Nieuws – Senioren

KSV 4 boekt zakelijke overwinning op Grol 12

KSV 4 is het jaar goed begonnen.  Na de veegpartij van vorige week tegen Haarlo 2 moest deze week laagvlieger Grol 12 eraan geloven. Met doelpunten van Nick Volwater, Sjoerd Ottink en Stan Gunnewick werd het 0-4.

KSV kon uitgeslapen beginnen aan dit treffen. Er werd deze zondag namelijk pas om half twee ‘s middags afgetrapt. Voor de één een flinke domper omdat zo ongeveer de hele zondag geofferd moest worden aan koning Voetbal, voor de ander een fijne ochtend uitbrakken na het wagenbouwersfeest. Zo was Mark Drieks de avond voor de wedstrijd nog gespot op verschillende videodeurbellen in de omgeving Winterswijkseweg op zoek naar waarschijnlijk zijn huis. Marijn hoefde dan ook maar één keer goed te ruiken en te kijken naar Mark om genoeg te weten. Mark mocht de wedstrijd beginnen vanaf de reservebank.

Gelukkig was het vandaag goed toeven in Groenlo, zowel op als naast het veld. KSV oogde goed uitgeslapen op de eerste terrasdag van het jaar en binnen een minuut was het Stan Gunnewick die voor gaf vanaf rechts. Frank Dijk stond bij de tweede paal en gaf hem voor op Nick Volwater die de bal knap binnen volleerde, 0-1.

De voorsprong was mooi meegenomen, want de rest van de eerste helft had KSV duidelijk meer moeite met de tegenstander, met het rappe kunstgrasveld, maar misschien nog wel het meest met zichzelf. Het spel oogde onrustig, slordig en gejaagd en toen spelverdeler Wouter Lamers na een klein half uur uitviel met een knieblessure leek het even een lastige middag in Groenlo te gaan worden. Grol drong aan, maar tot serieuze kansen kwam het nog niet. Aan de andere kant waren er wel kansen voor onder andere Stef Lageschaar, die als gastspeler een ijzersterke pot speelde. Deze kansen gingen er echter niet in, waardoor er met een vroege 0-1 op het scorebord werd gerust.

In de rust hamerde Marijn erop dat KSV in haar eigen kunnen moest geloven en vooral haar eigen spel moest blijven spelen. Toen na een klein kwartier rusten nog geen kan met thee was gevonden, moest de daad dan ook maar bij het woord worden gevoegd.

Net als de eerste helft kwam KSV weer flitsend uit de startblokken en weer was het Stan Gunnewick die over rechts werd gelanceerd en voor kon geven. Deze keer was het Sjoerd Ottink die zich perfect had gepositioneerd bij de tweede paal en de bal droog in de linkeronderhoek kon werken. 0-2.

Zo had KSV 4 binnen twee minuten orde op zaken gesteld en was er ruimte voor wat meer ontspanning in het Vragenderse spel. Dit betaalde zich na een uur spelen uit toen de bal na een duel een beetje in niemandsland belandde. Zoals wel vaker was Stan Gunnewick de snelle man voorin die deze bal kon veroveren en hij zette het op een lopen over de linkerflank. Behendig ontwijkte hij een Grolse sliding om zo de zestien binnen te dribbelen, twee man het bos in te sturen en bekeken binnen te schuiven in de korte hoek, 0-3.

Na deze genadeklap leek de wedstrijd gespeeld, alleen stond er nog een klein half uur aan speeltijd op de klok. KSV leek het echter wel welletjes te vinden en zaten met hun hoofd al bij een biertje op het terras terwijl de Grolse gastheren niet bij machte leken om echt grote kansen te forceren. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 0-4 toen een uithaal vanaf 20 meter van de voet van Stan geblokt werd door de keeper van Grol waarop Nick Volwater attent het buitenkansje benutte en de bal binnenschoof. Nick had nog een mooie mogelijkheid om zijn hattrick te voltooien, maar zelf leek hij meer geïnteresseerd in een hole-in-one en schoot een uitgelezen mogelijkheid op de 0-5 zo’n beetje op de golfbaan van Marveld.

“Ik denk dat we ons prima hebben herpakt in de tweede helft en uiteindelijk een mooie zakelijke overwinning hebben geboekt” concludeerde matchwinner Nick Volwater “Ik ben natuurlijk heel blij met twee doelpunten, maar het is vooral een teamprestatie van ons, dat het geen hattrick is geworden, maakt me dan ook niet heel veel uit. Bovendien zit ik nu 3 slagen onder m’n par en het ik nog uitzicht op een birdie!” Jubelde Nick nog over zijn maïsbal.

“Grol uit is altijd lastig, maar volgens mij maakt het ook altijd iets speciaals in ons los” analyseerde speler/leider Joost Ottink “Je kunt hem altijd maar beter gehad hebben en ik ben blij dat we de rest van het jaar weer gewoon op zondagochtend kunnen voetballen. Zelfs de gehaktballen waren verdorie al uitverkocht in de kantine.”

Met deze overwinning op zak verstevigt KSV haar positie in de bovenste regionen. Volgende week speelt KSV 4 een thuiswedstrijd tegen FC Trias 6 om half 11 in Vragender.

