Spelers nemen afscheid van KSV 1 tijdens laatste thuiswedstrijd

Jorrit Spexgoor, Rick Tanck, Jouke Elshof en Stefan Tanck namen zondag 20 mei tijdens de laatste thuiswedstrijd afscheid van KSV 1. Zowel Jorrit als Jouke kregen een publiekswissel. Ze werden in de tweede helft op de schouders gehesen van twee teamleden en onder luid applaus het veld afgedragen. Rick Tanck kwam vanwege een blessure niet in actie en Stefan Tanck, die pas terugkomt van een blessure, viel in de 90e minuut in.

Jorrit Spexgoor (32) speelde maar liefst zestien seizoenen in KSV 1 – het langst van de vier spelers die afgelopen zondag afscheid namen van KSV 1. Hij gaat volgend seizoen in KSV 2 voetballen. Stefan Tanck, die dit seizoen veel kwakkelde met blessures, gaat in KSV 3 voetballen en Jouke Elshof ook.

Rick Tanck, die na lang blessureleed pas geleden terugkeerde in KSV 1, raakte eind april in de thuiswedstrijd tegen MEC wederom geblesseerd aan zijn knie. Nadat hij weer fit is wil hij ook in één van de lagere elftallen gaan voetballen.

Naast deze vier spelers stopt verzorger Luuk Molenveld na vier seizoenen ook bij het eerste elftal. Voor hoofdtrainer Ferhat Ozerdogan en assistent-trainer Eddie Tolkamp was het ook hun laatste thuiswedstrijd bij KSV. Zij stappen na één seizoen over naar Vios Beltrum waar ze het eerste elftal onder hun hoede nemen.

Na een 1-0 voorsprong verloor KSV 1 de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 1-2 van GSV ’63 1. KSV begon goed aan de wedstrijd en kwam na een overtreding op Indy Ubbink terecht op voorsprong. Aanvoerder Jorrit Spexgoor benutte de penalty. Naarmate de eerste helft vorderde, kregen de gasten uit Geesteren meer aandeel in het spel.

Hoewel grensrechter Barry Ikink van KSV vlagde voor buitenspel keurde de scheidsrechter de 1-1 goed. De tweede helft ging het over en weer, maar had GSV licht de overhand. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Na matig verdedigen kwamen de gasten vlak voor tijd op 1-2. KSV probeerde met een slotoffensief de gelijkmaker te forceren, maar bij enkele spelers was de pijp leeg. De ploeg wist geen kansen meer te creëren.

Komende zondag 26 mei speelt KSV 1 haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen koploper Rekken. Rekken staat 1 punt voor op Erix. KSV kan dus nog een cruciale rol spelen in de titelstrijd. Mocht de ploeg winnen of gelijkspelen in Rekken en Erix haar uitwedstrijd in Geesteren tegen GSV ’63 winnen dan is Erix kampioen. Makkelijk wordt dit voor KSV niet, want begin deze maand won Rekken met 0-3 in Vragender.

Aanvoerder Jorrit Spexgoor verliet onder luid applaus het veld.

Naast Jorrit neemt ook Rick Tanck afscheid van KSV 1.

Jouke Elshof werd in de tweede helft op de schouders gehesen van twee teamleden en onder luid applaus het veld afgedragen.

Stefan Tanck, die dit seizoen veel kwakkelde met blessures, gaat in KSV 3 voetballen. Hij kreeg een bos bloemen van doelman Wesley Keegstra.

Luuk Molenveld was vier jaar verzorger van KSV 1.

Assistent-trainer Eddie Tolkamp (links) en hoofdtrainer Ferhat Ozerdogan hebben volgend seizoen het eerste elftal van Vios Beltrum onder hun hoede.

Bekijk hier alle foto’s