Nieuws – Jeugd

Teamindeling Jeugd seizoen 2018-2019

Terwijl het seizoen 2017-2018 net afgesloten is zijn we achter de schermen alweer druk bezig geweest met de voorbereidingen voor volgend seizoen. We hebben wederom met Erix om tafel gezeten en hebben besloten om onze succesvolle samenwerking voor wat betreft de gecombineerde jeugdteams te gaan uitbreiden. Afgelopen seizoen hebben we dit gedaan met de JO-13 en dit is vanuit beide kanten erg goed bevallen. Middels deze samenwerking kunnen we het mogelijk maken om voor alle jeugdleden een team te creëren waarin zij zowel qua leeftijd als kwaliteit op het juiste niveau spelen.

Daarnaast zal er dit jaar wederom in een nieuwe categorie gespeeld worden, namelijk de JO-12. De JO-12 zal op een half veld 8 tegen 8 gaan spelen. Het doel hiervan is om de jongens en meisjes meer aan het voetballen te laten komen. We hopen dat dit net zo’n succes gaat worden als het invoeren van de nieuwe wedstrijdvormen voor de jongste jeugd afgelopen seizoen, dit heeft er namelijk toe geleid dat een ieder meer aan het voetballen toekomt en de spelvreugde verhoogt.

Teamindeling:

KSV JO-19
Simon Klein Gebbinck
Bram Elschot
Pim Elshof
Mark Betting
Harm Groot Zevert
Lars Gierkink
Jaap Hegeman
Joost Ubbink
Jan-Willem Hahné
Hessel Nijrolder
Daan Ribbers
Niek Berendsen
Bas Oonk
KSV JO-17
Rico Tankink
Siebe Groot Zevert
Ivar Betting
Twan Gierkink
Tim Lubbers
Daan Reinders
Willem Mateman
Jan Tanck
Indy Ubbink
Jordy Griess
Gijs Goldewijk
Luuk Ribbers
Rens Ribbers
Koen Lubbers
KSV/Erix JO-15 (Najaarscompetitie in Lievelde)
Tjebbe Raben
Robin Doppen
Stijn Gierkink
Thijs Hegeman
Anouk te Brake
Vera Wopereis
Bart Ressing
Christian Leurink
Mats Weenink
Doris Reinders
Job Buesink
Koen Bleumink
Sem te Woerd
Guus te Brake
Stijn Kamperman
KSV/Erix JO-13 (Najaarscompetitie in Vragender)
Ben Kerkmeijer
Rowan teBrummelstroete
Kjell van der Linden
Lars Elschot
Jelle Schoenmakers
Jorn Raben
Dorus te Brake
Bart Wopereis
Nina Eeftink
Kay Wolterinck
Teun Roerdink
Bink Beusink
Lot te Woerd
Tom Ressing
Pepijn te Brake
KSV/Erix JO-12 (Najaarscompetitie in Vragender)
Jeroen Hahné
Sander Morssink
Willem Simmelink
Cis Arink
Jan Ressing
Meike Hallers
Jasper Wopereis
Luuk Schilderink
Finn van der Linden
Giel Goldewijk
KSV JO-11
Niels Schoenmakers
Nick Stokkers
Kirsten Goldewijk
Noud Klein Gunnewiek
Derk Mateman
Tess Schuurman
Dani Klein Ikink
Wout Hartjes
Marloes Hahné
KSV JO9-1
Sem Baak
Cas Garstenveld
Jurre Vrijdag
Lisa Papen
Stijn Klein Gunnewiek
Lotte Klein Ikink
 Fenne te Molder
Isa Meerdink
KSV JO8-1
Gijs Stokkers
Desse Wolterink
Sarah Elisen
Joaquin Stevens
Kyan van Langen
Sten Temming
Lenne  Weenink
Rens Wouda

De indeling voor de trainingen en leiders/trainers zal spoedig volgen.

Jeugdbestuur KSV

‘FC de Verdrietschuur’ boekt zege op pinksterweekend 2018!

