Ondanks vette klauwen voor de wedstrijd, brandt KSV 4 zich niet aan FC Trias 6

Zondagochtend 10 maart mochten de heren van KSV 4 aantreden tegen de heren van FC Trias 6. De voorbereiding verliep niet helemaal volgens plan. Rechtsback Willem te Kronnie had technische malheur aan zijn fiets en kwam dan ook met zwarte, vette handen aan. Dat was niet de enige tegenslag, Luuk Molenveld was zaterdag namelijk van de trap gevallen, en kon helaas niet meespelen, gelukkig mankeerde er niets aan zijn vlagarm en hij kon dan ook mooi de positie van grensrechter innemen.

KSV begon de wedstrijd ijzersterk, binnen 5 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Na een diepe bal van achteruit ging Stan een-op-een met de doelman en schoof ijzig kalm de openingstreffer binnen. 5 minuten later was het weer raak voor das Vierte. Na wederom een goeie diepe bal van achteruit werd Stan door de keeper van Trias neergelegd binnen de 16 meter, penalty!

Dit was een klusje voor ons fenomene occasionell, good old Bjorn Wallerbos. Bjorn was helemaal overgekomen uit Luxemburg om zijn grote liefde KSV 4 te helpen aan doelpunten, en dit deed hij met verve. Hij schoot overtuigend de penalty in de linkerhoek, 2-0!

Na de 2-0 wouden de heren in het groen-wit nog meer, en dit gebeurde. Na wederom een diepe bal op Stan was het wederom kassa en werd het 3-0. Hierna ging de Vragenderse furie enigszins liggen. Daardoor kwam Trias wat beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een enigszins makkelijk gegeven penalty voor Trias. Deze werd benut en zo werd het net voor rust 3-1.

In de rust zette leider/doelman Marijn Visser zijn heren op scherp, en dat ze niet moesten waken voor onderschatting in de 2e helft. De mannen hadden de opdracht duidelijk verstaan en zo werd het in de 48e minuut 4-1. Na een goeie actie van Nick Volwater complementeerde Stan zijn hattrick met een bekeken schuiver in de korte hoek. Hierna kreeg KSV kansen om de score uit te breiden, maar dit ging niet van harte. Zo werd onze Frank Dijk vrij voor de keeper gezet door Stan, maar schoot de bal helaas in het vangnet.

In de 65e minuut sloeg het noodlot toe bij onze linksback Jelle, hij verrekte zijn knie en moest gewisseld worden. Via deze weg wensen wij Jelle een spoedig herstel toe.

20 minuten voor tijd werd de eindstand op het bord gezet, na een goeie actie van Frank Dijk werd wederom Stan in stelling gezet en zette hiermee de 5-1 eindstand op het bord. Met deze overwinning blijft KSV 4 ongeslagen in het kalenderjaar 2024.

Captain Sander Schilderink was tevreden met de uitslag, al baalde hij van de tegengoal. ‘’Als je 3 wedstrijden op rij op de 0 speelt, dan wil je dit zo lang mogelijk vasthouden. Als je dan een goal moet incasseren via een strafschop, dan is dat extra zuur’’.

Bjorn Wallerbos was meer dan tevreden met de stappen wie KSV 4 heeft gezet. ‘’De laatste wedstrijd die ik mee speelde was uit tegen Erix, als je ziet wat voor stappen dit KSV heeft gemaakt, dan maakt me dat heel erg trots’’.

Het was vandaag druk op de tribune met fans, maar er kan natuurlijk maar één supporter van de week zijn, en dat was Kobe Lamers die voor het eerst kennis maakte met het fenomeen voetbal. We zijn vereerd dat Kobe het vlaggenschip van Vragender heeft gekozen als eerste wedstrijd en we wensen de jonge Lamers nog veel mooie wedstrijden toe.