Schotman-loos KSV 4 recht de rug en wint in Keijenborg

Vandaag speelde KSV 4 haar tweede competitiewedstrijd. De wedstrijd begon een kwartiertje later omdat de gastheren hun shirts niet konden vinden. Vanaf het begin zette de thuisploeg de gasten onder druk. Dat leidde al snel tot de openingsgoal. Een voorzet vanaf rechts werd onberispelijk in de winkelhaak geschoten door de Keijenborgse spits.

KSV 4 leek hiermee wakker geschud en nam het initiatief. Na ruim 10 minuten kreeg Tjerk Wolterink de bal aan de rechterkant. Hij dribbelde richting hoek 16 meter en haalt keihard uit. De bal belandde bovenin de korte hoek. KSV hield hierna het initiatief en kwam na ruim een half uur op voorsprong. Een afgeslagen aanval wordt weggeschoten door Hugo. Door de laagstaande zon zag de keeper de bal niet aankomen en deze belandde vanaf een meter of 40 in het dak van het doel.  Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. KSV hield de controle en de gastheren leken hun energie gisteravond op de Baakse kermis verspeeld te hebben. Ruim 10 minuten voor tijd gooiden de heren van het nieuwe trainerstrio Spexgoor/Lageschaar/Ikink de wedstrijd in het slot.  Alhoewel het was de nummer 12 van Keijenburgse Boys die met een sublieme lob zijn eigen keeper verschalkte. De juist gewisselde Joost Ottink sprong de doelpuntenmaker in de armen alsof die zojuist het kampioenschap hadden behaald.

Na de 1-3 kreeg Roy Tiggeloven nog de kans om in te vallen maar hij weigerde helaas. Na zijn absentie van vorige week  kreeg hij de kans van leider Bas om het tegendeel te bewijzen. Na ruim 90 minuten vond de goed leidende scheidsrechter het wel welletjes geweest en blies voor het eindsignaal.

Hoofdtrainer Bas Lageschaar was euforisch. „Het is voor KSV 4 historisch dat zo vroeg in het seizoen de eerst driepunter behaald wordt”, vertelde hij onder het genot van een biertje naast de lijn. Dit biertje werd mogelijk gemaakt door Roy Tiggeloven die zijn absentie van vorige week enigszins terugbetaalde.

Volgende week is KSV 4 helaas vrij. De manschappen hadden liever gespeeld, om zo in het ritme en vorm vast te houden. Maar helaas de KNVB heeft anders besloten. Op zondag 14 oktober hervat KSV 4 de competitie in Aalten tegen het vierde elftal van het plaatselijke AD’69. Aanvang is om 09.30 uur, dus schroom niet een kijkje te komen nemen bij deze heuse voetbalmachine.

Door verslaggever Barry Ikink