Nieuws – Jeugd

KSV JO11-1 pakt eerste driepunter!

Op 12 Mei stond de wedstrijd tegen Meddo op de planning. Meddo stond aardig stabiel in de middenmoot, terwijl KSV ergens onderaan bungelde. Helaas was er ook een afmelding, Sander Morsink had zijn enkel bezeerd en kan daardoor helaas het restant van de competitie niet voetballen. Het was nu de vraag hoe de jongens dit oppakten zonder Sander in de spits. Maar van twijfel van geen enkel moment sprake.

KSV begon goed aan de wedstrijd. Er werd vanaf minuut 1 goed druk gezet en Meddo kon zich hier maar moeilijk uitvoetballen. Helaas was alleen de eindpass steeds te slordig waar dit niet in doelpunten werd uitgedrukt. Een lange uittrap van de keeper van Meddo werd niet goed ingeschat door de KSV verdediging en opeens kwam hun spits oog in oog met onze keeper Giel. Helaas maakte de spits geen fout en stond het onterecht 0-1 voor Meddo.

Maar gelukkig lieten de jongens de kop niet hangen en gingen verder waar ze gebleven waren. Het restant van de 1e helft was wederom hetzelfde verhaal. KSV maakte het spel, maar Meddo loerde op de counter via de verre uitrappen van de keeper.

Er werd gefloten voor het rust signaal. De jongens hadden wel ranja verdiend en dan was het ook tijd op de puntjes op de i te zetten, want er waren zeker punten te halen voor KSV. De wissels werden doorgevoerd en met een laatste overtuigende speech hoopte de trainer Luuk Harmelink het geloof te houden op een overwinning.

De scheids had nog maar net gefloten en KSV begon alweer te domineren en hoe. Via flitsend combinatie spel werd de verdediging van Meddo open gereten. Jeroen werd goed alleen voor de keeper gezet, maar zijn eerste inzet werd gepareerd, zijn 2e inzet ging half naast keeper, maar Luuk Schilderink gaf het beslissende tikje waardoor de 1-1 een feit was. Binnen 5 min. na het fluitsignaal voor de 2e helft stond KSV alweer op gelijke hoogte.

Het geloof was weer helemaal terug bij KSV en de jongens roken de overwinning. Hierdoor werd er helaas af en toe te makkelijk gedacht en kwamen ook af en toe hachelijke momenten voor bij het KSV doel. Maar gelukkig was Giel scherp en kon vele malen redden. Helaas was het onze eigen verdediger Willem die Giel passeerde, waardoor Meddo weer met 1-2 voorstond. Een voorzet werd half weggewerkt door de verdediging, waarna de spits van Meddo de bal via de paal en dan Willems hoofd in het doel kreeg.

Wederom een tegenslag voor de jongens, maar het geloof bleef. Kort daarna kreeg KSV een corner. Deze werd strak aangesneden en bij de 2e paal binnen gewerkt door Jeroen Hahné. Het stond weer 2-2 en KSV was door het dolle heen. Gingen ze dan echt vandaag de eerste punten van het seizoen halen? Bij Meddo was het geloof weg en zij probeerde de 2-2 te verdedigen. KSV kwam hier maar moeizaam doorheen.

Man of the match Jeroen Hahné zag een gaatje en schoot van verre afstand op doel. De keeper schatte de bal totaal verkeerd in en dacht dat deze naast zou gaan. Maar tot zijn grote verbazing belandde deze in het doel. 3-2 KSV stond voor het eerst dit seizoen voor en de eerst overwinning was binnen hand bereik. Meddo had niks meer te verliezen en ging weer vol op de aanval voetballen. Hierdoor kreeg KSV veel ruimte om de score uit te breiden, maar vaak werd er slordig omgegaan met die ruimte. De counters van Meddo werden steeds gevaarlijker en iedereen was bang dat de 3-3 zou vallen, maar gelukkig floot de scheids op zijn fluitje en waren de eerste punten van dit seizoen een feit.

Door deze overwinning is KSV ook van de laatste plaats af. Met nog een paar wedstrijden te gaan hopen de jongens deze goede flow te behouden en toch nog iets van het seizoen te maken.

KSV JO17 krijgt pak slaag in Bredevoort

Zaterdag 14 april mochten wij als trotse koploper aantreden tegen MEC/Bredevoort onder 17. De eerste helft begonnen we redelijk, maar na een klein kwartier kwamen we op een 1-0 achterstand. Ondanks deze tegenslag zochten we de naar de gelijkmaker en die kwam er bijna. Na een goeie combinatie tussen Yvar en Bas, schoot laatstgenoemde helaas kiezelhard op de paal.

