De eerste klap is een daalder waard. Oefenwedstrijd tegen KSV 4 blijkt te lastig voor Erix 3

De bal is rond, je moet de huid pas verkopen als je hem geschoten hebt en Parijs is nog ver. Toch is de eerste klap nog steeds een daalder waard en is moraal een niet te onderschatten factor in een spel als voetbal. Zondagochtend 17 september heeft KSV haar ongeslagen reeks tegen Erix voortgezet. Alweer hoefde er geen puntverlies genoteerd te worden.

Het vierde had al bewezen in goede vorm te verkeren. Vorige week liet de ploeg van nieuwbakken leider Marijn Visser al zien scherp uit de winterstop te zijn gekomen. In een trainingswedstrijd tegen KSV 3 aangevuld aan beide zijden met een paar oudgedienden van KSV 5, leken er al wat spelpatronen in het spel van KSV 4 te slijten. De bal ging rond via een kommetje op het middenveld, waardoor het spel soepeltjes verplaatst kon worden en de tegenstanders zich gedwongen zag veel vuile meters te maken. Zo kon het conditioneel sterke KSV 4 uiteindelijk toeslaan met rappe aanvallen die op den duur simpelweg niet meer te belopen waren. Zo kon uiteindelijk de doodsteek, de nagel in de kist, het pijpje op het altaar worden uitgedeeld.

Zondag tegen Erix ging het niet veel anders. KSV was duidelijk scherp. Er werd geen enkele keer onnodig balverlies geleden en praktisch geen enkele bal werd onderschept. De Lieveldse gastheren leken met hun hoofd bij heel andere dingen te zijn. Uberhaupt kreeg men bij vlagen het idee dat men in Lievelde veel moeite had gehad met een volwaardig elftal op de been brengen, uiteraard ook vanwege het afscheid van de ontheiligde, in ere herstelde en dan nu definitief uit de eredienst onttrokken kerk in het dorp.

Volgende week begint KSV 4 haar seizoen thuis tegen Rekken 3. De verwachtingen zijn hooggespannen nu KSV nog geen wedstrijd heeft verloren en zo een nagenoeg foutloze voorbereiding kent. 12 November is ook een datum om nu ook alvast met rood te omcirkelen in de agenda. Dan kan KSV 4 haar perfecte reeks op Dèl Akker voltooien in de competitiewedstrijd uit bij Erix 3.