Voetbalkamp 2017 was weer episch!!!!!

Voetbalkamp 2017 was weer episch!!!!!

 

Op zaterdag 3 juni was het dan zover. Het jaarlijkse voetbalkamp weekend staat voor de deur. Weken werd er uitgekeken naar dit weekend door zowel de kinderen als jeugdleiding. Eindelijk hadden enkele jeugdleiders de kans om hun talenten te vertonen voor de vele kinderen. Het was ook merkbaar dat iedereen nerveus was. De jeugdleiders en organisatie moesten zich om 09:15 uur melden bij de kantine voor de koffie en de laatste besprekingen.

 

Uit alle uithoeken van Vragender kwamen de kinderen aangezet, veelal vergezeld met hun ouders voor de zware bagage. Het busje werd in geladen, ook aan genoeg voedsel en drank (voor de jeugdleiders) werd gedacht om er een top weekend van te maken! De kinderen gingen snel naar hun favoriete leider om een zitplaats te bemachtigen. Dit zal dan ook vast de reden zijn geweest dat Max Elshof geen kinderen, maar enkel jeugdleiders bij zich auto had zitten en Tom Schotman eigenlijk een harmonica-bus had moeten regelen voor alle aanwezig kinderen bij zijn auto.

 

Na 3 kwartier rijden kwamen we aan in Rijssen. Velen konden zich het springkussen van vorig jaar nog herinneren en waren dan ook meteen enthousiast. Zo ook Luuk Harmelink, voor wie dit zijn eerste jaar als jeugdleider was. Als kind heeft hij de jeugdleiders en organisatie van toen vaak slapeloze nachten bezorgd en nu waren de rollen een keer omgedraaid. Het busje werd uitgepakt, de slaapkamers waren al verdeeld door de organisatie dus de kinderen hoefden enkel hun tas te droppen en konden springen / voetballen. De leiding zorgde voor netten in de goals zodat het de kinderen aan niks kon ontbreken.

 

De groepjes werden gevormd en kregen meteen hun eerste opdracht uitgereikt; verzin een naam en mascotte voor jullie team. Elk team was gebaseerd op een voetbalteam uit de Eredivisie en moest iets met deze naam doen. De verdeling was zoals gewend top, de Ajax fans hadden Feyenoord toebedeeld gekregen en de Feyenoord fans waren Ajax. Dit had enkele grappige namen ten gevolg. Poep Stinkt Vies (PSV) of Kakkerlakken (bijnaam Feyenoord, die vaak door Ajacieden word genoemd) waren enkele van deze. De shirtjes werden voorzien van tekst en logo’s en overhandigd aan de organisatie die hiervoor punten ging geven. Er waren in totaal 5 teams. Team 1 onder leiding van Jorrit Spexgoor en Luuk Harmelink, team 2 onder leiding van Max Elshof en Luuk Molenveld, team 3 onder leiding van Ruben Klein Gebbinck en Rick Tanck, team 4 onder leiding van Jouke Elshof en Mark Klein Gebbink en team 5 onder leiding van Yoeri Klein Avinck en Tim Lageschaar. Deze 5 teams gingen samen met de kinderen strijden om de felbegeerde titel “ team der teams KSV Pinksterweekend 2017“

 

Het was tijd voor de lunch en iedereen ging snel aan tafel voor de benodigde proteïnen, want na de lunch stond het zeskamp op het programma.  Het zonnetje scheen fel en iedereen was zichtbaar gebrand op een overwinning. Door elk team werd fanatiek gestreden om het meeste aantal punten per onderdeel te halen, en dus het zeskamp winnend af te sluiten. Met ‘gouden oude’ spellen als het sponsgooien, water overgieten boven je hoofd en water zakjes over een zeil gooien waren vele kinderen al bekend met het spel, waardoor het vanaf het begin al nek aan nek ging. De waterspelen waren voorbij en iedereen kon zich voorbereiden op “ het spel van voetbalkamp “. Het douane-spel. Tijdens het douane spel worden de jongens van de mannen onderscheiden, de wolven van de vossen en de beren van de teddy-beren. De bedoeling was om de kinderen geld te laten smokkelen van punt A (beginpunt waar zij het geld kregen) naar punt B waar de organisatie stond om het geld te incasseren. Echter tussen punt A en punt B stonden de jeugdleiders die, die avond ook wel de “ Youth Hunters “ genoemd werden door enkele kinderen. Pablo Escobar zou trots zijn geweest op zo’n groep smokkelaars. De kinderen bedachten allemaal slimme tactieken om de jeugdleiders te slim af te zijn. De tactiek van de camouflage (lopen met een tak voor je hoofd) verschroeide aarde of Degüllo waren veel gehoorde tactieken. Echter waren de jeugdleiders ook niet van gisteren. Met snelle charges en blokkades probeerde de jeugdleiders de strijd in hun voordeel te beslissen.

