Nieuws – Algemeen

KSV Voetbal ontvangt € 500,00 van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek

Door het coronavirus komen veel plaatselijke verenigingen en stichtingen in zwaar weer terecht. Dit is voor de Rabobank reden geweest om een Coöperatief Fonds in het leven te roepen om al deze verenigingen en stichtingen financiëel te ondersteunen. Immers de Rabobank is altijd nauw betrokken bij de lokale organisaties en ondersteunt deze op velerlei gebied.

Wij als KSV Voetbal hebben dan ook gemeend een aanvraag te kunnen indienen omdat wij ruimschoots voldoen aan de gestelde voorwaarden. Onze penningmeester Suzan heeft met duidelijke redenen aangegeven waarom wij menen aanspraak te kunnen maken op een bedrag uit dit fonds (mindere opbrengst thuiswedstrijden, beduidend minder kantine opbrengsten, geen opbrengsten vanuit de Zwarte Cross, geen inkomsten uit ons huistoernooi maar wel kosten huur sportterreinen en vergoeding van onze toptrainers!!).

De Rabobank Noord- en Oost Achterhoek heeft hierop positief gereageerd en ons een donatie toegezegd van € 500,00 waarvoor wij hen zeer erkentelijk zijn. De Rabobank geeft hierbij aan dat bij de beoordeling zoveel mogelijk initiatieven, die voldoen aan de gestelde voorwaarden, door hun ondersteund worden, waardoor niet is overgegaan tot het uitbetalen van het maximumbedrag. Wij hebben begrip voor dit standpunt en realiseren ons dat er natuurlijk enorm veel verenigingen zijn die allemaal in de problemen zijn gekomen en graag van deze mogelijkheid gebruik willen maken.

Wij als kleine voetbalvereniging waarderen deze geste van de Rabobank en zijn hier ook dan heel blij mee.

Hoofdbestuur KSV Voetbal

KSV 4 verkozen tot ‘Bijzondere Sporters’ van 2019

KSV 4 is maandag 27 april uitgeroepen tot winnaar in de categorie bijzondere sporters bij de Sportverkiezing Oost Gelre. „Wauw! Dit is zo verdiend”, sprak een trotse aanvoerder Jelle Spexgoor na het binnenhalen van prijs.

Spexgoor gaf zijn team op voor de sportverkiezing Oost Gelre. „Met KSV 4 bungelden we jaren onderaan in de Kelderklasse. Maar dit seizoen is alles anders en draaiden we in de top mee. Daarnaast is de sfeer binnen het team al jarenlang onverminderd positief, waarbij de opkomst tijdens trainingen én de derde helft wekelijks ongekend hoog zijn.” Het huidige door corona beëindigde seizoen sloot KSV 4 af op de derde plek. „Bovendien is KSV 4 meer dan voetbal”, vervolgt Spexgoor. „KSV 4 is een vriendenteam waar lief en leed gedeeld worden en ook spelers met minder kwaliteiten dan Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hun kunsten mogen vertonen.”

KSV 4 nam het op tegen Longa ’59 dames 3 en Shoot2GetherWin2Gether team St. Switbertus in de categorie bijzondere sporters. Presentator Bennie Bles en Bart Porskamp, wethouder Sport van de gemeente Oost Gelre maakten de winnaar maandagmorgen 27 april bekend. „De winnaar is KSV 4, wie kent ze niet van hun wekelijkse, hilarische wedstrijdverslagen in de Elna”, sprak Bles. „Een dikverdiende winnaar”, voegde Porskamp eraan toe. „Leuk dat een Kelderklasse team wint. Ik ben zelf inmiddels ook op dat niveau actief. Wellicht treffen we elkaar in de toekomst.”

„Geweldig”, zei secretaris Jan Harmelink, die namens het hoofdbestuur van de voetbalvereniging uit Vragender KSV 4 feliciteerde. „Dit is prachtig”, reageerde leider Ban Lageschaar. „Ik heb hier geen woorden voor. Dit is zo mooi. Dit is de eerste prijs uit mijn voetballoopbaan”, zei een van blijdschap geëmotioneerde Joost Ottink. De normaliter zeer spraakzame Ottink speelde het beste seizoen uit zijn loopbaan.

