KSV 4 delft onderspit tegen Bredevoort 4

Deze zondag mochten de helden van de velden aantreden tegen het hoger geklasseerde Bredevoort. Er werd met 1-3 verloren.

In de kantine werd de ondertoon al gezet door de afwezigheid van keeper Bram Ribbers die door Joost uit bed getrokken moest worden. KSV 4 begon desondanks redelijk goed aan de wedstrijd en wist Bredevoort aardig haar wil op te leggen. Echter, had Bredevoort een aantal goede spelers in de aanval gezet die met sterke rushes de verdediging van het vierde het leven zuur wist te maken.

Tot de 35e minuut wist KSV de deur dicht te houden voor de gasten uit Bredevoort, maar daarna ging het mis. Jeroen Gunnewick wist de sterke spits van de tegenstander niet tegen te houden bij de achterlijn. Deze kon sterk voorgeven waarna er scherp werd binnen geschoten en de 0-1 op het scorebord werd getekend.

Na de rust probeerde KSV een doorbraak te forceren, maar leverde niet het gewenste resultaat. Sterker nog, Bredevoort wist in 2e instantie na een corner de 2-0 binnen te koppen nadat Niek Weenink werd weggezet door een aanvaller. KSV begon met veel beleving terug te knokken, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Mede door het gebrek aan een goede spits die de sterke voorzetten van onder andere Tom Schotman binnen wist te schieten.

Rond een kwartier voor strijd moest KSV zich gewonnen geven nadat de zoveelste rush langs de rechterflank bij de eerste paal belande en er hard werd binnen geschoten. Ondanks deze tegenslag bleef KSV 4 fanatiek doorvoetballen. Dit resulteerde uiteindelijk in een verdiende eretreffer. Tom Schotman wist na een prachtige draai de keeper van Bredevoort te verschalken in de lange hoek. Zo werd de eindstand bepaald op een 1-3 overwinning voor Bredevoort.

Man of the match was Tom Schotman, die ondanks de afwezigheid van zijn lieftallige lady langs de lijn een sterke wedstrijd speelde en deze ook wist te bekronen met een degelijk doelpunt

Supporter van de week was Danny Tanck die ondanks een slepende knieblessure niet te beroerd was om zijn team de nodige support te geven.

Volgende week zondag spelen we in Meddo om 11:30 uur. Deze tegenstander staat lager dan het vierde, dus er is weer kans op een deftige driepunter.

Door: Bram Ribbers