KSV 1 handhaaft zich in 4e klasse

Zondag 19 juni stond misschien wel de belangrijkste wedstrijd van afgelopen seizoen op het programma. De finale van de nacompetitie. Na de 4-2 winst op ZZC’20 een week eerder was bij winst handhaving in de 4e klasse een feit. Op neutraal terrein van SVBV in Barchem moest KSV het opnemen tegen SV Terwolde die streden om promotie van de 5e naar 4e klasse. Ondanks dat er in Vragender de jaarlijkse autosterrit verreden werd, die standaard de zondag voor de kermis plaats vind, waren er toch een heel groot aantal supporters afgereisd naar Barchem.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Qua voetbal was bij beide ploegen niet echt sprake van. Hoewel er van spanning bij de spelers weinig was te zien, moest KSV het doen met goede kans in de 1e helft. Een geplaatst schot van Daniel Gunnewick werd gekeerd door de keeper. Het was SV Terwolde die met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Na een goed kwartier legde de scheids de bal op de stip na een vermeende handsbal van aanvoerder Jorrit Spexgoor.

In de kleedkamer bleven Tim Lageschaar en Stefan Tanck (blessure) achter. Erwin van de Wolfshaar en Ruben klein Gebbinck verschenen als plaatsvervangers aan de aftrap. Na 20 minuten was daar eindelijk de gelijkmaker namens KSV. Erwin van de Wolfshaar verscheen alleen voor het doel na een fout in de verdediging bij SV Terwolde en schoot die o zo belangrijke gelijkmaker op het scorebord. Een kwartier voor tijd leek SV Terwolde zo weer de voorsprong te pakken in de wedstrijd, een schot vanaf het middenveld werd in de rebound op de lat gekopt door de aanvaller van SV Terwolde. Niet veel later was het KSV die aan de leiding gingen. Wederom Erwin van de Wolfshaar kwam alleen voor de keeper, bleef kalm en schoot KSV op voorsprong. 2-1, met nog zo’n 10 minuten te spelen. Ruim in blessuretijd kreeg SV Terwolde nog een vrije trap rond de 16, maar de uitstekend keepende Wesley Keegstra voorkwam de gelijkmaker. Gelijk hier na gooide KSV de wedstrijd in het slot. Erwin van de Wolfshaar mag een loepzuivere hattrick bijschrijven op zijn lijst, want hij was ook de doelpuntmaker van de 3-1. Handhaving in de 4e klasse was een feit, tot groot genoegen van de spelers en leiding van het 1e team. Dat ook de meegereisde supporters zeer content waren met de uitslag bleek wel uit het grote applaus die KSV mocht ontvangen namens de supporters.

Bij deze willen we SVBV nogmaals hartelijk bedanken voor de gastvrijheid van deze middag.

Volgend seizoen zijn we dus wederom te bewonderen in de 4e klasse. Maar nu eerst zomerstop.