Nieuws – Senioren

KSV 1 boekt zwaarbevochten zege op kampioenskandidaat

KSV 1 behaalde afgelopen zondag een knappe zwaarbevochten overwinning op GWVV 1, een mogelijke kampioenskandidaat dankzij een doelpunt van Tom Ribbers.

Vandaag speelde KSV haar eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen 2020-2021 nadat de thuiswedstrijd van vorige week tegen FC Dinxperlo niet doorging vanwege het coronagebeuren in Vragender. Tegenstander hedenmiddag was GWVV uit Varsselder, die door velen al getipt worden als één van de kampioenskandidaten in de vierde klasse C. Kortom meteen een loodzware tegenstander voor onze kersverse nieuwe trainer Jan Willem Rutgers. Nieuw in de ploeg waren Ruben Klein Gebbinck als centrumspits en middenvelder Marijn Visser, die na drie jaar afwezigheid zijn opwachting weer maakte in het eerste elftal.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was het GWVV die de lakens uitdeelde en KSV ver terugdrong op haar eigen speelhelft. Ondanks dit veldoverwicht wisten zij geen echte kansen te creëren. Geleidelijk aan kwam KSV onder de druk vandaan en tussen de 17e en 19e minuut kregen zij drie opgelegde kansen om te scoren. Nadat eerst Tim Lageschaar miste en vervolgens ook Rick Tanck was het tenslotte Tom Ribbers die de derde mogelijkheid wel benutte en fraai de 0-1 scoorde. GWVV ging hierna meteen massaal op zoek naar de aansluitingstreffer maar de verdediging van KSV bleef knap overeind en had in Wesley Keegstra een betrouwbare sluitpost. Hoewel GWVV continu op de speelhelft van KSV speelde, bleven echte kansen uit. In de omschakeling was KSV veel gevaarlijker. In de 42e minuut had Marijn Visser een enorme mogelijkheid om de score verder uit te bouwen, maar hij faalde helaas. Vlak voor de rust moest Stefan Tanck van het veld met naar het zich laat aanzien een gebroken vinger. Max Elshof kwam hiervoor in het veld en hij speelde een puike partij.

Na de rust kwam Tim Minkhorst in het veld voor Ruben Klein Gebbinck om te zorgen voor meer controle op het middenveld, waardoor Marijn Visser doorschoof naar de spitspositie. Hoewel er soms sprake was van wel 70 procent balbezit voor GWVV bleven echte kansen uit. KSV loerde vooral op de counter via de snelle buitenspeler Tim Lageschaar. Toen hij helemaal moe gestreden was, werd hij vervanger door Stan Gunnewick, die met zijn snelheid ook een lastpak was voor de verdedigers van GWVV. Met de moed der wanhoop gooide GWVV alles in de strijd om tenminste nog een gelijkspel eruit te slepen. Maar de verdediging van KSV onder leiding van Jorrit Spexgoor gaf geen ruimte weg en bleef fier overeind. In het laatste kwartier werden werkelijk alle ballen hoog voor de pot gegooid maar deze waren allen een prooi voor Wesley Keegstra, die alle ballen klemvast wist te pakken. Zelfs de keeper van GWVV ging mee naar voren, maar het mocht niet baten. KSV gaf geen krimp en wist de wedstrijd keurig uit te spelen. Na het laatste fluitsignaal was iedereen blij en enigszins ook wel verrast met dit fraaie resultaat. Deze bonuspunten zijn uiteraard ook een mooie opsteker voor onze nieuwe technische staf, trainer Jan Willem Rutgers en leider Ruud Weenink.

Volgende week speelt KSV 1 de thuiswedstrijd tegen nieuwkomer Kilder. Hopelijk worden daar ook de punten gepakt. Wees hiervan getuige en komt allen naar sportpark De Bult op zondag 4 oktober aanstaande om 14.00 uur, maar houd wel 1,5 meter afstand van elkaar.

KSV 4 verliest nipt in Meddo

KSV 4 verloor vandaag met 4-3 in Meddo tegen een uitstekend spelend Meddo 3. Mark Tanck, Arjan van de Wolfshaar en Remco Wolterink scoorden de doelpunten van KSV 4 dat het geluk ontbeerde een puntje mee te nemen naar Vragender.

KSV 4 speelde vanmorgen haar eerste competitiewedstrijd in Meddo tegen Meddo 3. Leider Barry Ikink stipte vooraf aan dat Meddo 3 één van de betere teams in de competitie is. Dat toonde de thuisploeg in de beginfase. Meddo 3 voetbalde makkelijker dan KSV 4 en had ook het meeste balbezit. Hoewel de thuisploeg de bal makkelijker rond liet gaan, creëerde Meddo geen kansen in de beginfase.

KSV 4 kwam na 20 minuten iets beter in haar spel en wist de drie voorhoedespelers te bereiken. Ook kwam rechtsback Joost Ottink een keer dreigend op. Vervolgens golfde het spel op en neer. Na ruim een half uur brak aanvaller Arjan van de Wolfshaar aan de linkerkant door. In plaats van zelf te schieten gaf Arjan de bal voor op de opgestoomde rechtshalf Tjerk Wolterink. Op de KSV 4-bank veerde iedereen op. De bal bereikte Tjerk echter niet waardoor een goede mogelijkheid om zeep was geholpen. „Arjan had zelf moeten schieten”, foeterde leider Barry Ikink.

Kort daarna zette rechtsback Joost Ottink nog een bal voor die de Meddo defensie onder druk van de aanstormende Rob Huisman ternauwernood tot hoekschop kon verwerken. Niet veel later floot de leidsman voor de rust.

