Nieuws – Jeugd

Einde voetbalseizoen

Nu de coronamaatregelen zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april a.s. is het voetbalseizoen 2019-2020 helaas definitief ten einde gekomen.

Dus geen trainingen en wedstrijden meer voor al onze spelende leden. Maar helaas ook geen voetbalkamp voor onze jeugd met de Pinksterdagen en geen huistoernooi op zaterdag 6 juni a.s.

Kortom een abrupt einde van het huidige voetbalseizoen.

Er is nu een schone taak weggelegd voor de Technische Commissies van de senioren en jeugd om te gaan kijken naar de nieuwe teamindelingen voor het komende seizoen 2020-2021. Zij zullen hierover gaan communiceren met de leiders/leidsters van alle teams om te vernemen welke leden beschikbaar blijven en welke leden eventueel de intentie hebben om te gaan stoppen.

Wij hopen uiteraard dat alle thans spelende leden beschikbaar blijven voor het nieuwe seizoen, zeker nu we bezig zijn met het opknappen van onze accommodatie (zie onze eerdere berichtgeving hierover met betrekking tot het 2e veld en de oefenhoek).

Mochten senioren toch onverhoopt willen besluiten om te gaan stoppen dan dien je dit vóór 31 mei a.s. kenbaar te maken bij onze secretaris Jan Harmelink (secretaris@ksv-vragender.nl of jan.harmelink@planet.nl). De jeugdleden hebben hiervoor reeds een mail ontvangen om dit vóór maandag 6 april a.s. kenbaar te maken, zodat de Technische Commissie Jeugd tijdig in overleg kan met Erix.

Tenslotte nog een verzoek mocht de Zwarte Cross toch doorgaan dan rekenen we weer op jullie hulp en inzet.

De gezondheid van een ieder heeft nu echter prioriteit en daarom blijf allemaal gezond.

Hoofdbestuur KSV

Jeugdbestuur KSV

Video: KSV/Erix JO13-1G kampioen na ruime winst

Lievelde/Vragender – Na er een ongeslagen reeks van negen competitiewedstrijden begon KSV/Erix JO13-1G aan de kampioensderby tegen Longa ’30 JO13-3. Zonder puntenverlies begon het zaterdagochtend 30 november om 10.00 uur op Sportpark de Bult in Vragender.

Na een sterk begin van Longa pakte KSV/Erix het initiatief. Na een paar gemiste kansen was het in de achtste minuut raak: door een mooie uitgespeelde aanval werd de 1-0 binnengeschoven. Longa probeerde het spel van de jongens en meiden uit Vragender te ontregelen, maar dit was zonder succes. Door mooi teamspel van KSV/Erix werd voor rust de 4-0 al binnengeschoten en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De jongens en meiden konden zich gaan opmaken voor het kampioenschap. 

Na een speech van de leiders kon KSV/Erix er weer met volle moed tegenaan en dit was te zien. De ene na de andere goal ging het netje in: de ene goal was nog mooier dan de andere. In deze wedstrijd was ook te zien dat er een mooie samenwerking is in het team. De vierkoppige leiding van KSV/Erix zag dat de buit binnen was ondanks een geweldig uitgespeelde goal van Longa. Maar dit deerde het team niet meer, waarna er nog één keer gescoord werd. Uiteindelijk stond er na de wedstrijd een eindstand van 11-1 op het scorebord.

Na ruim zestig minuten floot de uitstekende scheids de wedstrijd af en hiermee was het kampioenschap voor de JO13-1G binnen! Dit werd dan ook met veel enthousiasme gevierd door de spelers en speelsters, de leiding en de ruim vijftig aanwezige supporters die naar deze wedstrijd waren gekomen. Na de wedstrijd werd er nog volop gefeest door het gehele team in de kantine. Ook was er nog een speciale verrassing: Sint bracht met zijn pieten ook nog een bezoek aan het team. Een hele mooie teamprestatie zei leider Maurice Arink achteraf. 

Bekijk in deze video een deel van de wedstrijd en de reacties.

KSV/Erix JO13 speelt kampioenswedstrijd

KSV/Erix JO13 kan aanstaande zaterdag 30 november kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen nummer negen Longa ’30 JO13-3.