 

Het was een strijd die men nog nooit had gezien. De openingsscene van Gladiator werd vaak aangehaald als vergelijkingsmateriaal. Er werd volop gestreden om elke meter wat een paar mooie beelden heeft opgeleverd. Kinderen wie enkele jeugdleiders te slim af zijn geweest, jeugdleiders die elkaar aanvallen. Men heeft zelfs vernomen dat Max Elshof met een beer heeft gevochten die het geld van een van zijn kinderen had afgepakt. Na 2 rondes was het goed geweest en gingen we weer terug naar de accommodatie om te gaan touwtrekken.

 

 

             ”team de Dubbele knoop”

Het laatste beetje kracht wat iedereen nog in zich had werd tevoorschijn getoverd om ook hier punten te halen. Het was dan ook heel verrassend dat sommige kinderen en jeugdleiders nog veel energie over hadden, de organisatie beraamde zich om een doping controle in het leven te roepen, maar bedacht zich hier later op.

Het was een leuk schouwspel voor zowel de kinderen als de jeugdleiders en organisatie. Na vele rondes touwtrekken was er een winnaar uitgekomen en ging iedereen zich douchen om nog een film te kijken of de Champions League finale tussen Real Madrid en Juventus.

Tijdens de film en wedstrijd werd er nog een snack in gedaan door de organisatie en sommige kinderen konden met moeite hun ogen loshouden. De kinderen gingen naar bed en de jeugdleiders konden de dag doornemen onder het genot van een hapje en een drankje. De actievelingen die nog een beetje energie over hadden gingen een kussengevecht aan met de jeugdleiders, maar haakten ook alweer snel af na het voelen van de katoenen gerechtigheid.

 

Dag 2 was aangebroken, de jeugdleiders moesten om half 9 aan het ontbijt zitten, maar zoals te verwachten was dit voor één persoon nog te vroeg uugh uugh uugh ( Luuk Molenveld ) Iets met ’s avonds een kerel, ’s morgens een kerel..  De kinderen konden weer even energie bijtanken en ook sommige jeugdleiders waren blij dat ze even de tank weer konden volgooien. De competitiespelen stonden op het spel, een bekend onderwerp van het jaarlijkse voetbalkamp, maar enkele jeugdleiders hadden de dag ervoor misschien al iets te veel krachten verspeeld. Vooral de kruiwagenloop was dit jaar een zwaar spel. Meester Tacticus Tom Schotman vond dat het de jeugdleiders iets te gemakkelijk afging en liet daarom wat lucht uit de kruiwagenband om vervolgens de vermoorde onschuld uit te hangen. Ook qua rondetijden was Tom scherp, die zelfs door sommige kinderen “ IJzeren Tom “ werd genoemd. Gelukkig werden er op tijd pauzes ingedeeld zodat iedereen even op adem kon komen. Na de competitiespelen volgde er een goed bord warme macaroni (keuken crew bedankt) en had iedereen de tank weer vol.

Afbeeldingsresultaat voor jungle run stormbaan

Dit was ook wel nodig, de stormbaan werd namelijk tevoorschijn getoverd en de kinderen konden hun geluk niet op. De teams moesten zo snel mogelijk over de deze baan heen en achter elkaar op een het bankje zitten. Het team wie het snelst over deze baan heen ging kreeg de meeste punten. Nadat alle teams hier over heen waren geweest was het vrij spel en konden de kinderen hun energie kwijt op de baan.