Nieuwe shirts voor KSV 2

Uit handen van Twan Gunnewick van Gunnewick Mengvoeders ontving aanvoerder Harm Groot Zevert van KSV 2 afgelopen zondag 3 maart nieuwe shirts.

Gunnewick Mengvoeders is al jaren sponsor van KSV 2 en de oude shirts waren aan vervanging toe. „Toen KSV vroeg of we de nieuwe shirts van KSV 2 wilden sponsoren, hoefden we niet lang na te denken. Voetbal zorgt voor verbinding in Vragender en wij dragen daar graag ons steentje aan bij”, zegt Twan Gunnewick.

Gunnewick Mengvoeders levert vanuit haar voerfabrieken in Vragender en Lichtenvoorde veevoer aan melkveehouders, varkenshouders en pluimveehouders. Daarnaast heeft Gunnewick een dierenwinkel in Lichtenvoorde. Hier kunnen klanten terecht voor alles op het gebied van tuin en dier. Voor zowel huisdieren als boerderijdieren hebben ze een ruim aanbod aan (eigen) voeders, dierbenodigdheden en huisvesting. Tevens beschikken ze over een groot assortiment aan tuingereedschappen, meststoffen, zaden en bloemen.

KSV 4 schiet uit haar slof na winterstop

KSV 4 gaat in 2024 verder met waar het in 2023 mee bezig was: punten pakken. Tegen laagvlieger Haarlo 2 werd het maarliefst 9-0. Treffers kwamen van Frank Dijk (3x), Rick Spijkers (1x), Nick Volwater (3x) en Stan Gunnewick(2x).

Na een lange winterstop, mochten de heren van KSV 4 aantreden tegen Haarlo 2. Na de eerdere afgelasting tegen Ruurlo, was het vandaag wel zo ver; de eerste wedstrijd van 2024.

De heren waren allemaal fris en fruitig op de club… Op één iemand na; Nick Volwater versliep zich voor de tweede keer in zijn 16-jarige carrière, hierdoor mocht Nick de eerste helft vlaggen. Dit ging gepaard met een grote show langs de zijlijn. Nick kroonde zich als een ware vlaggenist, al wist hij niet precies hoe dat nou eigenlijk werkte.

Terug naar de wedstrijd, KSV 4 schoot uit de startblokken. Frank Dijk maakte een vroege 1-0 na een sublieme assist van Sjoerd Ottink. Kort daarna maakte Dijk zelfs de 2-0. Kort voor de wedstrijd kreeg Dijk nog een compliment vanwege zijn leeftijd en dit wierp overduidelijk zijn vruchten af. Na een klein half uur spelen maakte de sterk spelende Rick Spijkers er 3-0 van, dit was tevens de ruststand.

Kort na rust kreeg KSV de kans om er 4-0 van te maken vanaf 11 meter. Deze penalty werd opgeëist door Yoeri klein Avinck.  Yoeri had met het thuisfront afgesproken dat ie een goaltje zou proberen te prikken en was zelf nog lichtelijk geïrriteerd over de misser van Alireza Jahanbaksch in Rome. Yoeri nam zijn aanloop en zag tot ontsteltenis dat de bal er binnenkant paal, niet in ging.

KSV liet zich gelukkig niet van de wijs brengen na deze miserabele misser. Kort hierna werd het namelijk 4-0 na een sublieme actie van Rick Spijkers. A la Gareth Bale tegen Barcelona, lanceerde hij zichzelf langs de zijlijn en gaf een niet te missen voorzet op een getergde Nick Volwater, 4-0!

Hierna ging het hard. Het werd 5-0 na een hele slimme steekpass van Thijs Kolkman op laatkomer Nick Volwater, wie beheerst afrondde. De 6-0 van Stan Gunnewick mocht er ook zijn. Randje 16 speelde Stan zichzelf vrij en schoot kiezelhard tegen de touwen. Vervolg pakte Frank nog een goaltje mee door als een echte spits bij de eerste paal raak te schieten.

KSV ging door en voelde dat zelfs de dubbele cijfers in de lucht hingen. De 8-0 van de getergde Nick Volwater bleef niet lang uit en uiteindelijk besliste Stan Gunnewick de eindstand op 9-0 met een 9e treffer aan Vragenderse zijde.

Ondanks de zege waren de heren niet helemaal tevreden. ‘’Tegen dit soort tegenstanders hoor je als spits te scoren, dit heb ik niet gedaan. Gelukkig heb ik het team kunnen helpen met een assist.” Zei een enigszins teleurgestelde Sjoerd Ottink.

Ook voorstopper Klein Avinck baalde van zijn gemiste penalty: ‘’Als je donderdag de missers van Feyenoord ziet, dan wil je het zelf op het veld wel even laten zien hoe je een penalty raak schiet. Als je hem dan ook zelf mist, dan komen de trauma’s van de vloek van Rome, direct weer naar boven’’.

‘’Als je ziet hoe zelfkritisch de jongens zijn, ondanks dat ze 9-0 hebben gewonnen, dan kun je zien dat het proces zijn vruchten afwerpt’’ zei speler/coach Ottink.

Volgende week speelt KSV 4 om 13:30 (belachelijk tijdstip) uit tegen Grol 12. Komt dat zien!

Archief

Ouder