Nieuws – Senioren

KSV 4 ruim drie maanden ongeslagen na monsterzege op Doetinchem 5

Onder barre weeromstandigheden won KSV 4 afgelopen zondag met 1-4 in Doetinchem tegen vv Doetinchem 5. Dankzij de zege is de ploeg nu ruim drie maanden ongeslagen. „Ik ben blij met het karakter in deze ploeg. Met elf mooi weer voetballers hadden we vandaag niet gewonnen”, zei trainer Bas Lageschaar.

KSV 4 speelde afgelopen zondag in Doetinchem tegen het vijfde elftal van vv Doetinchem. Voor de winterstop in Vragender won de ploeg maar liefst met 6-0 tegen Doetinchem. Trainer Bas waakte echter voor onderschatting. Doetinchem 5 had zich in de winterstop fors versterkt. Het derde elftal van de club was uit de competitie gehaald en de spelers van dat elftal waren verdeeld over de overige teams waaronder Doetinchem 5. Bovendien won de ploeg onlangs knap van GWVV.

De trots van KSV begon niet goed aan de wedstrijd. KSV verloor de toss en had de eerste helft de wind tegen. Door de straffe wind kreeg KSV de bal lastig weg uit de verdediging en stond veel onder druk. De geslepen middenvelder Jopie van Doetinchem zocht met listige passes telkens de snelle buitenspelers van Doetinchem. De backs van KSV hadden het er lastig mee. KSV kwam er zeker in de beginfase maar sporadisch uit. Maar na een goede lage voorzet van Pascal Wolterink miste Stef Overkamp de kans op 0-1.

Kort daarop was het aan de andere kant raak en keek KSV 4, dat sinds zondag 9 december geen wedstrijd meer verloor, tegen een achterstand aan. Doetinchem bleef aandringen en profiteerde optimaal van de wind. Met twee knappe reddingen wist Bram Ribbers een tweede doelpunt te voorkomen.

Daarna kwam KSV iets beter in zijn spel. Spits Pascal Wolterink speelde zich na een goede actie mooi vrij maar vanuit een lastige hoek kon hij zijn schot te weinig kracht meegeven en voorkwam de doelman van Doetinchem de 1-1. Tien minuten voor rust was het dan toch 1-1. Voorstopper Tim Kolkman stuurde centrale middenvelder Roy Tiggeloven diep. Roy bleef koel en schoot de bal geplaatst langs de doelman. Kort daarop was het rust.

In de rust hekelde trainer Lageschaar het matige veldspel en de scherpte. In de tweede helft eiste hij een feller KSV dat secuurder was aan de bal. De trainer liet er geen gras over groeien en wisselde maar liefst vier keer. Ook posteerde hij Tim Kolkman als centrale middenvelder en Roy als rechtshalf. Achteraf bleek dat een gouden zet.

Meteen na rust greep KSV het initiatief. Geplaagd door tegenwind en het felle druk zetten van KSV kwam Doetinchem er lastig uit. Kort nadat spits Pascal Wolterink een mogelijkheid om zeep hielp, zorgde Roy voor de 1-2. Uit een scrimmage viel de bal pardoes voor zijn voeten en schoot hij hard raak.

KSV bleef de betere ploeg maar miste meerdere kansen op de 3-1. Daardoor bleef het lang spannend. Gelukkig gaf de verdediging in de tweede helft geen kans weg. Laatste man Jelle Spexgoor speelde uitstekend. Hij speelde wellicht de beste wedstrijd uit zijn carrière. Ondertussen was de geslepen Jopie zijn directe tegenstander Tom Schotman een paar keer te slim af door hem listig uit te kappen en faalde KSV keer op keer in de afronding. Een speler van Doetinchem vond het welletjes en deed voor hoe het wel moest. Hij schoot een hoekschop van Joost Ottink achter zijn eigen doelman.

