Nieuws – Senioren

Grote nederlaag in koud Borculo voor KSV

Vandaag staat de lastige uitwedstrijd op het programma tegen koploper Reünie in Borculo. KSV begint goed aan de wedstrijd, helaas resulteert dit niet in kansen.

Na 10 minuten wordt de koploper sterker. De eerste kans is een schot op doel welke door Pascal goed wordt gered. Na 24 minuten krijgt KSV de bal niet weggewerkt uit de eigen 16 meter en in de kluts wordt de 1-0 ingeschoten. 5 minuten later wordt na een hoekschop van KSV de spits van Reünie op randje buitenspel diep gestuurd. Hij verdubbelt de score. In de 35e minuut wordt de ruststand bepaald na een terecht toegekende penalty, 3-0.

Na rust komt KSV beter in het spel. Robert stuurt met een steekbal Max alleen op de keeper af. Zijn schot wordt gepakt door de keeper. Na een overtreding op Twan mag Tim aanleggen voor een vrije trap. Via de onderkant van de lat eindigt de bal net voor de lijn. Uit de hierop volgende hoekschop schiet Walter de afgeslagen bal mooi in het doel. 3-1 De fase na dit doelpunt is een sterke fase van KSV met een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Reünie.

In de 75 minuut is het echter weer aan Reünie. Een mooie aanval over rechts wordt afgemaakt. 4-1. De wedstrijd is beslist. In de laatste 5 minuten wordt er nog 2 maal gescoord door Reünie, 5-1 en 6-1. Een grote maar terechte nederlaag voor KSV in Borculo. Volgende week staat de belangrijke 6 punten wedstrijd uit naar Mariënveld op het programma.

KSV verliest in eigen huis van FC Eibergen

Deze week trad de ploeg van trainer Wim te Nijenhuis aan tegen FC Eibergen. Voorafgaand was er een minuut stilte in verband met een oud-voorzitter van FC Eibergen.

De eerste helft was veelal rommelig, beide ploegen hadden moeite om de bal lang in de ploeg te houden. Al kwam dit ook door de harde wind. Na ongeveer een half uur moest KSV-doelman Pascal Wolterink handelend optreden bij een schot in de korte hoek. Ook belandde een schot van de gasten op de lat. KSV creëerde geen kansen en hanteerde veelal de lange bal. Met de brilstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust werd het spel aan beide kanten beter en creëerden beide teams ook enkele kansen. Na ongeveer 70  minuten kwam Eibergen op voorsprong. Een onterecht gegeven vrije trap werd vanaf randje zestien laag ingeschoten. Daarna zette KSV aan om de gelijkmaker te maken en die kwam er al snel. Een hoekschop vanaf rechts van Robert Stevens werd knap ingekopt door Teun Lageschaar. Maar lang kon KSV niet genieten van de gelijkmaker. Want direct na de aftrap gingen de gasten richting het KSV doel. De aanvaller van Eibergen schoot op goal; Jorrit Spexgoor blokte de bal maar deze verdween met een boog in het doel, 1-2.

KSV gaf zich niet zomaar gewonnen en zette nogmaals aan maar er kwam geen doelpunt. Aan de andere kant haalde Jorrit Spexgoor een aanvaller onderuit in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. De nemer van de penalty raakte de bal vervolgens helemaal verkeerd en deze belandde een paar meter naast het doel. Kort daarna kreeg Eibergen een vrije trap net buiten de zestien. De speler schoot de vrije trap in een keer in het doel maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat een indirecte vrije trap was. In een slotoffensief zocht KSV nogmaals de aanval en via een voorzet vanaf de rechterkant kopte invaller Tom Ribbers op de paal. Net voor tijd gooide Eibergen de wedstrijd in het slot. Een aanvaller kwam oog in oog te staan met Pascal Wolterink maar faalde niet. Pascal raakte de bal nog wel maar deze belande toch in het doel. Na ruim 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en is de eindstand 1-3.

KSV verliest dus opnieuw en het gat met de subtop wordt steeds maar groter. Volgende week speelt KSV een lastige uitwedstrijd tegen trotse koploper Reünie in Borculo. Wellicht kan de ploeg voor een verassing zorgen. Pupil van de week was deze wedstrijd Jurre Vrijdag.

