Christian Wolterink nieuwe leider KSV 1

Voormalig eerste elftal speler Christian Wolterink is volgend seizoen leider van KSV 1. Hij neemt samen met hoofdtrainer Patrick Visser KSV 1 onder zijn hoede.

Patrick Visser en Christian Wolterink volgen Ferhat Ozerdogan en Eddie Tolkamp op, die beiden na dit seizoen vertrekken. Christian Wolterink (51) speelde vanaf 1990 tot 2007 zeventien seizoen in de selectie van KSV. De voormalig speler van KSV 1, die aan het eind van zijn carrière in de hoofdmacht van KSV voornamelijk op het middenveld speelde, was in zijn laatste seizoenen in het eerste elftal al druk doende om de ploeg goed neer te zetten.

Wolterink speelde vervolgens nog enkele seizoenen in KSV 3 en een seizoen in KSV 6. De oud-inwoner van Vragender die al geruime tijd in Lichtenvoorde woont, speelt nu 45+ voetbal bij Longa ’30.

Ferhat Ozerdogan en Eddie Tolkamp maakten in januari bekend te stoppen bij de hoofdmacht van KSV. Zij vertrekken naar Vios Beltrum waar ze samen het eerste elftal onder hun hoede nemen. Het KSV-bestuur maakte in februari bekend dat Patrick Visser komend seizoen hoofdtrainer is van KSV.  Ulftenaar Visser (51) was in het verleden hoofdtrainer bij GWVV in Varsselder, vv Etten, Ulftse Boys en SVGG uit Megchelen. Hij speelde van 1995 tot 2009 veertien jaar lang in het eerste elftal van Ulftse Boys.

Pascal Wolterink van de technische commissie van KSV is blij dat met Patrick Visser en Christian Wolterink de staf van KSV 1 voor volgend seizoen rond is. „Met Patrick en Christian hebben we uitstekende vervangers voor Ferhat en Eddie bij KSV 1. Zowel Patrick en Christian hebben veel ervaring als trainer. Patrick had jarenlang eerste elftallen onder zijn hoede, terwijl Christian meerdere jeugdteams van KSV getraind heeft. Zowel Patrick als Christian hebben veel zin in het nieuwe seizoen.”

Christian Wolterink, de oudere broer van Pascal, is ook blij met zijn nieuwe functie. „Ik was altijd met veel plezier jeugdtrainer omdat ik het leuk vind jonge spelers bij te staan in hun ontwikkeling. Ik zie genoeg potentie bij KSV 1. Er staat een talentvolle, jonge groep. Ik hoop er samen met Patrick een prachtig seizoen van te maken en als het goed bevalt dan blijven we misschien wel langer aan dan één seizoen.”

Voormalig eerste elftal speler Christian Wolterink (rechts) is volgend seizoen leider van KSV 1. Links naast hem Pascal Wolterink van de technische commissie van KSV en tevens de broer van Christian.