KSV 4 ontvangt HMC 4 in beladen derby

KSV 4 ontwaakt na een lange winterslaap en ontvangt komende zondag HMC ’17 4 in de immer beladen gemeentederby.

KSV 4 speelde zondag 12 december in haar laatste wedstrijd voor de winterstop met 4-4 gelijk in Zieuwent tegen RKZVC 4. Na de versoepeling van de coronamaatregelen trapt KSV 4 zondag om 10.00 uur af op sportpark de Bult in Vragender tegen HMC 4. Hierbij is ook weer publiek welkom. KSV 4 staat met 20 punten uit 10 wedstrijden op een keurige derde plek. HMC doet het met 13 punten uit 10 duels en een achtste plek iets minder goed.

Ondanks de hogere positie op de ranglijst waakt leider Barry Ikink van KSV 4 voor onderschatting: „HMC 4 speelde verdienstelijk met 2-2 gelijk tegen AD ’69 3, waar wij kansloos van verloren. Daarnaast won de ploeg naast Bredevoort 3 en MEC 6 ook van Vios Beltrum 8 en Grol 9. Dat zijn ook geen misselijke tegenstanders. Dit laat de kracht van HMC 4 zien. We moeten zondag vanaf de eerste minuut messcherp zijn om de drie punten in Vragender te houden.”

Na het strenge coronaregime, waardoor trainen onmogelijk was, is KSV 4 al weer twee weken in training. Enkele niet nader te noemen spelers kampen nog met een conditieachterstand. De meeste spelers maken echter een getergde indruk op veldtrainer Hennie Wesselink. Daardoor staat het leiderstrio Bas Lageschaar, Barry Ikink en Jelle Spexgoor voor enkele lastige keuzes.

Zo nam de temperamentvolle Joost Ottink voor de winterstop een aantal keer mokkend plaats op de bank. Mag hij nu wel vanaf de aftrap aantreden nadat hij de afgelopen weken een goede indruk maakte tijdens de training? Op welke positie gaat Rob Gebbink spelen die na lang blessureleed weer is aangesloten bij de groep? En krijgt kapstokspits Sjoerd Ottink, voor de winterstop veelal invaller, zondag een basisplaats? Ikink wil er nog weinig over kwijt: „Niemand in KSV 4 is verzekerd van een basisplaats. Spelers moeten zich tijdens de training en voorafgaand aan de wedstrijd bewijzen. Wij kiezen de elf man die op ons de beste indruk maken. Dus in feite stellen spelers zichzelf op. Een grote groep heeft als voordeel dat er een gezonde concurrentiestrijd gaande is omdat iedereen een basisplaats wil. Spelers die de ene week buiten de boot vallen, kunnen zich bewijzen in KSV 5 of tijdens de training”, sprak Ikink diplomatiek.

Ondanks de grote spelersgroep zocht Ikink in de winterstop naar versterkingen voor KSV 4. Tot nog toe bleef het echter oordovend stil op de transfermarkt. „Versterkingen halen in de winterstop is altijd lastig. In die periode zijn alle ploegen op zoek naar een scorende spits of een meevoetballende doelman. Als technische staf zijn we tevreden over onze huidige selectie. We houden het geld liever in kas”, zegt Ikink. Hij verwacht niet dat KSV 4 nog nieuwe spelers aantrekt tenzij er zich een buitenkansje voordoet. Op mogelijke winterse versterkingen wilde Ikink niet ingaan. Naar verluid had KSV 4 belangstelling voor de bliksemsvlugge aanvaller Noah van Bredevoort 3. Hij was een ware plaaggeest voor de KSV 4-defensie tijdens het onderlinge treffen op zondag 7 november. Zodoende maakte hij veel indruk op de technische staf van KSV 4. Tot een overgang van Bredevoort 3 naar KSV 4 lijkt het ondanks meerdere vergeefse pogingen echter niet te komen. Bredevoort 3 stelde naar verluid te hoge eisen waaraan KSV 4 niet kon en wilde voldoen.