KSV ronde verder in nacompetitie na thriller

KSV 1 won afgelopen zondag, na een 1-1 eindstand, na penalty’s met 8-7 van SVBV uit Barchem in een ware thriller. Dankzij de zege is KSV een ronde verder in de nacompetitie. De ploeg speelt komende zondag om 14.00 uur in Breedenbroek tegen Ajax Breedenbroek de volgende nacompetitiewedstrijd.

KSV 1 speelde afgelopen zondag de eerste ronde van de nacompetitie tegen SVBV 1 uit Barchem. De eerste minuten was het aftasten maar binnen tien minuten kwam KSV al tot de eerste kansen. Deze werden helaas niet in doelpunten omgezet en zo bleef het lang 0-0. Met Marijn Visser in de spits – na lang geblesseerd te zijn geweest – werd de 1-0 toch voor rust gemaakt. Het was eerst goed doorzetten van Niek Berendsen aan de zijlijn, die Marijn kon vinden randje 16. Marijn wist de bal beheerst binnen te schieten uit een lastige hoek.

Een 1-0 met rust is een fijne opsteker, waar het spel van KSV vooral onrustig was aan de bal. De tweede helft liet helaas hetzelfde beeld zien. Het was Barchem wat moest komen, maar waar KSV te weinig tegenover zette. De 1-0 werd verdedigd en dat ging ten koste van het eigen spel. Marijn speelde een goede pot, maar stond vaak op een eiland voorin. De wissels; Max Elshof voor de lichtgeblesseerde Tim Lageschaar, Jouke Elshof voor Harm Groot Zevert en uiteindelijk Jan Willem Hahné voor Stefan Tanck konden ook géén verandering brengen in het spelbeeld.

KSV dacht de 1-0 over de streep te trekken, maar uit een kopduel, waar ook de hoofden tegen elkaar kwamen, viel de gelijkmaker binnen. De verlenging was een feit. Het was nu niet meer achteruitlopen, maar KSV ging opzoek naar de 2-1. Ivar Betting kwam binnen de lijnen voor de aan het hoofd geblesseerd geraakte Jan Willem Hahné. In de verlenging had KSV de overhand, maar kon de thuisploeg het niet omzetten in een doelpunt. Het was langzaam uitkijken naar het nemen van strafschoppen. Hierbij was het voor KSV-trainer Jan Willem Rutgers ook van belang om de juiste spelers op het veld te houden.

Het nemen van penalty’s ging aan beide kanten lang foutloos. De spanning werd hierdoor alleen maar groter. De achtste penalty van SVBV werd netjes uit de hoek geranseld door KSV-doelman Wesley Keegstra. Het is nu aan Ivar Betting om de beslissende binnen te schieten. Ivar laat de keeper kansloos en de overwinning is een feit.

KSV-trainer Jan Willem Rutgers vindt het goed om te zien dat er nieuwe spelers op zijn gestaan. Hij wil ook een Tjebbe Raben en Willem Mateman niet te vergeten, die erbij waren maar niet werden ingebracht. Om lijfsbehoud in de vierde klasse C veilig te stellen, moet KSV 1 drie nacompetitierondes overleven. In de tweede ronde speelt KSV 1 aanstaande zondag 11 juni om 14.00 uur in Breedenbroek tegen Ajax Breedenbroek 1. Als KSV 1 komende zondag verliest dan degradeert de ploeg naar de vijfde klasse.