KSV 4 bindt Ruurlo 6 aan de zegekar

Op een zonovergoten zondagmiddag trad KSV 4 – de trots van KSV – op het hoofdveld aan tegen Ruurlo 6. Het eerste kwartier voltrok zich een schaakspel met veel duels op middenveld. Hierna kwam de tropische verrassing van Ruurlo binnen de lijnen. Dit had direct het gewenste effect. Na 20 minuten kwam Ruurlo pardoes op voorsprong na knullig verdedigen van KSV.

Hierna had de thuisploeg het erg moeilijk. Met hangen en wurgen hield de thuisploeg zich op de been. In de rust legde Bas “Van Gaal” Lageschaar – in een perfecte analyse – de pijnpunten bloot. Met twee fenomenale wissels keerde het duel naar rust compleet.

KSV 4 gooide strijd, passie en beleving in haar spel en kwam binnen vijf minuten op 1-1 door een prachtige pegel van Rob “Soldierboy” Huisman. Het publiek – dat in grote getale was opgekomen – genoot met volle teugen en scandeerde Huisman! Huisman! Huisman!

KSV 4 had de smaak te pakken. Maar een kleine onoplettendheid van de thuisploeg werd door de gasten van Ruurlo genadeloos afgestraft. De tropische verrassing van Ruurlo verschalkte onze keeper Bram – die in de tweede helft de plek van Job Spijkers had overgenomen.

Ondanks deze nieuwe tegenslag toonde KSV 4 veerkracht. Via een ontketende Bjorn Wallerbos kwam KSV op 2-2 en 3-2. Ruurlo was geknakt. De thuisploeg overliep de tegenstander en was superieur na rust. Supporter Simon Klein Gebbink stond met open mond te genieten. Zo’n goed voetbal had hij nog nooit gezien.

In de 70e minuut mocht “good old” Niels Hegeman vanaf 25 meter aanleggen voor een vrije trap. Via een bekeken schuiver langs de muur – na een gouden tip van Ruud Weenink – wist hij de Ruurlo goalie te verschalken. Dit was het eerste doelpunt van Niels in vijf jaar. De heren van Ruurlo liepen vervolgens als makke lammetjes over het hoofdveld van KSV en werden door de thuisploeg van het kastje naar de muur getikt. Het was een wonder dat alleen Bjorn Wallerbos het net nog wist te vinden. Hij scoorde na goed voorbereidend werk van Niek Weenink.

Dankzij deze overwinning klimt KSV 4 naar de negende plek op de ranglijst en weet zo de weg omhoog weer te vinden. De spelers van KSV 4 willen graag haar supporters bedanken en hopen op verdere steun in deze zegetocht. Supporter van de week was Jouke Elshof.

Pechvogel van de dag was Joost Ottink. Na zestien minuten viel hij uit met een op oog zware blessure. We wensen hem een spoedig herstel. Aankomende zondag is KSV 4 vrij. Zondag 29 oktober speelt KSV 4 om 9.45 in Vosseveld tegen Vosseveld 4.