Nieuws – Senioren

KSV 1 boekt belangrijke zege in Meddo

KSV 1 boekte zondag een 0-2 zege in en tegen Meddo dankzij doelpunten van Teun Lageschaar en Niek Berendsen. De ploeg behaalde daarmee een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie.

Ondanks het slechte weer, met af en toe een bui, was er afgelopen zondag weer een mooie groep supporters mee uit Vragender naar de uitwedstrijd in Meddo. Deze steun en support wordt zeker gewaardeerd door de spelers en leiding van KSV 1. Sportclub Meddo wilde graag wegkomen van de laatste plaats op de ranglijst en KSV knokt voor aansluiting bij de middenmoot.

De wedstrijd golfde in het begin op en neer en bleef goed in evenwicht. De scheidsrechter van vandaag had géén moeilijke middag, maar leidde de wedstrijd uitstekend. Er zijn in de eerste helft weinig kansen te noteren. De 0-0 ruststand is een logisch gevolg.

Het kunstgrasveld in Meddo was met deze natte omstandigheden lastig te bespelen, maar het hielp om rustig te blijven aan de bal. In de 53e minuut veroverde KSV de bal op het middenveld en lukte het Niek Berendsen rustig te blijven. Hij weet Bas Oonk vrij te spelen, die met een afgemeten voorzet komt op Teun Lageschaar. Teun kopt de bal in de hoek en de 0-1 staat op het scorebord.

Hierna neemt de druk van Meddo toe op het doel van KSV. De thuisploeg geeft alles om het weer recht te trekken. Dat resulteert uiteindelijk ook in een grote kans. De aanvaller van Meddo wachtte echter te lang om de 1-1 binnen te schuiven. KSV kwam daar goed weg. De krachten namen vervolgens af bij de spelers van Meddo en KSV profiteerde hiervan in de omschakeling. Niek Berendsen weet zich vrij gespeeld op een meter of 30 van het doel en legt de bal heerlijk in de bovenhoek. De 0-2 is een feit en met nog 8 minuten blessuretijd lukt het Meddo niet te scoren en heeft KSV er weer 3 punten bij. Volgende week zondag 2 april om 14.00 uur speelt KSV 1 de thuiswedstrijd tegen Lochem, die meestrijden om de titel.

Reuzendoder KSV 4 slaat wederom toe tegen Grol 14

Vanmorgen heeft KSV 4 goede zaken gedaan in de zevende klasse reserve door hoogvlieger Grol 14 op een 1-1 gelijkspel te houden. Joost Ottink verwende het verregende publiek met een wereldgoal namens KSV.

Wanneer een jongetje zich bij KSV Vragender inschrijft, wordt hem vanaf jongs af aan al aangeleerd om er extra fel in te gaan tegen een jongetje met een blauw shirt aan. Van oudsher waren dat vooral de jongetjes van de spoorbaan uit Lievelde, maar de laatste jaren blijken de blauwe lappen van Grol ook uitstekend te werken op de stieren van KSV 4. Voor de winterstop bleek dit maar weer eens toen KSV 4 in een legendarische wedstrijd met 2-0 won op het hoofdveld van Grol. Er waren wel eens Zuid-Amerikaanse derby’s uitgevochten waarbij na het weekend minder ledematen in de biobak lagen na te dampen.

Met de zege in Groenlo nog fris op het netvlies trad KSV dan ook vol goede moed aan voor een thuiswedstrijd tegen de virtuele koploper van de 7e klasse 16 district Oost. Zeker toen bleek dat Frank Dijk (opgeroepen voor een wedstrijd bij KSV 2) was ingewisseld voor Stef Lageschaar en Robert Stevens. Zeker niet de minste goden.

KSV wist na de uitwedstrijd in Groenlo precies wat het te wachten stond. De gasten uit Groenlo waren namelijk de betere voetballers, maar Vragender wist dat het op karakter ver kon komen. Vanuit een compacte verdediging die deze zondag ijzersterk opereerde kon sprintkanon Stan Gunnewick dan ook vaak diep gestuurd worden voor een flitsende counteraanval. Dat was echter niet waar KSV het verschil mee maakte. Dat gebeurde toen Joost Ottink vanaf rechts kon voorzetten. Het zou kunnen dat de voorzet per abuis op fenomenale wijze in de verre kruising vloog, maar voor het ego van Joost houden we het erop dat het een briljante ingeving van de heer Ottink was om de bal in de verre kruising te krullen. Hoe dan ook was de score geopend en zat KSV op rozen.

