KSV 4 onderuit in Beltrum na arbiterlijke dwaling

KSV 4 verloor vandaag met 3-1 in Beltrum nadat de grensrechter van Vios Beltrum 8 een glaszuiver doelpunt van KSV 4 onterecht afvlagde voor buitenspel.

KSV 4 speelde vandaag tegen laagvlieger Vios Beltrum 8 waar begin december in Vragender met 3-0 van gewonnen was. KSV 4 miste haar beste spelers waardoor het op voorhand een lastige wedstrijd zou worden. KSV 4 begon heel matig aan de wedstrijd. Het lukte niet de bal in de ploeg te houden en binnen een kwartier keek KSV 4 tegen een achterstand aan. Met weinig goed positiespel maar veel strijd kwam KSV 4 iets beter in de wedstrijd. De uitstekende hoekschoppen van Luuk Molenveld vormden een gevaar. Targetman Sjoerd Ottink won echter nauwelijks een kopduel tegen de fysiek sterke verdedigers uit Beltrum.

De thuisploeg bakte er ook niet veel van waardoor het de lamme tegen de blinde leek gedurende de eerste helft. Veel passes en aannames gingen mis waardoor het spel vaak stil lag en zowel KSV als Vios vaak mochten ingooien. Nadat Vios enkele keren gevaarlijk counterde, viel binnen het half uur pardoes de 2-0. Een speler van Vios krulde de bal met ietwat geluk in de kruising.

Na rust kwam KSV 4 beter in de wedstrijd. Luuk Molenveld gaf een aantal goede ballen voor en zijn vrije trappen zorgen ook voor gevaar. Na een vrije trap van de linker kant was het raak nadat aanvaller Tim Reinders de bal voor de goal kopte en Danny Wiegerinck raak knikte. KSV 4 was nu de betere ploeg en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een harde voorzet van Luuk Molenveld kopte Mark Drieks over.

Na wederom een gevaarlijke vrije trap van Luuk Molenveld kopte de mee opgekomen laatste man Mark Tanck de 2-2 binnen. De doelman van Vios Beltrum beukte Mark Tanck neer die geen lucht meer kreeg. Tot verbazing van iedereen in Beltrum vlagde de grensrechter van Vios het doelpunt onterecht af voor buitenspel. De scheidsrechter ging hierin mee tot woede van KSV 4.

KSV 4 bleef vervolgens op zoek gaan naar de verdiende 2-2. Na een mooie steekpass stond de watervlugge Tim Reinders alleen voor de doelman. Wederom vlagde de grensrechter van Vios Beltrum onterecht voor buitenspel. KSV 4 werd hier wederom genaaid door de grensrechter en wist al lang dat het doorgestoken kaart was. Het fysiek sterke Vios Beltrum maakte de hele wedstrijd veel overtredingen waar de scheidsrechter niet altijd voor floot.

Kort voor tijd ontsnapte een aanvaller van Vios net aan buitenspel – grensrechter Bas Lageschaar van KSV 4 vlagde wel eerlijk – en schoot de 3-1 binnen. KSV 4 verloor van een matige ploeg nadat het zelf ook heel matig speelde en meeging in het vechtvoetbal van Vios Beltrum. Coach Barry Ikink bleef rustig ondanks het onrecht in Beltrum: „Zonder onze sleutelspelers wordt het kwalitatief een stuk minder bij ons. Daarnaast hadden we de pech dat de 2-0 er geweldig invliegt. Met iets meer geluk hadden we hier gewonnen. We zijn echter nog geen topploeg die zonder haar beste spelers Vios 8 van het veld tikt. Zo ver zijn we nog lang niet. Daarbij hadden enkele spelers ook een zware zaterdagavond gehad”, probeerde Ikink de offday goed te praten. Leider Bas Lageschaar sloot zich bij de woorden van Ikink aan.

Aanstaande zondag speelt KSV 4 om 10.00 uur thuis in Vragender tegen het goed voetballede RKZVC 6. In december speelde beiden ploegen in een spectaculair duel met 4-4 gelijk in Zieuwent. Leidersduo Ikink en Lageschaar hopen dat de ziekenboek deze week wat leger stroomt zodat KSV 4 weer op volle oorlogssterkte kan aantreden komende zondag.