KSV 1 verliest nipt in Aalten

KSV 1 verloor afgelopen zondag met 1-0 van AD’69. Ondanks dat het team goed stond en weinig weg gaf achterin, wist AD al na 9 minuten een gaatje te vinden in de Vragenderse defensie.

Tegen het op papier sterkere AD had KSV 1 besloten om zich eerst te richten op de defensieve taken met een compact middenveld voor de verdediging. De mogelijkheden moesten deze zondag vanuit de omschakeling komen met het loopvermogen van de aanvallende spelers van KSV.

Na het eerste fluitsignaal kwam KSV vanaf de aftrap meteen goed uit de startblokken. Via een diagonale bal van achteruit en goed werk van Tim Lageschaar werd de verdediging van AD al binnen één minuut op de proef gesteld. De eerste vijf minuten waren in het voordeel van KSV. Al begon AD ook steeds beter in de wedstrijd te komen. De eerste kans voor AD in de 9e minuut resulteerde meteen in een goal, 1-0. Via een snelle aanval over de rechterflank, wist de linksbuiten de spits te bereiken die zich vrij had gemaakt rond de penaltystip. De spits liet Willem Mateman kansloos door de bal strak in de linkerbovenhoek te schieten.

Na de 1-0 blijft AD het voordeel houden qua balbezit en probeerden ze de defensie van KSV uit hun posities te lokken. Echter bleef KSV goed gepositioneerd staan, wat leidde tot weinig kansen voor AD. Door goed spel vanaf de zijkant wist de thuisploeg nog enkele kansen te creëren de eerste helft, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor het doel van Willem. KSV moest het de eerste helft doen met enkele kleine mogelijkheden uit de omschakeling. Zo kwam Marijn Visser nog een keer goed door de verdediging kruisen. Hij werd alleen op het laatste moment gestopt door een goede sliding van een teruggezakte middenvelder van AD. Er werd dus gerust met een tussenstand van 1-0.

In de tweede helft veranderde het spel niet heel veel. KSV probeerde langzaamaan iets meer druk te krijgen op de defensie van AD. Hierdoor begon KSV ook meer te creëren, echter bleven de echte kansen uit. Door het offensievere spel van KSV, vielen er ook meer ruimtes achterin waar de rappe aanvallers van AD gebruik van konden maken. De afronding van de aanvallers was alleen niet geweldig, want de meeste schoten kwamen recht op doelman Willem af.

KSV probeerde nog wat te forceren door in de 56e minuut Erwin van de Wolfshaar en Stefan Tanck in te brengen voor Max Elshof en Timo Ubbink, al konden zijn ditmaal het verschil ook niet maken. Tenslotte werd Lars Gierkink 10 minuten voor tijd nog ingebracht voor een slotoffensief, maar ook met dit strijdplan kwam KSV niet dichter bij het doel van AD.

Al met al was het dus geen geheel onterechte uitslag. KSV gaf achterin weinig weg, maar creëerde te weinig om een punt mee te kunnen nemen uit Aalten. Volgende week speelt KSV 1 thuis tegen Meddo 1. Dit is op papier al een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, want de winnaar kan aanhaken bij de middenmoot in de 4de klasse C.