Op 19 mei 2018 was het weer zo ver. Het voetbalkamp van KSV! Om tien uur verzamelden wij ons allemaal bij KSV op het terrein. Iedereen bepakt en bezakt met frisse zin richting Rijssen. Na een mooie toeristische route, waarvoor Tom Schotman bedankt!, kwamen we aan bij Kampeerboerderij  “De Langenberg”. Toen iedereen zijn of haar slaapkamer had gevonden en had ingericht werden de groepen bekend gemaakt en hier werden de namen bij verzonnen. Namen die voorbij kwamen waren: FC de Verdrietschuur, De boze stieren, De snelle Planga’s, De snelle Willie’s en FC Knudde. Ook moesten er petten gemaakt worden. Deze werden beoordeeld en was de mascotte van het team. Degene die de mooiste pet had gemaakt als groep kreeg uiteraard de meeste punten. Hierna was het tijd voor de welverdiende lunch.

Die middag was het tijd voor het eerste spel dat op het programma stond, ‘Rijssen op stelten’.  Hiervoor moesten er allemaal opdrachten gedaan worden in de binnenstad van Rijssen. Een aantal voorbeelden hiervan waren: maak een foto met een Bekende Nederlander, ruil met een ander zijn kleren en er moesten een aantal producten verzameld worden. Hierna werd er een potje voetbal gespeeld tegen de leiders, dat natuurlijk ‘bijna’ gewonnen werd door de kinderen ;).

Toen iedereen het avondeten op had was het tijd voor het avond programma, het douane spel en het touwtrekken. Voor het douane spel moesten ze zoveel mogelijk geld langs de leiding heen smokkelen. “alles” mocht en al snel bleek KSV naast voetballers ook goede smokkelaars te hebben. Tot op de onderbroek verstopten ze de spullen en afgeven ‘ho maar’.   Tijd voor het Touwtrekken:  met de hakken in het zand, de tanden op elkaar en met alle kracht van het hele team de andere partij proberen te vernederen.  Zoals gewoonlijk de leuke eerste dag met een film afsluiten. Een aantal zakten al weg tijdens de film maar de echte Diehards  gingen nog een kussengevecht aan met de leiding. Die wij natuurlijk wonnen

 

Rust…..voor eventjes dan.

 

Om 8.30 uur was het al weer tijd voor het ontbijt. Allemaal weer zin in de volgende dag met activiteiten. Pracht weer dus laat de waterspelletjes maar komen. Zeskamp met veel water boven je hoofd doorgeven, waterzakjes gooien …..en als goed is vangen door de leiding. Natuurlijk ook de heel erg vermoeiende kruiwagenrace. Alle kinderen, groot en klein, vervoeren over een parcours. Met de bal een behendigheidsspel door de bal zo vaak mogelijk over te koppen. Maar de behendigheid was na een kort nachtje ver te zoeken en de bal in een bewust vak schieten bleek wel heel moeilijk voor de meesten. Het hoogte punt was natuurlijk ‘spons gooien’ met de leiding in een schavot en de jeugd gooien met natte sponzen.

Een stevige maaltijd was wel nodig om in de middag over de stormbaan te komen. Een spekgladde baan door het zeepsop. Iedereen ging er met een flinke vaart in en kwam er ‘prachtig schoon’ maar met  jeukende rode ogen weer uit.  Prima vermaak. Allemaal fris en fruitig en klaar voor DE WEDSTRIJD. De Graafschap kan promoveren naar de Eredivisie. Met z’n allen ze naar de Eredivisie geschreeuwd en gejuicht.

Na het eten, lekkere macaroni en vlaflip, tijd voor de bonte Avond. Met je team zoveel mogelijk spekjes in je mond proppen. Sommigen tot kotsend toe! Alles voor de winst en meteen was duidelijk wie de grootste mond had.  Hints, uitbeelden van voorwerpen door de leiding, hoe creatief kun je snijden of ruiken uitbeelden!?  De allerlaatste punten konden verdiend worden door de kabouterdans te doen, sommigen gingen helemaal los en de laatste energie werd in de strijd gegooid. Uiteindelijk had je gewonnen als je met je team het meeste kabouterartikelen had en je als kabouter kon verkleden. Ieder vond het een leuke, sommige misselijke en gezellige bonte Avond.

De tweede nacht, iets sneller rustig als de eerste nacht,…. bij de jeugd. Verpakt i n folie kan ook Luuk nog de hele nacht mee.

