KSV 4 wint seizoensopening na sterke comeback

KSV 4 toonde vandaag karakter door een 0-2 achterstand ongedaan te maken en met 4-2 te winnen tegen titelkandidaat Meddo 3. De trots van KSV is één van de koplopers na de seizoensopening. Mark Tanck en Arjan van de Wolfshaar scoorden de treffers voor KSV 4.

Na de 5-3 oefenzege in de derby tegen KSV 3 en 2-8 overwinning in Gelselaar tegen EGVV 2 opende KSV 4 vandaag de competitie tegen Meddo 3. Vorig seizoen speelde KSV 4 haar eerste competitiewedstrijd ook al tegen Meddo 3. Destijds verloor de ploeg in Meddo. KSV 4 was dus vooraf gewaarschuwd. Leider Bas Lageschaar attendeerde alle KSV 4 spelers er voor de wedstrijd op om vooral scherp te beginnen.

Dat was aan dovemansoren gericht. Meddo was vanaf het begin de betere ploeg en kwam uit een penalty op 0-1. Na een geweldig afstandsschot verdubbelde Meddo de score. Leider Barry Ikink was not amused en pepte zijn ploeg op. Uit een hoekschop scoorde Mark Tanck, via de buik van voorstopper Yoeri Klein Avinck de aansluitingstreffer. KSV 4 kreeg vervolgens meer grip op het duel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel vlak voor rust toen Arjan van de Wolfshaar de 2-2 binnen schoot.

Kort na rust scoorde Arjan van de Wolfshaar de 3-2 na een knappe individuele actie. Even later maakte Arjan zijn hattrick compleet door de 4-2 binnen te schieten na wederom een knappe actie. Bij Meddo knakte er toen iets. Het geloof op een goed resultaat ebde weg bij de uitploeg. Leider Barry Ikink was nu goedgemutst en gniffelde. Hij voelde dat zijn gelouterde ploeg deze zwaarbevochten overwinning over de streep ging trekken.

Kort na de 4-2 bracht Ikink met Rick Spijkers, Casper Lageschaar en Sjoerd Ottink drie verse krachten in. Sjoerd moest al kapstokspits de bal vast houden en terugkaatsen op de aangesloten middenvelders of overspelen op zijn collega-aanvaller Arjan van de Wolfshaar.

Meddo probeerde het vervolgens nog wel maar het gelouterde KSV 4 verdedigde sterk en gaf nauwelijks kansen meer weg. Bij de spaarzame mogelijkheden van Meddo was keeper Luuk Molenveld telkens attent. Hij verving doelman Bram Ribbers die vandaag uitgeleend was aan KSV 2. Luuk keepte verdienstelijk. Voor Bram Ribbers wordt het nog een hele kluif om Luuk uit de basis te keepen.

KSV 4 drong in de slotfase niet meer aan maar spaarde zijn krachten voor de komende krachtmetingen. De wedstrijd eindigde in 4-2. Het publiek verkoos Arjan van de Wolfshaar tot speler van de wedstrijd. Daarnaast speelden meer spelers van KSV 4 sterk waaronder rechtshalf Sander Schilderink. Met zijn loopacties zorgde hij voor veel gevaar vanaf rechts.

Leider Bas Lageschaar was blij met de overwinning maar treurde om het matige begin. Leider Barry Ikink was verheugd maar ook opgelucht. Zijn ploeg had zojuist het grote Meddo 3 – één van de titelkandidaten – verslagen. Aanstaande zondag speelt KSV 4 pas om 12.30 uur in Varsseveld tegen Varsseveld 8 dat vandaag met 2-5 won tegen HMC ’17 4. Supporters van de week waren Reneé Tanck-Boschker, haar dochtertje Yara en zoontje Sil die pappa Mark Tanck aanmoedigden en ervoor zorgden dat hij scoorde.