Dijken van kopballen van Dijk helpen KSV 4 aan weer een nieuwe overwinning

Vanmorgen heeft KSV 4 keurig haar toppositie in de zevende klasse reserve. Op het hoofdveld van sportpark ‘De Sonders’ werd VIOS B. 7 aan de zegekar geknoopt via twee rake kopballen van matchwinner Frank Dijk.

Na een vrij weekend en een afgelasting vorige week was KSV 4 deze zondag voor het eerst in 3 weken weer bijeen voor een wedstrijd. VIOS B. 7 uit Beltrum moest eraan geloven op een regenachtige zondagmorgen in Beltrum. KSV stond op een keurige derde plek en stond op basis van verliespunten zelfs gedeeld bovenaan. Beltrum stond er een stuk minder voor. Zij hadden nog geen punt gehaald uit vier wedstrijden. Van onderschatting was echter geen sprake tegen de, zoals Jelle Spexgoor het noemde, “taaie motherfuckers” uit Beltrum.

Bijna iedereen zat ‘s ochtends om half 9 klaar aan de koffie om naar Beltrum af te reizen. Alleen Mark Drieks had nog duidelijk moeite met het vroege tijdstip, maar gezien het feit dat hij de avond ervoor nog zijn persoonlijk record had aangescherpt naar 23, konden er ook 24 zijn geweest, was dat ook niet zo gek. Mark mocht rustig wakker worden langs de lijn met een vlag in de ene hand en een bidon water in de andere.

Het werd afzien voor Mark want het weer was nou niet bepaald uitnodigend. De eerste 45 minuten regende het onophoudelijk op De Sonders en stralen deed het spel nou ook niet bepaald. Het plat gestampte en geregende plastic nepgras op het Beltrumse hoofdveld zorgde ervoor dat de bal gemakkelijk doorschoot. Dat zorgde ervoor dat ballen niet aankwamen, maar doorschoten. Geen van beide ploegen wist hier echt goed mee om te gaan en daardoor was het spel niet heel denderend. De meest noemenswaardige gebeurtenis uit de eerste helft was de aanvoerder van Beltrum die zijn noppen totaal onnodig in de kuit van Wouter Lamers zette en vervolgens voor tien minuten naar de bank werd verwezen met een gele kaart.

KSV kon in deze overtal duidelijk de overhand nemen en het werd steeds gevaarlijker voo het doel van de thuisploeg. Zo had Sjoerd Ottink de bal voor het inschieten vanaf randje zestien. Uiteindelijk lukte dit niet en ging Sjoerd naar de grond. Of dit een matig uitgevoerde fopduik was of dat Sjoerd gewoon over de bal struikelde is nog steeds onderwerp van discussie.

Na de thee kwamen beide ploegen er duidelijk beter in. De regen was weggetrokken en men raakte gewend aan het razendsnelle veld. Zo werd het spel iets beter aan te gluren en kwamen er zowaar kansjes aan beide zijden, maar geen uitgelezen kansen. Gelukkig maakt het bij ballen door de lucht, zoals bij een dood spelmoment, het niet veel uit op wat voor veld je speelt. Waar lange ballen op een snelle spits vaak niet aankwamen, had KSV 4 nog een wapen achter de hand en dat wapen heette Frank Dijk. Uit een hoekschop van Nick Volwater sloeg cornerspecialist Dijk toe met een rake kopbal, 0-1.

Een kwartier later werd het trucje nog eens herhaald. Nick Volwater zette weer keurig op maat voor uit een corner en Frank Dijk maakte zich vrij om goed geplaatst onder de lat binnen te koppen, 0-2. Hiermee leek alweer de vierde overwinning uit vijf wedstrijden binnen te zijn. 

Beltrum werd in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk, maar tot een schot op doel kwamen ze niet meer. KSV overigens ook niet. Frank Dijk had nog een kans om zijn hattrick te voltooien uit een corner (over) en Casper Lageschaar kon ook zijn naam nog op het scorebord zetten (paal), maar uiteindelijk bleef het bij 0-2 en blijft KSV 4 dus ongeslagen deze jaargang.

“Je ziet dat je tegen een laagvlieger moet, maar dat betekent niet meteen dat je ze dan zomaar kan oprollen. Zeker niet als die jongens uit Beltrum komen, dan moet je gewoon aan de bak” sprak leider Joost Ottink “Ik ben blij dat we gewoon hebben gedaan wat we aan onze stand verplicht zijn en dat we hier geen kostbare punten hebben laten liggen. Ook is het prettig dat we weer wat ritme hebben kunnen opdoen voor de kraker van volgende week” blikte Joost vooruit op de wedstrijd van volgende week uit op Dèl Akker tegen Erix 3.