Nieuws – Jeugd

Pupil van de Week: Cas Garstenveld

Cas Garstenveld, spelend in de JO9-2, is aanstaande zondag 22 oktober de pupil van de week tijdens de wedstrijd KSV 1 – Marienveld 1. De zeven-jarige Cas heeft een zus Lieze. Zijn ouders zijn Cyril Garstenveld en Inge Spijkers. Later wil hij graag chauffeur worden. Jorrit Spexgoor is zijn favoriete speler van KSV. Echter is Robert Stevens volgens Cas de beste speler van Nederland. Wij hopen dat beide spelers twee keer scoren, zodat Cas z’n voorspelling van 4-0 uit zal komen! Kom Cas zondag vanaf 14.00 uur aanmoedigen als hij de aftrap zal gaan nemen. Tot dan!

KSV/Erix JO13-1 wint 7-2 van Longa

KSV/Erix JO13-1 won vandaag met 7-2 van Longa ’30 JO13-5.

KSV/Erix JO13-1 begon goed aan de wedstrijd. Binnen drie minuten stond de thuisploeg met 1-0 voor. KSV/Erix was de betere ploeg in de beginfase. Longa kwam er niet aan te pas. Binnen vijf minuten leek het 2-0 te worden. Maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat Ben buitenspel stond. Daarna verslapte KSV/Erix. Uit een hoekschop kwam Longa plotseling op 1-1. Vervolgens ontstond een rommelige wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten. Passes kwamen niet meer aan. Vlak voor rust herpakte KSV/Erix zich. Bart scoorde de 2-1.

In de rust vertelde de leiding dat KSV/Erix haar eigen spel weer moest gaan spelen en niet mee moest gaan in het spel van Longa. Binnen vijf minuten scoorde Bink de 3-1. Toen was het verzet van Longa gebroken. KSV liep uit naar 7-1 door doelpunten van Bink, Teun en Ben. Vlak voor tijd scoorde Longa uit een counter de 7-2.

Dankzij deze overwinning klimt KSV/Erix naar de derde plek op de ranglijst. Aanstaande zaterdag is KSV/Erix vrij. Zaterdag 28 oktober speelt KSV/Erix om 11.15 uur in Zieuwent tegen RKZVC JO13-2G, de nummer elf op de ranglijst.

KSV/Erix JO13-1 buigt 2-0 achterstand om

KSV/Erix JO13-1 won vandaag – na een 2-0 achterstand – met 2-6 in Winterswijk tegen FC Winterswijk JO13-4.

KSV/Erix JO13-1 speelde vandaag al om 8.30 uur op het kunstgras in Winterswijk tegen FC Winterswijk JO13-4. KSV/Erix begon niet goed aan de wedstrijd. FC Winterswijk kwam al gauw op 1-0 doordat hun speler een penalty onberispelijk binnenschoot. Even later kwam de thuisploeg zelfs op 2-0 na slap verdedigen van KSV/Erix.

Na het matige begin kwam KSV/Erix steeds beter in de wedstrijd. Alleen was de eindpass telkens nog niet zuiver genoeg bij de aanvallen van KSV/Erix. Vlak voor rust scoorde Bink Beusink de 1-2. Na een knappe actie schoot de behendige spits de bal hoog in de korte hoek.

Na rust kwam KSV/Erix meteen goed uit de startblokken. Binnen vijf minuten scoorde Bink de gelijkmaker. Kort daarna schoot centrale middenvelder Bart Wopereis KSV/Erix op voorsprong. Na een knappe passeeractie scoorde rechtshalf Ben Kerkmeijer de 4-2.

KSV/Erix was na rust een stuk sterker dan de thuisploeg. Kort na de 4-2 scoorde rechtsbuiten Jorn Raben de 5-2 nadat hij enkele spelers van Winterswijk had uitgespeeld. Spielmacher Bart Wopereis tekende voor de laatste treffer van deze morgen. De centrale middenvelder schoot de bal vanaf 18 meter keurig in de hoek. Met dit knappe schot liet Bart de keeper van Winterswijk kansloos.

Dankzij de klinkende 6-2 overwinning staat KSV/Erix op keurige zevende plek op de ranglijst met twee overwinningen en één nederlaag. Komende zaterdag speelt KSV/Erix JO13-1 om 10.00 uur in Vragender tegen Longa ’30 JO13-5, de nummer negen van de ranglijst. KSV/Erix hoopt dan vele supporters te kunnen begroeten.

Pupil van de Week: Sem Baak

Zondag 8 oktober, tijdens de wedstrijd KSV 1 – SVGG 1, is Sem Baak de Pupil van de Week! Sem is 7 jaar oud en heeft een broer Pim en een zus Lott. Zijn ouders zijn Martijn en Ilse Baak. Hij wil later graag kraanmachinist worden. Hij heeft maar liefst drie favoriete KSV spelers: Koen, Daan en Rens Ribbers. Uiteraard is KSV zijn favoriete voetbalclub! Zijn voorspelling van de wedstrijd is 2-0.

Wij wensen Sem veel plezier en hopen dat zijn voorspelling uit komt!

Eerste competitiewedstrijd JO9-2G

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd van de JO9-2G op de agenda. Te gast in Vragender hadden we FC Winterswijk JO9-8G. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er door de locale paparazzi teamfoto’s gemaakt voor in de presentatiegids.

Het nog wat nerveuze team kwam aan het begin van de wedstrijd goed aan de bal. De jongens en meiden waren allemaal even fanatiek om in balbezit te komen. Dit werd al snel beloond met een mooi doelpunt van Lotte, 1-0 voor KSV. Gedurende de wedstrijd werd echter wel duidelijk dat de tegenstand van Winterswijk net even te veel was. Na een paar tegen doelpunten werd de wedstrijd minder enthousiast gespeeld door beide teams. Hierop is besloten dat we met een extra speler verder gingen, dat deed wonderen. “ooh het kan nog” en “nu pakken we ze” werden afgewisseld met “hadden we dit niet meteen kunnen doen?”. Oké het spel leefde weer op en dit werd dan ook weer beloond met een doelpunt. Ditmaal wist Cas de bal tussen de latten te schieten (2-8). Eindstand: 2-9

Volgende week zal de F2 om 9 uur voetballen in de uitwedstrijd naar Terborg JO9-3G