Nieuws – Senioren

Megacrisis bij KSV 4 na debacle in Winterswijk

Sinds afgelopen zondag heerst er een megacrisis bij KSV 4 na de 7-0! nederlaag tegen FC Trias 5. De zelfbenoemde titelkandidaat werd horendol getikt door de ervaren ploeg uit Winterswijk. Coach Barry Ikink twijfelde na deze volledige ineenstorting of hij wel kon doorgaan als leider van het vierde. „Ik heb de spelers na de wedstrijd gevraagd of ze nog wel in mij geloven….. Hierop viel een doodse stilte.”

Nadat KSV 4 twee weken geleden in Vragender met 1-4 ten onder ging tegen AD ’69 3 verloor, vertrok het afgelopen zondagmorgen vol goede moed naar Winterswijk. Tegen FC Trias 5 ging de ploeg voor eerherstel. KSV 4 begon nog vol vertrouwen aan de wedstrijd, maar liep vanaf de aftrap compleet achter de feiten aan. De ervaren thuisploeg was voetballend beter en speelde de ploeg van leiderstrio Bas Lageschaar, Barry Ikink en Jelle Spexgoor helemaal scheel.

Bij overmaat van ramp viel Danny Tanck, die sinds de seizoensstart sterk speelt, ook nog eens binnen een kwartier geblesseerd uit. KSV 4 was werkelijk nergens vandaag en stapte met een 7-0 nederlaag van het veld. De supporters van KSV 4 zwaaiden na dit fiasco met witte zakdoekjes en floten de spelers uit. Ze verwachtten duidelijk meer van hun helden. Ze hadden de verre reis naar Winterswijk niet gemaakt om deze afgang te aanschouwen. Spelers Danny Tanck en Yoeri Klein Avinck moesten de woedende supporters na afloop tot bedaren brengen.

Waar Ikink direct na terugkomst in Vragender zijn ontslag aanbood aan het KSV-bestuur bleef Lageschaar rustig: „We hadden vandaag een totale offday tegen een voetballend uitstekende ploeg. Ik verlies liever één keer met 7-0 dan zeven keer met 1-0. De wedstrijd van aanstaande zondag tegen MEC 6 is enorm belangrijk. Dan moeten we een resultaat boeken. Dat zijn we onze hondstrouwe supporters verschuldigd.” Naar verluidt zit Ikink dan ook gewoon op de bank omdat het bestuur zijn ontslag niet accepteert en hem de kans biedt op revanche. Maar ook Lageschaar weet hoe het werkt in het topvoetbal. Wanneer zijn ploeg zondag niet wint van MEC 6 komt ook zijn positie onder enorme druk te staan.

Veldtrainer Hennie Wesselink moet de spelers van KSV 4 dinsdagavond tijdens de training niet enkel leren hoe ze als ploeg compacter kunnen verdedigen tegen topteams zoals FC Trias 5 maar is ook een soort van amateurpsycholoog. Komende zondag speelt KSV 4 om 10.00 uur thuis tegen MEC 6 dat na vier duels puntloos onderaan staat. In deze vorm is het voor KSV 4 echter nog een hele kluif om de rode lantaarndrager te verslaan.

Nuttig gelijkspel van KSV tegen SV Kilder

KSV speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen SV Kilder in een meer spannende dan goede wedstrijd.

Op een zonnig sportpark De Bult waren de eerste mogelijkheden voor SV Kilder. De eerste kans ging voorlangs en de tweede werd gemist bij de tweede paal. KSV stelde daar vier hoekschoppen tegenover, waaruit geen gevaar voor SV Kilder ontstond. Na een half uur spelen gaf Erwin van de Wolfshaar een assist op Bas Oonk, die vervolgens net voorlangs schoot. Vlak voor rust leek SV Kilder op voorsprong te komen. Vanaf rechts werd Wesley Keegstra verrast met een boogbal, die eindigde op de binnenkant paal. De terugkaatsende bal kon ternauwernood weggewerkt worden. Rust: 0-0.