 

De avond maaltijd werd voorbereid, een lekkere kom soep (met ballen) en brood. Het was nu tijd voor het avondprogramma, de bonte avond. Dit jaar werd er een sumo worstel competitie gedaan. Iedereen kreeg een pak aan met bijpassende hoofddeksel en de strijd kon beginnen. Dit ging team tegen team en leeftijd tegen leeftijd. Ook de leiding ging elkaar te lijf. Soms ging het iets te fanatiek, Jouke Elshof verrekte een spiertje in zijn nek toen hij met Luuk ‘stalen sixpack’ Harmelink het gevecht aan ging. Jouke Beterschap!

Na het sumo-worsten was het tijd voor de film Alvin and the Chipmunks. Iedereen keek aandachtig naar de film, maar niet iedereen heeft hiervan het einde gezien. Mondjes maat strompelden er kinderen weg die helemaal leeg waren en gingen slapen. Zelfs borrelhapjes werden er afgeslagen. De jeugdleiders en organisatie bleven nog even nazitten en napraten en gingen ook niet veel later naar bed.

 

Dag 3 “ Judgement Day “ was aangebroken. De teams hadden vandaag alleen nog het schuimvoetbal op het programma staan om de laatste punten te verzamelen en zo die felbegeerde titel te bemachtigen. Het ging er fel aan toe en het regende doelpunten, of penalty’s als je in team 3 zat dan. Hands werd meteen bestraft met een penalty voor de tegenpartij. Thijs Hegeman dacht dat hij nog aan het keepen was, elke bal had hij klemvast. Helaas was dit niet helemaal de bedoelding. Het spel kwam ten einde en de teams gingen onderling al rekenen of ze voldoende punten bij elkaar hadden gesprokkeld om op plek 1 te komen.

De lunch volgende, broodje knakworst! Na de lunch moesten alle kinderen hun tassen opruimen en buiten neerleggen en zorgen dat de kamer er weer schoon uitzag. De leiders maakten de keuken, eetzaal, toiletten en overige slaapkamers schoon. Het was te merken dat er een heel

paar jeugd elftallen van KSV Vragender in Rijsen waren geweest, want het was goed smerig.

Iedereen had zin om naar huis te gaan dus het kamphuis was zo opgeruimd.

 

                                                         

                                                        ”Kinderen nemen het hef in eigen hand”

 

Voordat de uitslag bekend werd gemaakt was het eerst zaak om de gevonden voorwerpen uit te delen.  Zoals andere jaren waren er weer vele handdoeken, onderbroeken, sokken, zaklampen, schoenen en shirts uit te delen. Jeroen Hahné spande dit jaar de kroon met 13 verloren voorwerpen. Waaronder een paar schoenen, 2 hoeslakens, één voetbalshirt van Ajax (terwijl Jeroen voor Feyenoord is, toch ???) en stuk of 6 paar sokken.

 

Nu was het moment aangebroken waar iedereen benieuwd naar was.. Bas Tanck las de uitslag op, het was nog nooit zo spannend geweest! Het verschil in punten lag dit jaar dicht bij elkaar en sommige kinderen hadden het niet meer van de spanning. Op de 5e plek is geëindigd team 2. Op plek nr. 4 is geëindigd team 5. Plek nummer 3 was ook voor groep 3. En het verschil tussen de plek nr. 1 & 2 is maar één punt. De winnaar van Pinksterweekend 2017 is geworden het team van Jorrit Spexgoor en Luuk Harmelink. De kinderen mochten naar voren komen, er werd nog een foto gemaakt met dit succes duo en de kinderen kregen als cadeau een paar leuke waterspellen mee.

 

                     ”lang weekend”

 

De rit naar huis werd ingezet en sommige kinderen kregen niet meer alles mee en hebben de hele terugrit geslapen. In Vragender werden de kinderen opgewacht door de ouders en was dit succesvolle weekend tot kwam dit geslaagde weekend tot een einde. Hiermee willen wij het Pinkster weekend afsluiten met een…

 

3,2,1…..      Groepsdab!

 

 

Namens organisatie en Jeugdleiders Pinksterweekend 2017, uw verslaggever Luuk Harmelink.