Grol probeerde nog een vuist te maken, maar kwam er maar niet door op het zware tweede veld van Sportpark De Bult. De gasten uit Grol dachten hier overigens anders over: “Wij zijn veel beter”. Dan maar tijdens de rust tot bezinning komen. Grol gebruikte de theepauze om een extra tank gas te vinden. KSV gebruikte dit kwartier juist om wat zaken te lozen. De één koos ervoor om gewoon het toilet te gebruiken (snelste poepje van de week), een ander bakende liever zijn territorium af middels een plasje tegen de lichtmast.

De geloosde ballast had echter niet het gewenste effect. Waar bankiers uit het niets geld kunnen creëren doen scheidsrechters uit Groenlo dat met knullige glijpartijen (“Ne Leeldsen uut Grolle, dan hej wind en reagen teegn”). Dat gebeurde vlak na rust toen Mark Drieks weggleed op het gladde veld en zo in de weg lag voor een Grolse spits. Penalty. De strafschop was een prooi voor de bonkige aanvoerder van Grol 14 die bal hard en met overtuiging binnen schoot 1-1.

Beide ploegen voelde dat er bij deze gelijke stand een cruciale fase aanbrak. De tegenstander mocht vooral niet in haar spel komen en dat resulteerde in een klassiek potje vechtvoetbal. De ene naar de andere overtreding werd begaan en er werd van vrije trap naar vrije trap gevoetbald. Geen van beide ploegen kon echt iets met de bal waardoor op een gegeven moment zelfs grensrechter Jelle Spexgoor het nog nodig achtte om het veld in te rennen om toch nog een keer een balcontact te maken.

Dit gebeurde overigens allemaal buiten het zicht van Grote Leider Barry Ikink, die, zo bleek achteraf, meer bezig was met de ontknoping van de wedstrijd op het eerste veld. Daar won het tweede namelijk zowaar een keer een wedstrijd.

Beide teams hadden duidelijk nog het idee dat er voor hen nog een doelpunt in het vat zat. Beide teams waren echter niet meer bij machte om nog een doorbraak te forceren. Stan bleek leeg te zijn en ook bij de Grolse voorhoede was het beste er wel af. Zo werd er uiteindelijk met een 1-1 gelijkspel afgefloten.

“We hebben vandaag karakter getoond door gedisciplineerd te blijven verdedigen en toch bij tijd en wijle er heel gevaarlijk uit te komen. Ik denk dat we vandaag de gevaarlijkste waren, alleen zijn we niet altijd even secuur omgesprongen met de kansen die we creëerden. Desondanks kan ik leven met 4 punten uit twee ontmoetingen met Grol” sprak Barry Ikink.

Volgende week kan reuzendoder KSV 4 opnieuw toeslaan uit tegen hoogvlieger Meddo 3.

KSV 4 verliest wéér niet

KSV 4 speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk in Harreveld. Thijs Kolkman scoorde de 1-1. Nadat KSV 4 op achterstand kwam, knokte de ploeg zich terug en verloor weer niet. KSV 4 blijft door het gelijke spel stevig in de middenmoot staan.

Na een weekje rust door een angstige tegenstander óf de weersomstandigheden moesten de manschappen van leidersduo Ottink/Ikink weer aan de bak. Ditmaal trok een voltallige selectie naar Harreveld voor de uitwedstrijd tegen HMC ’17 3. Er heerste in de kantine al een jubelstemming, want we hadden een kersvers kampioen in de gelederen. Namelijk Mark Drieks had zich de avond ervoor gekroond tot winnaar van het befaamde Wereldkampioenschap Kloep´m. Deze had plaatsgevonden in de speelkamer van Mark zijn favoriete dorpskroeg Overkamp.  

De adrenaline gierde nog door de lijven van de spelers en leiding van KSV 4. Want wie wil het nu niet op 1 veld staan met zo´n winnaar. Na een bakkie troost en wat sterke verhalen vertrok de bijna complete selectie richting Harreveld. Nick Volwater zou na overleg met de leiding rechtstreeks naar Harreveld reizen. In Harreveld aangekomen was er nog geen ´Sausje´te bekennen. Nadat de opstelling uit de doeken werd gedaan volgde een alarmerend telefoontje. Nick had zijn navigatie en auto naar Mariënvelde gestuurd en zat met een aantal oranjehemden uit Lichtenvoorde in de kleedkamer. Nadat leider Barry hem aan de andere kant van de lijn gekalmeerd, getroost en gerustgesteld had kwam Nick met een ruime vertraging aan in Harreveld. 

