Nieuws – Algemeen

KSV/Erix JO13-1 haalt langverwacht kampioenschap binnen

Op zaterdag 22 december was het eindelijk zover, de kampioenswedstrijd van KSV/Erix JO13-1. Nadat deze wedstrijd 2 keer was afgelast werd er deze morgen wel afgetrapt op sportpark de Bult van KSV. Tegenstander was AD’69 JO13-1, een team die onderin bivakkeert in de competitie. Tot deze wedstrijd had de trotse koploper pas 2 punten verspeeld.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat AD’69 zich niet zomaar gewonnen wilde gegeven. Want met veel inzet probeerde het veldspel van de jongens en meiden uit Vragender en Lievelde onmogelijk te maken. De gastheren speelden onrustig en chaotisch maar dit had vast en zeker met de spanning te maken.  Tot veel kansen leidde dit niet echt. De grootste kans was voor Roan te Brummelstroete die een voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede kon inschieten. Maar hij raakte de bal verkeerd zodat deze niet in het doel beland. Jammer voor hem want in de afgelopen cruciale wedstrijden tegen FC Winterswijk en DZSV wist hij het net wel te vinden. Op slag van  rust viel dan toch de bevrijdende 1-0. Rechtsbuiten Kay Wolterinck werd diep gestuurd en was zijn belager te snel af en schoot de bal laag in de verre hoek.

In de rust werd er door de leiding op gewezen dat men geconcentreerd moest blijven spelen en het veldspel beter moest. Direct na de hervatting leken deze woorden van de leiding geholpen te hebben. Het veldspel was beduidend beter en het was eigenlijk wachten op de 2-0. Deze kwam er na ruim 10 minuten. Een corner vanaf links werd onfortuinlijk in eigen doel gekopt door een Aaltense verdediger. Je zult zeggen dat de gasten hiermee zich gewonnen gaf maar niets was minder waar. Zoals in de eerste helft ook het geval was gingen de jongens en meiden van AD’69 vol voor de aansluitingstreffer en deze kwam er al snel. Een aanval vanaf rechts leek makkelijk afgestopt te kunnen worden maar de buitenspeler wint het duel en geeft de bal knap voor. De spits raakt de bal vol op de slof en vliegt in volle vaart het net in.

Een fikse tegenvaller voor KSV/Erix JO13 want na deze tegengoal zijn ze zichtbaar van slag. Het slordige en rommelige spel van de eerste helft is weer te zien. Maar na een aantal minuten wordt het spel weer wat beter en hebben de gastheren ook kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar dit gebeurt niet meer. Na ruim 60 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Het kampioenschap is binnen!! Er wordt volop gefeest op het veld en spelers en leiding worden nadien gefeliciteerd door het massaal opgekomen publiek.

Na de welverdiende douche worden de kampioenen onder luid gejuich ontvangen inde kantine.  Na wat te drinken hebben gehad nog een rondrit door het dorp gehad om te laten zien dat de jongens en meiden van KSV/Erix KAMPIOEN zijn geworden. Nadien in de kantine nog een patatje met snack en gaat iedereen voldaan naar huis.

KSV/Erix JO13 speelt kampioenswedstrijd

Voor veel teams is het al winterstop maar nog niet voor de helden van KSVErix J013-1! 💪Het team staat bovenaan en is op papier al kampioen maar aanstaande zaterdag moet dat nog even officieel bevestigd worden tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen!⚽️

Om 10.00 uur speelt het combinatieteam de kampioenswedstrijd tegen AD’69 J013-1! 😎Wat is er nou mooier dan het seizoen winnend afsluiten?!

Kom het team aannodigen en geef ze een onvergetelijk kampioensfeest!!

KSV/Erix J013-1 – AD’69 J013-1
Aanvang 10.00 uur
Sportpark de Bult

Tot dan!

KSV boekt spectaculaire overwinning

KSV won vandaag met 2-4 in Enschede van FC Aramea en pakt wederom 3 punten. De ploeg staat nu op een knappe vijfde plek op de ranglijst.