Met reveille van potten en pannen werden we wakker gemaakt. De laatste dag om Rijssen op stelten te zetten. Eerst het ontbijt en de nodige opruimwerkzaamheden. Je wilt niet weten waar je de spullen allemaal terug kunt vinden!?  Samen nog een toernooi softbal en het zou duidelijk moeten zijn wie het kamp 2018 had gewonnen. Maar dit bleef nog even onduidelijk. 2 Teams moesten strijden om de eerste plek door middel van penalty’s.  De winnende goal werd gescoord door Tom Schotman van team FC de Verdrietschuur. Winnaars van KSV voetbalkamp 2018.

Als afsluiter altijd de uitreiking van de gevonden voorwerpen. Deze ronde werd gewonnen door Willem, 2 paar schoenen kwijt zijn en op slippers naar huis willen. Met dezelfde toeristische route weer naar Vragender waar we werden opgewacht door de ouders. Moe maar voldaan naar huis.

 

Al met al een pracht kamp, namens ons allemaal bedankt!

 

Groeten:  debutant Harm Groot Zevert

KSV/Erix JO13 ten onder tegen Varsseveld

KSV/Erix JO13 verloor vandaag met 0-2 tegen Varsseveld JO13-2. De gasten, die voor aanvang van het duel op een één na laatste plaats stonden, waren feller en voetballend beter dan de thuisploeg, die een offday had.

KSV/Erix JO13-1 draait na de winterstop lekker mee in de derde klasse, nadat het voor de winterstop tweede eindigde in de vierde klasse. Vanavond was Varsseveld JO13-2 te gast in Lievelde, dat voor aanvang van dit duel met vijf punten op de tiende en één na laatste plek stond.

KSV/Erix JO13-1 verzamelde al tien punten en staat op de achtste plek. Voor aanvang van het duel wees leider John Wolterinck de jongens erop Varsseveld niet te onderschatten omdat alle teams in deze klasse aan elkaar gewaagd zijn. Ook wees John de jongens erop om scherp te beginnen en duels fel aan te gaan. Dat lukt echter niet. Vanaf de aftrap was Varsseveld de betere ploeg en won het de meeste duels. KSV/Erix JO13-1 beperkte zich tot counteren. Halverwege de eerste helft kwam Varsseveld verdiend op 0-1 nadat hun speler alerter was bij een corner.

Na rust begon de thuisploeg aardig aan het duel. Spits Bink Beusink en rechtsbuiten Jorn Raben kregen na twee mooie aanvallen beide de kans om de 1-1 binnen te schieten. Helaas lukte dat niet. Ongeveer 10 minuten voor tijd maakte Varsseveld de 0-2. Daarmee was de wedstrijd beslist.

KSV/Erix JO13-1 boekte na de winterstop drie mooie overwinningen op FC Winterswijk JO13-3, Grol JO13-3 en FC Winterswijk JO13-2G. Vandaag liep het echter niet lekker bij de thuisploeg, die een offday had. Daarnaast speelde Varsseveld vandaag erg goed. Aanstaande zaterdag 26 mei speelt KSV/Erix JO13-1 om 10.00 uur thuis in Lievelde tegen de nummer vijf AZSV JO13-3, dat al vijftien punten verzamelde. Dit is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. KSV/Erix JO13-1 gaat er dan alles aan doen om het seizoen met een overwinning af te sluiten zodat de jongens en meiden uit Lievelde met een extra goed gevoel kermis kunnen vieren.

KSV JO11-1 pakt eerste driepunter!

Op 12 Mei stond de wedstrijd tegen Meddo op de planning. Meddo stond aardig stabiel in de middenmoot, terwijl KSV ergens onderaan bungelde. Helaas was er ook een afmelding, Sander Morsink had zijn enkel bezeerd en kan daardoor helaas het restant van de competitie niet voetballen. Het was nu de vraag hoe de jongens dit oppakten zonder Sander in de spits. Maar van twijfel van geen enkel moment sprake.

KSV begon goed aan de wedstrijd. Er werd vanaf minuut 1 goed druk gezet en Meddo kon zich hier maar moeilijk uitvoetballen. Helaas was alleen de eindpass steeds te slordig waar dit niet in doelpunten werd uitgedrukt. Een lange uittrap van de keeper van Meddo werd niet goed ingeschat door de KSV verdediging en opeens kwam hun spits oog in oog met onze keeper Giel. Helaas maakte de spits geen fout en stond het onterecht 0-1 voor Meddo.

