KSV 4 toont veerkracht en overklast Etten 5

Op een winderig sportpark de Bult, zonder publiek, heeft KSV 4 in de eerste thuiswedstrijd van de competitie meteen de eerste driepunter van het seizoen binnengesleept.

Na de persconferentie van maandag jongsleden moest het vierde een grote schok overkomen. Vragen als “Hoe moeten we verder nu we niet meer kunnen teren op de steun van onze hondstrouwe fans?” en “Wiens ogen moeten we nu strelen met ons oogstrelende voetbal?” vlogen over de teamapp. Gelukkig volgde later het bericht dat geblesseerde spelers wel mogen komen kijken. Zo werd er gespeeld onder toeziend oog van supporter van de week Hugo Garstenveld die lijdt aan een langslepende enkelkwetsuur.

De tegenstander van vandaag, Etten 5, had net als KSV 4 de eerste competitiewedstrijd verloren. Zo draaide deze wedstrijd om de vraag welke ploeg als eerste van de hatelijke nul punten af kon komen.

De gasten uit Etten lieten duidelijk merken dat ze hier kwamen voor de winst. Binnen vijf minuten wist een rappe vleugelaanvaller naar binnen te trekken. Vanuit de tweede lijn wist hij knap via binnenkant paal binnen te schieten in de verre hoek. Het vierde wist wat hen te doen stond. Er moest veerkracht worden getoond.

Die veerkracht kwam snel. Arjan van de Wolfshaar kopieerde als het ware de openingstreffer met ook een bekeken schot uit tweede lijn. Even later kreeg KSV de voorsprong cadeau toen een Vragenderse voorzet onbedoeld door een Ettense verdediger werd gepromoveerd tot doelpunt.

Na deze onstuimige openingsfase wist KSV de wedstrijd naar haar hand te zetten, maar het miste scherpte in de afwerking. Na een reeks gemiste kansen wist uiteindelijk Remco Wolterinck binnen te koppen uit een vrije trap van oproepkracht Sander Schilderink. Met deze stand nam KSV 4 genoegen voor de eerste helft. In de rust werd gehamerd op scherpte voor de goal.

Deze woorden bleken ter harte genomen door Van de Wolfshaar. Hij wist na rust namelijk binnen een minuut de 4-1 binnen te werken. Hierna kreeg de trots van Vragender vleugels. Rob Huisman werkte niet veel later de 5-1 binnen. Even later deed door chronische kramp geplaagde linksback Willem te Kronnie nog een schepje bovenop dit spektakel door als opkomende verdediger vanaf 20 meter bekeken binnen te schuiven. Het hoogtepunt kwam echter van wederom Arjan van de Wolfshaar die via een halve omhaal zijn hattrick completeerde. Onder luid applaus van supporter Hugo werd hij naar de kant gehaald, de buit was binnen. KSV vergat echter dat er nog een kwartier gevoetbald moest worden voordat de sterk fluitende scheidsrechter Bokstart af zou fluiten. De Vragenderse formatie begon te verzaken. Etten rook bloed.

In de laatste tien minuten redden de gasten het vege lijf door met goed voetbal doelman Bram Ribbers tweemaal te verschalken wat de eindstand op 7-3 bracht.

Dankzij deze korfbaluitslag weet KSV 4 de Vragender eer hoog te houden door als enige mannenelftal een overwinning te behalen. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd in Breedenbroek tegen koploper Ajax Breedenbroek. Wij danken iedereen voor de virtuele support via ons Facebookkanaal en hopen dat we u snel weer mogen begroeten langs het veld.