Nieuws – Jeugd

KSV/Erix JO19-2 boekt eerste competititezege

Zaterdagmiddag 9 november stond er een kelderkraker op het programma. KSV/Erix JO19-2 mocht namelijk aantreden tegen mede-concurrent Trias.

KSV/Erix was matig begonnen aan het seizoen. Na vijf wedstrijden had de formatie van Ruben klein Gebbinck, Twan Spexgoor en Yoeri klein Avinck maar één schamel puntje verzameld. Daarom hadden de drie coaches, mede door druk van bovenaf, gekozen voor een nieuwe tactiek: spelen op ‘de nul.’ Dit resulteerde vorige week direct in het eerste puntje van het seizoen, een doelpuntloos gelijkspel tegen Neede. Vandaag moesten de eerste drie punten worden behaald.

De avond ervoor was er carnaval, en dat was bij een aantal duidelijk te zien. Ondanks dat begon KSV/Erix zeer scherp en gedisciplineerd aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een terechte 1-0. Na een vlot lopende aanval belandde de bal bij Nick, die met veel gevoel de 1-0 binnenschoot. Hierna controleerde KSV/Erix de eerste helft, maar zonder grote kansen. 

Na rust kwam enfant terrible Ivar Betting binnen de lijnen. Ivar wordt door zijn trainers vaak vergeleken met Roy Makaay: ‘Das Phantom’. Hij komt amper in het spel voor, maar heeft vaak een halve kans nodig voor een doelpunt, zo ook vandaag. Na een klein uur spelen kwam de bal pardoes voor de benen van ‘Das Phantom’: hij twijfelde niet en scoorde vanuit de draai de verdiende 2-0. Het publiek was in extase, worden vandaag dan eindelijk de eerste 3 punten gehaald?!

Het antwoord was ja, want na de 2-0 was er nog maar één ploeg wie aan het voetballen was. Het balletje ging van voet naar voet en Trias wist bij tijden niet of ze tegen Barcelona aan het voetballen waren of de JO19-2 van KSV/Erix. Een kwartier voor tijd werd het duel helemaal op slot gegooid, na een vlot lopende counter maakte Brandon vakkundig de 3-0, waarna KSV/Erix de wedstrijd professioneel uitspeelde. De eerste drie punten van het seizoen waren een feit. De opluchting was duidelijk voelbaar op sportpark De Bult.

Twan, die door afwezigheid van Ruben samen met Yoeri de honneurs waar nam, was zeer content. ‘De spelers deden exact hoe wij het voor ogen hadden, de linies stonden compact op elkaar en we waren aan de bal erg goed. Ook wonnen we veel duels en gaven we niks weg, het leek wel op een beetje op Atletico Madrid’. 

Yoeri sloot zich daar bij aan: ‘Voetbal begint vanuit achteruit, als het achterin goed staat, dan kun je vanuit daar veel fijner voetballen’. Ook was hij trots op de inzet van de jongens. ‘Vandaag hebben we laten zien dat we als het moet, een vechtmachine kunnen zijn. Ik hoop dat we dit wekelijks te zijn krijgen’. Toch bleef hij kritisch op zijn pupillen: ‘Wanneer je de tegenstander op z’n rug hebt liggen, dan moet je doorgaan met doelpunten maken, vernederen!’ Dit is een puntje voor de komende wedstrijden. 

Daarnaast gaven Twan en Yoeri ook de complimenten aan leidsman Luuk Molenveld, die er een mannelijke wedstrijd van maakte en alles goed onder controle had. 

Aankomend weekend mogen wij aantreden uit tegen FC Eibergen, de koploper in de competitie. Daarom kunnen we jullie steun goed gebruiken, komt allen en support your local!

Bart Wopereis legt FC Dinxperlo over de knie

Erix/KSV JO15-1 won vandaag met 5-1 van FC Dinxperlo JO15-2 dankzij maar liefst vier doelpunten van Bart Wopereis en één van Guus te Brake. De ploeg speelde vandaag niet goed maar won wel ruim en klom naar de derde plek.

Erix/KSV JO15-1 speelde vanmiddag in Lievelde tegen FC Dinxperlo JO15-2. De thuisploeg begon slecht aan de wedstrijd. Het leek wel of niet alleen twee van de drie de leiders maar ook de jeugdige spelers (stiekem) naar het Prinsenbal in Vragender waren geweest. Al in de eerste minuut kreeg één van de twee aanvallers van FC Dinxperlo een levensgrote kans. Vlak voor de goal raakte hij de bal niet goed. Hij verprutste deze riante mogelijkheid en een plek in de Hall of Fame van de pas opgerichte fusieclub FC Dinxperlo.

De thuisploeg was gewaarschuwd maar voetballend het liep vandaag totaal niet. De underdog uit Dinxperlo was de betere ploeg in de beginfase. De verdedigers van de thuisploeg verloren vandaag hun tegenstander regelmatig uit het oog en het positiespel – normaliter de kracht van ploeg – was ondermaats. Hoewel de thuisploeg niet goed speelde kwam het binnen tien minuten wel op voorsprong. Bij de eerste kans van Erix/KSV schoot gelegenheidspits Bart Wopereis direct raak.

Daarna waren er wat mogelijkheden voor Dinxperlo, maar was het aan de andere kant raak. Bart benutte ook zijn tweede kans. Vervolgens kwam Erix/KSV beter in haar spel. Linksbuiten Bink Beusink was lekker op dreef. Dankzij een aantal goede schijnbewegingen fopte hij een paar keer zijn directe tegenstander. De thuisploeg had een lange fase het meeste balbezit, creëerde kansen maar scoorde niet.

