Nieuws – Jeugd

Ruben Klein Gebbinck goudhaantje bij monsterzege KSV 4

KSV 4 won vandaag met maar liefst 6-0 van Doetinchem 5. Centrale middenvelder Ruben Klein Gebbinck was de grote man. Hij scoorde maar liefst drie keer.

KSV 4 speelde vandaag het degradatieduel tegen Doetinchem 5. KSV 4 stond voor aanvang van het duel negende met vier punten en Doetinchem elfde met drie punten. Trainer Bas Lageschaar eiste volledige overgave van zijn voltallige selectie. Alleen met het mes tussen de tanden kon KSV 4 dit duel winnen en zo afstand nemen van de onderste regionen.

De speech van de trainer had het gewenste effect. Vanaf de aftrap was KSV 4 de baas op het zojuist ontdooide veld. De eerste mogelijkheden liet de thuisploeg onbenut. Maar binnen een kwartier was het raak. Laatste man Roel Temming legde een vrije trap net over de middellijn panklaar op het hoofd van centrale middenvelder Ruben Klein Gebbinck. Ruben kopte de bal met een boog prachtig over de keeper in het doel.

Na de 1-0 ging de thuisploeg direct op zoek naar de 2-0. Doetinchem probeerde wel te counteren. Maar de defensie, onder leiding van laatste man Roel Temming, stond vandaag als een huis. Telkens wisten de verdedigers van KSV 4 de bal te onderscheppen. Doetinchem kon niet gevaarlijk worden. Keeper Job Spijkers baalde. Hij stond verkleumd in het doel. Zijn voeten waren net ijsklompen.

Nadat spits Pascal Wolterink de bal over had geschoten en de doelman goede redde na een afstandschot van rechtsbuiten Joost Ottink, scoorde Ruben Klein Gebbinck na een half uur zijn tweede. Rechtsbuiten Joost Ottink hield het overzicht en zette goed laag voor op zijn maatje Ruben, die gedecideerd raak schoot. KSV 4 hield vervolgens het overwicht maar wist voor rust niet meer te scoren.

In de rust hamerde trainer Bas Lageschaar op scherpte. Dat resulteerde in het gewenste effect. KSV kwam goed uit de kleedkamer en bleef aanvallen. Na een minuut werd spits Pascal Wolterink onderuit gehaald in de zestien. De scheidsrechter kende de thuisploeg een penalty toe. Aanvoerder Roel Temming schoot de bal onberispelijk hoog tegen de touwen. De thuisploeg zat op rozen. Korte daarna viel de 4-0. Een speler van Doetinchem werkte de bal na een hoekschop ongelukkig in eigen doel.

Trainer Bas Lageschaar wisselde daarna drie moegestreden vedetten en bracht drie verse krachten in. KSV 4 bleef de betere ploeg. Na een goede voorzet van Ruben Klein Gebbinck wisten zowel rechtshalf Tom Schotman als linksbuiten Bram Ribbers de bal niet in het doel te werken. De thuisploeg was vervolgens slordig in de afwerking. Bovendien was de eindpass vaak niet goed.

Na een ingooi van rechtsbuiten Joost Ottink draaide Ruben Klein Gebbinck goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal vanaf rand zestien keihard met buitenkant rechts in het doel. De doelman van Doetinchem was kansloos. Het publiek klapte hun handen stuk voor dit prachtige doelpunt. Ruben Klein Gebbink bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met dit prachtige doelpunt. Na afloop werd hij verkozen tot man van de wedstrijd.

Hoewel de wedstrijd al lang en breed gespeeld was, draaiden de stoppen van een Doetinchemse speler even later door. Hij trapte voor de zoveelste keer na. De scheidsrechter had hem meerdere keren gewaarschuwd en toonde hem nu de rode kaart.

KSV speelde de wedstrijd daarna freewheelend uit. Na een vrije trap ontving spits Pascal Wolterink de bal. Hij werd niet aangevallen en dribbelde rustig richting het doel. Vanaf 10 meter schoof hij de bal rustig naast de keeper in het doel. Pascal bepaalde daarmee de uitslag op 6-0.

