Nieuws – Jeugd

Geslaagd eerste voetbalkamp KSV en Erix

Na jaren apart een eigen voetbalkamp te hebben georganiseerd, was het dit jaar voor het eerst dat KSV en Erix samen op voetbalkamp gingen. De locatie was voor KSV een bekende, de Langenberg in Rijssen. Voor Erix was dit een nieuwe locatie, waar zij eerder altijd naar Markelo gingen.

Op vrijdag 7 juni om 17:00 was het dan zover! Verzamelen bij je eigen club en dan richting de, pas compleet gerenoveerde, locatie in Rijssen te gaan. De Langenberg was in maart opgeleverd en het mag gezegd worden, het was een prachtige accommodatie waarbij alle ingrediënten aanwezig waren om er een geweldig kamp van te maken.

Eenmaal aangekomen gingen de 40 kinderen meteen de slaapkamer inrichten en daarna was het tijd om de teams bekend te maken en een groepsnaam te verzinnen voor de teams. Daarna was het tijd voor de eerste activiteiten op het kamp. Een douanespel in het bos dat aan de accommodatie was gelegen. De kinderen moesten geld van de ene kant van het bos naar de andere kant van het bos smokkelen en proberen de douaniers (de leiders) te ontwijken. Een zeer leuk spel waarbij zowel de kinderen als leiders al hun energie in legden. Hierna werd er nog een film gekeken en begon een van de hoogtepunten voor de kinderen. Kussengevechten doen op hun kamers en zo lang mogelijk proberen op te blijven. Dat was de volgende dag dan ook wel te merken.

Na een korte nacht stond namelijk ’s ochtends vroeg na het ontbijt al ochtendgymnastiek op het programma om weer goed wakker te worden. Vervolgens werd er levend stratego in het bos gespeeld. Een spel dat Erix op eerdere kampen altijd speelde, daardoor hadden de kinderen van Erix toch wel een groot voordeel met dit spel, omdat zij beter wisten hoe dit spel te winnen. Op het eind van de ochtend stond nog het touwtrekken op het spel, waarbij de kinderen alles gaven om maar niet te verliezen. Op het laatst moest ook nog even beslist worden wie sterker is: de leiders van KSV of de leiders van Erix. Deze wedstrijd werd glansrijk gewonnen door de leiders van Erix.

In de middag stond ‘Rijssen Op Stelten’ op het programma. Met zijn allen het centrum van Rijssen in proberen zoveel mogelijk opdrachten van de bucketlist te voltooien. Iedereen deed dit met volle overgave en dit leverde verschillende leuke foto’s en filmpjes op. Daarna was er terug op de accommodatie nog tijd om met zijn allen te voetballen om ’s avonds een quiz te spelen. Deze quiz moest uitmaken wie het betere dorp is, Vragender of Lievelde. De kinderen moesten verschillende vragen beantwoorden over elkaars dorp, wat verrassende antwoorden opleverde. Uiteindelijk bleken de kinderen van Erix net iets meer te weten, waardoor Lievelde de quiz wist te winnen. Daarna werd er weer een film gekeken en gingen de kinderen al een stuk vermoeider richting bed.

Op de laatste dag stond nog een zeskamp op het programma. Hier moesten de kinderen verschillende spellen doen. Het leukste spel was toch wel natte sponsen gooien op je eigen leider, die vast zat in een schandpaal. Bij dit spel vergaten de kinderen al gauw de vermoeidheid en gooiden vol overgave zoveel mogelijk sponsen richting hun leider. Dit was ook het laatste spel van het weekend dat meetelde voor competitie die werd gehouden dit weekend. Hierna kon de eindstand opgemaakt worden. Na een spannende strijd bleek dat de Soepkippen dit jaar gewonnen hadden. Hierna was het kamp voorbij en konden de kinderen moe en voldaan op zondagmiddag weer richting huis.

Na afloop kan wel gezegd worden dat het eerste kamp samen zeer geslaagd was en dat dit zeker nog vaker gaat gebeuren in de toekomst. We willen graag nog alle leiders en kinderen bedanken voor hun inzet en tot volgend jaar.

Teamindeling jeugd seizoen 2019-2020

Het seizoen 2018-2019 is net ten einde, maar het seizoen 2019-2020 staat al weer voor de deur. Voor aankomend seizoen wordt de samenwerking met ERIX verder uitgebreid; namelijk vanaf de JO-11 tot en met de JO-19. De teamindeling jeugd voor het seizoen 2019-2020 is hier te downloaden.

Aan de indeling voor trainers en leiders wordt nog gewerkt, deze zal binnenkort volgen.

Jeugdbestuur KSV

Yoeri Klein Avinck voetbalkenner van Vragender

Yoeri Klein Avinck maakte zijn status als de voetbalkenner van Vragender meer dan waar tijdens de jeugdleidersfeestavond van KSV afgelopen vrijdagavond 17 mei bij café Overkamp. Hij kende alle 40 voetballers van de foto’s van Jordens Peters van Willem II tot Javier Mascherano. Ook wist hij van bijna alle 40 spelers bij welke club ze speelden. Alleen van Mascherano wist Yoeri niet dat hij tegenwoordig bij Hebei China Fortune – wie kent deze club niet – speelde.

