Nieuws – Jeugd

Yoeri Klein Avinck voetbalkenner van Vragender

Yoeri Klein Avinck maakte zijn status als de voetbalkenner van Vragender meer dan waar tijdens de jeugdleidersfeestavond van KSV afgelopen vrijdagavond 17 mei bij café Overkamp. Hij kende alle 40 voetballers van de foto’s van Jordens Peters van Willem II tot Javier Mascherano. Ook wist hij van bijna alle 40 spelers bij welke club ze speelden. Alleen van Mascherano wist Yoeri niet dat hij tegenwoordig bij Hebei China Fortune – wie kent deze club niet – speelde.

Gijs Spijkers had een hele leuk quiz voorbereid met onder meer voetbalvragen, vragen over KSV, over Vragender en algemene kennis. Dankzij de vele goede antwoorden van Yoeri won team 1. Het jeugdbestuur wil alle jeugdleiders en jeugdtrainers bedanken voor een mooi seizoen dat nu bijna is afgelopen.  

Het winnende team had veel plezier tijdens de voetbalquiz.

Positie trainerstrio Erix/KSV JO15 op de wip na wanprestatie

Het is zeer de vraag of trainerstrio Bas Weenink, Paul Bleumink en Tom Schotman van Erix/KSV JO15 aankomende zaterdag tegen Longa ’30 JO15-2 nog op de bank zitten. De jeugdbesturen van Erix en KSV beraden zich over hun positie na de kansloze 1-9 nederlaag tegen Vosseveld JO15.

Erix/KSV JO15 was bezig aan een goede serie. Het won de afgelopen twee wedstrijden tegen DZSV JO15-2 en FC Winterswijk JO15-3 voordat het afgelopen dinsdag in Vragender aantrad tegen Vosseveld JO15-1G. Die ploeg stond op de tweede plek met slechts één nederlaag en één gelijkspel en heeft nog kans op het kampioenschap. Erix/KSV JO15-1G staat met negen punten onderin de middenmoot.

Vooraf hadden Paul Bleumink en Tom Schotman de jongens en meiden gewaarschuwd dat Vosseveld een goede ploeg was. Dat hielp niet. De wedstrijd begon desastreus voor KSV/Erix JO15. Na slap verdedigen stond het binnen 50 seconden al 0-1 voor Vosseveld. Het massaal meegekomen uitpubliek klapte hun handen stuk. Het thuispubliek morde en zwaaide met witte zakdoekjes om hun ongenoegen te uiten.

Meteen daarna rechtte de thuisploeg de rug. Na een goede snelle aanval over rechts kreeg linksbuiten Stijn Gierkink twee goede kansen. Nadat hij de eerste keer de bal niet goed raakte, schoot hij de tweede keer uit de draai op de lat. Nu was het thuispubliek ook wakker en moedigden ze hun helden aan.

Kort daarna scoorde Vosseveld de 0-2 en gingen de koppies hangen bij de thuisploeg. Vijf minuten later bracht laatste man Mats Weenink de spanning terug. Na een goede combinatie door het midden schoot hij raak. Erix/KSV kreeg weer hoop en had kort het betere van het spel. Even later moest Mats gewisseld worden wegens materiaalpech. Met kunst en vliegwerk hield Erix/KSV stand. Maar kort voor rust viel de 1-3 en snel daarna de 1-4. De verdediging van Erix/KSV zag er daarbij niet best uit.

In de rust gaf Bas Weenink aan dat de jongens en meiden nog wel een paar doelpunten konden maken indien ze wel scherp zouden zijn. Vlak na rust was Erix/KSV even de bovenliggende partij. Alleen was de eindpass vaak net niet goed of werd er te snel gekozen voor een schot in plaats van de vrije man gezocht.

Na een paar snelle aanvallen liep Vosseveld uit na 1-9. Hoofdtrainer Bas Weenink was furieus na deze wanprestatie. Tom Schotman en Paul Bleumink kalmeerden hem door te zeggen dat Vosseveld een goede ploeg had.

