Dure nederlaag voor KSV

KSV 1 verloor vandaag met 2-1 in Miste van MEC nadat de thuisploeg pas in de 90e en 92e minuut scoorde.

Vandaag trad KSV aan tegen MEC.  Beide ploegen hadden 3 punten behaald in hun eerste 3 wedstrijden.  Het was dus zaak om vandaag de punten te behalen om aansluiting te houden met de middenmoot. Onder ideale weersomstandigheden en veel publieke belangstelling begonnen beide teams aan de wedstrijd.

In de eerste helft was het balbezit vooral voor MEC zonder echt gevaarlijk te worden, maar was het KSV die veruit de beste scoringsmogelijkheden kreeg. In de 19e minuut was het Tim Minkhorst die leek te scoren maar helaas lukte dat net niet. In de 23e en 27e minuut was het tweemaal Erwin van de Wolfshaar die de 0-1 op zijn schoen had, maar het mocht maar niet lukken.

In de 30e minuut werd Twan Jurjus na een fraaie aanval in het strafschopgebied onderuit gehaald en kreeg KSV een terechte penalty. Erwin benutte deze penalty feilloos 0-1. Dit was een op dat moment meer dan terechte tussenstand. MEC wist daar niet veel tegenover te stellen en kon haar spitsen maar moeilijk bereiken. De verdediging van KSV stond als een muur en op het middenveld hadden Robert Stevens en Walter Overkamp de volledige controle over de wedstrijd. Met deze 0-1 stand ging men dan ook de rust in terwijl het in feite al 0-2 of 0-3 had moeten staan.

Meteen na de rust kreeg KSV twee dotten van kansen om de score verder uit te bouwen, maar Walter Overkamp en Erwin van de Wolfshaar wisten beide niet tot scoren te komen. Geleidelijk aan kantelde de wedstrijd en gooide MEC meer energie in de wedstrijd. KSV werd steeds meer teruggedrongen op haar eigen speelhelft. De druk werd door MEC nog verder opgevoerd. KSV kwam er maar sporadisch meer uit. Steeds vaker leed men balverlies en de duels werden steeds vaker verloren. In de 79e minuut was er al een enorme kans voor MEC om de gelijkmaker te scoren, maar gelukkig ging deze bal maar net naast van het doel van Pascal.

De gelijkmaker kon echter niet uitblijven. In de 90e minuut was het Robert Woordes die de stand gelijk trok 1 -1. Op dat moment een terechte uitslag gezien het spelbeeld van de tweede helft. Maar door blessurebehandelingen moest er nog 6 minuten doorgespeeld worden. MEC wilde meer. Helaas ging het in de 92e minuut wederom fout toen Robert Stevens een aanvaller van MEC onderuit trok in het strafschopgebied. MEC benutte de toegekende penalty onberispelijk; 2 – 1. Hoewel KSV nadien uit alle macht nog trachtte de gelijkmaker te forceren mocht dit niet meer baten. KSV leed vanmiddag een zure nederlaag waardoor KSV onderin blijft bivakkeren. Dat was vandaag niet nodig geweest als KSV de kansen beter had benut.

Komende zondag speelt KSV de thuiswedstrijd tegen Mariënvelde. Hier zullen dus punten behaald moeten worden om toch nog enigszins aansluiting te kunnen houden met de middenmoot.

Door: Jan Harmelink