Dankzij de overwinning steeg KSV 4 naar de achtste plek met zeven punten uit acht duels. Trainer Lageschaar was een gelukkig man. Hij prijsde na afloop de defensie en doelman Job Spijkers die na een hoekschop van Doetinchem op miraculeuze wijze een treffer voorkwam. „Ons doel is het om de achtste plek vast te houden en GWVV 3, VVG ’25 5, Doetinchem 5, Keijenburgse Boys 4 onder ons te houden. En misschien zit er nog wel meer in het verschiet”, sprak een euforische Lageschaar, met een grote glimlach op zijn gezicht. Te beginnen komende zondag. Dan trapt KSV 4 om 10.30 uur af tegen Westendorp 2, de nummer zes op de ranglijst met dertien punten uit acht duels. Om aansluiting met de middenmoot te krijgen, moet KSV 4 dat duel winnen. Al wordt dat niet eenvoudig tegen de gelouterde ploeg vol oud-eerste spelers.

KSV Dames 7×7 KAMPIOEN!

Dit seizoen begon KSV voor het eerst met een dames 7-tal en met succes! Ingedeeld in een poule met vier andere teams, stonden vijf speelavonden op het programma.

Vanaf het begin wisten de dames met de top mee te draaien. Daardoor begon de laatste speelavond – vrijdag 16 november – met een nipte voorsprong op concurrent Meddo. Net zoals de andere speelavonden, ging de eerste wedstrijd niet vanzelf. Het heeft eeeven wat tijd nodig om op gang te komen, zeker op deze koude vrijdagavond. Dit resulteerde dan ook in een gelijkspel tegen MEC/Bredevoort. We hielden het spannend…

Gelukkig wisten de dames zich goed te herpakken en wonnen met 2-0 van Erix. Wekelijks trainen we met elkaar, maar op vrijdagen is het vooral een strijd tegen elkaar. Ook van Ruurlo werd gewonnen, zij het met een schamele 1-0 overwinning.

Na rust stond de kraker op het programma: Meddo. Echter, het bleek niet meer zo spannend te zijn. Meddo had zich eerder deze avond al verspeeld, waardoor na enig rekenwerk blijkt dat de dames al kampioen zijn! Uiteraard waren wij nog steeds gebrand om het Herbstmeisterschap in te luiden met een klinkende overwinning. Na 2 minuten lag de bal al in het net. De score werd verdubbeld en na het verlossende fluitsignaal mochten de dames zich Herbstmeister noemen onder toeziend oog van vele supporters (van andere clubs)!

Na lovende woorden van leider Suzan over de prestaties tot dusver, werd het kampioenschap nog tot in de late uurtjes gevierd!

Via deze weg willen wij graag ook onze sponsoren – Café Overkamp en Hofstee de Vennebulten – bedanken voor het beschikbaar stellen van onze tenues en de kater van vanmorgen.

Een mooie afsluiter van de najaarscompetitie. Op naar de volgende competitie!

Eclatante zege KSV O-17 op AZSV

Zaterdag 10 november mocht KSV aantreden thuis op de eigen Bult aantreden tegen AZSV. Op een koude en regenachtige middag begon KSV erg matig. Duels werden verloren en aan de bal was het heel erg slordig. Hierdoor kon AZSV gemakkelijk tegenhouden. Na 20 minuten spelen gooide KSV de schroom van zich af. Dit resulteerde in de 1-0 door Rico. Hierna zakte KSV weer in en gebeurde er niks meer voor rust.

Nadat in de rust iedereen weer even wakker werd geschut was de 2e helft stukken beter. We vonden makkelijk de vrije man en liepen na rust weg bij AZSV. De 2-0 was enigszins gelukkig, Ivar Betting liep meters buitenspel, maar dit werd niet gezien door grens- en scheidsrechter. Ivar mocht door en gaf een voorzet, waarna een verdediger van AZSV niets anders kon dan de bal in het eigen goal te werken.