Vlak voor tijd miste Rob Huisman een megakans. Na een bal breed van Hugo Garstenveld schoof hij de bal naast het halflege doel in plaats van erin. Lageschaar greep direct in en wisselde hem voor Stef Overkamp. Stef deed hem in één minuut voor wat Rob in 89 minuten niet gelukt was. Na een diepe bal alleen voor de keeper schoot hij met zijn gouden linker de bal gedecideerd in het doel. Daarmee gaf hij de verdiende zege van KSV nog meer glans.

Door de zege steeg KSV 4 van de tiende naar de negende plek op de ranglijst. Met zeven punten staat de ploeg één punt boven concurrent VVG ’25 5. Lageschaar was blij met de zege. Al had de zege hoger uit moeten vallen. „Ik heb mijn veldtrainer Niek Weenink doorgegeven om komende dinsdag meer op de afronding te trainen. Vandaag komen we er nog mee weg. Maar komende zondag tegen het geslepen Westendorp 2 moeten we in alle facetten, dus ook de afronding, top zijn om een resultaat te halen.” Voor de winterstop verloor KSV geflatteerd met 5-0 in Westendorp. Hoewel KSV destijds qua veldspel gelijkwaardig was, brak het missen van kansen en verdedigende blunders de ploeg toen op. De aftrap komende zondag op sportpark de Bult is om 10.00 uur. Komt allen en steun de trots van KSV.

KSV boekt belangrijke zege tegen v.v. Rietmolen

KSV 1 boekte vandaag een zeer belangrijke 2-1 zege tegen v.v. Rietmolen dankzij doelpunten van Teun Lageschaar en Erwin van de Wolfshaar. Dankzij de zege staat KSV 1 zes punten boven de degradatiestreep.

Vandaag stond de wedstrijd tegen v.v. Rietmolen op het programma. Beide teams hadden dertien wedstrijden gespeeld en zestien punten behaald. Een belangrijke wedstrijd dus, want beide teams konden de punten goed gebruiken om aansluiting te houden in de middenmoot. Pupil van de week was Sarah Elisen, die de wedstrijd aftrapte met een mooi doelpunt.

KSV begint sterk aan de wedstrijd. Al in de derde minuut weet KSV een goede aanval op te zetten, maar helaas niet te verzilveren. Niet veel later is het wel raak. Uit een goed genomen corner van Robert Stevens weet Teun Lageschaar de bal goed binnen te koppen. Na 9 minuten is de stand 1-0.

Rietmolen krijgt wat moeizaam grip op de wedstrijd en speelt aanvankelijk wat slordig. Pas na 25 minuten draait het spelbeeld bij. Dit resulteert in de 28e minuut in een goede kans voor Rietmolen, echter weten zij het net nog niet te vinden.

Voor rust zijn er nog enkele kansen voor KSV, echter weet de thuisspelende ploeg de voorsprong nog niet te verdubbelen. De teams gaan gelijk op. Ruststand 1-0.

Al vrij direct na rust weet Rietmolen wel te scoren. Een indirecte vrije trap wordt bij de tweede paal binnen gekopt. Het is 1-1. Wat volgt is een wisselend spelbeeld, met zowel kansen voor KSV als voor Rietmolen. Wesley Keegstra weet een paar keer sterk te redden, waardoor KSV goed in de wedstrijd blijft. Echter, van het overwicht dat KSV de eerste 20 minuten in de wedstrijd te had, is maar weinig over.

Vrij onverwacht valt dan toch de 2-1. Na een goede aanval zet Tom Ribbers de bal hoog voor. Deze bal wordt perfect tegendraads in de verre hoek ingekopt door Erwin van de Wolfshaar. Een prachtig doelpunt.

Er is dan nog een goed kwartier te voetballen. Het blijft spannend. Rietmolen voert de druk op, er volgt een counter. Echter loopt Rietmolen hierbij de verdediging van KSV omver, en helpt op deze manier een eigen kans om zeep.

