KSV 4 verliest voor derde keer op rij

Zondagochtend heeft KSV 4 alweer de derde verliespartij op rij geleden. Uit tegen FC Trias 6 gingen de manschappen van Barry Ikink met 2-1 onderuit. Bram Ribbers redde de Vragenderse eer met een treffer.

Na de pijnlijke nederlaag van KSV 4 tegen aartsrivaal Erix 3 was het vierde duidelijk nog van slag. Het derde gebod van het Barryïsme, Gij zult immer winnen tegen Lievelde, was namelijk niet opgevolgd. Het charisma en de swagger die normaal om het vierde heen hangt, was nu ineens ver te zoeken. De mannen van Barry waren duidelijk een beetje uit hun doen. Profeet en hogepriester van het Barryïsme, Barry Ikink, misschien nog wel het meest. De normaal zo beheerste Grote Leider van het vierde had alle mogelijke moeite om zich de basisopstelling te herinneren toen die bekend gemaakt moest worden in de kleedkamer.

Iedereen gelijk onder het Barryïsme

Uiteindelijk slaagde Barry erin om de elf namen over zijn lippen te krijgen die het vandaag mochten proberen. Hierbij ontbrak de naam van laatkomer Wouter Lamers. Ondanks het feit dat Wouter over het algemeen een van de sterkhouders is van Das Vierte, maakt Barry geen uitzonderingen wat betreft op tijd komen. Onder het Barryïsme zijn we immers allemaal gelijken. Wouter moest dus de wedstrijd beginnen vanaf de reservebank.

Slecht begin KSV 4

Met de warrige opstelling en het gemis van Wouter had KSV 4 duidelijk moeite om in de wedstrijd te komen. In principe zou Trias een goed te nemen horde moeten zijn. Ze hadden pas 5 punten uit 8 wedstrijden waarmee ze slechts een tiende plek op de ranglijst innamen. Op papier dus een prima opponent voor KSV 4 om zich enigszins te revancheren voor de nederlaag tegen Erix. Niets bleek echter minder waar. Het spel van KSV oogde vaak onrustig en bij tijd en wijlen zelfs ronduit rommelig. Passes kwamen niet aan en vaak werd al vroeg in de aanval gekozen voor een lange bal op spits Stan Gunnewick. Deze was echter vaak onmachtig tegen de Winterswijkse defensie.

Vroege achterstand

FC Trias had daarentegen de zaakjes beter op orde. Via de vleugels werd veel gevaar gesticht en het was een kwestie van tijd voor de openingstreffer zou vallen. Deze viel uiteindelijk na een klein kwartier spelen toen een voorzet op de buik van de Trias-spits belandde. Deze gebruikte zijn grote sterke punt handig om de bal in de hoek te werken. 1-0. Even later werd ook nog eens een knappe aanval handig afgerond waarmee KSV tegen een 2-0 achterstand aankeek.

11 tegen 10

Tot overmaat van ramp zag laatste man Jelle Spexgoor zich gedwongen om een tegenstander die op het punt stond om door de defensie heen te breken naar de grond te werken. Dit kwam hem op een gele kaart en tien minuten langs het veld te staan. Met nog maar 10 tegenstanders had Trias nog meer ruimte om aan te dringen en KSV de definitieve nekslag te geven. Deze viel uit een vrije trap, maar werd weer ingetrokken omdat de arbitrage vond dat een Trias-aanvaller hinderlijk buitenspel stond.

Het vierde dringt aan

Toen Jelle zijn tijdsstraf had uitgezeten en het dus weer 11 tegen 11 was, daalde bij KSV het besef in dat er iets moest veranderen in het spel. Langzaamaan kwam KSV in de wedstrijd en begonnen de combinaties te lopen. FC Trias 6 – KSV 4 begon eindelijk op een echte wedstrijd te lijken, alleen was KSV duidelijk 20 minuten te laat begonnen met voetballen. Toen KSV namelijk eenmaal op dreef was, bleek dat er best wel wat mogelijk was op het bikkelharde kunstgrasveld met snijdende noordoostenwind recht over het veld. Uiteindelijk kon KSV de Anschlusstreffer vieren toen de Trias-keeper een corner van Sander Schilderink niet goed klem wist te pakken. Bram Ribbers, normaal gesproken zelf doelman, maar wegens blessureleed linkshalf, was er als de kippen bij en werkte attent de bal en doelman over de lijn. 2-1.

KSV onnauwkeurig

Niet veel later was het rust. De teneur in de kleedkamer was dat het vooral ontzettend jammer was dat er te laat was begonnen met voetballen. Deze achterstand was eigenlijk niet heel erg nodig en het werd tijd om orde op zaken te stellen. Trias was er in de tweede helft echter op gebrand om de opgebouwde voorsprong te consolideren. KSV gaf alles, maar was in haar drang naar voren vaak onrustig en onnauwkeurig, waardoor veel aanvallen eenvoudig in de kiem konden worden gesmoord.

Bram Ribbers, van held naar schlemiel

Uiteindelijk was het wederom een hoekschop waaruit KSV gevaar stichtte. Stan Gunnewick kopte zowaar een bal binnen, waarmee hij zijn eerste kopdoelpunt ooit kon gaan vieren. Ware het niet dat Bram Ribbers zijn tegenstander gebruikte om ook op te springen bij diezelfde voorzet. Vanwege deze onnodige overtreding werd KSV dus de gelijkmaker door de neus geboord.

Terug naar de basis

Uiteindelijk bleef de stand 2-1 waarmee KSV alweer de derde nederlaag op rij leed en alweer de tweede op rij die totaal overbodig was. Barry Ikink zelf was niet bereikbaar voor commentaar, maar laatste man Jelle Spexgoor had nog wel een woordje klaar: “We begonnen gewoon niet scherp aan de wedstrijd en dan loop je de rest van de ochtend eigenlijk achter de feiten aan. Vervolgens verliezen we dit gewoon op de basics, slechte aannames, passes die niet aankomen, eeuwig zonde”. Op de vraag hoe het nu dan verder moet, had Jelle wel een mening. “We zullen beter moeten trainen op basistechniek, die is bij velen gewoon niet op orde. Daarom is het ook zo zonde dat Hennie Wesselink juist nu afzwaait als trainer”.

Volgende week is het voor KSV 4 alweer de laatste kans om met opgeheven hoofd de winterstop in te gaan in de clash tegen Varsseveld 8.