Na de 2-0 begon de grote Ivar Betting show. Na een moeizame start lijkt hij helemaal zijn draai te hebben gevonden bij KSV O-17. Hij was verantwoordelijk voor de 3-0, 4-0 en de 5-0. De 3-0 was na een fantastische voorzet van onze aanvoerder Rico, waarna Ivar bij de 2e paal gemakkelijk kon afronden. De 4-0 was de mooiste goal van de middag. Een actie a lá Zlatan Ibrahimovic als tegen NAC, een prachtige solo waarbij hij 5 verdedigers in het bos zette en cooltjes de 4-0 binnenschoof. De 5-0 was een kopie van de 3-0, een goeie combinatie op het middenveld kwam Rico over links door en gaf een haarfijne voorzet op Ivar, die zijn hattrick maakte.

Al met al een degelijke overwinning, het publiek ging met een goed gevoel huiswaarts. Volgende week spelen om 14:30 de belangrijke uitwedstrijd tegen Meddo. Twijfel niet en kom een kijkje nemen bij deze voetbalmachine.

KSV 4 houdt VVG’25 5 op gelijkspel

Zondagmorgen 11 november was ’t vroeg dag in Vragender. Nog voor de gengelaars hun wandelschoenen aan hadden en de heren (KSV 1) van de kantinedienst de koffie aan ’t pruttelen hadden (Hoor ze eens als het andersom is,…), stond de selectie van KSV 4 al paraat om te vertrekken richting Gaanderen. Eén gastspeler gunde zichzelf een vrije dag, dus KSV 4 was volledig op eigen kracht aangewezen.

KSV 4 begon de wedstrijd voortvarend. De verdediging, bestaande uit good-old Rick Wessels (linksback) en Arjan Schilderink (voorstopper), de bij KSV teruggekeerde Willem te Kronnie (rechtsback) met daarachter laatste man Jelle Spexgoor, stond als een huis. Van achteruit kon KSV mooi opbouwen en wist het, op enkele kleine kansen van VVG ’25 na, de schade beperkt te houden. In de 35e minuut werd een diepe vrije trap van Jelle Spexgoor door de diepgelopen Roy Tiggeloven aangenomen en voorgegeven, waarna een slim overstapje van spits Pascal Wolterink ervoor zorgde dat rechtshalf Joost Ottink frank en vrij kon inschieten. De keeper toucheerde de bal nog wel, maar uiteindelijk verdween de bal in het net. KSV leidde de wedstrijd, wat op dat moment in lijn met het spelbeeld was. 1-0.

Na rust werd er gewisseld bij KSV en werden Jeroen Gunnewick en Casper Lageschaar in het veld gebracht. Doordat VVG ’25 anders ging spelen, kwamen zij beter in de wedstrijd. Al in de derde minuut na rust werd een voorzet van VVG ’25 door de KSV-defensie niet op waarde geschat. De bal werd door 2 verdedigers gekopt en belandde vervolgens panklaar voor de aanvoerder van VVG ’25 die droog inschoot. 1-1 stond op het scorebord en voor KSV werd het duidelijk dat het alle zeilen moest bijzetten om op z’n minst 1 punt mee naar huis te moeten nemen.

KSV kwam steeds minder aan aanvallen toe en werd gedwongen zich terug te trekken voor eigen zestien om de druk van het aanvallende VVG ’25 te weerstaan. Gelukkig had het leidersduo Barry Ikink en Bas Lageschaar nog een troefkaart op de bank zitten, in de persoon van Demi Gierkink. Na jarenlang heer en meester geweest te zijn op de fietscrossbaan volbracht Demi afgelopen dinsdagavond zijn eerste training op het voetbalveld onder Hennie Wesselink. Hennie gaf direct zijn veto en zag voor Demi een plek als spits in het vierde. Dit werd dan ook door de leiders uitgevoerd. Ondanks dat Demi enige tijd nodig zal hebben om te wennen aan het spelritme en dynamiek binnen het vierde, kijken de supporters nu al uit naar zijn eerste treffers.