KSV/Erix JO13-1G speelt tot nu toe een perfect seizoen. Het won al haar acht wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd Neede JO13-2 met maar liefst 5-0 verslagen. In de derby tegen Longa ’30 kunnen de jongens en meiden uit Vragender en Lievelde de kroon op hun werk zetten door het kampioenschap binnen te halen.

Komt allen kijken en moedig de jongens en meiden aan! De aftrap op sportpark de Bult in Vragender is om 10.00 uur. „Het beloofd een leuke wedstrijd te worden. Als je niet komt kijken, mis je echt wat”, zegt speler Jeroen Hahné van KSV/Erix JO13. Leider Maurice Arink is nog enigszins zenuwachtig voor zaterdag, maar sluit zich hier volledig bij aan.

Het dreamteam van KSV/ERIX JO13-1 kan aanstaande zaterdag 30 november kampioen worden.

KSV/Erix JO19-2 boekt eerste competititezege

Zaterdagmiddag 9 november stond er een kelderkraker op het programma. KSV/Erix JO19-2 mocht namelijk aantreden tegen mede-concurrent Trias.

KSV/Erix was matig begonnen aan het seizoen. Na vijf wedstrijden had de formatie van Ruben klein Gebbinck, Twan Spexgoor en Yoeri klein Avinck maar één schamel puntje verzameld. Daarom hadden de drie coaches, mede door druk van bovenaf, gekozen voor een nieuwe tactiek: spelen op ‘de nul.’ Dit resulteerde vorige week direct in het eerste puntje van het seizoen, een doelpuntloos gelijkspel tegen Neede. Vandaag moesten de eerste drie punten worden behaald.

De avond ervoor was er carnaval, en dat was bij een aantal duidelijk te zien. Ondanks dat begon KSV/Erix zeer scherp en gedisciplineerd aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een terechte 1-0. Na een vlot lopende aanval belandde de bal bij Nick, die met veel gevoel de 1-0 binnenschoot. Hierna controleerde KSV/Erix de eerste helft, maar zonder grote kansen. 

Na rust kwam enfant terrible Ivar Betting binnen de lijnen. Ivar wordt door zijn trainers vaak vergeleken met Roy Makaay: ‘Das Phantom’. Hij komt amper in het spel voor, maar heeft vaak een halve kans nodig voor een doelpunt, zo ook vandaag. Na een klein uur spelen kwam de bal pardoes voor de benen van ‘Das Phantom’: hij twijfelde niet en scoorde vanuit de draai de verdiende 2-0. Het publiek was in extase, worden vandaag dan eindelijk de eerste 3 punten gehaald?!

Het antwoord was ja, want na de 2-0 was er nog maar één ploeg wie aan het voetballen was. Het balletje ging van voet naar voet en Trias wist bij tijden niet of ze tegen Barcelona aan het voetballen waren of de JO19-2 van KSV/Erix. Een kwartier voor tijd werd het duel helemaal op slot gegooid, na een vlot lopende counter maakte Brandon vakkundig de 3-0, waarna KSV/Erix de wedstrijd professioneel uitspeelde. De eerste drie punten van het seizoen waren een feit. De opluchting was duidelijk voelbaar op sportpark De Bult.

Twan, die door afwezigheid van Ruben samen met Yoeri de honneurs waar nam, was zeer content. ‘De spelers deden exact hoe wij het voor ogen hadden, de linies stonden compact op elkaar en we waren aan de bal erg goed. Ook wonnen we veel duels en gaven we niks weg, het leek wel op een beetje op Atletico Madrid’. 

Yoeri sloot zich daar bij aan: ‘Voetbal begint vanuit achteruit, als het achterin goed staat, dan kun je vanuit daar veel fijner voetballen’. Ook was hij trots op de inzet van de jongens. ‘Vandaag hebben we laten zien dat we als het moet, een vechtmachine kunnen zijn. Ik hoop dat we dit wekelijks te zijn krijgen’. Toch bleef hij kritisch op zijn pupillen: ‘Wanneer je de tegenstander op z’n rug hebt liggen, dan moet je doorgaan met doelpunten maken, vernederen!’ Dit is een puntje voor de komende wedstrijden. 

