Nieuws – Senioren

Training lagere elftallen weer van start

De training van de lagere elftallen, KSV 3, 4, 5 en 35+, onder leiding van Hennie Wesselink, begint dinsdagavond 21 januari weer. De training is vanaf 21 januari iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur. Zorg dat je 19.45 uur aanwezig bent bij KSV om jezelf om te kleden zodat Hennie om 20.00 uur kan beginnen met de training.

KSV 1 speelt 0-0 bij hekkensluiter MEC

KSV speelde afgelopen zondag de eerste wedstrijd van 2020 met 0-0 gelijk uit bij hekkensluiter MEC.

Deze wedstrijd, die vorig jaar al 2 keer was afgelast, is rijkelijk laat ingepland door de KNVB, waardoor een aantal spelers wegens geplande vakanties afwezig waren, of niet hebben kunnen trainen. KSV stond voorafgaand aan deze wedstrijd op een verdienstelijke zevende plek, waar MEC onderaan de vierde klasse C bungelde. Een goed resultaat vandaag zou betekenen dat KSV een reuzestap kon zetten richting rechtstreekse handhaving, en dat al in januari.

In de eerste helft was er maar één grote kans te tellen: na 7 minuten gleed Teun Lageschaar ongelukkig uit, waardoor een aanvaller van MEC oog in oog met keeper Wesley Keegstra te staan. De aanvaller maakte het zichzelf echter te moeilijk door Wesley te willen omspelen, en daardoor uit een moeilijke hoek niet wist te scoren. Na deze kans had KSV de hele eerste helft een overwicht, zonder tot uitgespeelde kansen te komen.

De tweede helft werd de druk steeds meer opgevoerd door KSV, wat resulteerde in uitgespeelde kansen, waar KSV er eigenlijk één van had moeten maken. In de 72e minuut kreeg Jouke Elshof een uitgelezen kans om de score te openen, maar zijn schot vanaf randje zestienmetergebied ging net voorlangs. In de 80e minuut leek Erwin de van de Wolfshaar de bevrijdende treffer te maken. Erwin kwam los van de verdediger en ging recht op de keeper van MEC af, waarbij Erwin heel even werd vastgehouden, waardoor hij net een fractie van een seconden te weinig tijd had om de bal wat meer precisie mee te kunnen geven. Zijn schot belande helaas op de paal.

Uiteindelijk bleef het dus 0-0, wat voor KSV eigenlijk 2 verloren punten betekende. KSV heeft echter de laatste jaren ook vaak de punten nog weggegeven in de slotfase bij MEC, en bovendien is MEC door het gelijke spel niet dichter bij KSV gekomen.

Volgende week zondag 26 januari staat de uitwedstrijd tegen Etten op het programma, dat met 9 punten in de onderste regionen bivakkeert. Een nieuwe kans voor KSV 1 om de eerste driepunter van 2020 binnen te halen.

KSV 1 hervat zondag de competitie tegen MEC

KSV 1 hervat aanstaande zondag 19 januari de competitie met een uitwedstrijd in Miste tegen MEC. De aftrap is om 14.00 uur.

MEC is al jarenlang een stabiele vierdeklasser, maar beleeft tot nu toe een teleurstellend seizoen en staat op de laatste plaats met slechts vijf punten. Het team uit Miste kampte de eerste seizoenshelft met een ware blessuregolf.

KSV 1 doet het veel beter en staat met zeventien punten uit elf duels keurig in de middenmoot, op een zevende plek. KSV heeft het echter altijd lastig in Miste. Komt allen kijken en moedig de mannen van Marco Engelberts aan!

Ouder