KSV 3 doet zichzelf tekort tegen Bon Boys

Zondag 1 december moest KSV 3 zich om 7:45 uur (!!!!) verzamelen voor de uitwedstrijd tegen Bon Boys 6. Ondanks dat het de hele nacht gevroren had, ging de wedstrijd wonder boven wonder door. Dit ondanks dat een aantal spelers op een afgelasting hadden gegokt. 

Met Tjerk Wolterink en Yoeri klein Avinck als kwaliteitsimpulsen von ´Das Vierte´, mochten we om 9:00 uur aantreden op een wit en glad kunstgrasveld. KSV 3 begon erg fel aan de wedstrijd. Ondanks dat Bon Boys makkelijker aan de bal was, wisten ze geen vuist te maken tegen een goed georganiseerd spelend KSV. Na 25 minuten stond het plots 1-0 voor Bon Boys. Na een onoplettendheid van onze ‘Torwart’ stond het pardoes 1-0 voor de gastheer. KSV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen, en was bij fases heer en meester. Een aantal minuten voor rust was KSV dicht bij de gelijkmaker: een vrije trap van ‘El Capitano’ Luuk Harmelink scheerde millimeters langs de paal. Hierdoor was de ruststand 1-0.

Na rust ging het gelijk op, maar trok Bon Boys toch aan het langste eind. Ondanks een aantal omzettingen van coach Dorresteijn zette de thuisploeg de wedstrijd naar haar hand. Na 75 minuten werd een foutje afgestraft en werd het 2-0. Hierna werd het ook nog 3-0, nadat de scheidsrechter een momentje van glorie wou hebben. Hij gaf op een ‘werkelijk schandalige wijze’ een penalty aan de thuisploeg, wie dit cadeautje verzilverde. 

Ondanks de 3-0 nederlaag was coach Dorresteijn gematigd positief. “De jongens hebben er alles aan gedaan om vandaag een goed resultaat te halen op een veld wat nauwelijks bespeelbaar was.” Daarnaast vond hij ook dat de scheidsrechter duidelijk op de hand was van de thuisploeg. “Als je zo vroeg, op zo’n slecht veld, tegen 12 man moet voetballen, dan vind ik dat we ons goed verweerd hebben. Het stond vandaag als een huis en als team stonden we erg compact en goed”. Het deed Dorresteijn zelfs denken aan het Internazionale dat in 2010 de Champions League won. 

“Achterin stond het goed vandaag, maar de eindpass moet beter als we dit soort wedstrijden willen winnen. Gelukkig is er dinsdagavond weer training van Hennie Wesselink, en dan kan er getraind worden op de eindpass”, eindigde Dorresteijn.