Gijs Spijkers had een hele leuk quiz voorbereid met onder meer voetbalvragen, vragen over KSV, over Vragender en algemene kennis. Dankzij de vele goede antwoorden van Yoeri won team 1. Het jeugdbestuur wil alle jeugdleiders en jeugdtrainers bedanken voor een mooi seizoen dat nu bijna is afgelopen.  

Het winnende team had veel plezier tijdens de voetbalquiz.

Positie trainerstrio Erix/KSV JO15 op de wip na wanprestatie

Het is zeer de vraag of trainerstrio Bas Weenink, Paul Bleumink en Tom Schotman van Erix/KSV JO15 aankomende zaterdag tegen Longa ’30 JO15-2 nog op de bank zitten. De jeugdbesturen van Erix en KSV beraden zich over hun positie na de kansloze 1-9 nederlaag tegen Vosseveld JO15.

Erix/KSV JO15 was bezig aan een goede serie. Het won de afgelopen twee wedstrijden tegen DZSV JO15-2 en FC Winterswijk JO15-3 voordat het afgelopen dinsdag in Vragender aantrad tegen Vosseveld JO15-1G. Die ploeg stond op de tweede plek met slechts één nederlaag en één gelijkspel en heeft nog kans op het kampioenschap. Erix/KSV JO15-1G staat met negen punten onderin de middenmoot.

Vooraf hadden Paul Bleumink en Tom Schotman de jongens en meiden gewaarschuwd dat Vosseveld een goede ploeg was. Dat hielp niet. De wedstrijd begon desastreus voor KSV/Erix JO15. Na slap verdedigen stond het binnen 50 seconden al 0-1 voor Vosseveld. Het massaal meegekomen uitpubliek klapte hun handen stuk. Het thuispubliek morde en zwaaide met witte zakdoekjes om hun ongenoegen te uiten.

Meteen daarna rechtte de thuisploeg de rug. Na een goede snelle aanval over rechts kreeg linksbuiten Stijn Gierkink twee goede kansen. Nadat hij de eerste keer de bal niet goed raakte, schoot hij de tweede keer uit de draai op de lat. Nu was het thuispubliek ook wakker en moedigden ze hun helden aan.

Kort daarna scoorde Vosseveld de 0-2 en gingen de koppies hangen bij de thuisploeg. Vijf minuten later bracht laatste man Mats Weenink de spanning terug. Na een goede combinatie door het midden schoot hij raak. Erix/KSV kreeg weer hoop en had kort het betere van het spel. Even later moest Mats gewisseld worden wegens materiaalpech. Met kunst en vliegwerk hield Erix/KSV stand. Maar kort voor rust viel de 1-3 en snel daarna de 1-4. De verdediging van Erix/KSV zag er daarbij niet best uit.

In de rust gaf Bas Weenink aan dat de jongens en meiden nog wel een paar doelpunten konden maken indien ze wel scherp zouden zijn. Vlak na rust was Erix/KSV even de bovenliggende partij. Alleen was de eindpass vaak net niet goed of werd er te snel gekozen voor een schot in plaats van de vrije man gezocht.

Na een paar snelle aanvallen liep Vosseveld uit na 1-9. Hoofdtrainer Bas Weenink was furieus na deze wanprestatie. Tom Schotman en Paul Bleumink kalmeerden hem door te zeggen dat Vosseveld een goede ploeg had.

Komende zaterdag om 13 uur speelt Erix/KSV haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Longa ’30 JO15-2 dat 14 punten heeft uit 10 wedstrijden. Erix/KSV JO15 moet dan de rug rechten door een resultaat te behalen. Of trainerstrio Bas Weenink, Paul Bleumink en Tom Schotman dan nog op de bank zitten, is zeer de vraag. Na spoedberaad van de jeugdbesturen van Erix en KSV komt hier later deze week meer duidelijkheid over. De jeugdbesturen moeten bepalen of zij de ploeg nog aan het voetballen krijgen of dat er gekozen wordt voor nieuwe trainers hopend op een schokeffect.

KSV JO8-1 nog in de vakantiemodus

Afgelopen zaterdag mochten wij tegen Grol voetballen. In de Arena nog wel!

Iedereen was goed uitgerust na een welverdiende vakantie (Sarah kwam zelfs deze ochtend nog van de camping). En je zou dan ook kunnen verwachten dat “het uitgerust zijn” terug te zien was op het veld, maar ondanks de inzet was het allemaal net niet. Ruben (die de eerste helft keepte) had een wereldredding en Joaquin scoorde zijn wekelijkse doelpunt, maar voor de rest waren er de eerste helft weinig hoogtepunten van onze kant. We gingen dan ook met 4-1 achter rusten.

In de tweede helft speelden we iets meer vooruit en kwamen iets beter van onze goal, maar verder dan een doelpunt van Stan kwamen we niet. Ondanks goed en spectaculair keeperswerk van Joaquin kregen we ook de tweede helft vier doelpunten om de oren. De eindstand van 8-2 was geflatteerd, maar toch waren er voldoende goede acties en inzet om mee verder te gaan!

Al met al een wedstrijd van net niet, maar komende zaterdag gaan we er thuis tegen LONGA 30 weer volle bak tegenaan.

Archief