KSV 4 houdt zowel conditie als moraal hoog ondanks pandemische kwellingen

Wij zijn blij u weer te mogen actualiseren over de bezigheden op en naast het veld, via ons vertrouwde media kanaal. Terugkijkend op het eenjarig jubileum van onze stay-at-home-challenge en onze uitverkiezing tot bijzondere sporters van het jaar Oost Gelre vonden wij het een gepast moment om terug te blikken op dit bijzondere jaar. Bij het passeren van deze mijlpaal merken wij een groot verlangen naar positief nieuws bij onze achterban. Dan zijn wij de beroerdste niet. 

De plotselinge stop van het gehele amateurvoetbal heeft op financieel vlak een revolutie teweeg gebracht bij het vierde. De vrijgekomen tijd is door een aantal spelers geïnvesteerd in het creëren en beheren van een waar boetewetboek dat sinds een half jaar dictatoriaal gehandhaafd wordt op de schaarse wedstrijddagen. Eén van de beheerders komt anoniem met een statement; “De initiële reacties van medespelers waren nogal negatief, mede door de soms stevige bekeuringen op sommige overtredingen en wat gesteggel in de marge over de jurispidentie. Gelukkig staan ondertussen na wat aanpassingen alle neuzen dezelfde kant op en wordt er via de boetepot driftig geïnvesteerd in nieuwe teambuildingsactiviteiten voor wanneer de hele coronasituatie het weer toelaat.”

Met de versoepelingen van de coronaregels is het voor de jeugdige KSV’ers weer mogelijk om in teamverband te trainen op de zondagochtend, onder leiding van oefenmeester Hennie Wesselink. De bal rolt weer op de oefenhoek, reeds uitgerust met een state-of-the-art sproeisysteem. De onverbiddelijke, maar genoodzaakte, scheiding op basis van bouwjaar heeft een verandering teweeg gebracht binnen het team. “Betrokkenheid en zorgzame mentaliteit zijn meer dan ooit aanwezig tussen spelers en staf. De oudere spelers motiveren elkaar extreem om individueel aan hun conditie te werken”, becommentarieert leider Bas Lageschaar naar aanleiding van de gesprekken in de groepsapp.

Ten slotte willen wij vermelden dat de gegraveerde bierspatel in gave toestand is aangetroffen. Wij danken eenieder die heeft bijgedragen aan deze slopende zoektocht.