Na 25 minuten was het wel raak. Na een uitstekende pass van centrale middenvelder Sem te Woerd schoot rechtsbuiten Guus te Brake oog in oog met de doelman knap de 3-0 binnen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor rust strafte Bart Wopereis geklungel in de defensie van Dinxperlo af. Na een matige achterbal kreeg hij plotseling de bal. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en keeper knap en schoot beheerst raak.

Vlak daarna floot de uitstekende leidsman voor de rust. De thuisploeg stond met 4-0 maar gezien de kansenverhoudingen had het ook 4-4 kunnen staan. Na rust speelde de thuisploeg rommelig. De passing was vandaag vaak te slordig en daardoor kwam de ploeg tot te weinig kansen.

Na een goede aanval vanaf rechts kwam de bal bij gelegenheidslinkshalf Jelle Schoenmakers. Hij gaf een boogbal op Bart Wopereis, die de bal fantastisch aannam en met links binnenschoot. Bart scoorde hiermee zijn vierde doelpunt van vandaag. Hij en zijn maatje Bink Beusink waren vandaag de beste spelers bij Erix/KSV. Kort daarna kregen beide jongens een publiekswissel.

Circa tien minuten voor tijd scoorde FC Dinxperlo nog een verdiende eretreffer nadat de thuisploeg de bal tijdens de opbouw ongelukkig verloor. Bij deze inzet was doelman Thijs Hegeman – die vandaag goed keepte – kansloos. In het vervolg kregen zowel Erix/KSV als Dinxperlo nog een paar kansjes maar werd er niet meer gescoord. Hoewel Erix/KSV niet goed speelde won het ruim. De ploeg oogde hautain en speelde op 80 procent van haar kunnen. Aanstaande zaterdag moet er een tandje bij om te kunnen winnen in Winterswijk tegen FC Winterswijk JO15-3. Die ploeg is duidelijk een maatje groter dan FC Dinxperlo JO15-2. De aftrap is om 10.45 uur.

KSV JO12-G1 hunkert naar eerste drie-punter

Het gras was geweldig. Jurgen Schuurman was supporter van de week en er was genoeg publiek. Bouwland 3 moet omgeploegd worden en wil je de uitslag weten kijk dan op voetbal.nl. Aanvoerder Finn vd Linden. Mooie reddingen van keeper Derk Mateman. Derde helft was het leukst…

Oftewel meer woorden konden we niet uit het team krijgen, de sfeer is verder top. Alleen wachten we nog steeds op de eerste overwinning maar dat gaat zeker lukken. P.s. we gaan wel de slechte periode in qua weer, maar we hopen dat de supporters wel blijven komen. Afgelopen zaterdag hadden we er 3.

Mvg Spelers/leiding JO12-G1.

KSV JO10 speelt gelijk tegen Lochuizen JO10 in spectaculair duel

Afgelopen zaterdag 5 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Lochuizen op het programma. KSV voetbalt de laatste weken prima, maar dit heeft nog niet tot de eerste punten geleid. Vorige week werd een 0-2 voorsprong nog weg gegeven tegen het buurdorp aan het spoor.

Des te meer om vandaag tegen Lochuizen beter voor de dag te komen en de eerste punten te verzilveren. In de kleedkamer werd de opstelling besproken en de warming-up werd gedaan onder leiding van Sem.

Lochuizen mocht beginnen aan de eerste helft. Het werd vrij snel duidelijk dat het verschil tussen beide teams nihil was en het spel golfde op en neer. Het was toch KSV dat op voorsprong kwam. Een goede aanval werd netjes afgerond door Yolin. Helaas kwam vader Christiaan net te laat om dit met eigen ogen te zien.

KSV bleef druk houden op de tegenstander, maar kon de 1-1 niet voorkomen door snel combinatie spel van Lochuizen. Het was KSV dat de gevaarlijke ploeg bleef. Net voor rust was het Lotte dat met een bekeken schot de 2-1 noteerde. Met deze stand werd er ook gefloten voor de rust.
In de rust werd er op gehamerd dat dit potje 2 helften heeft om een herhaling van vorige week te voorkomen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar niets bleek minder waar.

Het was Lochuizen dat het het tempo bepaalde en KSV kon alleen maar achter de bal aan lopen. Het duurde dan ook niet lang of Lochuizen had de 2-1 achterstand omgebogen tot een 2-3 voorsprong. KSV probeerde van alles, maar Lochuizen hield goed stand.

Het was toch KSV dat de 3-3 wist te maken. Jurre bekroonde een mooie aanval tot een doelpunt onder toeziend ook van zijn vader, moeder, opa, oma & nichtje. Niet veel later werd er gefloten en was het einde wedstrijd.

De penalty’s werden ook door de leiders genomen (een ding dat ze bij Lochuizen doen) maar beide leiders wisten niet te scoren. KSV kan vandaag dus haar eerste punt vieren. Op naar de volgende punten.

Jeugdleidersjassen inleveren

Het jeugdbestuur van KSV Voetbal vraagt voormalig jeugdleiders van KSV om jeugdleidersjassen in te leveren bij Anke Gunnewick, Kapelweg 36, 7134 RJ Vragender, mobiel 06 22 12 70 99. App Anke hoe laat je de jas of jassen komt brengen.  

Het bestuur wil de jassen graag uitdelen aan de nieuwe jeugdleiders.

Het jeugdbestuur

Archief