Training lagere elftallen volgend jaar op donderdagavond

De training van de lagere elftallen (KSV 4+5) wordt met ingang van volgend kalenderjaar verplaatst van de dinsdag- naar de donderdagavond. In goed overleg met trainer Hennie Wesselink, de betrokken leiders en een aantal spelers van de lagere elftallen is tot dit besluit gekomen om o.a. de wat oudere spelers meer rust te gunnen na een wedstrijd op de zondag. Omdat de training nu aan het eind van de week is, is de verwachting dat de studerende en werkende talenten hun agenda’s ook beter kunnen afstemmen op de training. We hopen hiermee te bereiken dat de trainingsopkomst hoger zal worden en dat er minder blessures ontstaan.

De training van de lagere elftallen zal zoals gewoonlijk om 20:00 uur plaatsvinden op de oefenhoek. De dameselftallen trainen donderdagavond ook op deze oefenhoek, alleen half uur eerder (19:30 uur). Hier zullen de betrokken trainers van zowel de dames als de heren, en speelsters/spelers rekening mee moeten houden. Als er op donderdagavond een grote opkomst is, zullen beide trainers soms wat creatief moeten zijn. We hopen op begrip hiervoor van alle betrokkenen.

Als de speelvelden door weersomstandigheden slecht te bespelen zijn, kan er voor worden gekozen om het tweede veld te ontzien. In dat geval krijgt de herenselectie voorrang om op de oefenhok te trainen, en zal de training van de lagere elftallen en de dames niet door kunnen gaan. Dit zal in de praktijk echter niet vaak voorkomen, maar wel iets om rekening mee te houden. Deze regel geldt overigens voor alle trainingsavonden.

Het sportspreekuur van onze verzorger René olde Klieverik blijft gewoon staan op de dinsdagavond (van 19:00 uur tot 20:00). Bij deze een oproep om hier gebruik van te blijven maken, want er zijn al veel spelers geholpen door de adviezen en behandelingen van René. Zie ook https://ksv-vragender.nl/geblesseerde-spelers-opgelet/

De eerste training van de tweede seizoenshelft voor de lagere elftallen is op donderdag 8 februari 2018, om 20:00 uur op de oefenhoek. Zowel het vierde als het vijfde staan één-na-laatste in hun competitie. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat iedereen plezier houdt in het voetbal, en dat begint door als team samen te trainen! Dus komt allen in grote getalen trainen op de donderdagavond!

Door: Technische Commissie