KSV 1 wint degradatiekraker dankzij doelpunt Marijn Visser

KSV 1 won afgelopen zondag de degradatiekraker van Etten door een doelpunt van Marijn Visser. Nadat hij vorige week in blessuretijd de belangrijke 2-2 binnenschoot in Ulft, scoorde Marijn binnen een minuut de 1-0.

KSV 1 speelde afgelopen zondag thuis tegen Etten dat evenals KSV strijdt tegen degradatie. In Etten had KSV 1 voor de winterstop met 3-4 gewonnen in een spectaculair duel. KSV 1 begon geweldig. Binnen een minuut kreeg middenvelder Marijn Visser op 25 meter van het doel de bal voor zijn voeten. Marijn bedacht zich geen moment en plaatste de bal met binnenkant voet en een boog over de keeper. De doelman van Etten was daardoor volkomen verrast evenals de toeschouwers op sportpark de Bult.

Na de snelle 1-0 had Etten het meeste balbezit maar verdedigde KSV sterk. Na een kwartier kreeg een aanvaller van Etten uit de kluts de bal voor zijn voeten maar zijn schot ging voorlangs het doel. Het was een heuse degradatiekraker op sportpark de Bult met weinig goed voetbal. Op het droge en hobbelige veld was goed positiespel ook vrijwel onmogelijk. Etten had de eerste helft het betere van het spel maar creëerde nauwelijks kansen. Wanneer Etten een mogelijk had was daar altijd nog KSV-doelman Wesley Keegstra die sterk keepte.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Etten had het meeste balbezit en KSV 1 beperkte zich hoofdzakelijk tot verdedigen en tegenhouden. Dat lukte goed al had KSV geluk dat er halverwege de tweede helft een bal tegen de onderkant van de lat vloog en niet in het doel. Ondertussen bleef KSV er gevaarlijk uitkomen met enkele counters. Invaller Erwin van de Wolfshaar speelde een kwartier voor tijd breed op de opgekomen Marijn Visser. De hoek was echter te lastig voor Marijn om hard genoeg te schieten. KSV 1 verdedigde goed maar had enkele aanvallen beter uit kunnen spelen om de wedstrijd in het slot te gooien. Op het eind stond alleen Erwin van de Wolfshaar nog in de aanval. De kopsterke invaller Teun Lageschaar die als aanvaller was ingevallen, hielp mee verdedigen. Etten wist geen uitgespeelde kansen meer te creëren.

KSV 1 won met 1-0 en staat met 16 punten op de veilige tiende plaats. De ploeg passeerde Etten en HMC ’17 op de ranglijst die beide eveneens 16 punten hebben, maar een minder doelsaldo dan KSV hebben. KSV 1 is met 16 punten echter nog lang niet veilig omdat plek 11 en 12 nacompetitie betekenen en plek 13 en 14 rechtstreekse degradatie.

KSV-trainer Jan Willem Rutgers was blij na de zege van zijn ploeg. „Eerlijk gezegd voetbalde Etten makkelijker, maar de overwinning is het enige wat telde.” Aanstaande zondag speelt KSV 1 om 14.00 uur in Kilder haar volgende degradatiekraker. Kilder staat met 21 punten vlak boven de rode streep. In Vragender speelden beide ploegen in oktober met 1-1 gelijk nadat Kilder voetballend de betere ploeg was.