Barryloos KSV 4 gaat onderuit tegen Meddo 3

De laatste weken vroegen KSV 4-fans en andere Barryisten zich vaak af wat er van KSV 4 en de andere seniorenelftallen over zou blijven als Barry er een keer niet bij zou zijn. Het antwoord blijkt: vrij weinig. Net als alle andere mannenelftallen onder de 35 ging ook het vierde kansloos onderuit. Met 3-0 verloor KSV 4 van Meddo 3.

Het carnavalsseizoen is weer begonnen. Dat was niet alleen te merken aan de krokante en brakke koppies van de jongens die de vorige avond nog in Voor-Beltrum waren, maar ook aan de afwezigheid van enkele teamleden die vandaag nog de hort op moesten namens de Vragenderse raad van elf. In dat gezelschap bevond zich ook Barry Ikink, profeet en beschermheilige van het Barryisme. Bij gebrek aan Barry nam de geblesseerde Frank Dijk de honneurs waar langs de lijn. Deze had een aantal dubieuze tactische aanwijzingen doorgekregen. Zo begon vaste verkering van het vierde Gijs Spijkers op de bank en moest een morrende Stan Gunnewick zelfs de hele eerste helft vlaggen. Barry had er blijkbaar het volste vertrouwen in dat KSV 4 nog kon doorzeilen op de roze wolk waar het sinds de glorieuze overwinning tegen Grol 14 nog op zat. 

Inspiratieloos KSV

Niets bleek echter minder waar. De gasten uit Meddo bleken uit heel ander hout gesneden dan de semi-pupillen uit Groenlo die het vierde vorige week tegenover zich vond. Het spel van KSV in balbezit oogde ongeïnspireerd bij afwezigheid van De Grote Leider en bij balbezit van de tegenstander had men moeite om de Meddosen tegen te houden. Meddo stond hoog op de ranglijst en dat bleek geen toeval te zijn. De tegenstander voetbalde goed en leverde net dat beetje extra wat KSV niet op de mat kon leggen. Binnen een kwartier was het dan ook al raak. Via een goede aanval over rechts kon uiteindelijk een Meddo-middenvelder uithalen vanaf een meter of 20 en zo was de score geopend. Niet veel later wist Meddo 3 dit uit te bouwen vanuit een corner. Uit de kluts kwam de bal tere het voor de voeten van een Meddo-speler en ook de 2-0 was een feit. Tot overmaat van ramp viel ook nog eens voorstopper Yoeri klein Avinck uit met een spierblessure, waarop Gijs Spijkers zijn opwachting in het vierde kon maken. 

Gebrek aan talisman nekt afronding Nick Volwater

Met deze impuls kon KSV recupereren. De wedstrijd kwam meer in evenwicht en er waren zelfs kansen voor KSV via Nick Volwater die het geluk vandaag niet aan zijn zijde had. Paal, lat, of het nu van de voet kwam of van het hoofd, elke kans van Nick trof het aluminium. Zonder Barry, talisman van KSV 4, was het hem gewoon net niet. In de tweede helft probeerde interim-trainer Frank, bijgestaan door Wouter Lamers, nog wat te forceren door Stan Gunnewick en Bram Ribbers in te brengen. De Meddose verdediging had de handen vol aan de snelheid van Stan en werd zelfs gedwongen tot het neerhalen van de doorgebroken Stan, wat een Meddo-verdediger op een gele kaart en 10 minuten buiten de lijnen kwam te staan. 

Frank Dijk breekt met het Barryisme

Frank wilde deze overtal situatie benutten en schakelde over op een aanvallend 4-3-3 systeem waar eerst 4-4-2 werd gespeeld volgens de wetten van het Barryisme. Dit bleek echter geen effect te hebben. Sterker nog, toen Meddo 3 eenmaal weer compleet was wisten ze al snel de wedstrijd definitief in het slot te gooien met een goede tegenstoot toen een achterbal niet goed naar voren was gebracht. 3-0. Hiermee was het Vragenderse verzet definitief gebroken en moest KSV 4 zijn meerdere erkennen in Meddo 3.

“We zaten nog op de roze wolk na de overwinning op Grol” zei spelende assistent-leider Joost Ottink. “We zijn er vandaag weer hard afgedonderd en we zijn weer op onze plek gezet. Zonder de inspiratie van Barry komen we toch net dat beetje extra wat we normaal hebben tekort. Voetbal wordt op momenten bepaald en als je op bepaalde momenten dat beetje extra tekort komt dan verlies je dus wedstrijden.” Sipte Joost.

Yoeri klein Avinck baalde van zijn blessure, maar was ook optimistisch. “Het zat er vandaag niet in. Het is natuurlijk balen dat je al voor rust kunt gaan douchen, maar ook met mij hadden we vandaag gewoon niet kunnen leveren. Volgende week zijn we vrij en dan kunnen we de draad weer oppakken in de derby tegen Erix. Tot die tijd? Als je op het veld niet kunt winnen, kun je nog altijd in de kantine winnen. Proost!”