Effectief KSV behaalt maximale score in matige wedstrijd

KSV 1 won vandaag met 1-0 van Sportclub Rekken dankzij een doelpunt van Walter Overkamp. KSV behaalde daarmee de maximale score in deze matige wedstrijd.

Vandaag trad KSV in haar tweede wedstrijd, tevens thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen aan tegen Sportclub Rekken. Rekken had na twee wedstrijden nog geen punten behaald en was erop gebrand om vandaag de eerste punten te pakken in de vierde klasse B. KSV won daarentegen haar eerste wedstrijd. Voor de thuisclub was het van groot belang om de drie punten thuis te houden om zo de aansluiting met de middenmoot niet te missen.

In de eerste helft was er sprake van een matige vertoning van beide kanten, waarbij Rekken het betere van het spel had zonder echt gevaarlijke kansen te creëren. KSV kwam maar nauwelijks in zijn normale ritme. De thuisploeg leed veelvuldig balverlies waardoor het een rommelig geheel was en het spel zich vooral afspeelde rondom de middencirkel. Rekken had vooral in die fase het betere van het spel, maar bij de sporadische uitvallen stuitte men keer op keer op de voortreffelijk keepende Wesley Keegstra. Pas in de 27e minuut kreeg KSV haar eerste grote kans, die helaas door Twan Jurjus niet werd benut. In de 33e minuut was er een grote kans voor Rekken maar keeper Wesley Keegstra kwam tijdig uit zijn doel om deze poging te verijdelen. Vlak voor rust kwam KSV tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Walter Overkamp scoorde nadat Tim Minkhorst in eerste instantie een perfecte voorzet volledig miste. Walter was alert en schoot de bal in de verre hoek. Met deze nipte voorsprong ging KSV de rust in.

Na rust was het aanvankelijk hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Geleidelijk aan kreeg KSV steeds meer balbezit en duwde het Rekken verder terug op eigen speelhelft. In de 60e minuut was het wederom Twan Jurjus die een fraaie mogelijkheid om de score verder uit te bouwen niet benutte. Even later werd de moe gestreden Frank Harmelink vervangen door Stan Gunnewick. Stan zorgde met zijn snelheid meteen voor meer druk op de verdediging van Rekken. In de 74e minuut kreeg hij een megakans maar faalde jammerlijk alleen voor de keeper van Rekken. Even later verving Wout Oonk de geblesseerde Walter Overkamp. Ook Wout zorgde voor meer druk richting het doel van Rekken. Een paar minuten later werd ook de geblesseerde Twan Jurjus vervangen door Teun Lageschaar. In de 86e minuut was het wederom Stan Gunnewick die alleen voor de keeper van Rekken verscheen maar ook deze mogelijkheid wist hij niet te benutten. In de 88e minuut was het Tim Minkhorst die alleen voor de keeper verscheen maar ook hij wist niet te scoren. Door het missen van deze levensgrote kansen, liet men Rekken nog in de wedstrijd en dat was absoluut niet nodig geweest. In de laatste minuten was het nog billenknijpen aangezien Rekken alle ballen hoog voor de pot gooide in de hoop de gelijkmaker nog te kunnen forceren. Gelukkig gebeurde dit niet en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Beunk was KSV weer drie punten rijker. Met een score van zes punten uit twee wedstrijden kunnen we spreken van een uitstekende competitiestart. Hopelijk kan KSV dit voortzetten in de komende wedstrijden.

Door: Jan Harmelink