KSV 4 wint uitwedstrijd in eigen huis tegen Grol 13

Bij afwezigheid van onze vaste reporter is dit verslag geschreven door interim-verslaggever Chadrick Gepitie

Zondagochtend op Sportpark De Bult in Vragender was het decor voor een spannende confrontatie in de 7e klasse reserve: KSV 4 tegen Grol 13. Ditmaal was het een thuiswedstrijd voor KSV, maar door omstandigheden werd deze gespeeld op het veld van de tegenstander. KSV, staande op een respectabele vierde plek, nam het op tegen de nummer twee van de competitie, Grol 13. Met een verrassende maar overtuigende 3-0 overwinning zette KSV 4 een opmerkelijke prestatie neer, mede dankzij het voortreffelijke fluiten van scheidsrechter Karel Ankersmit.

Aanloop naar de Wedstrijd

Na de recente leiderschapswissel, met Marijn Visser en Joost Ottink aan het roer in plaats van Barry Ikink, was het team van KSV 4 gebrand op een goed resultaat. De nieuwe leiders hadden de ploeg goed voorbereid, en de sfeer was optimistisch maar gespannen.

Beginfase: Strakke Start van KSV

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat KSV 4 niets aan het toeval overliet. De vroege ochtendmist hing nog over het veld, maar dat leek de spelers van KSV niet te deren. Ze zetten direct hoog druk, een tactiek die zijn vruchten afwierp. Grol 13, normaal bekend om hun strakke organisatie, leek verrast door de felheid van KSV’s spel.

Openingstreffer: Een Verrassing van Achteruit

De openingstreffer liet niet lang op zich wachten. Een briljante uitbraak vanaf de linkerflank, ingeleid door een doortastende pass van middenvelder Tom Wessels, leidde tot een onverwachte voorzet die door de sluwe spits Mark ten Have vakkundig werd afgerond. Het was een doelpunt dat symbool stond voor de hernieuwde energie en tactische scherpzinnigheid onder leiding van Visser en Ottink.

Voortdurende Dominantie

Gedurende de eerste helft bleef KSV de boventoon voeren. Hun spel kenmerkte zich door strakke passes, een fysiek middenveld onder leiding van de onvermoeibare Sander Schilderink en een ondoordringbare verdediging. Grol 13 probeerde weliswaar het tij te keren, maar kon geen significante druk uitoefenen op het doel van KSV, mede dankzij het secure keeperswerk van Luuk Molenveld.

Rust en Reflectie

Met een 1-0 voorsprong gingen de teams de rust in. In de kleedkamer van KSV 4 heerste een sfeer van voorzichtige optimisme. Leider Joost Ottink benadrukte het belang van concentratie en het vasthouden aan het spelplan, terwijl Marijn Visser de ploeg motiveerde om de druk hoog te houden.

Tweede Helft: KSV Zet Door

Na de rust kwam KSV 4 niet minder gedreven het veld op. Het duurde niet lang voordat de tweede treffer viel. Ditmaal was het een schitterende soloactie van vleugelspeler Jasper Klein Gunnewiek, die twee verdedigers uitspeelde en de bal met een prachtige boog in de verre hoek plaatste.

Grol’s Pogingen en KSV’s Antwoord

Grol 13 probeerde terug in de wedstrijd te komen en ging over op een meer aanvallende opstelling. Dit leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het doel van KSV, maar de verdediging, met aan kop aanvoerder Jelle Spexgoor, stond als een huis.

De Beslissing

De genadeslag kwam in de 70e minuut, toen een razendsnelle counter, opgezet door middenvelder Nick Volwater, werd afgerond door invaller Danny Wiegerinck. Met een beheerste schuiver passeerde hij de uitkomende keeper van Grol, wat de eindstand op 3-0 bracht.

Scheidsrechter Karel Ankersmit

Een speciale vermelding verdient scheidsrechter Karel Ankersmit, die met zijn uitstekende en eerlijke fluiten een positieve invloed had op de wedstrijd. Zijn beslissingen waren consequent en droegen bij aan het vlotte verloop van het spel.

Reflectie na Afloop

Na het eindsignaal was de vreugde groot bij KSV 4. Dit resultaat was niet alleen een bewijs van hun kunnen, maar ook een teken dat het team onder de nieuwe leiding van Visser en Ottink op de goede weg is. De sfeer was euforisch, zowel op het veld als later in de kantine, waar de overwinning uitbundig werd gevierd.

Vooruitblik

Deze overwinning geeft KSV 4 een boost in hun ambities om hogerop te komen in de competitie. Met een duidelijke visie, sterke teamgeest en tactische vernieuwingen lijken ze klaar te zijn voor de uitdagingen die nog komen gaan. De volgende wedstrijd, tegen de ook sterk presterende FC Trias 6, belooft wederom een spannende strijd te worden.

Met deze prestatie heeft KSV 4 wederom bewezen een team te zijn waarmee rekening gehouden moet worden. Hun vastberadenheid, gecombineerd met tactisch inzicht en individuele klasse, maakt hen tot een geduchte tegenstander in de 7e klasse reserve.