KSV 4 boekt zakelijke overwinning op Grol 12

KSV 4 is het jaar goed begonnen.  Na de veegpartij van vorige week tegen Haarlo 2 moest deze week laagvlieger Grol 12 eraan geloven. Met doelpunten van Nick Volwater, Sjoerd Ottink en Stan Gunnewick werd het 0-4.

KSV kon uitgeslapen beginnen aan dit treffen. Er werd deze zondag namelijk pas om half twee ‘s middags afgetrapt. Voor de één een flinke domper omdat zo ongeveer de hele zondag geofferd moest worden aan koning Voetbal, voor de ander een fijne ochtend uitbrakken na het wagenbouwersfeest. Zo was Mark Drieks de avond voor de wedstrijd nog gespot op verschillende videodeurbellen in de omgeving Winterswijkseweg op zoek naar waarschijnlijk zijn huis. Marijn hoefde dan ook maar één keer goed te ruiken en te kijken naar Mark om genoeg te weten. Mark mocht de wedstrijd beginnen vanaf de reservebank.

Gelukkig was het vandaag goed toeven in Groenlo, zowel op als naast het veld. KSV oogde goed uitgeslapen op de eerste terrasdag van het jaar en binnen een minuut was het Stan Gunnewick die voor gaf vanaf rechts. Frank Dijk stond bij de tweede paal en gaf hem voor op Nick Volwater die de bal knap binnen volleerde, 0-1.

De voorsprong was mooi meegenomen, want de rest van de eerste helft had KSV duidelijk meer moeite met de tegenstander, met het rappe kunstgrasveld, maar misschien nog wel het meest met zichzelf. Het spel oogde onrustig, slordig en gejaagd en toen spelverdeler Wouter Lamers na een klein half uur uitviel met een knieblessure leek het even een lastige middag in Groenlo te gaan worden. Grol drong aan, maar tot serieuze kansen kwam het nog niet. Aan de andere kant waren er wel kansen voor onder andere Stef Lageschaar, die als gastspeler een ijzersterke pot speelde. Deze kansen gingen er echter niet in, waardoor er met een vroege 0-1 op het scorebord werd gerust.

In de rust hamerde Marijn erop dat KSV in haar eigen kunnen moest geloven en vooral haar eigen spel moest blijven spelen. Toen na een klein kwartier rusten nog geen kan met thee was gevonden, moest de daad dan ook maar bij het woord worden gevoegd.

Net als de eerste helft kwam KSV weer flitsend uit de startblokken en weer was het Stan Gunnewick die over rechts werd gelanceerd en voor kon geven. Deze keer was het Sjoerd Ottink die zich perfect had gepositioneerd bij de tweede paal en de bal droog in de linkeronderhoek kon werken. 0-2.

Zo had KSV 4 binnen twee minuten orde op zaken gesteld en was er ruimte voor wat meer ontspanning in het Vragenderse spel. Dit betaalde zich na een uur spelen uit toen de bal na een duel een beetje in niemandsland belandde. Zoals wel vaker was Stan Gunnewick de snelle man voorin die deze bal kon veroveren en hij zette het op een lopen over de linkerflank. Behendig ontwijkte hij een Grolse sliding om zo de zestien binnen te dribbelen, twee man het bos in te sturen en bekeken binnen te schuiven in de korte hoek, 0-3.

Na deze genadeklap leek de wedstrijd gespeeld, alleen stond er nog een klein half uur aan speeltijd op de klok. KSV leek het echter wel welletjes te vinden en zaten met hun hoofd al bij een biertje op het terras terwijl de Grolse gastheren niet bij machte leken om echt grote kansen te forceren. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 0-4 toen een uithaal vanaf 20 meter van de voet van Stan geblokt werd door de keeper van Grol waarop Nick Volwater attent het buitenkansje benutte en de bal binnenschoof. Nick had nog een mooie mogelijkheid om zijn hattrick te voltooien, maar zelf leek hij meer geïnteresseerd in een hole-in-one en schoot een uitgelezen mogelijkheid op de 0-5 zo’n beetje op de golfbaan van Marveld.

“Ik denk dat we ons prima hebben herpakt in de tweede helft en uiteindelijk een mooie zakelijke overwinning hebben geboekt” concludeerde matchwinner Nick Volwater “Ik ben natuurlijk heel blij met twee doelpunten, maar het is vooral een teamprestatie van ons, dat het geen hattrick is geworden, maakt me dan ook niet heel veel uit. Bovendien zit ik nu 3 slagen onder m’n par en het ik nog uitzicht op een birdie!” Jubelde Nick nog over zijn maïsbal.

“Grol uit is altijd lastig, maar volgens mij maakt het ook altijd iets speciaals in ons los” analyseerde speler/leider Joost Ottink “Je kunt hem altijd maar beter gehad hebben en ik ben blij dat we de rest van het jaar weer gewoon op zondagochtend kunnen voetballen. Zelfs de gehaktballen waren verdorie al uitverkocht in de kantine.”

Met deze overwinning op zak verstevigt KSV haar positie in de bovenste regionen. Volgende week speelt KSV 4 een thuiswedstrijd tegen FC Trias 6 om half 11 in Vragender.