Nieuws – Jeugd

Erix/KSV JO15 boekt knappe zege in Rietmolen

Erix/KSV JO15 won vandaag met 2-4 in Rietmolen en pakte in haar vierde competitiewedstrijd na de winterstop de eerste drie punten.

Erix/KSV JO15 speelde vandaag tegen Rietmolen JO15-1G. Het combinatieteam met jongens en meiden uit Vragender en Lievelde heeft het lastig in de derde klasse en verloor haar eerste drie wedstrijden na de winterstop.

Beide teams waren vanaf de aftrap aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had iets meer balbezet maar Erix/KSV was gevaarlijker voor het doel. Zo schoot spits Tjebbe de bal na een knappe loopactie vanuit een moeilijke hoek net in het zijnet. Even later was linksbuiten Bart net te laat na een voorzet van Tjebbe.

Aan de andere kant hield de verdediging van Erix/KSV met Robin, Vera, Mats en Christian goed stand. Na een kwartier keek Erix/KSV pardoes tegen een achterstand aan. De laatste man en beste speler van Rietmolen trok mee naar voren en schoot van ruim 20 meter knap raak. Een domper voor Erix/KSV dat tot dan toe de betere kansen had.

Rietmolen kreeg vervolgens een paar hoekschoppen, maar laatste man Mats kopte de ballen goed weg. Vlak voor rust werd centrale middenvelder Sem goed vrijgespeeld. Hij draaide vlak bij de zestien goed weg bij zijn tegenstander en werd vlak voor de zestien gehaakt. Sem ging zelf achter de vrije trap staan en trof met een lage schuiver het doel. Met deze terechte 1-1 tussenstand gingen beide teams rusten.

In de rust wees de leiding de spelers erop zo door te voetballen en de ruimtes achter de verdediging te zoeken om zodoende te profiteren van de snelheid van Tjebbe en Guus. Ook waarschuwde de leiding de aanvoerder van Rietmolen goed in de gaten te houden.

Na rust begon Erix/KSV goed. Tjebbe scoorde al gauw de 1-2. Vervolgens verdubbelde Sem de marge naar 2 nadat hij de bal ontving van Vera. Kort daarop scoorde Guus de 1-4 na wederom een snelle aanval van Erix/KSV.

Daarna drong Rietmolen aan en ging op zoek naar een doelpunt. De verdediging hield goed stand. Rietmolen kon geen kans creëren. Een kwartier voor tijd lette Erix/KSV even niet op en schoot de aanvoerder van Rietmolen vanaf ruim 20 meter voor de tweede keer raak. Kort daarop kreeg linkshalf Stijn Kamperman een grote kans op de 1-5 nadat hij de bal vlak voor het doel ontving vanuit een vrije trap. Hij schoot de bal net over. Daardoor bleef het spannend. Rietmolen kreeg een paar hoekschoppen en vijf minuten voor tijd een vrije trap op de rand van de zestien. Gelukkig schoot de aanvoerder van Rietmolen de bal dit maal over. Daardoor bleef het 2-4. Erix/KSV pakte zodoende de eerste drie punten van de competitie.

De overwinning was verdiend omdat de ploeg achterin weinig weg gaf en het voorin de kansen benutte. Vorige week verloor de ploeg in Vragender nog ongelukkig met 0-1 van Vios Beltrum maar nu is Erix/KSV eindelijk van de hatelijke nul af. Aankomende zaterdag 23 maart speelt Erix/KSV om 13.00 uur thuis in Vragender tegen Bon Boys JO15-3. Dit belooft wederom een mooie spannende pot te worden, dus komt allen kijken op sportpark De Bult in Vragender.

Effectief KSV/ERIX JO13 pakt opnieuw drie punten

Na het kampioenschap in de 3e klasse in de najaarscompetitie begonnen met we met een verlies tegen Rietmolen in onze eerste wedstrijd in de 2e klasse. Een week later werd er thuis met 4-1 gewonnen van Keijenburgse Boys en vandaag stond de uitwedstrijd tegen SDOUC op het programma. De jongens uit Ulft hadden net zoals ons drie punten vergaard in de afgelopen 3 wedstrijden. In de warming up kreeg Lars last van zijn lies maar wilde het nog wel proberen in de wedstrijd. Maar na een paar minuten moest hij zich noodgedwongen laten vervangen door Dorus. De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud en Jorn maakte de openingstreffer. Vanaf de zestien schoot hij de bal prachtig in de bovenhoek.

Hiermee leek SDOUC wakker geschud en kwam beter in de wedstrijd en had het betere veldspel maar de jongens en meiden van KSV/Erix streden voor elke meter en gingen geen duel uit de weg. 0-1 was tevens de ruststand. In de rust hamerde de leiding erop dat er wat rustiger gespeeld kon worden in balbezit. Ook na rust probeert SDOUC de gelijkmaker te forceren. Maar hierdoor ontstaat er ook ruimte in de Ulftse defensie. Na ongeveer tien minuten in de tweede helft wordt Jorn via rechts weggestuurd en geeft de bal knap voor bij de eerste paal. Een verdediger van SDOUC raakt de bal verkeerd en met een boogje beland hij in het doel, 0-2.

