Gemankeerd KSV 4 verspeelt voorsprong tegen Grol 13

Het seizoen lijkt voor KSV 4 als een nachtkaars uit te gaan. Waar drie weken geleden nog werd gesproken van “nog 6 finales om het kampioenschap”, ging afgelopen zondag de derde wedstrijd op rij verloren. In eigen huis verspeelde KSV een 3-2 voorsprong en verloor het met 3-4 van Grol 13. Stan Gunnewick en gastspeler Daan Reinders tekenden voor de Vragenderse treffers.

Voor sommige wedstrijden is het nooit lastig om motivatie te vinden. Bij KSV werd je in het pre-SJO-tijdperk aangeleerd dat je nooit mocht verliezen van die jongens in blauw-wit van vlakbij de spoorbaan. Tegen Longa wou je bij de junioren nooit verliezen omdat het je klasgenootjes waren en bij KSV 4 wil je altijd alles geven tegen Grol. Gewoon omdat het Grol is “Die Grolsen mo’j anpakken” zou Grote Leider Barry Ikink gezegd hebben.

Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. KSV stond namelijk met een gemankeerde selectie aan de start. Een aantal vaste krachten in de as van het veld waren geblesseerd of verhinderd, waardoor KSV 4 er ineens heel anders uitzag. Zo werd bijvoorbeeld Daan Reinders ingevlogen om op de ‘nummer tien’-positie voor creativiteit te zorgen. Dat liep aanvankelijk helemaal niet slecht. Binnnen tien minuten kon Stan Gunnewick diep gaan en verschalkte meteen de keeper één op één. 1-0. 

Grol was echter geen tegenstander die je zo even oprolde. Er zat best wel wat voetbal in die ploeg en dat lieten ze dan ook snel zien. Via een snelle man op links kon er voorgezet worden en bij de tweede paal werd raak gekopt. 1-1 in iets meer dan een kwartier. Het werd een doelpuntrijke eerste helft want niet veel later schoot gastspeler Daan Reinders vanuit de tweede lijn raak, maar kon Grol weer iets terugdoen via een doorgebroken man.

De meeste spelers van KSV leken 2-2 een acceptabele ruststand te vinden, maar Danny Wiegerinck wou nog wel een keertje laten zien wat hij kon en met een mooie rush over links kon hij voorzetten. Via wat benen die allemaal de bal wel raakten, maar geen richting konden geven, rolde de bal uiteindelijk de bal in een niemandsland. Daan Reinders reageerde attent en prikte watervlug binnen. 3-2.

Bij de thee was de strekking van het verhaal dat het eigenlijk best prima ging. KSV 4 speelde zoals je van KSV 4 mag verwachten. Degelijk en stabiel achterin met af en toe een slim geplaatste tegenstoot en bij vlagen best aardig positiespel. Taken werden goed uitgevoeld en de overtuiging was dat er snel gejaagd moest worden op een 4-2 om het verzet van de tegenstander definitief te breken.

Waar de eerste helft de ballen er nog makkelijk in gingen, verliep het de tweede helft allemaal wat stroever. Ballen kwamen net niet aan, acties lukten net niet en onderscheppingen van vijandelijke ballen zaten net mis. Deze optelsom aan fouten zorgde er al snel voor dat Grol de overhand kreeg. Tussen minuut 60 en 70 was het dan ook twee keer raak voor de gasten uit Groenlo. KSV keek tegen een 3-4 achterstand aan, maar leek niet bij machte om echt iets terug te doen.

De technische staf leek nog even kansen te bieden door een kwartier voor tijd vijf (!?) wissels door te voeren, waarvan een paar in de as. Helaas bleek de organisatie niet genoeg te kunnen worden ontregeld om echt iets terug te doen en zo bleef het 3-4. Dit tot grote vreugde van de gasten uit Grolle die eindelijk een keer KSV hadden “opgerold”.

“Het is jammer dat we ineens in zo’n moeilijke periode zitten. Doet geen recht aan hoe we dit seizoen gespeeld hebben” jammert speler/leider Joost Ottink. “Ik hoop dat een weekend vrij ons de kans biedt om weer bij zinnen te komen na deze drie nederlagen op rij. Ik ga in ieder geval een paar dagen met de benen hoog liggen en ‘Toro Piscine’-filmpjes kijken om lichaam en geest weer tot rust te brengen”