‘FC de Verdrietschuur’ boekt zege op pinksterweekend 2018!

Op 19 mei 2018 was het weer zo ver. Het voetbalkamp van KSV! Om tien uur verzamelden wij ons allemaal bij KSV op het terrein. Iedereen bepakt en bezakt met frisse zin richting Rijssen. Na een mooie toeristische route, waarvoor Tom Schotman bedankt!, kwamen we aan bij Kampeerboerderij  “De Langenberg”. Toen iedereen zijn of haar slaapkamer had gevonden en had ingericht werden de groepen bekend gemaakt en hier werden de namen bij verzonnen. Namen die voorbij kwamen waren: FC de Verdrietschuur, De boze stieren, De snelle Planga’s, De snelle Willie’s en FC Knudde. Ook moesten er petten gemaakt worden. Deze werden beoordeeld en was de mascotte van het team. Degene die de mooiste pet had gemaakt als groep kreeg uiteraard de meeste punten. Hierna was het tijd voor de welverdiende lunch.

Die middag was het tijd voor het eerste spel dat op het programma stond, ‘Rijssen op stelten’.  Hiervoor moesten er allemaal opdrachten gedaan worden in de binnenstad van Rijssen. Een aantal voorbeelden hiervan waren: maak een foto met een Bekende Nederlander, ruil met een ander zijn kleren en er moesten een aantal producten verzameld worden. Hierna werd er een potje voetbal gespeeld tegen de leiders, dat natuurlijk ‘bijna’ gewonnen werd door de kinderen ;).

Toen iedereen het avondeten op had was het tijd voor het avond programma, het douane spel en het touwtrekken. Voor het douane spel moesten ze zoveel mogelijk geld langs de leiding heen smokkelen. “alles” mocht en al snel bleek KSV naast voetballers ook goede smokkelaars te hebben. Tot op de onderbroek verstopten ze de spullen en afgeven ‘ho maar’.   Tijd voor het Touwtrekken:  met de hakken in het zand, de tanden op elkaar en met alle kracht van het hele team de andere partij proberen te vernederen.  Zoals gewoonlijk de leuke eerste dag met een film afsluiten. Een aantal zakten al weg tijdens de film maar de echte Diehards  gingen nog een kussengevecht aan met de leiding. Die wij natuurlijk wonnen

 

Rust…..voor eventjes dan.

 

Om 8.30 uur was het al weer tijd voor het ontbijt. Allemaal weer zin in de volgende dag met activiteiten. Pracht weer dus laat de waterspelletjes maar komen. Zeskamp met veel water boven je hoofd doorgeven, waterzakjes gooien …..en als goed is vangen door de leiding. Natuurlijk ook de heel erg vermoeiende kruiwagenrace. Alle kinderen, groot en klein, vervoeren over een parcours. Met de bal een behendigheidsspel door de bal zo vaak mogelijk over te koppen. Maar de behendigheid was na een kort nachtje ver te zoeken en de bal in een bewust vak schieten bleek wel heel moeilijk voor de meesten. Het hoogte punt was natuurlijk ‘spons gooien’ met de leiding in een schavot en de jeugd gooien met natte sponzen.

Een stevige maaltijd was wel nodig om in de middag over de stormbaan te komen. Een spekgladde baan door het zeepsop. Iedereen ging er met een flinke vaart in en kwam er ‘prachtig schoon’ maar met  jeukende rode ogen weer uit.  Prima vermaak. Allemaal fris en fruitig en klaar voor DE WEDSTRIJD. De Graafschap kan promoveren naar de Eredivisie. Met z’n allen ze naar de Eredivisie geschreeuwd en gejuicht.

Na het eten, lekkere macaroni en vlaflip, tijd voor de bonte Avond. Met je team zoveel mogelijk spekjes in je mond proppen. Sommigen tot kotsend toe! Alles voor de winst en meteen was duidelijk wie de grootste mond had.  Hints, uitbeelden van voorwerpen door de leiding, hoe creatief kun je snijden of ruiken uitbeelden!?  De allerlaatste punten konden verdiend worden door de kabouterdans te doen, sommigen gingen helemaal los en de laatste energie werd in de strijd gegooid. Uiteindelijk had je gewonnen als je met je team het meeste kabouterartikelen had en je als kabouter kon verkleden. Ieder vond het een leuke, sommige misselijke en gezellige bonte Avond.

De tweede nacht, iets sneller rustig als de eerste nacht,…. bij de jeugd. Verpakt i n folie kan ook Luuk nog de hele nacht mee.

Met reveille van potten en pannen werden we wakker gemaakt. De laatste dag om Rijssen op stelten te zetten. Eerst het ontbijt en de nodige opruimwerkzaamheden. Je wilt niet weten waar je de spullen allemaal terug kunt vinden!?  Samen nog een toernooi softbal en het zou duidelijk moeten zijn wie het kamp 2018 had gewonnen. Maar dit bleef nog even onduidelijk. 2 Teams moesten strijden om de eerste plek door middel van penalty’s.  De winnende goal werd gescoord door Tom Schotman van team FC de Verdrietschuur. Winnaars van KSV voetbalkamp 2018.

Als afsluiter altijd de uitreiking van de gevonden voorwerpen. Deze ronde werd gewonnen door Willem, 2 paar schoenen kwijt zijn en op slippers naar huis willen. Met dezelfde toeristische route weer naar Vragender waar we werden opgewacht door de ouders. Moe maar voldaan naar huis.

 

Al met al een pracht kamp, namens ons allemaal bedankt!

 

Groeten:  debutant Harm Groot Zevert