Nieuws – Senioren

Dramatische nederlaag KSV in Barchem

Na de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Erix moest KSV 1 vandaag aantreden tegen directe concurrent SVBV in strijd om handhaving in de vierde klasse. SVBV kon het duel met vertrouwen tegemoet zien aangezien men de laatste 2 wedstrijden met ruime cijfers (5-0 en 4-0) wist te winnen.

KSV begon goed aan het duel en al na 2 minuten schoot KSV op de onderkant van de lat. De eerste helft kreeg KSV misschien wel zes uitgespeelde kansen, waar SVBV niks tegenover kon zetten. Men ging met een 0-0 stand rusten.

In de tweede helft grotendeels hetzelfde spelbeeld: KSV kreeg weer een aantal grote kansen, maar ook deze werden allemaal niet benut. De keeper van SVBV had een aantal fantastische reddingen en leek vandaag onpasseerbaar. SVBV rook bloed en nam naarmate de 2e helft vorderde steeds meer risico’s. Vlak voor tijd had keeper Pascal Wolterink nog een goede redding, maar was in de 87e minuut kansloos toen een speler van SVBV uit een moeilijke hoek raak schoot. Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af en was de ontlading groot bij de spelers van SVBV. Bij KSV droop men zwaar teleurgesteld af na deze volkomen onverdiende nederlaag. KSV speelde een goede wedstrijd, kreeg legio kansen, maar bleef zoals wel vaker dit seizoen opnieuw met lege handen achter.

Door deze nederlaag staat KSV nu op de voorlaatste plaats. Doordat KSH won, is het gat tussen KSV en de veilige 11e plek van KSH nu opgelopen tot 7 punten, met nog 3 wedstrijden (2x tegen Vios Beltrum en 1x nog tegen Erix) te gaan. KSV zal de komende wedstrijden moeten proberen om nog wat punten te pakken om zodoende in ieder geval SVBV op de ranglijst voor te blijven, dat nu 1 punt meer heeft dan KSV. Het verschil tussen plek 12 (SVBV) en plek 13 (KSV) is namelijk een extra wedstrijd in de nacompetitie. Dit zal echter een loodzware klus worden, aangezien het nog 2x tegen Vios Beltrum speelt, wat nog volop in strijd is om de 3e periodetitel.

Namens KSV feliciteren we bij deze RKZVC met het behalen van het derde kampioenschap op rij en promotie naar de hoofdklasse!

Aanstaande donderdag 17 mei speelt KSV thuis om 19.30 uur tegen VIOS Beltrum.

Door: Niels Hegeman

KSV 4 vernedert Ruurlo 6

Afgelopen zondag 6 mei trad KSV 4 voor de derde keer aan in de Engelse voetbalweek. Ditmaal was Ruurlo 6 de tegenstander. KSV 4 zat duidelijk in een flow na het gelijkspel in winstpartij eerder deze week.

De eerste minuut van de wedstrijd verliep desastreus. Ruurlo kreeg een corner en deze ging er via de voet van onze doelman Barry in, 1-0 voor Ruurlo. Hierna werden we gelukkig wakker en begon er een huzarenstukje, want 25 minuten later stond het 5-1 (!!!!) voor ons.

De 1-1 kwam van onze man in vorm, Rob ‘President-Soldierboy’ Huisman. Hij besloot om vanaf 30 meter maar weer eens uit te halen, met succes. Hij schoot de bal met veel gevoel over de keeper heen in de rechterbovenhoek, een beauty. Hierna was KSV los. We maakten al snel de 1-2, na een fantastische individuele actie van onze linksbuiten Bram Ribbers, wie zijn tegenstander compleet dolde. Hij schoot de bal bekeken via de binnenkant van de paal raak.

De 1-3 kwam op naam van opnieuw Rob Huisman. Na een strakke vrije trap van Stef Overkamp was Rob het meest attent na wat grabbelwerk van de doelman van Ruurlo. Hierdoor zat KSV op rozen. Maar in plaats van rustig op de counter te voetballen besloten de manschappen van trainer Bas Lageschaar door te zetten. Dit resulteerde in de 1-4 van Stef Overkamp. Opnieuw was het een prachtige goal van een meter of 30.

Maar alsof het niet genoeg was, werd het kort na de 1-4 zelfs nog 1-5 voor KSV. Rechtsbuiten Joost Ottink werd diep gestuurd en werd 1 op 1 met de doelman gezet. Wat hierna gebeurde snapte helemaal niemand…. Een geniale ingeving waar zelfs Lionel Messi jaloers op zou zijn, een waar huzarenstukje. Joost verschalkte de keeper namelijk met een fantastische chip. Je had er bij moeten zijn om het te geloven, wat een goal!

KSV ging met een tevreden gevoel de rust in. Na rust kwam KSV niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd volwassen eruit. De tegenstander werd bij vlagen dronken gespeeld en hierdoor ontstond ook de 1-6. Na een opbouw met wel 40 balcontacten kwam de bal opnieuw bij Joost Ottink terecht, die zijn 2e doelpunt van de dag maakte.

Een kwartier voor tijd deed Ruurlo wat terug en werd het 2-6, maar het eindakkoord was uiteindelijk voor KSV. Na een makkelijk gegeven strafschop mocht Yoeri klein Avinck aanleggen vanaf 11 meter. Hij schoot beheerst raak en bepaalde hiermee de eindstand op 2-7.

Dit betekende 7 punten in de Engelse week voor KSV4, een ongekende weelde. Aanstaande woensdag treden we aan in Winterswijk tegen Winterswijk 11. Voor onze fanatieke supporters; we verzamelen om 19.00 uur bij Café Overkamp om vervolgens samen met KSV 3, die tegen Trias moeten voetballen, richting Winterswijk te vertrekken. We rekenen op uw steun!

Door: Yoeri klein Avinck

KSV speelt woensdagavond tegen Erix

KSV 1 speelt aanstaande woensdagavond 9 mei om 19.30 uur in Lievelde de competitiewedstrijd tegen Erix 1. De wedstrijd is verplaatst van donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) naar woensdagavond 9 mei om 19.30 uur. Kom allen KSV steunen!