Door: Barry Ikink

Weergaloos KSV 4 geeft Bredevoort voetballes

KSV 4 won vandaag met 2-3 in Bredevoort. Na een 1-0 en 2-1 achterstand toonde de ploeg veerkracht en nam de punten mee naar Vragender.

Na een lange winterstop begon KSV 4 hongerig aan de wedstrijd. De defensie van Bredevoort werd meteen onder druk gezet. Om onverklaarbare reden verslapte KSV 4 daarna. Bredevoort nam het initiatief en dook enkele keren gevaarlijk op voor het doel van KSV. Doelman, cleansheet Barry wist zijn doel echter schoon te houden.

Na klungelig balverlies kwam KSV binnen tien minuten op achterstand. Hun spits rondde een dieptepass keurig af. Bredevoort bleef de betere ploeg en miste goede kansen op 2-0. Na een half uur spelen kwam KSV 4 beter in de wedstrijd. Na een voorzet van Danny Wiegerinck kapte spits Niels Hegeman zijn tegenstander op slinkse wijze uit. Helaas pareerde de doelman zijn inzet en lukte het Thijs van Langen niet om de rebound binnen te werken.

Het doelpunt hing in de lucht. Na 35 minuten was het raak. Na een uitstekende hoekschop van de sterk spelende Joost Ottink schoot Danny Wiegerinck de bal ineens strak in de hoek binnen, 1-1. KSV 4 rook bloed en ging op zoek naar de verdiende voorsprong. De wankele defensie van Bredevoort hield met kunst en vliegwerk stand.

Na rust bracht leider Bas Lageschaar maar liefst vijf verse krachten in. Met deze verse krachten moest de defensie van Bredevoort zoek gespeeld worden. KSV pakte direct het initiatief. Na een goede ingooi van Jelle Spexgoor schoot linkshalf Tom Schotman een niet te missen kans voorlangs.

KSV 4 raakte niet in de war en bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Na een hoekschop van Bredevoort kopte hun centrale middenvelder de bal resoluut tegen de touwen. Het oppermachtige KSV 4 keek pardoes tegen een achterstand aan.

De sterk spelende aanvoerder Ruud Weenink pepte zijn manschappen op na deze deceptie. KSV 4 pakte meteen weer het initiatief en het was wachten op de gelijkmaker. Na een uitstekende voorzet van Tom Schotman taste de doelman van Bredevoort in het duister. Thijs van Langen strafte dit foutje genadeloos af, 2-2.

KSV 4 was hongerig naar meer en zag dat de overwinning voor het grijpen lag. Na een schitterende aanval van KSV over meerdere schijven schoot linksbuiten Bram Ribbers genadeloos raak. Het pasje van centrale middenvelder Knettah Ollo was geniaal en normaliter alleen op zondagavond bij Barcelona te zien. De verdediging van Bredevoort keek er met open mond na en staarde vol ongeloof naar de grond. Dit hadden ze nog nooit gezien.

Bram Ribbers legde na zijn doelpunt zijn vinger op de mond om alle criticasters het zwijgen op te leggen. Hij liet nu duidelijk zien dat hij beter was dan zijn bewierookte broertje Tom. Daarna sprong hij leider Bas Lageschaar in de armen, die ondanks de kritiek van de derde colonne van KSV altijd vertrouwen in hem hield.

Daarna golfde het spel op een neer. Bredevoort ging met vier aanvallers spelen om een doelpunt de forceren. De defensie, onder de leiding van de uitblinkende Ruud Weenink, hield echter stand en trok de verdiende overwinning over de streep.

Dankzij de overwinning steeg KSV 4 van plek elf naar plek acht op de ranglijst met 7 punten uit 9 duels. Aanstaande zondag 18 maart speelt KSV 4 om 10.00 uur thuis tegen hekkensluiter Vosseveld 4. In Vosseveld was KSV 4 veruit de betere ploeg en speelde KSV, na een 3-0 achterstand met 3-3 gelijk. Nu is het tijd voor revanche. Om het degradatiespook te ontwijken, moet er volgende week gewonnen worden.

Laatste man Ruud Weenink werd tot man van de wedstrijd gekozen. Hans Blekkink won de prijs ‘eikel van de wedstrijd’, een prijs die Bredevoort 4 iedere wedstrijd uitreikt aan hun minst waardevolle speler.

Archief