Nieuws – Senioren

Weergaloos KSV 4 geeft KSH voetballes

Een vernieuwd KSV 4 won vandaag met 2-1 in Vragender tegen KSH 3. Na een snelle voorsprong kwam de zege geen moment in gevaar. KSV 4 lijkt klaar voor de competitie waarin het aankomende zondag aantreedt tegen ’t Peeske uit Beek.

Na twee trainingen speelde KSV 4 vandaag haar eerste wedstrijd van het seizoen. Angstgegner KSH 3 – waar KSV 4 vorig seizoen beide keren van verloor – was de tegenstander. KSV 4 contracteerde in de zomerstop een groot aantal nieuwe spelers. Willem te Kronnie, Hugo Garstenveld, Wouter Lamers en Stef Overkamp debuteerden in de basis. Steven Gebbink begon op de bank.

KSV 4 begon scherp aan de wedstrijd. Alle spelers oogden fit. Er was duidelijk te zien dat iedereen zaterdagavond rekening had gehouden met de wedstrijd van zondag. Al na zes minuten was het raak. Spits Rob Huisman ontving na een goede loopactie de bal van rechtshalf Tom Schotman. Hij zette de bal perfect voor op linksbuiten Bram Ribbers. Bram kapte zijn tegenstander fenomenaal uit en schoot de bal beheerst in de bovenhoek. Een blitz-start voor KSV.

KSV 4 bleef goed voetballen. Alle drie aanvallers deden uitstekend mee aan het spel en met hun loopacties verrasten ze de verdedigers van KSH regelmatig. De defensie van KSV onder leiding van aanvoerder Roel Temming stond goed. KSH probeerde het wel maar kon geen gevaar stichten voor het doel van keeper Job Spijkers.

Na een foute inspeelpass schoot Rob Huisman op grandioze wijze de 2-0 binnen. Toeschouwer Hennie Wesselink klapte zijn handen stuk. Zijn beide trainingen hadden duidelijk effect gehad. KSH kreeg daarna meer balbezit. Maar behalve een paar hoekschoppen en één schot werd KSH niet gevaarlijk voor rust. KSV 4 werd wel gevaarlijk maar had zichzelf moeten belonen door de 3-0 te scoren en de wedstrijd in het slot te gooien. Vlak voor rust had uitblinker Wouter Lamers vanaf zestien meter een goede schietkans. Maar in plaats van zelf te schieten legde Wouter de bal af op linksbuiten Bram Ribbers. Helaas werd zijn schot gesmoord.

In de rust bracht leider Bas Lageschaar vier fitte spelers in het veld. KSV 4 begon goed en stichtte een aantal keer gevaar voor het doel van KSH. Later in de tweede helft schakelde KSV 4 een tandje terug. Het balbezit werd aan KSH over gelaten en geroutineerde KSV wachtte af. Na de wissel van centrale middenvelder Wouter Lamers – die wegens een lichte blessure een kwartier voor tijd het veld verliet – was de organisatie bij KSV 4 even zoek. De laatste man van KSH 3 mocht gewoon doorlopen en schoot raak. Doelman Job Spijkers was dan toch geklopt. KSH 3 drong aan, maar de defensie van KSV hield stand. Zodoende won KSV 4 de seizoensouverture.

„We hebben niet slecht gespeeld”, zei leider Bas Lageschaar. Hij baalde van het verval in de tweede helft. „Misschien was het vermoeidheid. Niet iedereen is even okselfris uit de zomerstop gekomen”, relativeerde hij. „Desalniettemin zie ik het komende seizoen zonnig in, er staat een goed stel op het veld.” Bij navraag in de kantine, na de wedstrijd, bleek hier de sfeer ook top te zijn. Komende zondag 23 september speelt KSV 4 haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Om 10.00 uur trapt de trots van KSV op sportpark de Bult af tegen ’t Peeske 4. U zijt wellekome.

Concept competitie programma bekend

De KNVB heeft vandaag het concept competitie programma voor alle heren senioren teams bekend gemaakt voor het seizoen 2018-2019.

Speeltijden thuiswedstrijden:
KSV 1: 14:00 uur
KSV 2: 10:00 uur
KSV 3: 10:30 uur
KSV 4: 10:00 uur
KSV 5: 09:30 uur

KSV 2 en 3 spelen gelijktijdig thuis; evenals KSV 4 en 5. KSV 1 speelt thuis op de dagen dat KSV 4 en 5 in de ochtend ook thuis spelen.

De eerste competitiehelft is er slechts 1 inhaalweekend (m.u.v. KSV 1): zondag 21 oktober. Graag aan alle betrokkenen het verzoek om met het competitie programma in het achterhoofd rekening te houden bij het plannen van weekendactiviteiten, zodat er genoeg spelers beschikbaar zijn op de zondag en alle teams de competitiewedstrijden zo veel mogelijk met eigen spelers kunnen spelen.

Hierbij de concept competitie programma’s:
KSV 1 t/m 5 + 35+
KSV 1
KSV 2
KSV 3
KSV 4
KSV 5

Bestuur KSV

Regiotoernooi bij Erix

Op vrijdagavond 24 augustus aanstaande zou het regiotoernooi met KSH, KSV, Mariënvelde en Erix plaatsvinden op onze accommodatie in Vragender. In verband met de slechte staat van onze velden door de droogte is in overleg met Erix besloten om het regiotoernooi dit jaar bij Erix te laten plaatsvinden. Hierbij het programma van vrijdag 24 augustus:

19.30 – 20.15 uur: Erix 1 – KSH 1

19.30 – 20.15 uur: Marienveld 1 – KSV 1

20.30 – 21.15 uur: winnaar Erix 1 – KSH 1 tegen winnaar Marienveld 1 – KSV 1 om plek 1

20.30 – 21.15 uur: verliezer Erix 1 – KSH 1 tegen verliezer Marienveld 1 – KSV 1 om plek 3

De wedstrijden duren 1 x 45 minuten. Mocht het na 45 minuten nog gelijk staan dan zullen er penalty’s worden genomen om een beslissing te krijgen. Na afloop van het toernooi zal de prijsuitreiking volgen.

De wedstrijden staan onder leiding van de scheidsrechters Onno Hup uit Terborg en Vincent Beunk uit Lichtenvoorde.

We hopen op een geslaagd en sportief toernooi en zien onze supporters graag op sportpark Delakker in Lievelde om onze jongens aan te moedigen.

Bestuur KSV