KSV 4 in tweede helft langs Vios 7

KSV 4 heeft in de strijd om de koppositie dit weekend goede zaken gedaan. In een regenachtig decor werd het na rust een eclatante 7-1 overwinning voor de heren van Marijn Visser.

Zondagochtend verschenen de heren van KSV op een regenachtige Bult voor de wedstrijd tegen Vios. De voorbereiding verliep niet helemaal voorspoedig. Fulltime publiekslieveling en topscorer Stan Gunnewick had namelijk een dubbele agenda, Stan moest namelijk ook rijden op de Trekkertrek.

Ondanks de afwezigheid van een aantal basisspelers, begonnen de heren van KSV met vertrouwen aan de wedstrijd. Het balletje ging redelijk rond, zonder dat het tot grote kansen kwam. Na een half uurtje spelen werd de wedstrijd opengebroken door een zondagsschot van Vios. Vanaf een meter of 25 schoot hij de bal prachtig over invaller goalie Mark Drieks.

Hierna was KSV even van de leg, en was het zelfs bijna 0-2 voor de heren uit Beltrum. Na een miscommunicatie was doelman Mark zijn 16 uit, en schoot de spits van Vios de bal bekeken over Mark. Gelukkig stond voorstopper Yoeri klein Avinck goed gepositioneerd, en kon hij de bal gelukkig van de lijn koppen.

Hierna wist KSV dat het er een tandje bij moest doen, en dit gebeurde. Net voor rust scoorde Frank Dijk na een scherp aangesneden corner van de goed spelende Luuk Molenveld. Hiermee ging KSV de rust in met een 1-1 stand. Tijdens de rust ging de deur van de kleedkamer opeens open, en kwam Wilfried Olyslager alias ‘’Ollo’’ binnen. Iedereen hield zijn adem in, wat kwam dit fenomeen opeens doen? Wou hij een donderspeech geven, was hij ontevreden met het vertoonde veldspel? Geen van allen bleek waar te zijn, het 5e had namelijk spelersnood, en zo mocht Danny Wiegerinck zijn kunsten vertonen bij de andere mannen in groen-wit.

Na rust schoot KSV uit de startblokken, en dit kwam mede door de fenomenale 2-1 van Frank Dijk. Het was een mix van een vleugje Ibrahimovic, gemixt met Bergkampiaanse techniek. Frank controleerde een lange bal, hield deze vervolgens een aantal keren hoog, maakte een fantastische schijnbeweging, en schoot de bal kiezelhard tegen de touwen. De supporters (en spelers) gingen he-le-maal uit hun plaat. Dit was een kunststukje!

Vervolgens wou KSV meer, na een afgeslagen corner gaf de uitstekend spelende Casper Lageschaar de bal mee aan Joost Ottink, wie hem perfect bij de 2e paal legde, waar Yoeri klein Avinck de 3-1 binnen kon tikken. Klein Avinck was zo blij als een kind met dit doelpunt, want hij had wat goed te maken na zijn gemiste penalty van een aantal weken geleden.

KSV bleef jagen op meer doelpunten, en deze kwamen ook. Na een goeie een-twee tussen Frank en Luuk, kon Luuk Molenveld randje 16 aanleggen voor de 4-1, hij deed met een hele bekeken schuiver. Zoals supporter van de week Wouter Lamers zei; ‘’Dit kunnen alleen de hele grote, zie een Thierry Henry, wie 80% van zijn doelpunten zo maakte’’.

Na de 4-1 was het verzet van Vios definitief gebroken. De 5-1 kwam op naam van Rick Spijkers, wie als een echte spits bij de 1e paal de bal tegen de touwen schoot. De honger van KSV was hiermee nog niet gestopt. Frank Dijk schoot namelijk vanaf een meter of 25 (met wat hulp van de doelman van Vios) de 6-1 op het bord. Slotakkoord kwam wederom van Rick Spijkers, wie wederom het meest attent reageerde in het 16 meter gebied, en hiermee de 7-1 eindstand op het bord zette.

Leider Visser was content met de 7-1 zege, maar vond dat KSV het zichzelf in de 1e helft onnodig moeilijk maakte. ‘’Je speelt de eerste helft redelijk verzorgd voetbal, en bent dan compleet van slag na de 0-1. Gelukkig toonden we karakter en herstelde we ons de tweede helft goed. Dat het dan 7-1 wordt, is dan enigszins geflatteerd, maar niet minder leuk’’

Luuk Molenveld was vandaag wederom belangrijk met puntgave corners en vrije trappen, en beloonde zich met een doelpunt. ‘’Ik kijk veel wedstrijden van mijn favoriete ploeg West Ham United, en zij hebben een speler met een gouden rechter genaamd; James Ward-Prowse. Ik probeer deze man zoveel mogelijk na te bootsen, en volgens mij ging me dit vandaag goed af’’.

Speciale dank gaat uit naar de heren van Erix 3 en FC Trias 6, maar diegene wie we via deze weg echt willen bedanken is Leroy van Trias 6. Leroy heeft door de KNVB een belachelijk schorsing opgelegd gekregen, en is dankzij deze schorsing nu inval-leider. Hij beloofde ons dat hij het de koploper, Ruurlo 6, zo moeilijk mogelijk zou maken, en zo geschiede.

Volgend weekend zijn we een weekje vrij in verband met Pasen, die week er na mogen we thuis aantreden in de derby tegen Erix. Komt dat zien!