Na een half uur spelen ging het compleet mis. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten stond het ineens 5-0 voor MEC/Bredevoort. Na rust hadden we niks meer te verliezen, daarom speelden we de tweede helft één op één achterin. Dit resulteerde in een aantal kansjes voor ons, maar meer ook niet. MEC/Bredevoort liep uit naar een 7-0 voorsprong. Met nog tien minuten op de klok redde Bas de eer voor ons met een mooie goal.

Door deze nederlaag zijn we helaas koploper af. Ondanks dat roepen we jullie op om ons a.s. zaterdag te steunen in de thuiswedstrijd tegen Meddo. De wedstrijd begint om 14:00, wees op tijd en neem je stem mee!

KSV JO13-1 verliest van koploper in tweede helft

Afgelopen zaterdag was al weer onze derde wedstrijd na de winterstop. Na 2 nederlagen kwam vandaag de koploper op visite, namelijk Neede JO15-2. Met een andere opstelling, namelijk 4-4-2, gingen we vol vertrouwen het veld in. Neede zelf dacht dat het een makkie werd, maar dat pakte anders uit. Met een prima verdediging en een sterk blok op het middenveld kreeg Neede de 1e helft geen enkele kans. Zelf loerden we op de counter en dit resulteerde in de 1e helft in enkele prima kansen maar helaas. De 2e helft zochten we iets meer de aanval waardoor we toch wat ruimte weg gaven, maar ja na een prima 1e helft roken we toch kansen op de overwinning. Neede maakte helaas gebruik van dat extra beetje ruimte, 3 kansen en 3 doelpunten: 0-3. Gezien het spel mogen we optimistisch zijn en komen de punten vanzelf. We willen Jorn en Ben van de JO13 bedanken voor het mee voetballen, allebei super gedaan. A.s zaterdag uit naar Meddo. Komt allen.

Strijdvaardig KSV-JO19 nipt ten onder tegen Neede-JO19

Dit was er eentje in de categorie van: ‘’Hier had meer ingezeten’’.

Een nog altijd gehavend en puntloos KSV mocht het vandaag op sportpark De Bult opnemen tegen medekoploper Neede. KSV, dat dit seizoen geveld is door vele blessures, presteert dit seizoen nog onder kunnen en nog niet alle individuele kwaliteiten van de spelers worden wekelijks getoond. Genoeg reden dus om 2 frisse spelers van de B mee te nemen in namen van Niek Berendsen & Joost Ubbink, die voor wat vers bloed moesten gaan zorgen.

De tegenstander was medekoploper Neede, die 9 punten uit 3 wedstrijden hadden behaald. Op voorhand leek Neede dus de grote favoriet en was het voor KSV hopen dat de tegenstander een slechte dag zou hebben.

De zon scheen, de temperatuur was goed en het gras groen. Uitermate goede omstandigheden voor deze pot voetbal, die dan ook erg goed en scherp van start ging. Beide ploegen begonnen vol energie en fanatiek aan deze wedstrijd, wat resulteerde in voetbal dat voor de toeschouwers aangenaam was om te zien. In grote kansen resulteerde dit niet, er werden enkel wat speldenprikjes uitgedeeld aan beide kanten.

Toen KSV in de 14e minuut de bal kwijtraakte in de aanval, kwam Neede er plotseling erg snel uit. Met veel loopacties, een dieptebal en een intikker stond het opeens 0-1. KSV leek een beetje aangeslagen. Na deze 0-1 verliep het aanvalsspel moeizamer en werden er eigenlijk niet echt grote kansen meer gecreëerd. Dit gold ook voor Neede, dat ook niet echt meer aan aanvallen toekwam.

Aan het eind van de 1e helft kwam KSV er toch weer lekker in en kreeg het nog enkele kleine kansen, die helaas niet verzilverd werden. Ruststand: 0-1. Iedereen was het met elkaar eens dat we gewoon op dezelfde voet door moesten gaan met voetballen en hopen dat de bal in de 2e helft wel een aantal keer goed zou vallen.

De 2e helft begon weer erg scherp. De rust was nog maar net voorbij of KSV kreeg al een enorme kans via Boet die alleen op de keeper af kon. Helaas voor KSV redde de keeper van Neede deze inzet met z’n voet.