Terug naar de wedstrijd: KSV bleef het grootste deel van de tweede helft verdedigen, wat gelukkig zonder al te grote problemen ging, mede door regelmatig sterk ingrijpen van keeper Job Spijkers. Gaandeweg de tweede helft werd de sfeer in de wedstrijd wat grilliger. Dit mede door bijzondere beslissingen van zowel de scheids- als grensrechter aan Gaanderense zijde, zoals het afkeuren van een zuiver doelpunt van Rob Huisman wegens vermeend buitenspel. 5 minuten voor tijd kreeg middenvelder Roy Tiggeloven geel én een veldverwijzing van de Gaanderense (Geesterense?) scheidsrechter. KSV moest hierdoor de wedstrijd uitspelen met 10 man. Gelukkig lukte dit probleemloos en kon KSV na 90 minuten met 1 punt op zak huiswaarts keren. Gezien het spelbeeld in de tweede helft mocht KSV 4 hier erg tevreden mee zijn.

Door het gelijkspel blijft KSV 4 hun naaste concurrent VVG ’25 voor op de ranglijst. ‘De heren laten al weken zien dat we met hard werken heel ver komen, hopelijk kunnen we dit de komende weken doorzetten’, aldus leider Bas Lageschaar. ‘Nu is het zaak om deze inzet om te zetten in punten’, vulde zijn collega Barry Ikink aan. Komende zondag speelt KSV 4 om 10:00 uur op Sportpark de Bult tegen Doetinchem 5. U zijt wellekome.

KSV 1 verliest geflatteerd in Boekelo

Vandaag, de elfde van de elfde, moest KSV aantreden tegen BSC Unisson uit Boekelo. Het is direct duidelijk dat beide teams voor de volle drie punten zouden gaan, maar daar waar KSV geen doelpunten wist te maken, benut BSC Unisson bijna 100 procent van haar kansen.

KSV begint fel aan de wedstrijd en zet goed druk. Dit resulteert in de eerste tien minuten van de wedstrijd al in meerdere goede kansen. Helaas weet KSV deze kansen niet te verzilveren. Na 20 minuten komt ook BSC wat beter in de wedstrijd, maar KSV blijft echter de betere ploeg.

Rond de 30e minuut krijgt Erwin een goede bal mee en kan alleen afstevenen op de keeper van BSC. De bal wordt wat slap ingeschoten en goed gekeerd door de keeper. Nog geen vijf minuten later kan ook Twan op de keeper af, maar raakt de bal niet goed. Het blijft 0-0.

En zoals vaker, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat. Totaal tegen het spelbeeld in komt BSC op voorsprong. Een bal wordt slim ingeschoten, hoog over een ver uitgekomen Wesley Keegstra. De 1-0 staat op het scorebord. Niet lang daarna werd na niet goed uitverdedigen de 2-0 ingeschoten. KSV weet zich nog te herpakken voor rust en creëert opnieuw goede kansen, maar zonder resultaat. We gaan de kleedkamers in met een 2-0 achterstand.

Het spelbeeld na rust wisselt. KSV blijft aanvallen, maar speelt wat onverzorgder voetbal. BSC daarentegen weet steeds makkelijker te combineren en gebruik te maken van de ruimtes die KSV tussen de linies laat vallen. En hoewel KSV optimistisch blijft spelen en kansen blijft creëren is het niet KSV maar BSC die de (weinige) kansen wel weet af te maken. In de 60e minuut kan een speler van BSC gemakkelijk de verdediging passeren en schiet de 3-0 in. 20 minuten later valt, wederom na matig verdedigen, de 4-0 en niet lang daarna volgt zelfs de 5-0.

Na 90 minuten voetbal kunnen we toch wel spreken van een geflatteerde uitslag. Verslagen en zonder punten weer terug naar Vragender. Volgende week staat de wedstrijd tegen TVO uit Beckum op het programma, de koploper in de vierde klasse B.

Archief