet vallen. KSV was duidelijk op zoek en veelvuldig werd het middenveld overgeslagen om meteen Stan of Nick diep te sturen. Uiteindelijk was het Stan Gunnewick die weer eens door de verdediging heen brak. Hoewel ploeggenoten waren meegelopen om de bal op af te leggen, had Stan andere ideeën. Met een harde knal werkte hij zelf de bal onderkant lat het doel in. 3-1.

Met dit doelpunt leek het verzet van Varsseveld wel ongeveer gebroken. KSV had er echter nog wel zin in en vooral Stan leek erop gebrand om nog een keer te scoren om zo zijn hattrick compleet te maken. Hiervoor had Stan alleen maar een goede bal van achteruit nodig. Tussen de verdedigers van Varsseveld in ontfutselde hij de bal om deze mee te nemen richting het doel. Op kracht en snelheid kon hij zijn belagers van zich af houden en uiteindelijk completeerde Stan zijn drieklapper met een bekeken schuiver in de hoek. 4-1.

Vuurwerk buiten de lijnen

Na al dit vuurwerk van Stan bleek ook Yoeri, die vanwege een bovenbeenblessure al een aantal weken in de lappenmand ligt, nog wat aan de feestvreugde bij te willen dragen. Yoeri had namelijk een paar stadionfakkels meegenomen om deze overwinning te vieren.

Ook grote leider Barry Ikink was duidelijk in zijn nopjes: “We waren het de afgelopen weken een beetje kwijt af en toe. Ikzelf ook trouwens. Ik ben blij dat we vandaag het lek weer boven hebben gekregen. Er viel weinig op af te dingen. Ik vond dat we gewoon beter waren en dus ook terecht hebben gewonnen. Fijn om met opgeheven hoofd de winterstop in te kunnen” aldus de beschermheilige en hogepriester van het Barryïsme.

Met deze overwinning komt het puntenaantal van KSV 4 uit op 10 uit 10 wedstrijd wat goed is voor een voorlopig negende plek. De komende zes zondagen mag KSV 4 zich opmaken voor de tweede seizoenshelft die op 29 januari aanvangt met een uitwedstrijd tegen Vios B. 7.

KSV 4 bedankt u voor alle steun in 2022. We wensen u fijne feestdagen en we hopen u ook in 2023 weer langs de lijn te mogen begroeten!