KSV 2 volgend seizoen onder hoede van Jan Willem Rutgers en Barry Ikink

Jan Willem Rutgers en Barry Ikink nemen volgend seizoen KSV 2 onder hun hoede. Rutgers volgt trainer Stefan Wolterink op en Ikink assisteert hem als leider. Hij neemt de rol van Erwin Visser over.

Stefan Wolterink was sinds de zomer van 2020 trainer van KSV 2. Erwin Visser assisteerde hem alle drie seizoenen als leider op de zondagen. Beide heren zijn na drie seizoenen toe aan een nieuwe uitdaging. Stefan Wolterink wil tijdelijk stoppen als trainer nadat hij jaren jeugdtrainer was voordat hij in augustus 2020 KSV 2 onder zijn hoede kreeg. Erwin Visser vervult vanaf volgend seizoen de rol van leider van KSV 35+2, waar enkele van zijn vrienden in spelen.

Jan Willem Rutgers is momenteel trainer van KSV 1. Hij maakte in december bekend hiermee na dit seizoen te willen stoppen. Hij kan het hoofdtrainerschap niet meer goed combineren met zijn werk en privésituatie vanwege een volle agenda. De voormalig speler van KSV 1 wilde nog wel graag betrokken blijven bij KSV.

Pascal Wolterink van de technische commissie van KSV is blij dat Rutgers en Ikink KSV 2 onder hun hoede willen nemen komend seizoen. „Met Jan Willem en Barry hebben we uitstekende vervangers voor Stefan en Erwin bij het tweede. Jan Willem gaat de jongens in ieder geval één avond per week trainen, waarschijnlijk de donderdagavond. Op dinsdagavonden gaan KSV 1 en 2 hoogstwaarschijnlijk samen trainen onder leiding van Ferhat Ozerdogan, de nieuwe trainer van KSV 1 en zijn assistent Eddie Tolkamp.”

Ook Rutgers is enthousiast. Hij legt uit waarom hij de overstap maakt van KSV 1 naar KSV 2: „Ik heb uitbreiding gekregen in mijn takenpakket op mijn werk als basisschooldocent. Het werk en het hoofdtrainerschap neemt veel verantwoordelijkheden en tijd in beslag, dat ik steeds moeilijker kan combineren met mijn baan. Ik kan dit jaar nog in goed overleg vergaderingen overslaan, maar dat moet ook niet te lang zo doorgaan. Het is dan ook een goed moment om daar meer balans in te krijgen. Ik wilde graag betrokken blijven bij KSV en heb nu een mooie invulling voor volgend seizoen, als trainer van KSV 2. Ik train de groep dan nog enkel op de donderdagavond en zal de zondagochtend de coaching op mij nemen. Het tweede is een mooie jonge groep en met een enkele ervaren speler erbij zou dit goed kunnen uitpakken. Ze hebben met Stefan en Erwin een hele goeie begeleidende staf gehad. Ik hoop samen met Barry het werk van hun beide, met mooie resultaten te kunnen voortzetten. Het stapje terug geeft mij meer flexibiliteit en zal ook nieuwe kansen geven. Dus ik zal nog vaak op de velden te zien zijn.”

Barry Ikink heeft eveneens zin in zijn nieuwe uitdaging. Hij maakt de overstap als leider van KSV 4 naar KSV 2. „De afgelopen seizoenen had ik het prima naar mijn zin als leider van KSV 4. Pascal bood me de mogelijkheid leider te worden van KSV 2. Daar heb ik wel even over nagedacht, maar daarna heb ik die mogelijkheid met beide handen aangepakt. KSV 2 heeft een leuke groep jonge gasten. Daar zit voldoende potentie in om hoger te eindigen dan onder in de middenmoot van de vijfde klasse reserve. Bovendien kan ik bij KSV 2 talenten begeleiden en klaarstomen voor KSV 1, het vlaggenschip van KSV 1.”

Ikink was jarenlang jeugdleider van KSV. „Van de meeste jongens uit KSV 2 ben ik vroeger jeugdleider geweest. Zo was ik vijftien jaar geleden samen met mijn vader Jos jeugdleider van de F1. Hierin zaten veel jongens die nu in het tweede spelen. Het is mooi dat ik ze 15 jaar later weer onder mijn hoede mag nemen.”