„Een dikverdiende blijk van waardering voor de tomeloze inzet van dit elftal, binnen en buiten de lijnen. 27 april 2020 gaat de boeken in als ‘Het wonder van De Bult’, dat zeg ik je”, aldus succestrainer Hennie Wesselink, de man die elke dinsdagavond het vierde van KSV drilt tot de ware oorlogsmachine die ze inmiddels zijn.

Van alle kanten stroomden de felicitaties binnen voor deze knappe prestatie. „Wanneer we weer mogen voetballen, houden we Oost Gelre weer op de hoogte via onze wedstrijdverslagen op de KSV site en in de Elna. We hadden het feestje graag samen met onze vele hondstrouwe fans gevierd op de markt in Lichtenvoorde, maar door corona moeten we de festiviteiten helaas uitstellen. Nu zijn er andere dingen belangrijker dan voetbal. Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe.”

Daar sloot assistent-leider en speler Barry Ikink zich bij aan. „Wellicht is er tijdens de kermis in Lichtenvoorde een moment waarop we onze supportersschare kunnen bedanken voor hun jarenlange steun. Zonder hun hadden we deze bijzondere prijs niet gewonnen.” Ikink groeide de afgelopen jaren uit tot één van de populairste spelers van KSV 4. Shirts van Ikink gingen de afgelopen jaren als warme broodjes over de toonbank in de fanshop van KSV. Ook scandeerden supporters tijdens en na wedstrijden vaak zijn naam. In het voetbal heb je helden zoals vroeger Cruijff en Maradonna. Ikink is één van hen. Hij is een voorbeeld voor veel jeugdige voetballers.

Helaas voor het winnende elftal zit een collectief feest er op dit moment niet in. „Wij zijn niet voor één gat te vangen,” aldus mid-mid Rob Huisman, drijvende kracht in het elftal. „Via diverse social media en video-bel-apps onderhouden we nauw contact. Het échte feestje volgt zeker nog! Voor nu moeten we ons focussen op onze gezondheid, zodat we snel weer het veld op kunnen samen.”

Presentator Bennie Bles (links) en Bart Porskamp, wethouder Sport van de gemeente Oost Gelre maakten de winnaar maandagmorgen 27 april bekend.

Jeugdvoetbal in Vragender en Lievelde

Afgelopen dinsdag heeft de regering besloten dat voor de jeugd van 12 jaar en jonger weer de mogelijkheid komt om samen te gaan sporten en dat de jeugd van 13 t/m 18 jaar onder strikte regels ook weer mag sporten.

Hierbij mogen er geen wedstrijden, toernooien of andere competities georganiseerd worden. Alleen trainingen zijn toegestaan.

De jeugdbesturen van K.S.V. en Erix zijn op dit moment aan het kijken of en hoe we dit kunnen oppakken. Op dit moment zijn zowel de sportvelden in Vragender en Lievelde beide gesloten voor onderhoud de rest van het voetbalseizoen, dit n.a.v. de eerder genomen maatregelen. Wij hebben al geïnformeerd naar locaties om naar uit te wijken zodat we eventueel de beschikking kunnen krijgen over sportvelden.

Onze grootste afweging is de veiligheid van iedereen. Niet alleen de spelers, maar ook de trainers/leiders en de ouders. Ondanks de nieuwe berichten is het virus nog steeds actief en moeten wij goed overwegen wat hierin het juiste handelen is. Het laatste wat we willen is onnodige problemen veroorzaken en verdere verspreiding van het virus binnen onze leden en families.

Op dit moment is er contact met de gemeente en houden wij ook de berichtgevingen van de KNVB goed in de gaten. Voordat wij kunnen beginnen met enige activiteiten zullen eerst alle voorwaarden goed geregeld moeten zijn.

Mochten wij meer informatie of nieuws hebben, zullen wij dit communiceren via de website, facebook en eventueel via de app.

Het betekent ook dat beide sportparken nog tot nader orde gesloten zijn,

Namens de jeugdbesturen van K.S.V. en Erix

Mochten jullie vragen en/of opmerkingen hebben, neem gerust even contact op,

Jorrit Spexgoor 06 22 72 36 74
Eric Ressing 06 46 59 76 74

Archief

Ouder