Nieuws – Jeugd

Thuiswedstrijden van zaterdag 8-12 afgelast

Alle thuiswedstrijden van zaterdag 8 december zijn vanwege het slechte weer afgelast. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijden worden ingehaald.

Jeugdbestuur KSV Voetbal

Pupil van de week: Lisa Papen

Zondag 10 december staat de wedstrijd KSV 1 – Vios Beltrum 1 op het programma. Lisa Papen (7 jaar), de pupil van de week, voorspelt een mooi 3-0 overwinning voor KSV! Lisa wil later graag boerin worden of bij het loonbedrijf aan de slag. Haar favoriete speelster bij KSV is Lotte Klein Ikink. Liek Martens vindt ze de beste speelster van Nederland. Het Nederlands dames elftal is haar favoriete team om naar te kijken. Haar ouders, Mattijn en Anita, en haar zusjes Renske en Iris zullen haar zondag aan komen moedigen. Tot dan!

Vacature: trainer / leider JO19

KSV Vragender is een kleine voetbalvereniging met ca. 270 leden uit Vragender. Voor het seizoen 2018-2019 zijn wij op zoek naar een :

Gedreven en enthousiaste trainer / leider voor de JO19

De trainer die wij zoeken:

• Traint het team 1 á 2 {in overleg ) keer in de week.
  • Begeleidt het team op de zaterdag bij de wedstrijd.
  • Hoeft niet (mag wel) in het bezit te zijn van een diploma maar enige ervaring is een pré.
  • Heeft ervaring met het trainen en begeleiden van junioren teams.
  • Is een goede vertegenwoordiger voor KSV.

De JO19-1 speelt op dit moment bovenin de 3e klasse en is een team met veel mogelijkheden, met name richting de toekomst van de selectie elftallen binnen KSV. Ook heeft dit team vorig seizoen de regionale bekerfinale gehaald. Een zeer knappe prestatie!

Ben jij de persoon die wij zoeken om het jeugdkader te versterken?

Voor verdere informatie en vragen kunt u contact opnemen met Sander Schilderink jeugdsecretaris@ksv-vragender.nl of Jorrit Spexgoor: 0622723674.

Jongste jeugd krijgt bezoek van zwarte pieten op training

Voor sommigen was het een totale verrassing, maar sommigen hadden al wel een vermoeden.
Het jaarlijkse bezoekje van de voetbal-pieten bij KSV. Vol verwachting werd de hele training het voetbalveld, de kleedkamers, de bosjes en de tribune in de gaten gehouden voor een spoor van de pieten. Toen de pieten eindelijk het veld gevonden hadden, was het meteen chaos van jewelste! Voetballende pieten achterna gezeten door de kinderen in de hoop op een handje pepernoten, een handje of om gewoon de bal terug te pakken en door te voetballen! Nadat de rust was wedergekeerd op sportpark de bult was het tijd om penalty’s te schieten op de pieten, vol verwachting legden de kinderen dan ook aan voor het belangrijkste schot op goal van het hele jaar!

Waar sommigen zo hard mogelijk probeerden te schieten, of de bal netjes te plaatsen, probeerden sommigen de pieten nog te raken met bal.
Gelukkig hadden we lenige en fitte pieten, dus de bal ontwijken was geen probleem!

Nadat de pieten nog wat laatste tips kregen van de kinderen om de bal zo goed mogelijk te raken, was het de hoogste tijd om allemaal netjes in de rij te gaan staan voor de pepernoten.

Nadat er in de kleedkamers nog luidkeels werd gezongen voor de pieten, en zelfs de leiding nog moesten zingen kregen alle kinderen nog een lekkere stuk chocola en konden met volle buikjes op huis aan.

A.s. zaterdag gaan we zien of het bezoek van de pieten nog geholpen heeft!

KSV JO11-1 verliest van FC Winterswijk JO11-5

Om 10:30 uur werd de op papier moeilijke wedstrijd gespeeld tegen FC Winterswijk JO-11 en meteen vanaf het begin was te zien dat deze tegenstander aardig het balletje rond kon laten gaan. In de eerste 10 minuten kon KSV een tegendoelpunt nog voorkomen door onder andere goed verdedigingswerk, maar na een foutje achterin werd het dan toch 1-0 voor FC Winterswijk. Niet veel later viel uit een corner de 2-0. Toen was het Niels Schoenmakers die een corner opeiste en deze goed voorgaf op de totaal vrijstaande Jeroen Hahné die deze corner goed binnenschoot, 1-2. Dit was ook de stand toen scheidsrechter Luuk floot voor de rust. In de tweede helft was het duidelijk dat FC Winterswijk er met de punten vandoor zou gaan, mede door hun goede combinaties maakten zij de 1-3, 1-4 en zelfs de 1-5. Toen kwam er weer een kans voor KSV doordat vanaf het middenveld een perfecte steekpass op Sander werd gegeven die hierdoor 1-op-1 kwam met de keeper, maar helaas werd dit door goed verdedingswerk niet de 2-5. In plaats van dat deze 2-5 werd gemaakt was het weer FC Winterswijk die de goals maakte, zo werd de eindstand zelfs 1-9. Volgende week moeten we tegen Longa JO11-6 uit in Lichtenvoorde.