KSV 4 sleept punt weg uit onmogelijke positie

Zondagochtend heeft KSV 4 in een directe confrontatie met concurrent RKZVC 6 een punt gepakt vanuit een 5-2 achterstand, doelpunten kwamen van Mark Tanck en Rob Gebbink.

Na de zeperd uit tegen HMC’17 was KSV er op gebrand om haar status als stabiele subtopper in de 7e klasse 16 reserve te bewijzen. RKZVC 6 kwam daarmee ook als een waardige tegenstander opdraven om deze opgave te voltooien. De scherpte bleek echter niet bij elke speler te vinden. Willem te Kronnie bleek een kwartiertje in zijn bed te verkiezen boven een basisplaats en ook Bram Ribbers maakte zijn bijnaam ‘De Dronken Doelman’ waar, door zijn telefoon niet aan de lader te leggen na een avondje bij toporkest De Paloma’s, waardoor ook hij zich jammerlijk versliep. Luuk Molenveld nam de honneurs van Bram waar op doel in de eerste helft en verder ving de wedstrijd aan met geen enkele wisselspeler aan.

Desondanks kwam KSV vlammend uit de startblokken. Binnen een minuut wist all-round hardwerker Rob Huisman de bal voor de voeten van zijn naamgenoot van huize Gebbink te krijgen waarmee de openingstreffer op het scorebord stond. Laatkomerduo Willem en Bram namen juichend plaats op de bank, denkend dat hun zonden van de avond ervoor geen effect zou hebben op de wedstrijd van deze ochtend. Niets bleek minder waar. Even later wist de Zieuwentse formatie de gelijkmaker op het doel te toveren en niet lang daarna hobbelde ook de 1-2 het doel in toen keeper Luuk ongelukkig op een verdediger klapte bij het uitkomen en een withemd zijn inzet het doel in zag gaan. Bram zat zichtbaar te balen van hoe hij verstek had laten gaan deze ochtend en hoe hij leidend moest toezien hoe zijn teammaten het ervan af brachten zonder hun dronken doelman. Luuk sprak zelf in Queen’s English de woorden: “I was not prepared to get on goal today”.

KSV liet het echter niet zitten bij deze achterstand, het was hen om het even wie er op doel stond. Er moest worden aangevallen. Na een half uur spelen werd dan ook het net gevonden via een weergaloze solo van Rob Gebbink. 2-2. Deze voorsprong was echter van korte duur. Binnen een paar minuten na RKZVC namelijk weer de overhand door een slap verdedigde corner binnen te werken bij de tweede paal. 2-3. Niet veel later fluitte leidsman Rutjes de spelers naar de kleedkamer voor de thee.

De Vragenderse spelers probeerden elkaar te motiveren om scherp uit de startblokken te komen in de tweede helft. Echter bleek RKZVC scherper aan het tweede bedrijf te beginnen. De Zieuwentse equipe had besloten dat de aanval de beste manier was om hun voorsprong te verdedigen. Zo wisten zij via een handige solo besloten met een hard schot de 2-4 binnen te werken. Toen na een uur spelen een slim bekeken stiftje vanaf 20 meter ingevallen doelman Bram Ribbers te machtig bleek, leek met 2-5 de wedstrijd beslist in het voordeel van de Zieuwentse gasten. Niets bleek minder waar.

Ergens in de hoofden van de Vragenderse groen-witten ging een knop om waarna de ploeg van Bas Lageschaar en Barry Ikink in de vechtstand ging. Na een messcherpe counter kwam de marge op twee. Even later werd de achterstand zelfs verkleind tot één, toen Mark Tanck knap een cornerbal binnenkopte van de voet van Luuk Molenveld, die de keepershandschoenen had ingeruild voor een plek in het veld. De bank van RKZVC zag de bui al hangen en sprak al over het weggooien van punten. Deze doemgedachte bleek dan ook uit te komen.

Met nog 10 minuten te spelen maakte KSV gelijk. 5-5. Dit triggerde op zijn beurt weer de vechtlust van de Söwentsen. Een vloedgolf aan aanvallen volgde die allemaal met hangen en wurgen werden afgeslagen door de thuisploeg. Hierdoor kon KSV ternauwernood een punt wegslepen voor de poorten van de hel.

“We wisten dat RKZVC een moeilijke tegenstander zou worden”, sprak leider Barry Ikink.  “Voor de winterstop hadden we uit al een punt gestolen en nu een paar sterkhouders in de as geblesseerd zijn wordt de opgave er thuis niet makkelijker op. Als dan ook je keeper en een goede verdediger de drank boven het voetbal blijken te verkiezen wordt het helemaal moeilijk. Als je het zo bekijkt denk ik dat we heel tevreden mogen zijn met de veerkracht die we in het laatste half uur hebben getoond.” Invaldoelman en linksback Luuk Molenveld was duidelijk minder te spreken over deze zondag: “Kijk, ik zit ook m’n complete zaterdagavond weg te zuipen in Lichtenvoorde, maar dat hoeft geen excuus te zijn om je teammaten in de steek te laten. Ik hoop dat een paar jongens dinsdag van Hennie Wesselink een ongelofelijke trap onder hun hol krijgen, want er lagen vandaag gewoon twee punten meer voor het grijpen.”

Met dit 34ste punt van deze jaargang neemt KSV 4 voorlopig de vijfde plaats in in de competitie. Komend weekend hoeft KSV niet te voetballen in verband met Pasen. Wel wordt aan de teamspirit gesleuteld met een uitje naar Vivaldi en het vuurfeest te Meddo. Deze boost in teamspirit zou wel eens goed van pas kunnen komen komende weken, want de week erop speelt het vierde uit tegen koploper Grol 10. komt dat zien, komt dat zien.