Nieuws – Senioren

Dure nederlaag voor KSV

KSV 1 verloor vandaag met 2-1 in Miste van MEC nadat de thuisploeg pas in de 90e en 92e minuut scoorde.

Vandaag trad KSV aan tegen MEC.  Beide ploegen hadden 3 punten behaald in hun eerste 3 wedstrijden.  Het was dus zaak om vandaag de punten te behalen om aansluiting te houden met de middenmoot. Onder ideale weersomstandigheden en veel publieke belangstelling begonnen beide teams aan de wedstrijd.

In de eerste helft was het balbezit vooral voor MEC zonder echt gevaarlijk te worden, maar was het KSV die veruit de beste scoringsmogelijkheden kreeg. In de 19e minuut was het Tim Minkhorst die leek te scoren maar helaas lukte dat net niet. In de 23e en 27e minuut was het tweemaal Erwin van de Wolfshaar die de 0-1 op zijn schoen had, maar het mocht maar niet lukken.

In de 30e minuut werd Twan Jurjus na een fraaie aanval in het strafschopgebied onderuit gehaald en kreeg KSV een terechte penalty. Erwin benutte deze penalty feilloos 0-1. Dit was een op dat moment meer dan terechte tussenstand. MEC wist daar niet veel tegenover te stellen en kon haar spitsen maar moeilijk bereiken. De verdediging van KSV stond als een muur en op het middenveld hadden Robert Stevens en Walter Overkamp de volledige controle over de wedstrijd. Met deze 0-1 stand ging men dan ook de rust in terwijl het in feite al 0-2 of 0-3 had moeten staan.

Meteen na de rust kreeg KSV twee dotten van kansen om de score verder uit te bouwen, maar Walter Overkamp en Erwin van de Wolfshaar wisten beide niet tot scoren te komen. Geleidelijk aan kantelde de wedstrijd en gooide MEC meer energie in de wedstrijd. KSV werd steeds meer teruggedrongen op haar eigen speelhelft. De druk werd door MEC nog verder opgevoerd. KSV kwam er maar sporadisch meer uit. Steeds vaker leed men balverlies en de duels werden steeds vaker verloren. In de 79e minuut was er al een enorme kans voor MEC om de gelijkmaker te scoren, maar gelukkig ging deze bal maar net naast van het doel van Pascal.

De gelijkmaker kon echter niet uitblijven. In de 90e minuut was het Robert Woordes die de stand gelijk trok 1 -1. Op dat moment een terechte uitslag gezien het spelbeeld van de tweede helft. Maar door blessurebehandelingen moest er nog 6 minuten doorgespeeld worden. MEC wilde meer. Helaas ging het in de 92e minuut wederom fout toen Robert Stevens een aanvaller van MEC onderuit trok in het strafschopgebied. MEC benutte de toegekende penalty onberispelijk; 2 – 1. Hoewel KSV nadien uit alle macht nog trachtte de gelijkmaker te forceren mocht dit niet meer baten. KSV leed vanmiddag een zure nederlaag waardoor KSV onderin blijft bivakkeren. Dat was vandaag niet nodig geweest als KSV de kansen beter had benut.

Komende zondag speelt KSV de thuiswedstrijd tegen Mariënvelde. Hier zullen dus punten behaald moeten worden om toch nog enigszins aansluiting te kunnen houden met de middenmoot.

Door: Jan Harmelink

KSV 4 bindt Ruurlo 6 aan de zegekar

Op een zonovergoten zondagmiddag trad KSV 4 – de trots van KSV – op het hoofdveld aan tegen Ruurlo 6. Het eerste kwartier voltrok zich een schaakspel met veel duels op middenveld. Hierna kwam de tropische verrassing van Ruurlo binnen de lijnen. Dit had direct het gewenste effect. Na 20 minuten kwam Ruurlo pardoes op voorsprong na knullig verdedigen van KSV.

Hierna had de thuisploeg het erg moeilijk. Met hangen en wurgen hield de thuisploeg zich op de been. In de rust legde Bas “Van Gaal” Lageschaar – in een perfecte analyse – de pijnpunten bloot. Met twee fenomenale wissels keerde het duel naar rust compleet.

KSV 4 gooide strijd, passie en beleving in haar spel en kwam binnen vijf minuten op 1-1 door een prachtige pegel van Rob “Soldierboy” Huisman. Het publiek – dat in grote getale was opgekomen – genoot met volle teugen en scandeerde Huisman! Huisman! Huisman!

KSV 4 had de smaak te pakken. Maar een kleine onoplettendheid van de thuisploeg werd door de gasten van Ruurlo genadeloos afgestraft. De tropische verrassing van Ruurlo verschalkte onze keeper Bram – die in de tweede helft de plek van Job Spijkers had overgenomen.