Daarnaast gaven Twan en Yoeri ook de complimenten aan leidsman Luuk Molenveld, die er een mannelijke wedstrijd van maakte en alles goed onder controle had. 

Aankomend weekend mogen wij aantreden uit tegen FC Eibergen, de koploper in de competitie. Daarom kunnen we jullie steun goed gebruiken, komt allen en support your local!

Bart Wopereis legt FC Dinxperlo over de knie

Erix/KSV JO15-1 won vandaag met 5-1 van FC Dinxperlo JO15-2 dankzij maar liefst vier doelpunten van Bart Wopereis en één van Guus te Brake. De ploeg speelde vandaag niet goed maar won wel ruim en klom naar de derde plek.

Erix/KSV JO15-1 speelde vanmiddag in Lievelde tegen FC Dinxperlo JO15-2. De thuisploeg begon slecht aan de wedstrijd. Het leek wel of niet alleen twee van de drie de leiders maar ook de jeugdige spelers (stiekem) naar het Prinsenbal in Vragender waren geweest. Al in de eerste minuut kreeg één van de twee aanvallers van FC Dinxperlo een levensgrote kans. Vlak voor de goal raakte hij de bal niet goed. Hij verprutste deze riante mogelijkheid en een plek in de Hall of Fame van de pas opgerichte fusieclub FC Dinxperlo.

De thuisploeg was gewaarschuwd maar voetballend het liep vandaag totaal niet. De underdog uit Dinxperlo was de betere ploeg in de beginfase. De verdedigers van de thuisploeg verloren vandaag hun tegenstander regelmatig uit het oog en het positiespel – normaliter de kracht van ploeg – was ondermaats. Hoewel de thuisploeg niet goed speelde kwam het binnen tien minuten wel op voorsprong. Bij de eerste kans van Erix/KSV schoot gelegenheidspits Bart Wopereis direct raak.

Daarna waren er wat mogelijkheden voor Dinxperlo, maar was het aan de andere kant raak. Bart benutte ook zijn tweede kans. Vervolgens kwam Erix/KSV beter in haar spel. Linksbuiten Bink Beusink was lekker op dreef. Dankzij een aantal goede schijnbewegingen fopte hij een paar keer zijn directe tegenstander. De thuisploeg had een lange fase het meeste balbezit, creëerde kansen maar scoorde niet.

Na 25 minuten was het wel raak. Na een uitstekende pass van centrale middenvelder Sem te Woerd schoot rechtsbuiten Guus te Brake oog in oog met de doelman knap de 3-0 binnen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor rust strafte Bart Wopereis geklungel in de defensie van Dinxperlo af. Na een matige achterbal kreeg hij plotseling de bal. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en keeper knap en schoot beheerst raak.

Vlak daarna floot de uitstekende leidsman voor de rust. De thuisploeg stond met 4-0 maar gezien de kansenverhoudingen had het ook 4-4 kunnen staan. Na rust speelde de thuisploeg rommelig. De passing was vandaag vaak te slordig en daardoor kwam de ploeg tot te weinig kansen.

Na een goede aanval vanaf rechts kwam de bal bij gelegenheidslinkshalf Jelle Schoenmakers. Hij gaf een boogbal op Bart Wopereis, die de bal fantastisch aannam en met links binnenschoot. Bart scoorde hiermee zijn vierde doelpunt van vandaag. Hij en zijn maatje Bink Beusink waren vandaag de beste spelers bij Erix/KSV. Kort daarna kregen beide jongens een publiekswissel.

Circa tien minuten voor tijd scoorde FC Dinxperlo nog een verdiende eretreffer nadat de thuisploeg de bal tijdens de opbouw ongelukkig verloor. Bij deze inzet was doelman Thijs Hegeman – die vandaag goed keepte – kansloos. In het vervolg kregen zowel Erix/KSV als Dinxperlo nog een paar kansjes maar werd er niet meer gescoord. Hoewel Erix/KSV niet goed speelde won het ruim. De ploeg oogde hautain en speelde op 80 procent van haar kunnen. Aanstaande zaterdag moet er een tandje bij om te kunnen winnen in Winterswijk tegen FC Winterswijk JO15-3. Die ploeg is duidelijk een maatje groter dan FC Dinxperlo JO15-2. De aftrap is om 10.45 uur.

Archief

Ouder