Komende zaterdag om 13 uur speelt Erix/KSV haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Longa ’30 JO15-2 dat 14 punten heeft uit 10 wedstrijden. Erix/KSV JO15 moet dan de rug rechten door een resultaat te behalen. Of trainerstrio Bas Weenink, Paul Bleumink en Tom Schotman dan nog op de bank zitten, is zeer de vraag. Na spoedberaad van de jeugdbesturen van Erix en KSV komt hier later deze week meer duidelijkheid over. De jeugdbesturen moeten bepalen of zij de ploeg nog aan het voetballen krijgen of dat er gekozen wordt voor nieuwe trainers hopend op een schokeffect.

KSV JO8-1 nog in de vakantiemodus

Afgelopen zaterdag mochten wij tegen Grol voetballen. In de Arena nog wel!

Iedereen was goed uitgerust na een welverdiende vakantie (Sarah kwam zelfs deze ochtend nog van de camping). En je zou dan ook kunnen verwachten dat “het uitgerust zijn” terug te zien was op het veld, maar ondanks de inzet was het allemaal net niet. Ruben (die de eerste helft keepte) had een wereldredding en Joaquin scoorde zijn wekelijkse doelpunt, maar voor de rest waren er de eerste helft weinig hoogtepunten van onze kant. We gingen dan ook met 4-1 achter rusten.

In de tweede helft speelden we iets meer vooruit en kwamen iets beter van onze goal, maar verder dan een doelpunt van Stan kwamen we niet. Ondanks goed en spectaculair keeperswerk van Joaquin kregen we ook de tweede helft vier doelpunten om de oren. De eindstand van 8-2 was geflatteerd, maar toch waren er voldoende goede acties en inzet om mee verder te gaan!

Al met al een wedstrijd van net niet, maar komende zaterdag gaan we er thuis tegen LONGA 30 weer volle bak tegenaan.

DZC ’68 JO9-7 vs. KSV JO9-1G

KSV moest zich vroeg verzamelen voor de uitwedstrijd naar Doetinchem. Om half 8 ‘s ochtends moest iedereen zich verzamelen. Gelukkig was iedereen er op tijd zodat we iets na half 8 konden vertrekken.

Eenmaal aangekomen bij DZC werd de kleedkamer snel opgezocht om ons voor te bereiden op een moeilijke tegenstander. We mochten spelen op het hoofdveld voor de vele aanwezige supporters dus KSV moest iets laten zien.

Helaas werd het al snel duidelijk dat DZC een maatje te groot zou zijn. Tijdens de warming-up was te zien dat Doetinchem zowel technisch als fysiek een maatje groter was dan KSV, dus moest het vooral van het snelle voetbal komen. KSV zou vandaag de underdog zijn, maar dit ging Ajax ook goed af dus was KSV niet geheel kansloos.

De scheidsrechter floot op zijn fluitje en KSV mocht de aftrap nemen. Er werd leuk gecombineerd en KSV kon redelijk mee komen met het spel van DZC. Het was toch DZC die via goed veldspel snel op een ruime voorsprong kwam. De uitstekend keepende Lisa Papen had geen antwoord op de goed opgezette aanvallen en afstands schoten van DZC.

KSV ging rusten met een 5-0 achterstand en kon dus goed een rust periode gebruiken. In de rust hamerde de trainer erop dat er ook moest worden verdedigd en niet alleen aanvallen om de schade nog enigszins beperkt te houden.

Lisa ging in de wissel en met de nieuwe keeper Jurre Vrijdag op doel hopen we de kansen te keren om alsnog met een goed resultaat Doetinchem te verlaten. Helaas werd het na enkele minuten duidelijk dat DZC niet ging mee werken en de Superboeren ging vrolijk verder waar ze de 1e helft waren gestopt. De ene na andere perfect opgezette aanval werd doeltreffende afgerond en KSV keek als snel naar een behoorlijke achterstand.

