KSV 4 schrijft geschiedenis met beste seizoenshelft ooit

KSV 4 sloot afgelopen zondag een historische eerste seizoenshelft in stijl af door in Vragender koploper Grol 12 met 5-1 te declasseren. De doelpunten kwamen van Rob Huisman, Arjan van de Wolfshaar en Tjerk Wolterink.

Afgelopen zondagmorgen stond het vierde al om 10 uur klaar om zich te revancheren voor de 5-2 nederlaag in Groenlo. Daarbij moest een seizoenshelft waarin maarliefst 6(!) overwinningen waren geboekt in stijl worden afgesloten.

Grol daarentegen maakte al snel duidelijk dat ze niet zo goed beslagen ten ijs kwamen als de Vragenderse equipe. Pas 5 minuten voor aanvang had de ploeg uit Groenlo het tweede veld van sportpark De Bult gevonden.
KSV maakte gretig gebruik van het feit dat zij wel een degelijke warming-up hadden genoten en zocht vol de aanval. Al binnen een minuut wist Arjan van de Wolfshaar een grote kans te creëren die jammerlijk op de lat eindigde.

Ondanks dat Grol een aantal goede aanvallen op touw zette, was het KSV dat de score opende. Rob Huisman werd goed voor de goal gezet en schoot de bal bekeken binnen. Het team uit Groenlo was duidelijk van streek en keek jammerlijk toe hoe Arjan van de Wolfshaar na 20 minuten de 2-0 binnenschoot.

Hierna leek KSV genoegen te nemen met een marge van twee treffers. Het probeerde rustig de eerste helft uit te spelen. Grol nam echter geen genoegen met deze stand, met een aantal tactische wissels wist Grol het spel naar haar hand te zetten. Dit resulteerde uiteindelijk vlak voor rust in de ​Anschlusstreffer ​ uit een corner. De bal ging langs ieder hoofd en been waarna een speler van Grol de bal bij de tweede paal binnenwerkte.

In de rust moest aanvoerder Jelle Spexgoor verstek laten gaan vanwege de vrouw. Trainer Bas Lageschaar koos ervoor om gastspeler Sander Schilderink de laatste man positie te laten invullen. Dit betekende dat Sander aan de bak moest, want Grol drong direct na rust aan en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het Vragenderse doel.

Na een minuut of 55 werd linksback Danny Tanck gedwongen om een aanvaller uit Groenlo op de rand van de zestien neer te leggen. Dit resulteerde in een strafschop, waarop goalieman Bram Ribbers een cruciale redding wist te verrichten.

Nadat KSV 4 op een beslissend moment op voorsprong was gehouden, kon het de voorsprong uitbouwen via Arjan van de Wolfshaar, 3-1. KSV bleef aandringen en was op jacht naar de doodsteek. Hiervoor kreeg Arjan de ultieme buitenkans nadat hij neerging in het zestienmetergebied. Stef Overkamp en een Grol speler kregen beide een gele kaart vanwege een woordenwisseling nadat de scheidsrechter de penalty had toegekend. Na dit circus mocht ​Wolfie ​ aanleggen vanaf elf meter. Echter schoot de goalgetter de bal aan de verkeerde kant van de paal. Zodoende mistte de spits zijn kans om zijn hattrick te completeren.

Ondanks deze misser en een stevige voorsprong bleef KSV4 het publiek verwennen met mooie aanvallen. Na 75 minuten stuurde Wouter Lamers, die als laatste man was ingevallen voor Sander Schilderink, Tjerk ‘boomknuffelaar’ Wolterink diep. Amsterdammer Tjerk verschalkte zijn directe tegenstander op schitterende wijze en gooide zo de wedstrijd op slot.

In de laatste tien minuten was het verzet van Grolse kant gebroken en KSV kon naar hartenlust combineren. Casper Lageschaar, die in de eerste helft nog een kans voor open doel mistte, legde een schitterende actie op de mat en gunde het Arjan van de Wolfshaar om zijn hattrick compleet te maken. Met een 5-1 voorsprong floot de Lichtenvoorde scheidsrechter af waardoor KSV 4 met maarliefst 21 punten de eerste seizoenshelft afsloot.

Een sterk spelende Rob Huisman snikte: „Dit zijn meer punten dan ik in de afgelopen vijf seizoenen bij elkaar heb gehaald.” Ook trainer Henny Wesselink, die zijn kindje door de ruitjes van de tribune had gade geslagen, was vervuld van trots: „Prachtig om te zien hoe die jongens de boel dicht weten te houden en mooie aanvallen opzetten. Ik zie hier ook veel oefenvormen in terug. Ik mag dan wel geen diploma’s hebben, maar ik snap het spelletje wel.”

Na deze ochtend moet de reus van Vragender in een winterslaap. Desondanks mag het na deze glorieuze zege op de koploper blijven dromen van een platte wagen. Het elftal, dat nu de derde plek in de competitie inneemt, vervolgt haar zegetocht op 2 februari om 10 uur thuis tegen Eibergen. Komt dat zien, komt dat zien.