KSV 1 wint uit bij hekkensluiter Keijenburgse Boys

KSV heeft afgelopen zondag met 1-2 gewonnen bij hekkensluiter Keijenburgse Boys. Beide doelpunten aan KSV zijde werden na rust gemaakt door Erwin van de Wolfshaar.

Nadat KSV vorige week thuis ongelukkig met 0-1 verloor van nummer 2 FC Dinxperlo, stond vandaag de uitwedstrijd tegen de nummer laatst, Keijenburgse Boys, op het programma. De ploeg uit Keijenborg heeft de punten hard nodig in strijd tegen degradatie, waar KSV graag aansluiting wil met de middenmoot.

De ploegen waren in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. De eerste helft kenmerkte zich door slordig balverlies aan beide kanten. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Op slag van rust leek KSV op 0-1 te komen. Wout Oonk rondde een prachtige steekpass af van Walter Overkamp, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt op advies van de grensrechter af vanwege buitenspel. Zodoende gingen beide teams rusten met een brilstand.

In de tweede helft begon KSV beter steeds beter te voetballen, en kreeg het meer controle over de wedstrijd. Na ruim een uur spelen werd Erwin van de Wolfshaar uitstekend bediend door Tim Lageschaar, en rondde Erwin 1 op 1 met de keeper koelbloedig af: 0-1. Niet veel later kreeg Keijenburgse Boys een reuzekans op de 1-1, maar de aanvaller schoot net voorlangs keeper Wesley Keegstra.

In de 82e minuut werd Erwin van de Wolfshaar knap vrij gespeeld door de ingevallen Stan Gunnewick. Erwin schoot eerst nog tegen de keeper, maar tikte de rebound alsnog achter de keeper: 0-2, en daarmee leek de wedstrijd beslist.

In de 87e minuut werd een slippertje van aanvoerder Jorrit Spexgoor afgestraft door Keijenburgse Boys (1-2). Het dreigde nog even spannend te worden. Een slotoffensief van Keijenburgse Boys bleef echter uit, waardoor KSV drie belangrijke punten kan bijschrijven.

Door deze overwinning staat KSV 1 er met een 7e plek in de Achterhoekse vierde klasse C keurig voor. Daarnaast is het positief om te melden dat de ziekenboeg van de KSV selectie weer langzaam leeg loopt, getuige ook de 5-2 overwinning van het tweede elftal eerder op de dag.
Volgende week zondag speelt KSV 1 wederom een uitwedstrijd: tegen MEC, dat op de voorlaatste plaats staat.