Vandaag moest KSV aantreden tegen FC Aramea uit Enschede. Zij hebben 10 punten uit 8 gespeelde wedstrijden en KSV heeft 13 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. Kortom een belangrijk duel om een goede middenmoot positie te bemachtigen. Van Aramea is bekend dat zij het tikkie takkie voetbal uitstekend beheersen en daarnaast beschikken over een ijzersterke robuuste spits.

KSV begon te afwachtend aan deze wedstrijd en liet Aramea teveel de bal rond gaan en al in de 3e minuut was er een beste kans voor Aramea. Maar KSV was amper hiervan bekomen of in de 4e minuut was het wel raak voor Aramea waarbij een van de voorwaartsen vrij mocht aanleggen en de bal hoog in het doel schoot achter Wesley Keegstra 1-0. Hierna was KSV wakker geschud en kreeg geleidelijk aan meer vat op het technische spel van de tegenstander. Vanuit een gesloten defensie werd meer druk naar voren gezet en dit resulteerde in de gelijkmaker in de 13e minuut. Een perfect uitgevoerde  counter werd door de snelle Stan Gunnewick die de achterlijn haalde op maat voor het doel geschoten en het was Frank Harmelink die de bal onberispelijk laag in het doel schoot 1-1. Even later moest hij zich laten vervangen met een hamstringblessure en kwam Tom Ribbers in het veld. Hierna golfde het spel heen en weer en was het met name Aramea, die met technische hoogstandjes een doelpunt probeerde te forceren. De verdediging van KSV stond nu echter goed en door de straffe dekking wist Aramea maar geen doelrijpe kans meer te creëren. KSV daarentegen begon steeds beter te voetballen. Het was in de 38e minuut Stan Gunnewick die na een lange rush de achterlijn haalde en vanuit een schier onmogelijke positie toch nog de keeper van Aramea wist te verschalken met een fraai doelpunt in de verre hoek 1-2. Met deze stand ging men rusten op sportpark Wesselerbrink Zuid.

Na de thee verscheen er een getergd Aramea in het veld en KSV werd vanaf minuut 1 ver teruggedrukt eigen strafschopgebied. Het duurde dan ook niet lang of weldra kregen zij 2 dotten van kansen die gelukkig gemist werden. De druk hield maar aan en KSV kwam voetballend niet onder de druk vandaan, leed vaak slordig balverlies en in de 55e minuut werd dit afgestraft met de gelijkmaker na een scrimmage voor het doel van KSV 2-2. Ook hierna waren de betere kansen voor Aramea maar het was gelukkig KSV die zich weer hervond  en steeds feller de duels aanging. De druk naar voren werd weer opgevoerd en de wedstrijd kwam weer meer in evenwicht. In de 75e minuut ging de keeper van Aramea in de fout en pakte een terugspeelbal met de hand op. Dus een vrije trap voor KSV in het 16 meter gebied en die werd door Tim Minkhorst keihard hoog in het doel geschoten 2-3. Hierna zocht Aramea vergeefs nog nadrukkelijker de aanval en kreeg KSV een paar beste mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Maar zowel Twan Jurjus als  Stan Gunnewick wisten oog in oog met de keeper van Aramea niet te scoren. Nadat al eerder Wout Oonk was ingevallen voor de moe gestreden Rick Tanck kwam in de laatste 10 minuten Erwin van de Wolfshaar in het veld voor de moe gestreden Stan Gunnewick. Hij gooide in de 85e minuut de wedstrijd definitief in het slot met een fraaie treffer 2-4. Vanaf het middenveld wist hij na een lange solo 2 verdedigers in de luren te leggen en de keeper te verschalken met een bekeken schuiver in de verre hoek. Aramea was aangeslagen en KSV had in de laatste paar minuten zowaar de score nog verder kunnen uitbouwen maar dan was het wel een zeer geflatteerde uitslag geweest. Na het laatste fluitsignaal was er een groot applaus voor de jongens van de meegereisde supporters.

Komende zondag 16 december a.s. is er de laatste wedstrijd voor de winterstop. We spelen dan thuis tegen de kersverse koploper UDI uit Enschede. Wellicht zit er nog een stunt in en dat wil je toch niet missen. Kom dus allen en moedig onze jongens aan.

Door: Jan Harmelink

Archief