Nieuws – Senioren

KSV VR1 7×7 opnieuw Herbstmeister!

Het damesteam, dat vorig jaar pas haar entree maakte in de 7-tegen-7 competitie, prolongeert de Herbstmeister titel.

Deze competitie begon met een moeizame eerste speelavond, waarbij we naar huis gingen met een schamele 3 punten van drie keer over een doelpuntloos potje. Na intensief beraad onder leiding en speelsters werd een gedegen tactiek training opgezet door trainer/leider-duo Anke en Suzan. Door een goede opkomst en de fanatieke spelersgroep zag het duo direct dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen tijdens de volgende speelavond bij Longa. Zo werd FC Eibergen met speels gemak in 20 minuten met 6-0 te kijk gezet. De avond op ons sportpark De Bult begon met een 2-1 nederlaag tegen SP Neede. Ondanks dat een gelijkspel verdiend was geweest, trokken we aan het kortste eind. Gelukkig wisten we dit in de andere wedstrijden te pareren en speelden we drie tegenstanders van de mat. Doelpunt van de avond staat op naam van schietduo Svenny en Hanneke. Beide halen de poot aan en scoren samen. We kwamen op stoom. De speelavond bij AZSV werd geen enkele punt gemorst en geen enkel tegendoelpunt geincasseerd. Volgens trainer Anke werd er lustig op los gecombineerd en werd tegenstander voor tegenstander weggetikt. Chapeau!

Aangekomen bij de laatste speelavond. Vooraf wisten we dat alleen AZSV nog een reële kans maakte om ons te passeren op de ranglijst. Met slechts drie punten voorsprong begonnen we de avond goed met winst op Longa en SP Neede. Echter, de zenuwen sloegen toe. Dit leidde tot een onverwacht gelijkspel tegen FC Eibergen. Vol spanning begonnen we aan de laatste wedstrijd tegen AZSV. Spits Anke wist ons op voorsprong te zetten met een snoeiharde pegel. De nipte voorsprong zorgde voor spannende momenten, maar keeper Anna wist een goede inzet van AZSV knap te keren.

De champagne werd ontkurkt onder luid gejuich: kampioenen! De avond werd tot in de late uurtjes voortgezet bij sponsor Café Overkamp. Tijdens onze winterstop gaan we nogmaals proosten, maar dan bij onze andere sponsor Hofstee de Vennebulten.

Op naar volgend seizoen!

KSV wint dankzij counterdoelpunt

In een gezapige streekderby trekt KSV, door een goed uitgevoerde counter, aan het langste eind. Max Elshof was de matchwinner. Hij scoorde op aangeven van Erwin van de Wolfshaar de belangrijke 1-0.

Vandaag stond de streekderby tegen HMC – Harreveld Mariënvelde Combinatie – op het programma. Een ploeg die voor trainer Marco Engelberts niet onbekend is, daar hij voor twee jaar terug nog hoofdtrainer was bij het toenmalig KSH in Harreveld. HMC heeft met zeven gespeelde wedstrijden 11 punten, vier punten meer dan KSV. Beide teams zullen voor het volle pond strijden vanmiddag.

Hoewel je het een streekderby mag noemen, was het eerste half uur van de wedstrijd alles behalve een spannende en felle pot. Het was van beide kanten nogal gezapig. En hoewel HMC wat sterker en meer aan de bal is, wordt het geen enkele keer gevaarlijk voor het doel van Wesley Keegstra. KSV oogt gebrand, fanatiek en heeft de wedstrijd goed onder controle maar weet tegelijkertijd ook niet veel te creëren.

Het wordt eigenlijk pas spannend in de 41e minuut. HMC krijgt een vrije trap toegekend op 25 meter van het doel. De vrije trap wordt indirect en niet erg sterk genomen. De bal kon gemakkelijk worden weggewerkt en enkele minuten hierna fluit de scheidsrechter af voor rust.

Beide teams komen wat feller dan voor rust uit de kleedkamers. HMC probeert de druk wat op te voeren en in de aanval te gaan. Door wat slordig spel aan de kant van HMC kan KSV uitbreken en counteren. Na goed voorbereidend werk van Erwin van de Wolfshaar, die op eigen houtje twee spelers uitspeelt en vervolgens een afgemeten steekpass geeft, zet Max Elshof met een kapbeweging nog één verdediger te kijken en weet de bal achter de keeper van HMC te schuiven. Een prachtige 1-0.

Vanaf hier wordt het spelbeeld weer wat onrustiger. Duels worden wel gewonnen, maar er wordt slordig omgegaan met balbezit. Ook worden er veel ballen naar voren ‘geroeid’, de flanken en voorhoede spelers hebben hun meters wel gemaakt vanmiddag. HMC blijft wat sterker en rustiger in balbezit, maar krijgt toch ook geen grip op de wedstrijd. Het weet geen kansen te creëren. In de 75e minuut krijgt HMC nog wel een grote en enige kans op de 1-1. Voor vrijwel open doel wordt de bal echter rakelings naast geschoten.

Er is hard voor gestreden en onderaan de streep houdt KSV 3 belangrijke punten in Vragender vanmiddag. Door deze punten sluit KSV mooi aan in de middenmoot van de vierde klasse C. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen S.V. Haarle op het programma. Deze wordt op zaterdag 16 november gespeeld op sportpark ‘Pastoorsmoat’ in Haarle.

Pupillen van de week: Yolin en Boet Boschker. Supporter van de week: Marieke klein Gebbink.

Jan Willem Rutgers nieuwe trainer KSV

Jan Willem Rutgers wordt volgend seizoen hoofdtrainer van KSV. De voormalig speler van KSV 1 en oud-jeugdtrainer van KSV en AZSV volgt Marco Engelberts na dit seizoen op.

Rutgers gaat volgend seizoen samen met Stefan Wolterink training geven aan de selectie van KSV. Daarbij zal hij KSV 1 onder zijn hoede nemen en Stefan KSV 2.

Marco Engelberts, de huidige trainer van KSV 1, stopt na dit seizoen bij KSV. Hij zet een punt achter zijn trainersloopbaan omdat hij het trainersvak niet langer kan combineren met onregelmatige diensten op zijn werk als onderhoudsmonteur.

Rutgers, leerkracht in het basisonderwijs van beroep, speelde in het verleden meer dan tien seizoenen als linksback in KSV 1 en was jarenlang jeugdtrainer bij de club. Hij leidt in augustus volgend jaar de eerste training van de selectie van KSV. KSV is blij met de komst van de trainer en heeft alle vertrouwen in een prettige samenwerking. KSV wenst hem alle succes toe.

Jan Willem Rutgers wordt volgend seizoen hoofdtrainer van KSV.