KSV 4 speelt voor sinterklaas en strooit dure punten tegen GSV ‘63 3

Vanmorgen heeft KSV 4 een pijnlijke nederlaag geleden in de race om de bovenste plekken in de 7e klasse reserve 16. Nadat het vierde zich vanuit 0-2 achterstand tot gelijke hoogte had teruggeknokt via 2 treffers van Frank Dijk, ging het vlaggenschip van Vragender uiteindelijk met 2-3 ten onder.

Op sommige dagen kun je het echt alleenbij jezelf zoeken. Vandaag was een van die dagen. Alle ingrediënten leken aanwezig voor een goede pot voetbal; de selectie was bijna op volle sterkte en iedereen leek behoorlijk fit ondanks dat het weer toch behoorlijk uitnodigde om flink te gokken op afgelasting in de kroeg. Toch kwam KSV 4 niet helemaal scherp uit de startblokken in vergelijking met de gasten uit Geesteren. 

Waar het vierde het normaal juist moet hebben van een underdogmentaliteit met hard werken en veel duelkracht, leek het ineens te spelen als een stel verwaande vedettes dat het op techniek wel op kon lossen. Was het uitzicht op een toppositie de spelers van het vierde naar het hoofd gestegen? Er waren zeker kansjes voor KSV, maar er werd niet zuinig genoeg mee omgesprongen. Ballen werden verkeerd ingespeeld of er werden simpelweg onmogelijke dingen geprobeerd, wat natuurlijk weer leidde tot balverlies. Aan de andere kant leken de heren uit Geesteren er meer zin in te hebben en zij speelden het degelijke voetbal waar KSV 4 zoveel zielen mee heeft gewonnen in het verleden. 

Dit legde hen geen windeieren. Na een half uur volgde eerst via een uitgespeelde aanval de 0-1 en niet veel later zette een doorgebroken spits de stand oog-in-oog met de keeper op 0-2. 

Hierdoor leek KSV eindelijk te ontwaken. De bal ging weer rond in de ploeg en er werden kansen gecreëerd. Al vrij snel zagen de gasten zich genoodzaakt om overtredingen te maken. Eén zelfs zo stevig dat een van de gasten voor 10 minuten het veld moest verlaten. KSV kon deze overtalsituatie echter niet omzetten in doelpunten.

In de rust was de teneur dat men deze achterstand toch echt aan zichzelf te wijten had. Er stonden bekertjes thee klaar, maar een flinke portie peper voor in het achterste was wellicht beter geweest, al leek de thee ook heilzame werking te hebben. KSV kwam namelijk in de tweede helft een stuk scherper voor de dag. Waar het einde van de eerste helft al een stuk beter was, wist het deze sterke fase ook door te trekken in het begin van de tweede helft. De tegenstander werd flink onder druk gezet en daar plukte Frank Dijk de vruchten van toen hij een matige achterbal wist te onderscheppen en meteen met scherp binnen kon schieten. 1-2. 

Niet veel later maakte Frank zelfs gelijk toen hij een voorzet vanaf de tweede paal wist te promoveren tot doelpunt. 2-2. 

KSV leek weer orde op zaken te hebben gesteld en kon nu op jacht naar een nieuwe driepunter. Echter stokte hier de productie. Het was niet dat er geen kansen waren, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. Een eindpass kwam niet aan, een voorzet was niet zuiver genoeg of de afronding was gewoon net niet zuiver. 

Bij Geesteren waren er maar mondjesmaat kansen, maar hier werd wel beter mee omgesprongen. 10 minuten voor tijd stond GSV met veel mensen voor het Vragenderse doel en na slap verdedigen kon uiteindelijk strak in de korte hoek binnen worden geschoten. 2-3.

KSV probeerde nog een wanhoopsoffensief. Er werd zelfs nog even gedacht aan een gelijkmaker, maar deze was al zo’n beetje afgefloten voor de bal uberhaupt was geschoten.

“Het zat er vandaag gewoon niet in” concludeerde Nick Volwater “Ik denk dat ik vandaag maar één, misschien twee ballen goed geraakt heb. Heel zonde dit”

“Dit hebben we volledig aan onszelf te wijten” analyseerde Marijn Visser zonder er doekjes om te winden “We beginnen gewoon veel te slap aan de wedstrijd, dan trekken we het weer recht om uiteindelijk nog zo’n kutgoal weg te geven. Heel jammer.” Duidde Visser ook op de strijd bovenin de competitie. Met twee verliespartijen in de laatste 3 duels zit KSV 4 duidelijk in een moeilijke periode. Dit kalenderjaar heeft het nog twee mogelijkheden om zich te herpakken. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Reunie 4 op de planning en de week erop wordt de wedstrijd tegen Meddo 3 ingehaald.