In de rust bracht leider Barry Ikink Stef Overkamp voor Wouter Lamers en Willem te Kronnie voor Tjerk Wolterink. Centrale middenvelder Wouter Lamers wees zijn medespelers erop om de linies kort op elkaar te houden, zodat Meddo weinig ruimte kreeg om te voetballen.

Na rust begon KSV 4 dramatisch. Vanuit een eigen aftrap verspeelde KSV 4 de bal op het middenveld en vanuit de daarop volgende aanval scoorde Meddo de 1-0. Nadat KSV 4 zondag 17 november vorig jaar voor het laatst een nederlaag leed, keek het nu pardoes tegen een 1-0 achterstand aan.

De ploeg was even van de leg. In plaats van geduldig de aanval te zoeken werd de bal nu telkens snel verspeeld. Het was zaak om niet snel op 2-0 achterstand te komen. Het duurde een paar minuten voordat KSV 4 zich herpakte en grip op de wedstrijd kreeg.

Kort daarna kreeg KSV 4 een hoekschop. Danny Tanck legde deze bal perfect voor en zijn broertje Mark kopte deze gedecideerd raak. Uit het niets stond KSV 4 weer op 1-1. KSV 4 kon deze gelijke stand helaas niet lang vasthouden. Meddo kwam snel op 2-1 en snel daarna zelfs op 3-1.

Arjan van de Wolfshaar bracht de hoop bij KSV 4 terug toen hij na een goede individuele actie de 3-2 binnenschoot. KSV 4 ging op zoek naar de gelijkmaker. Ikink bracht Rob Huisman als stormram en besloot achter één op één te gaan spelen.

Meddo profiteerde van de geboden ruimte in de KSV-defensie en scoorde de 4-2. KSV 4 liet de koppies echter niet hangen en trok vol passie ten aanval. Uit een schier onmogelijke hoek schoot Remco Wolterink kort voor tijd de 4-3 binnen. Met nog een paar minuten op de klok zette KSV 4 alles op alles. Hoewel de uitploeg aandrong, creëerde het geen grote kansen meer.

KSV 4 leed hierdoor voor het eerst na ruim tien maanden weer eens een nederlaag. De overwinning voor Meddo was verdiend omdat de thuisploeg rustiger en makkelijker voetbalde, maar ook beter verdedigde. Waar de KSV 4 defensie de eerste helft nauwelijks kansen weg gaf, zag de defensie er bij alle vier tegengoals niet geweldig uit. De uitstekende aanvallers van Meddo maakten na rust optimaal gebruik van de geboden ruimte in de KSV-defensie.

„Ik baal enorm van de nederlaag”, sprak doelman Bram Ribbers. „De nederlaag is een einde van een uitstekende periode waarin maandenlang ongeslagen bleven. Maar ook het begin van een nieuwe periode waarin we hopelijk nieuwe successen behalen.” Met behalen van nieuwe successen wil KSV 4 komende zondag 4 oktober beginnen wanneer het om 10.00 uur thuis, in Vragender speelt tegen Etten 5.

UPDATE COVID 20 sept: Trainingen voor herenteams senioren worden hervat

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat de trainingen voor de senioren herenteams weer kunnen worden opgestart. Helaas geld dit nog niet voor onze jeugd, de dames KSV/Erix VR1, en de dames VR 1 7×7. Zij zullen nog even geduld moeten hebben. Bij alle besluiten die wij nemen, staat gezondheid steeds voorop. Wij hebben binnen onze vereniging helaas wel een aantal personen die het Coronavirus dragen of op dit moment op een testuitslag wachten.

In Vragender is sprake van 15 positieve gevallen maar gelukkig is het daar tot nu toe bij gebleven en laten we hopen dat het ook hierbij blijft. Naar aanleiding van het bovenstaande hebben wij het volgende besloten voor de komende week:

  • Er zijn nog geen trainingen voor alle jeugdteams bij KSV en v.v. Erix
  • Er zijn nog geen trainingen voor het vrouwenelftal VR 1 KSV/Erix en KSV VR 1 dames 7×7
  • Er zijn wel trainingen voor senioren herenteams 1, 2, 3, 4 en 5 van KSV en heren teams 35 +1 en heren 35 + 2
  • Vooralsnog gaan de wedstrijden voor de heren 35+1 in Vragender, 35 +2 in Groenlo  en VR 1 7×7 in Winterswijk komende vrijdag door
  • De kantine en kleedkamers blijven deze week nog dicht!! Indien er geen nieuwe besmettingen bijkomen zal de kantine vrijdagavond weer open zijn.
  • We volgen de ontwikkelingen van eventuele verspreiding van het Coronavirus en besluiten in de loop van de week of de wedstrijden volgend weekend door kunnen gaan.

Veilig sporten kan alleen met jouw hulp en verantwoordelijkheid

Op ons sportpark De Bult gelden allerlei maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Deze worden duidelijk aangegeven op de verschillende plekken, zoals bijvoorbeeld in de kleedkamers en kantine. Alles is erop ingericht dat we 1,5 meter afstand kunnen houden. Wij doen daarvoor een beroep op iedereen die ons sportpark bezoekt. De gezondheid van leden, vrijwilligers, tegenstanders en supporters staat steeds voorop. Bovendien willen we niet het risico lopen op een boete vanwege overtreding van de regels.

Graag adviseren we je nog steeds om bij klachten zo spoedig mogelijk een coronatest aan te vragen en ook de andere maatregelen in acht te nemen.

Vriendelijke groet,
Bestuur KSV Voetbal Vragender

Archief

Ouder