In de 88e minuut heeft KSV een goede kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Erwin van de Wolfshaar wordt met een diepe bal weggestuurd en kan op de keeper af. De grensrechter van Rietmolen geeft echter buitenspel. In de 90e minuut volgt er voor Rietmolen nog een goede kans op de gelijkmaker. Een inworp komt in de 16 terecht, voor de voeten van een speler van Rietmolen. Door goed ingrijpen van Wesley Keegstra wordt de 2-2 voorkomen.

Na ruim 90 minuten spelen fluit scheidsrechter L. de Vries af, eindstand 2-1. Al met al een zwaarbevochten maar verdiend gewonnen wedstrijd. Drie hele belangrijke punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de Tubanters op het programma, die met 14 gespeelde wedstrijden en 30 punten momenteel de nummer twee zijn in 4B.

Door: Doreen Wieggers

Zure nederlaag voor KSV

Vandaag moest KSV aantreden tegen Sportclub Overdinkel die 1 punt meer hadden dan KSV en het was dan ook een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden met de subtop. Zonder de geblesseerden Twan Jurjus, Tom Ribbers,  Teun Lageschaar en de afwezige Erwin van de Wolfshaar, maar wel met Leon Lageschaar en Jouke Elshof in de gelederen moest KSV op een uiterst drassig en zwaar veld trachten een goed resultaat te behalen tegen deze lastige opponent. Destijds in de thuiswedstrijd had KSV niets in te brengen tegen deze geduchte tegenstander. De weersomstandigheden waren echter zo  slecht door de vele regenval en strakke wind, dat er nauwelijks sprake was van goed voetbal. In de eerste helft was het een redelijk gelijk opgaande strijd waarbij het meeste balbezit voor Overdinkel was zonder echt gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van KSV. In de 25e minuut liep Rick Tanck een ogenschijnlijk zware blessure op zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Kreunend van de pijn verliet hij het veld en werd vervangen door Thijs Kolkman. KSV loerde vooral op de counter en op de snelheid van Stan Gunnewick voorin en dit leverde een paar kleine kansjes op. Met een 0-0 ruststand ging men de kleedkamers in en de aanwezige drijfnatte toeschouwers zochten snel de kantine op om zich op te warmen voor de 2e helft met hopelijk beter weer.

Maar helaas ook na de rust viel de regen met bakken uit de lucht en de wind werd alsmaar heftiger waardoor het spel er niet beter op werd. In de 54e minuut werd er niet goed gedekt en kon een speler van Overdinkel ongehinderd voorzetten en de spits wist daar wel raad mee 1-0. KSV moest even bijkomen van deze tegenslag en Overdinkel voerde de druk op richting doel KSV. Nog geen 5 minuten later kreeg Overdinkel een penalty nadat een speler van hun werd aangetikt in het strafschopgebied. Deze werd onberispelijk ingeschoten 2-0. Hierna nam KSV het heft in handen maar de slechte weersomstandigheden en de vooral alsmaar aanwakkerende wind speelden KSV parten waardoor goed positiespel bijna onmogelijk werd. In het laatste kwartier werd de druk nog meer opgevoerd om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen en Stefan Tanck kwam in het veld voor de moe gestreden Frank Dijk. In een alles of niets poging was het dan toch Stan Gunnewick die de aansluitingstreffer maakte na een scrimmage voor het doel van Overdinkel 2-1. Om er ook nog een gelijkspel uit te slepen kwam ook nog Lars Gierkink in het veld voor Tim Minkhorst. Maar helaas de krachten waren op na deze loodzware wedstrijd en in de resterende minuten lukte het KSV niet meer om nog een gevaarlijke aanval op te zetten.

Ondanks de enorme inzet moest men genoegen nemen met deze kleine nederlaag waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. De  drijfnat meegereisde supporters dropen enigszins teleurgesteld huiswaarts. Echter gezien het vertoonde spel kan het niet lang meer duren of er komen weer punten voor KSV. Hopelijk volgende week thuis tegen Rietmolen.

Door: Jan Harmelink

Archief