Na rust was SV Kilder als eerst gevaarlijk. Vanuit een vrije trap werd de 0-1 binnengekopt. De verdediging van KSV liet zich daarbij eenvoudig aftroeven. De voorsprong van de ploeg uit Kilder bleek van korte duur. Een schot van Erwin van de Wolfshaar werd nog geblokt, waarna de bal bij Bas Oonk voor de voeten kwam. Bas schoot via een tegenstander raak, waardoor de doelman kansloos was: 1-1.

Intussen was de geblesseerde Frank Dijk gewisseld voor Tom Ribbers. KSV kreeg het na een uur spelen moeilijk. Met enkele goede reddingen hield Wesley Keegstra, met hulp van Jorrit Spexgoor, zijn ploeg op de been. Ook het inbrengen van Niek Berendsen, Rick Tanck en wat later Max Elshof leverde KSV geen doelrijpe kansen op. De laatste kans was voor SV Kilder in de extra tijd. Vanuit een corner werd rakelings over gekopt.

De pupillen van de week Pim Baak en Mees Wensink voorspelden beiden een 3-1 winst voor KSV, maar met deze puntendeling kan KSV tevreden zijn.

Volgende week speelt KSV uit tegen Etten op sportpark De Treffer om 14.00 uur. Graag tot dan!

FC Bergh een maatje te groot voor KSV 1

KSV 1 verloor afgelopen zondag met 4-1 in ’s-Heerenberg. Tim Lageschaar scoorde in de tweede helft nog wel de gelijkmaker, maar FC Bergh was duidelijk een maatje te groot voor KSV.  

Afgelopen zondag speelde de ploeg van Jan-Willem Rutgers hun uitwedstrijd bij FC Bergh. De fusieclub vierde hun 100-jarig bestaan, daar ze de oprichtingsdatum van het voorgaande MVR aan hebben gehouden. Vanaf deze plek; van harte gefeliciteerd met dit jubileum.

Op een mooie herfstmiddag werd er iets na 14.00 uur afgefloten op het kunstgrasveld van FC Bergh. De wedstrijd begon rommelig; dat wil zeggen, met een lekke bal. Na enkele passes over en weer werd deze bal gewisseld voor een ander exemplaar.

Het leek er op dat dit begin de toon zette voor het eerste deel van de wedstrijd. FC Bergh oogt wat frisser en sneller, echter – zonder duidelijk uitgespeelde kansen. KSV blijft goed overeind, maar lijkt niet geheel mee te kunnen in het snelle spel van FC Bergh.

Na 12 minuten komt de bal plots vanuit een kluts richting het doel van Wesley Keegstra. Hij vist de bal weg; maar de scheidsrechter meent van enkele meters verder te kunnen zien dat deze bal geheel over de doellijn is geweest. Ondanks horen van de grensrechter wordt de 1-0 toegekend.

FC Bergh combineert makkelijk en speelt verzorgd voetbal. De thuisploeg creëert enkele doelkansen maar een doelpunt bleef – mede door goed keeperswerk van Wesley – uit. KSV heeft redelijk weerwoord, maar weet zelf geen aanval op te bouwen. FC Bergh is de ploeg met overwicht. De teams gaan met een ruststand van 1-0 de thee tegemoet.

Na de rust verandert het spelbeeld niet. Echter; in de 51e minuut mag KSV een hoekschop nemen. Deze wordt goed voorgezet door Marijn Visser en perfect binnengekopt door Tim Lageschaar. Geheel tegen het spelbeeld in staat het 1-1.

Er is weinig tijd om daar van te genieten. FC Bergh laat er geen gras over groeien. Enkele minuten later kan, na slap verdedigen, de bal bij KSV uit het net worden gevist. Vanaf hier krijgt FC Bergh steeds meer overwicht en heeft KSV langzamerhand steeds minder in te brengen. Enkele counters en aanvallen worden perfect uitgevoerd en resulteerden in doelpunten voor FC Bergh.

Met de eindstand van 4-1 op het scorebord floot scheidsrechter Roenhorst na een goede 90 minuten af. De punten blijven in ’s-Heerenberg. Volgende week speelt KSV thuis tegen
S.V. Kilder. Zij staan met één wedstrijd minder op gelijke hoogte met KSV. Het is dan zaak om de drie punten in Vragender te houden!  Tot volgende week. 

Archief

Ouder