De 2e helft was eigenlijk nog leuker en spannender dan de 1e. Het spel ging op en neer, maar erg veel kansen waren er niet. De bus van KSV was erg goed geparkeerd en dit gold ook voor het verdedigingsblok van Neede, waar KSV zich, ondanks goed aanvalsspel, maar niet doorheen kon wurmen.

Uit het niets viel er rond de 70e minuut opeens een gat in de verdediging van KSV en werd de spits van Neede alleen op keeper Luuk afgestuurd. Tom probeerde dit te onderbreken en trok aan de noodrem. Dit kostte Tom wel een gele kaart en 10min brommen (Reacties vanaf de bank: ‘’Hoe kan dat dan? Tom is toch rood?). Dit leek in de zoektocht op de gelijkmaker geen goede zaak voor KSV, maar niets was minder waar. Met 10 spelers in het veld viel de gelijkmaker. Na een vlot lopende aanval werd Koen vrijgespeeld die de bal afkapte naar zijn linker chocoladebeen, waarmee hij de 1-1 in het net schoof. Dit betekende alweer ons 2e doelpunt van het seizoen.

KSV leek zo ontdaan door de gelijkmaker, dat iedereen nog niet doorhad dat Neede alweer had afgetrapt. KSV stond nog niet goed opgesteld en hier maakte Neede dankbaar gebruik van. Één dieptebal en het was alweer 1-2. Zo moest KSV weer in de achtervolging.

Met Tom weer in de ploeg na zijn 10min tijdstraf begon KSV met haar slotoffensief. Met veel power en strijd werden er nog enkele kansen gecreëerd, maar wilde de bal niet meer goed vallen, ondanks dat KSV dit 100% zeker had verdiend. Eindstand 1-2.

We willen al onze aanwezige supporters bedanken en nodigen hen ook volgende week weer uit. Dan spelen we een zogenaamde ‘6 punten-wedstrijd’ tegen Meddo-JO19 die ook nog altijd puntloos zijn (Pluspuntje: KSV heeft door haar 2e seizoensdoelpunt meer doelpunten voor dan Meddo). Aftrap is om 14:30 op Sportpark de Bult in Vragender.

KSV/Erix JO13 wint derby van Grol

KSV/Erix JO13 won vandaag met 3-1 de derby tegen Grol JO13-3. Door deze overwinning staat de ploeg op een keurige vijfde plek in de derde klasse.

KSV/Erix JO13-1 speelt na de winterstop in de derde klasse nadat het voor de winterstop tweede eindigde in de vierde klasse. Twee weken geleden verloor KSV/Erix JO13 haar openingswedstrijd geflatteerd met 7-1 in Meddo. Vandaag begon KSV/Erix echter uitstekend aan het duel. De thuisploeg zocht direct de aanval en zette Grol meteen onder druk.

Na een ingooi vanaf links baande centrale middenvelder Bart zich een weg door de defensie van Grol. Zijn voorzet was perfect op maat voor rechtsbuiten Jorn, die de 1-0 binnenschoot. Helaas was de vreugde maar van korte duur. Vlak daarna was het alweer gelijk. Na een goede voorzet vanaf rechts scoorde de linksbuiten van Grol de 1-1.

Het spel golfde vervolgens op en neer in deze aantrekkelijke eerste helft. KSV/Erix bleef echter de betere ploeg. Kort na de 1-1 schoot Bink een perfecte voorzet van Jorn hard tegen de touwen. Even later maakte Jelle uit een hoekschop de 3-1; zijn eerste doelpunt van het seizoen. Zowel KSV/Erix als Grol werd nog een aantal keer gevaarlijk voor rust. Maar beide ploegen wisten niet meer te scoren.

Na rust werd het duel een stuk rommeliger. Grol ging op zoek naar een doelpunt, maar de defensie van KSV/Erix hield goed stand. KSV/Erix doelman Tom had nog één hele knappe redding. Hij voorkwam met zijn voet dat de doorgebroken spits van Grol scoorde. KSV/Erix won zo zijn eerste thuiswedstrijd na de winterstop. De ploeg staat hierdoor op plek vijf. Aanstaande zaterdag 31 maart speelt KSV/Erix JO13-1 om 9.30 uur in Keijenborg tegen koploper Keijenburgse Boys JO13-1, dat drie wedstrijden won en één keer gelijk speelde.

Archief