Kampioenstrein KSV 4 ontspoort in Lievelde

Vanmorgen liep het goed draaiende KSV 4 averij op in een uitwedstrijd tegen Erix 3. De tot dan toe ongeslagen formatie kwam van een koude kermis thuis in Lievelde met een 4-2 nederlaag. Bjorn Wallerbos en Mark klein Gebbink hielden de Vragenderse eer hoog.

Er zijn zaken waar niet te lichtzinnig mee omgesprongen dient te worden. Een wedstrijd tegen Erix Lievelde is een van die zaken. Men kan immers maar zo het deksel op de neus krijgen. KSV was echter niks te bang. Al de hele week was grootspraak heer en meester in de teamapp. Even winnen van Erix 3 en dan stond ons een geweldige zondag bij Nol te wachten. Er moest alleen nog even van Erix worden gewonnen…

Waar KSV rustig naar Lievelde reed op het fietsje, is het nog steeds onduidelijk wat er in Lievelde in de koffie was gedaan. De blauwhemden kwamen namelijk vol gas uit de startblokken tijdens de wedstrijd. KSV liet zich volledig overrompelen en bleef het antwoord schuldig tijdens het openingsoffensief van Erix.

Ondanks het feit dat KSV nog ongeslagen bovenaan in de competitie meedraaide, nam Erix brutaal het initiatief en dat legde hen geen windeieren. Na ongeveer 20 minuten werd er namelijk knap een aanval opgezet waarbij de bal kon worden klaargelegd vanuit de zestien om af te drukken. Dat werd dan ook netjes gedaan in de verre hoek, 1-0.

KSV moest er duidelijk even in komen. Ook doordat de afwezige Stan Gunnewick werd vervangen door gelegenheidsfenomeen Bjorn Wallerbos. Hierdoor miste er een stukje diepgang dat werd vervangen door brute kracht. Dit betekende dat KSV ineens een heel ander spelletje moest spelen en daar hadden sommigen moeite mee. Gelukkig waren er enkele zwaargewichten binnen KSV 4 die het elftal bij de hand konden nemen. Yoeri klein Avinck dribbelde in en gaf af op Sjoerd Ottink die verlengde op fenomén occasionel Bjorn Wallerbos die ijskoud afrondde. Met dit stukje zwaargewicht klasse van de club van 100 stond KSV weer op gelijke hoogte, 1-1.

Na rust zette KSV haar sterke periode voort. De boel bleef achterin dicht en voorin werd er bij vlagen bijzonder goed gespeeld. Zo kon uiteindelijk Mark Drieks diep worden gestuurd die zonder al te veel ervaring als doorgebroken spits gewoon ijskoud afrondde, 1-2.

Nier veel later maakte Nick Volwater handig gebruik van het feit dat Erix onder hoogspanning stond in deze derby en liet zich bij een ingooi de bal uit de handen slaan door een Erix-speler, wat dit blauwhemd op een gele kaart en dus tien minuten op de strafbank kwam te staan.

KSV had daardoor de mogelijkheid om druk te zetten in deze overtalsituatie. Veel druk was niet eens nodig. Nick Volwater zette al na een paar minuten voor, waarna Bjorn Wallerbos de mogelijkheid had om binnen te knikken. Helaas zag de scheidsrechter hier een overtreding in en bleef de stand 1-2.

Erix gaf alles om in de wedstrijd te blijven ondanks een tijdelijke ondertalsituatie. KSV oogde vooral laks in het verdedigen. Hierdoor kon uiteindelijk een Erix-middenvelder doorbreken om de gelijkmaker binnen te tikken, 2-2. 

Niet veel later was het weer gelijk in aantal en speelden we weer 11 tegen 11. Kansen waren er aan beide zijden, maar uiteindelijk was het Erix dat op voorsprong kwam met een doelpunt waar we op verzoek van de gastheren niet al te lang over gaan uitwijden, 3-2.

KSV had zich laten overlopen. Van een voorsprong in overtal was het binnen een paar minuten gegaan naar 11 tegen 11 bij achterstand. Waar was het misgegaan? Marijn had ondertussen zichzelf ingebracht als verlosser, maar dat mocht niet baten. Sterker nog, Erix had het momentum en dat gebruikte het om de voorsprong uit te bouwen tot 4-2. Zo leidde KSV 4 deze ochtend de eerste nederlaag van het seizoen en werden er dus gevoelige en vooral kostbare punten verspeeld.

Bjorn Wallerbos was duidelijk niet te spreken over de arbitrage: “Ik krijg die bal voor, ik hou m’n handen thuis en ik knik die bal binnen. Het is echt belachelijk dat die 1-3 werd afgekeurd, want anders hadden we een heel andere wedstrijd gespeeld” sprak de Luxemburgse luchtmach. 

Leider Joost Ottink liet echter ook ruimte voor nuance “of die 3-1 nou wel of niet had geteld, hij had gewoon geteld moeten worden trouwens, we moeten gewoon doorpakken in zo’n situatie. We hebben ze zelf terug in de wedstrijd laten komen en dat hebben we duur moeten bekopen.” 

Tijd om de wonden te likken is er nauwelijks. Volgende week is namelijk al de inhaalwedstrijd tegen Meddo 3. Deze wedstrijd zal veel bepalen wat betreft de kansen voor KSV 4 dit seizoen. Fans schreeuwen al om een terugkeer van Stan Gunnewick, maar wat Joost en Marijn gaan doen zal nog gissen blijven tot komende zondag half 11 op De Bult…