Maar gelukkig lieten de jongens de kop niet hangen en gingen verder waar ze gebleven waren. Het restant van de 1e helft was wederom hetzelfde verhaal. KSV maakte het spel, maar Meddo loerde op de counter via de verre uitrappen van de keeper.

Er werd gefloten voor het rust signaal. De jongens hadden wel ranja verdiend en dan was het ook tijd op de puntjes op de i te zetten, want er waren zeker punten te halen voor KSV. De wissels werden doorgevoerd en met een laatste overtuigende speech hoopte de trainer Luuk Harmelink het geloof te houden op een overwinning.

De scheids had nog maar net gefloten en KSV begon alweer te domineren en hoe. Via flitsend combinatie spel werd de verdediging van Meddo open gereten. Jeroen werd goed alleen voor de keeper gezet, maar zijn eerste inzet werd gepareerd, zijn 2e inzet ging half naast keeper, maar Luuk Schilderink gaf het beslissende tikje waardoor de 1-1 een feit was. Binnen 5 min. na het fluitsignaal voor de 2e helft stond KSV alweer op gelijke hoogte.

Het geloof was weer helemaal terug bij KSV en de jongens roken de overwinning. Hierdoor werd er helaas af en toe te makkelijk gedacht en kwamen ook af en toe hachelijke momenten voor bij het KSV doel. Maar gelukkig was Giel scherp en kon vele malen redden. Helaas was het onze eigen verdediger Willem die Giel passeerde, waardoor Meddo weer met 1-2 voorstond. Een voorzet werd half weggewerkt door de verdediging, waarna de spits van Meddo de bal via de paal en dan Willems hoofd in het doel kreeg.

Wederom een tegenslag voor de jongens, maar het geloof bleef. Kort daarna kreeg KSV een corner. Deze werd strak aangesneden en bij de 2e paal binnen gewerkt door Jeroen Hahné. Het stond weer 2-2 en KSV was door het dolle heen. Gingen ze dan echt vandaag de eerste punten van het seizoen halen? Bij Meddo was het geloof weg en zij probeerde de 2-2 te verdedigen. KSV kwam hier maar moeizaam doorheen.

Man of the match Jeroen Hahné zag een gaatje en schoot van verre afstand op doel. De keeper schatte de bal totaal verkeerd in en dacht dat deze naast zou gaan. Maar tot zijn grote verbazing belandde deze in het doel. 3-2 KSV stond voor het eerst dit seizoen voor en de eerst overwinning was binnen hand bereik. Meddo had niks meer te verliezen en ging weer vol op de aanval voetballen. Hierdoor kreeg KSV veel ruimte om de score uit te breiden, maar vaak werd er slordig omgegaan met die ruimte. De counters van Meddo werden steeds gevaarlijker en iedereen was bang dat de 3-3 zou vallen, maar gelukkig floot de scheids op zijn fluitje en waren de eerste punten van dit seizoen een feit.

Door deze overwinning is KSV ook van de laatste plaats af. Met nog een paar wedstrijden te gaan hopen de jongens deze goede flow te behouden en toch nog iets van het seizoen te maken.

KSV JO17 krijgt pak slaag in Bredevoort

Zaterdag 14 april mochten wij als trotse koploper aantreden tegen MEC/Bredevoort onder 17. De eerste helft begonnen we redelijk, maar na een klein kwartier kwamen we op een 1-0 achterstand. Ondanks deze tegenslag zochten we de naar de gelijkmaker en die kwam er bijna. Na een goeie combinatie tussen Yvar en Bas, schoot laatstgenoemde helaas kiezelhard op de paal.

Na een half uur spelen ging het compleet mis. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten stond het ineens 5-0 voor MEC/Bredevoort. Na rust hadden we niks meer te verliezen, daarom speelden we de tweede helft één op één achterin. Dit resulteerde in een aantal kansjes voor ons, maar meer ook niet. MEC/Bredevoort liep uit naar een 7-0 voorsprong. Met nog tien minuten op de klok redde Bas de eer voor ons met een mooie goal.

Door deze nederlaag zijn we helaas koploper af. Ondanks dat roepen we jullie op om ons a.s. zaterdag te steunen in de thuiswedstrijd tegen Meddo. De wedstrijd begint om 14:00, wees op tijd en neem je stem mee!

Archief