KSV 4 toont veerkracht en behaalt zwaarbevochten punt in Meddo

Zondagmorgen heeft KSV 4 met 3-3 een punt uit het vuur gesleept op het kunstgras van SC Meddo. Doelpunten kwamen van Arjan van de Wolfshaar en Danny Wiegerinck.

Het was een spannende bedoeling in de kantine vanmorgen. Waar er 15 man van de 28-koppige selectie waren opgeroepen voor deze wedstrijd, gaven er slechts 12 acte de préséance. Blessures opgelopen tijdens het stappen en positieve zelftests gooiden Bas’ tactisch plan door de war. Uiteindelijk meldde stormram Rob Huisman zich nog even bij Meddo om de nodige meters in de eerste helft af te leggen, waardoor de schaarse manschappen van het vierde zich toch nog enigszins konden sparen.

De wedstrijd leek bij voorbaat al een moeilijke te worden. Thuis was er een 4-2 overwinning behaald maar de derde plek die Meddo innam in de rangschikking en het feit dat we op kunstgras moesten, beloofden weinig goeds.

Meddo had dan ook aan het begin de overhand en de met groene plasticsprieten bekleedde betonvloer met versnipperde autobanden deed het spel van de Meddosen duidelijk goed. Meddo verzamelde zich rond het Vragenderse zestienmetergebied van waar het doel onder vuur werd genomen. Binnen een kwartier glipte een Meddose aanvaller het strafschopgebied in waarna hij werd neergelegd. Penalty. Doelman Bram Robbers gokte de verkeerde hoek en de openingstreffer was een feit. Ook met de voorsprong bleef Meddo 3 domineren en volgde kans op kans waarbij onder andere Willem te Kronnie en Mark Tanck cruciaal bleken met ingrepen op de doellijn. Uiteindelijk moest KSV toch nog een keer het hoofd buigen toen een Meddose spits handig wegdraaide van zijn opponent en de bal in de verre hoek wist te werken. 2-0.

Toen ook met enige coaching laatkomer Luuk Molenveld in zijn spel kwam, begon de voetbalmachine die KSV 4 heet te draaien. KSV moest het duidelijk hebben van hard werken vandaag, met gedisciplineerd verdedigen en loeren op de counter werden er toch nog wat mogelijkheden gecreëerd. Uiteindelijk wist KSV de Anschlusstreffer te forceren via een rake kopbal van Arjan van de Wolfshaar uit een hoekschop van Rick Spijkers. Dit gaf de Vragenderse gasten duidelijk wat lucht en het spel ging daarna ook wat meer gelijk op. Op slag van rust wist de equipe van Bas Lageschaar en Barry Ikink de stand dan ook gelijk te trekken nadat Jelle Spexgoor met een fabuleuze steekbal Arjan van de Wolfshaar diep stuurde. AvdW bewees hierop zijn status als gerenommeerd goalgetter en schoot de gelijkmaker binnen. 2-2. Vrijwel direct was het rust. Bij de thee was het een heus positifiteitsfestijn waarbij de veren over en weer in de achterste werden gestoken over het harde werken en de algehele strijd die werd geleverd. Iedereen was zich bewust van het feit dat een driepunter niet vanzelf ging komen, maar dat het er toch wel degelijk in zat als er maar hard gewerkt bleef worden. Wel was het de vraag hoe de krappe selectie, met in de tweede helft alleen nog pinchhitter Sjoerd Ottink achter de hand, de strijd nog drie kwartier vol ging houden.

KSV 4 bleek echter in staat om boven zichzelf uit te stijgen en bleek conditioneel nog sterker dan gedacht. Waar Meddo 3 de aanval bleef zoeken voerde ieder groenhemd uit Vragender zijn taken goed uit en wist het doel schoon te houden. Met nog een kwartier te gaan kreeg KSV nog een vrije trap vanaf een mooie plek. Arjan ging erachter staan en wist het de keeper moeilijk genoeg te maken om de bal niet klemvast te krijgen. Hierop liep goaltjesdief Danny Wiegerinck attent in om de comeback van KSV te completeren en de 3-2 op het scorebord te tikken.

Meddo liet het hier duidelijk niet bij zitten. De aanval werd gezocht op jacht naar weer een gelijkmaker. Deze werd binnen enkele minuten gevonden toen een Meddose aanvaller overtuigend via onderkant lat de 3-3 binnenschoot. Keeper Bram Ribbers stond erbij en keek ernaar hoe de bal tussen doellijn en lat heen en weer stuiterde om uiteindelijk de binnenkant van de lat raakte om binnen te vallen.

KSV liet het er niet bij zitten en zocht de diepte. Toen Arjan werd neergelegd nadat hij was doorgebroken kwam KSV nog in overtal voor de laatste tien minuten toen Meddo een gele kaart kreeg. De overtalsituatie werd echter niet meer benut door het moegestreden KSV 4 en met 3-3 deed de uitslag dan ook recht aan de wedstrijd.

“Met de krappe selectie en het voor ons moeilijke veld wisten we dat het geen makkie ging worden vandaag”, sprak technisch brein Barry Ikink. “Ik ben trots op de geleverde strijdlust van mijn team en ik denk dat we tevreden mogen zijn met dit mooie punt.” Met dit zwaarbevochten puntje draait KSV 4 nog steeds bovenin mee in de stand van de zevende klasse reserve.

Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd, ditmaal in Harreveld. Tegen deze middenmoter wordt er door de bookmakers gerekend op een driepunter voor de Vragenderse ploeg, mede gebaseerd op de 4-2 overwinning die KSV thuis had behaald. Echter werd de thuiswedstrijd tegen Meddo ook met 4-2 gewonnen dus alles kan nog gebeuren komende zondag…