Hiermee lijkt het verzet gebroken van de gastheren maar niets lijkt minder waar. Met nog meer energie wordt er gezocht naar de aansluitingstreffer. Maar door goed verdedigen en wat geluk in hachelijke situaties voor onze goal houden we de nul. Tien minuten voor tijd gooit Ben de wedstrijd in het slot om de 0-3 te maken. 1 op 1 met de Ulftse keeper faalt hij niet. Vlak daarna verzuimt Bart de 0-4 te maken door de bal wat gemakzuchtig in de handen van de keeper te schieten. Een paar minuten later maakt SDOUC toch de eretreffer. Maar deze treffer komt te laat want kort daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Wederom een overwinning voor de jongens en meiden van KSV JO13. Volgende week spelen we thuis om 10.30 uur op sportpark Dél Akker in Lievelde tegen DZSV uit Dinxperlo.

KSV JO-8 hervat competitie na winterstop

Zaterdag, 9 februari staat onze eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Door enkele verschuivingen moeten we het de tweede seizoenshelft doen zonder Sten en Gijs (beiden naar de JO9), maar gelukkig hebben we hiervoor Stan en Ruben als waardige vervangers voor teruggekregen. Sarah is helaas ziek deze zaterdag, waardoor we met 7 man/vrouw op stap gaan.

Het is fris en winderig in Varsseveld. De eerste helft moeten we er dan ook nog eventjes inkomen. Ondanks goed keeperswerk van Joaquin gaan we toch met een 2-0 achterstand de rust in. Met een nieuwe keeper (Desse) en de afspraak dat we ook iets meer letten op de verdediging, gaan we met frisse moed de tweede helft in. Al snel zijn we in staat de wedstrijd om te draaien en dankzij doelpunten van Joaquin en Stan en goed keeperswerk van Desse winnen we uiteindelijk met 6-5 van Varsseveld! Dit geeft moed voor de volgende wedstrijd.

De volgende wedstrijd is op 16 februari, thuis tegen DZSV. Sarah is gelukkig weer terug, maar voor de rest is het winnende team niet veranderd. Rens keept deze wedstrijd en dat is maar goed ook. Dankzij hem scoort DZSV maar 6 keer. De verdediging wordt namelijk af en toe nog verwaarloosd en hier zal de coach nog aan moeten werken… Aan de andere kant scoren wij echter ook weer 6 keer en wederom zijn het Joaquin en Stan die de gehele productie verzorgen. Mede dankzij het prachtige weer en het vele publiek denk ik dat iedereen heeft genoten van deze wedstrijd.

Tussenbalans na twee wedstrijden: nog niet verloren, 12 doelpunten voor en 11 doelpunten tegen. Kortom, attractief voetbal van de JO8, waarbij iedereen enthousiast is en graag wil en dit alles nog veel beloofd voor de rest van de competitie!

Jeugdtrainingen voorjaar 2019

Volgende week worden, mits de weersomstandigheden het toelaten, ook de jeugdtrainingen hervat. De trainingen en wedstrijden van de JO-15 zullen na de winterstop plaatsvinden in Vragender en de JO-13 en JO-12 zullen de omgekeerde weg bewandelen, dus naar Lievelde gaan voor hun trainingen en wedstrijden. Daarnaast zijn er nog enkele andere kleine wijzigingen t.o.v. voor de winterstop.

Voor het volledige schema zie:

Jeugdbestuur KSV

Wijziging teamindeling JO-11, JO-9 en JO-8

In verband met enkele aanmeldingen van nieuwe leden in de winterstop hebben we besloten om de teamindeling van onze jongste jeugd iets aan te passen. Dit zorgt ervoor dat alle teams weer goed bezet zijn en de jongens en meiden allemaal aan het voetballen toekomen.

De indeling is als volgt:

JO-11

NielsSchoenmakers
NickStokkers
KirstenGoldewijk
DerkMateman
TessSchuurman
DaniKlein Ikink
WoutHartjes
MarloesHahné
SemBaak
Cas Garstenveld

JO-9

LisaPapen
Fennete Molder
StijnKlein Gunnewiek
Isa Meerdink
JurreVrijdag
LotteKlein Ikink
StenTemming
Gijs Stokkers

JO-8

RensWouda
DesseWolterink
JoaquinStevens
Kyanvan Langen
SarahElisen
Lenne Weenink 
Ruben Wamelink
StanMeerdink

Via deze weg willen wij alle teams veel succes en bovenal voetbalplezier toewensen in de voorjaarscompetitie.

Jeugdbestuur KSV

Archief