Ondanks deze nieuwe tegenslag toonde KSV 4 veerkracht. Via een ontketende Bjorn Wallerbos kwam KSV op 2-2 en 3-2. Ruurlo was geknakt. De thuisploeg overliep de tegenstander en was superieur na rust. Supporter Simon Klein Gebbink stond met open mond te genieten. Zo’n goed voetbal had hij nog nooit gezien.

In de 70e minuut mocht “good old” Niels Hegeman vanaf 25 meter aanleggen voor een vrije trap. Via een bekeken schuiver langs de muur – na een gouden tip van Ruud Weenink – wist hij de Ruurlo goalie te verschalken. Dit was het eerste doelpunt van Niels in vijf jaar. De heren van Ruurlo liepen vervolgens als makke lammetjes over het hoofdveld van KSV en werden door de thuisploeg van het kastje naar de muur getikt. Het was een wonder dat alleen Bjorn Wallerbos het net nog wist te vinden. Hij scoorde na goed voorbereidend werk van Niek Weenink.

Dankzij deze overwinning klimt KSV 4 naar de negende plek op de ranglijst en weet zo de weg omhoog weer te vinden. De spelers van KSV 4 willen graag haar supporters bedanken en hopen op verdere steun in deze zegetocht. Supporter van de week was Jouke Elshof.

Pechvogel van de dag was Joost Ottink. Na zestien minuten viel hij uit met een op oog zware blessure. We wensen hem een spoedig herstel. Aankomende zondag is KSV 4 vrij. Zondag 29 oktober speelt KSV 4 om 9.45 in Vosseveld tegen Vosseveld 4.

KSV 1 boekt de eerste zege van dit seizoen

KSV 1 heeft vandaag drie belangrijke punten gepakt tegen het uit de vijfde klasse gepromoveerde SVGG. KSV boekte een ruime overwinning; 5-2.

Vandaag, zondag 8 oktober, stond de tweede thuiswedstrijd van KSV op het programma tegen SVGG uit Megchelen. Beide teams hebben dit seizoen nog geen punten binnen weten te slepen. KSV verloor twee maal met 2-1, SVGG respectievelijk 5-1 en 5-0. Beide ploegen streden vandaag dus om de eerste punten van dit seizoen.

KSV opende de wedstrijd sterk. Dit resulteerde al zeer vlot in de 1-0 door Erwin, strak in de bovenhoek geschoten. Niet lang daarna volgde een grote kans voor SVGG. Er werd slap verdedigd, goed geschoten en de bal kon nog nipt door Pascal naast het doel worden gewerkt. De hierop volgende corner was minstens zo gevaarlijk. Een waarschuwing voor de wat ongeconcentreerd spelende heren van KSV.

In de 21e minuut maakte de linksback van SVGG een overtreding op Erwin. Erwin was op dat moment met een veel belovende aanval bezig, dit werd dan ook bestraft met een gele kaart en een vrije trap voor KSV. Deze vrije trap werd fraai genomen door Robert en genadeloos afgewerkt door een goed spelende Tim Minkhorst; 2-0.

Het spelbeeld hierna was erg wisselvallig. Wel was KSV de dominerende ploeg. Kort voor rust kreeg Teun een bal ongelukkig op zijn hand in eigen zestien meter. De scheidsrechter geeft hiervoor terecht een penalty. Pascal houdt KSV in de wedstrijd door deze, overigens matig ingeschoten penalty, uit het net te houden. Ruststand; 2-0.

KSV komt de kleedkamer uit met dezelfde elf als voor rust. In de 52e minuut maakt SVGG gebruik van het slappe spel KSV en schrijft de 2-1 op het scorebord. Dit was het moment voor SVGG om de wedstrijd te kantelen, echter wist KSV in de 61e minuut 3-1 te maken. Een goed verzorgde aanval met perfecte voorzet van Erwin werd wederom strak afgewerkt door Tim M. Vanaf hier trekt KSV de wedstrijd totaal naar zich toe. Enkele minuten later komt Twan langs de rechterzijde en geeft een bal hoog voor op Tim M, die ook deze bal perfect achter de keeper weet te schuiven. Wederom niet vele minuten later mag invaller Thomas over dezelfde rechter kant een strakke voorzet geven op Erwin, die deze bal goed weet af te werken; 5-1.

Hoewel je zou denken dat KSV met gemak deze overwinning over de streep zou moeten trekken, wist SVGG toch nog een keer te scoren. SVGG bleef, ondanks de 5-1 achterstand, voetballen en tekende in de 89e minuut na wederom wat slap verdedigen van KSV nog de
5-2 aan, tevens eindstand.

Voor SVGG het derde, behoorlijke, verlies op rij. Voor KSV drie verdiende en belangrijke punten. Pupil van deze week was Sem Baak, die al voorspelde dat KSV drie punten binnen zou slepen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen MEC op het programma, om 14.00 uur op Sportpark den Tappen te Miste. Graag tot dan!

Archief