Bart Wopereis legt FC Dinxperlo over de knie

Erix/KSV JO15-1 won vandaag met 5-1 van FC Dinxperlo JO15-2 dankzij maar liefst vier doelpunten van Bart Wopereis en één van Guus te Brake. De ploeg speelde vandaag niet goed maar won wel ruim en klom naar de derde plek.

Erix/KSV JO15-1 speelde vanmiddag in Lievelde tegen FC Dinxperlo JO15-2. De thuisploeg begon slecht aan de wedstrijd. Het leek wel of niet alleen twee van de drie de leiders maar ook de jeugdige spelers (stiekem) naar het Prinsenbal in Vragender waren geweest. Al in de eerste minuut kreeg één van de twee aanvallers van FC Dinxperlo een levensgrote kans. Vlak voor de goal raakte hij de bal niet goed. Hij verprutste deze riante mogelijkheid en een plek in de Hall of Fame van de pas opgerichte fusieclub FC Dinxperlo.

De thuisploeg was gewaarschuwd maar voetballend het liep vandaag totaal niet. De underdog uit Dinxperlo was de betere ploeg in de beginfase. De verdedigers van de thuisploeg verloren vandaag hun tegenstander regelmatig uit het oog en het positiespel – normaliter de kracht van ploeg – was ondermaats. Hoewel de thuisploeg niet goed speelde kwam het binnen tien minuten wel op voorsprong. Bij de eerste kans van Erix/KSV schoot gelegenheidspits Bart Wopereis direct raak.

Daarna waren er wat mogelijkheden voor Dinxperlo, maar was het aan de andere kant raak. Bart benutte ook zijn tweede kans. Vervolgens kwam Erix/KSV beter in haar spel. Linksbuiten Bink Beusink was lekker op dreef. Dankzij een aantal goede schijnbewegingen fopte hij een paar keer zijn directe tegenstander. De thuisploeg had een lange fase het meeste balbezit, creëerde kansen maar scoorde niet.

Na 25 minuten was het wel raak. Na een uitstekende pass van centrale middenvelder Sem te Woerd schoot rechtsbuiten Guus te Brake oog in oog met de doelman knap de 3-0 binnen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor rust strafte Bart Wopereis geklungel in de defensie van Dinxperlo af. Na een matige achterbal kreeg hij plotseling de bal. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en keeper knap en schoot beheerst raak.

Vlak daarna floot de uitstekende leidsman voor de rust. De thuisploeg stond met 4-0 maar gezien de kansenverhoudingen had het ook 4-4 kunnen staan. Na rust speelde de thuisploeg rommelig. De passing was vandaag vaak te slordig en daardoor kwam de ploeg tot te weinig kansen.

Na een goede aanval vanaf rechts kwam de bal bij gelegenheidslinkshalf Jelle Schoenmakers. Hij gaf een boogbal op Bart Wopereis, die de bal fantastisch aannam en met links binnenschoot. Bart scoorde hiermee zijn vierde doelpunt van vandaag. Hij en zijn maatje Bink Beusink waren vandaag de beste spelers bij Erix/KSV. Kort daarna kregen beide jongens een publiekswissel.

Circa tien minuten voor tijd scoorde FC Dinxperlo nog een verdiende eretreffer nadat de thuisploeg de bal tijdens de opbouw ongelukkig verloor. Bij deze inzet was doelman Thijs Hegeman – die vandaag goed keepte – kansloos. In het vervolg kregen zowel Erix/KSV als Dinxperlo nog een paar kansjes maar werd er niet meer gescoord. Hoewel Erix/KSV niet goed speelde won het ruim. De ploeg oogde hautain en speelde op 80 procent van haar kunnen. Aanstaande zaterdag moet er een tandje bij om te kunnen winnen in Winterswijk tegen FC Winterswijk JO15-3. Die ploeg is duidelijk een maatje groter dan FC Dinxperlo JO15-2. De aftrap is om 10.45 uur.