Dan over naar de wedstrijd, KSV begon slap aan de wedstrijd. HMC was feller in de duels en alle tweede ballen waren voor de gastheren. Na een klein kwartier volgde er een groots gejuich op Sportpark ´t Hach. Niet vanwege een doelpunt maar vanwege het binnentreden van Kloepkampioen Mark Drieks die al enige sterallures vertoonde om laat aan te sluiten bij zijn compagnons van KSV 4. De aanwezigheid van Mark zorgde niet voor een ommekeer, sterker nog HMC kwam op een 1-0 voorsprong. Een goed aangesneden vrije trap werd door de pijlsnelle dan wel bonkige buitenspeler knap ingekopt.  

Hiermee was KSV 4 wakker geschud. Amigo Wouter Lamers zette samen met Captain Sander Schilderink de ploeg op het juiste spoor. De duels werden nu wel gewonnen en het veldspel was beter. Er werden enkele kansen bij elkaar gevoetbald maar de voorwaartsen Nick en Stan hadden het vizier niet op scherp staan deze dag.  Kort daarna floot de scheids voor de rust. 

In de rust sprong een van de laatkomers Nick onder de ´koude´ douche. Het leek wel of alle energie in het opstoken van de kleedkamer was gestopt en dat er geen energie over was om het douchewater te verwarmen. Er werden enkele wissels naar buiten gestuurd om warm te lopen. Leider Joost was ook weer eens in paniek. Zijn genopte wondersloffen hadden het op en neer rennen als grensrechter langs de zijlijn blijkbaar niet overleeft. Na een opknapbeurt met wat duct tape kon Joost zijn functie ook in de tweede helft vervolgen.  

De wissels waren Casper voor Sjoerd en Mark voor Nick. Laatstgenoemde moest zorgen voor gevaar in de Vragenderse aanvalslinie. Het spel in de tweede helft golfde op en neer en beide teams deelden enkele speldenprikjes uit voor de doelen. Na ruim een uur werd de volgende wissel toegepast en werd routinier Danny Wiegerinck naar de kant gehaald voor Luuk Molenveld. Danny was zoals wel vaker ziedend op leider en tevens leeftijdsgenoot Barry. ´Hoe kun je nou zo´n laatkomer als Mark een helft gunnen en mij uit mijn nest laten komen voor ´n uurtje ballen´ snauwde Danny. 

Barry probeerde hem te kalmeren om te zeggen dat iedereen aan het spelen moest komen maar meneer Wiegerinck nam met tegenzin plaats op de reservebank. Kort hierna veerde hij en de rest van de Vragenderse kant op. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal voor de voeten van Thijs Kolkman en Theezer volleerde de bal prachtig in het dak van het doel. De wedstrijd schreeuwde om een tactische meesterzet van de leiding van KSV 4. Danny sommeerde zijn noaber en kersverse winnaar Mark Drieks naar de kant en ook een ongelukkig ingevallen Cappie moest inrukken.       

Het laatste deel werd er druk gezet door beide teams om weer op voorsprong te komen. Maar daar kwam het niet meer van. Na ruim 90 minuten blies de scheidsrechter voor het einde. Een toch wel terechte uitslag. Na de wedstrijd opende Mark Drieks zijn winnaarsenvelop van het Kloep´m en sprintte naar de kantine om een kratje gerstenat te halen om zijn tijdelijke absentie enigszins goed te maken. De ambiance in Harreveld was niet echt aanwezig. Het had meer weg van een afgetrapte 5 uurshow op de zaterdagmiddag. Nadat iedereen uitgepuft en gedoucht was én het punt was in geladen in één van de Vragenderse bolides werd er koers gezet naar Vragender. 

Nog één noemenswaardig puntje over deze zondag. Leider Barry had oudgediende van KSV, Bas Tanck opgetrommeld om een wedstrijd mee te spelen. Bas deed dit met verve en met zijn felheid en inzet zou hij makkelijk in de toekomst definitief lid kunnen worden van KSV 4.  

Maar de tijd zal het leren. Aankomende zondag speelt KSV 4 weer eens thuis. Om 10.30 uur wordt er dan afgetrapt tegen Grol 14, komt allen!! 

Archief

Ouder