Gelukkig wisten Lotte en Isa de eer nog te redden met 2 prima doelpunten. Eindstand 13-2. De thuis spelende ploeg was vandaag een maatje te groot, maar dan kan natuurlijk de beste overkomen ( Ajax verloor nog met 6-2 van Feyenoord, maar staat wel met een half been in de Champions League finale). Maar gelukkig zitten er in de KSV JO9-1G geen Ajax fans…

Nog 3 wedstrijden voetballen en dan heeft de JO9-1G de zomerstop. Dan kunnen we ook terug kijken op de 2e seizoenhelft waar de JO9-1G op 1 niveau hoger is gaan voetballen en de tegenstanders toch stukken beter zijn.

Waar in de 1e seizoenhelft nog ruime uitslagen werden neergezet in het voordeel van KSV is dit de 2e seizoenhelft wel anders. Tegenstanders zijn vaak groter en technischer waardoor KSV niet altijd meer het team in bal bezit is. Dit was een nieuwe ervaring voor het team waar iedereen toch even aan moest wennen.

Al met al kunnen we terug kijken op een prima seizoenhelft waar KSV zich aardig overeind heeft gehouden in de 4e klasse.

KSV JO-17 1 wint ook haar derde wedstrijd na de winterstop

Na de eerste twee wedstrijden met winst te hebben afgesloten, won KSV JO-17 1 ook haar derde wedstrijd met 4-0 van Terborg/Silvolde JO-17 2 en doet het nog altijd mee om de koppositie in de derde klasse.

De wedstrijd tegen Terborg/Silvolde was verzet van de zaterdagmiddag naar de woensdagavond wegens een spelers tekort bij de tegenstander. Een doordeweekse wedstrijd zit altijd vol met verrassingen dus KSV JO-17 1 wist niet wat het moest verwachten van de tegenstander. Dat bleek ook aan het begin van de wedstrijd. KSV keek de kat uit de boom terwijl Terborg/Silvolde het spel bepaalde de eerste 10 minuten. Door een paar goede reddingen van vaste sluitpost Willem Mateman bleef het 0-0 en kon KSV langzaam beter in hun spel komen. Nadat KSV ook een aantal mogelijkheden had gekregen was het in de 25e minuut raak. Na een goede actie op snelheid dribbelde Indy via rechts het 16 meter gebied in. Hoewel hij de bal wilde voorzetten belandde de bal, met een beetje geluk, in linkerbovenhoek van het doel: 1-0 voor KSV. Dit doelpunt deed KSV goed, want vanaf de 1-0 kreeg KSV de touwtjes in handen en liet deze ook niet meer los. KSV bleef kansen creëren, maar de aanvallers vergaten zichzelf te belonen, waardoor de ruststand 1-0 was. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Terborg/Silvolde kreeg nog wel een aantal kansjes, maar KSV bleef de bovenliggende partij. Een kwartier na rust beloonde KSV zichzelf door de tussenstand uit te breiden naar 2-0. Na een lange bal vanuit de achterhoede werd Niek alleen op de keeper afgestuurd, hij bleef kalm en schoof de bal in het doel. De wedstrijd was nu gespeeld, het enige wat nog ontbrak was een doelpunt van topscorer Ivar en die kwam er, twee zelfs. Ivar verdubbelde de stand, door twee keer met links te scoren en vergrootte zijn doelpuntentotaal tot 5 doelpunten in drie wedstrijden. Wegens verschillende redenen speelt KSV JO-17 1 zijn volgende wedstrijd pas weer op woensdag 10 april om 19:30 thuis tegen FC Doetinchem JO-17 1. U bent van harte welkom om ons te komen aanmoedigen, zodat wij onze zegereeks voort kunnen zetten.

Archief